Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@erjona erjona a komu to mali zaslat ked HAMAS napriamo s nikym nekomunikuje? ty stale pises o tom istom ale vyhybas sa uplne otazkam a kritike, a nevies obhajit svoje vyroky. hamas nie su ludia v obleku co si s tebou sadnu za jeden stol. su to teroristi moslimovia a radikali v jednom a tak sa aj prezentuju a su na to hrdi. hadam si len nemyslis, ze pridu za jeden stol a potrasu rukou IL vladnym predstavitelom. To su ludia co maju u seba non stop vybusniny, skryvaju sa v bunkroch a kade tade a nosia cez hlavy masky ci satky. tak k tomu asi tolko. ale vidiet ze si tu nikdy nebola a ani v gaze. inac by si bola pisala.
@erjona nevedela som ze sa da duplicita nicku zistit! tak to je skvele, teraz mozes byt uplne pokojna a dat overit ten moj aj zem odkial pisem a aj tu alicu, ci koho si to spominala, ze sa ti to podoba. tak aspon nebudes vsetkych podozrievat. lebo ja by som tu nestracala cas, keby tu naozaj nezijem a nezalezalo by mi vykreslit situaciu ako sa naozaj ma.
@leishmania tak presne tak je to ako hovori toto video. ja neviem co tie dievcata ste stale maju zaslepene oci a nepriamo obranuju hamas. teroristov! hlavne @erjona a @lienkarosita, a pritom hamas pali do civilu uz vyse tyzdna neprestajne. na to oni ale nic nenapisu, nemaju totiz co. keby ste vy dve dievcata ci zeny aspon priznali ze ano, presvedcili nas moslimovia ze je to tak spravne, ze zidov tu netreba a treba ich odstranit - ako sa snazi hamas, mala by som pre to vacsie pochopenie. ale takto matat niekde v strede a obhajvat hamas, ze chudaci preco vznikli a pod, to je teda zvlastnost. podla mne nie je ziaden dovod na svete dostatocny, aby ospravedlnil vznik radikalnej TERORISTICKEJ moslimskej organizacie, ktora ma za ciel znicit nejaky narod a urobi vsetko preto, aj na ukor vlasnteho obyvatelstva.
Ahojte baby, neviete kde kupim kadayif cesto na kunefe? Dakujem
@erjona a @ellise pre teba erjona dokaz a pre teba ellise odpoved. v o videu co postla leishmania
http://www.idfblog.com/blog/2014/07/08/hamas-us...
HOVORCA HAMASU OTVORENE PRIZNAVA ZE PODPORUJE CIVILISTOV ABY SLUZILI AKO LUDSKY STIT. A ZE JE TO TAK DOBRE A ZE PRI ATAKU DOKONCA NIELENZE NEOPUSTIA DOM< BA PRAVE NAOPAK IDU NA STRECHU SA POSTAVIT NA VYZVU HAMASU. tak to uy je co povedat. @erjona teraz som zvedava, co ty na to, ked to uz aj spokeman hamasu priznal sam ako je.
@lukada Ja sa neohradzam na nikoho, pokial neuraza najnehoraznejsim sposobom, ako ty napriklad a potom jednoducho nekomunikujem s takymi ludmi, nepostuj mi nic, lebo to idem aj tak prehliadat,,,,, ja si nic preverovat nemusim, neni si pre mna az taka dolezita osoba, pokial budes opakovane urazat, az potom to budem riesit,,,
Pekny vecer,,,
@erjona este raz, ja nikde nepisem, ze vsetci moslimovia su zli ludia! ja len pisem, ze ich ideologia je nezlucitelna s tou nasou, europskou. Bratia tvojho muza mozu byt fajn, ale zrejme keby si jedneho z nich mala za muza, tak by ti to uz nemuselo vyhovovat. Keby ti islam vyhovoval, tak by si uz davno konvertovala a tvoje deti by boli moslimovia, co vlastne aj technicky su, kedze maju otca moslima.....to je u nich automaticke, ze ked je otec moslim, deti su automaticky moslimovia...aj ked je teraz u vas vsetko ok, kedze este nejde o nic, ale v buducnosti sa moze aj tvoj zmenit a zacat viacej inklinovat k islamu a zacat tak viest aj deti...v tomto nemas u nikoho zaruku, najma ako takito muzi starnu, mozu mat potrebu navracat sa ku korenom, ci viere z detstva...mozu, aj nemusia, nezovseobecnujem, ale riziko tu je vzdy. Moslimovia, ako ten tvo, ci moj, moslimovia pre mna nie su....kedze nedodrzuju nic z viery a ti, co dodrzuju piliere islamu, su vzdy jednou nohou v radikalnom islame, najma ak ziju v prostredi s inymi hodnotami a nabozenstvom, ako je napriklad v Europe, ten radikalizmus prichadza nebadane na zaklade toho, ze zaclenit sa do nasej spolocnosti je pre nich velmi tazke, takmer nemozne a preto sa zacinaju coraz viac utiekat k islamu, k vlastnej kulture a komunite, tam sa citia bezpecne. Preto tu male dievcatka chodia v satkach uz od kocika...aj ked to nie je sucast viery. Matky sa boja, ze neskor im tie dievcata budu strajkovat a satky nebudu chciet, kedze to vidia okolo. A zaroven je predvadzanie sa, aha, my sme moslimovia....ine vysvetlenie to nema. Viera sa predsa preziva vo vnutri, nie navonok, cez satku 😕 ....samotna satka nema s islamom aj tak nic spolocne, je to len o muzoch a ich potrebe ovladat zeny a verejne demonstrovat podradenost zien.
My dve sme na jednej lodi, mame zrejme rovnakych muzov, co sa tyka postoju k viere, nase deti su slobodne, my dve sme slobodne a to iba vdaka tomu, ze nasi muzi neziju podla islamu. Len ty ho z nejakej ucty k jeho rodine branis zubami nechtami a pritom si nezazila islam priamo v komunite ludi, ktori pochadzaju z islamskych krajin, nie z europskych a tam by si videla, ze im na nas absolutne nezalezi, maju nas za skazenych inovercov a nasa kultura je pre nich neprijatelna, preto sa vacsina nechce prisposobit lebo nasa kultura je v rozpore s tou ich a toto ty v rakusku nevidis. Ideologia islamu do europy nepatri, to nie je rasizmus, ci diskriminacia, ale holy fakt, nase kultury nie su zial kompatibilne...my sa teraz vo vela veciach prisposobujeme im a preto je to aky taky klud. Ak ludom v Europe prasknu nervy a zacnu trvat na vylucnom presadzovani europskej kultury, co sa uz zacina diat napriklad tu v UK ( ludia sa nevedia dockat volieb, aby mohli volit UKIP -proti imigrantska politika), tak tu bude obcianska vojna.
@lukada pozri lukada naco sa namahas... tych ktori veria v nevinu izraelu nemusis presvedcovat... tych ktori v jeho vinu veria nepresvedcis ani neustalym opakovanim tvojich tvrdeni...
200 mrtvych palestincov za 6 dni hovori svoje... tieto tvoje monology nikam nevedu a to kvoli tomu ze si do nich zamontovala obrovsku nenavist k moslimom ktora prysti z kazdeho tvojho slova.
Ja dufam ze sa tebe a tvojej rodine nic nestane a rovnako zelam Lienke aby mala bezpecnu cestu a nemusela sa stahovat niekam do egypta slebo na mars kde ju niektore laskave duse posielali.
Myslim ze tato debata uz nikam nevedie a nema vyznam sa na nej dalej zucastnovat. co sa tyka lienky keby si citala jej prispevky vedela by si ze je par dni pred cestou do palestiny s zrejme uz nechce minat drahocenny cas nekonecnymi hadkami s tebou a podobnymi laskavymi a objektivnymi ucastnickami tejto diskusie.
@erjona ahaha tak tebe dosli argumenty. doteraz si stale pisala ze vsetko co pisem je mimo. ale ja tu zijem a vidim realitu denodenne, dnes sme mali 4 sireny. a to ako sa hamas sprava som si ja nevymyslela. ja som nikoho neurazila nikdy. ja pisem fakty a to ako situaciu vidim ja z miesta kde som. ale kedze vam uz dosli argumenty a logicke spojenie veci sa ukazalo tak potom uz naozaj bohuzial nemas co pisat.
@aliza mozem sa spytat preco ty sama sa vystavujjes rovnakemu riziku ako erjona? lebo ak sa erjonin manzel moze hocikedy zmenit rovnako sa moze zmenit aj tvoj partner. A naviac ak vy dvaja nie ste zosobaseni? Pretoze ja som este nikdy nevidela moslima zit s niekym nadivoko... to znamena ze on sa nestyka s rodinou lebo pokial viem ziadna moslimska rodina by toto neschvalovala?
@dalal ja som o ziadnej nenavisti k moslimom nehovorila. mozno tak o nenavisti k radikalom ako je hamas a statisice jeho privrzencov. 200 mrtvych za 7 dni - vy o inom neviete hovorit. to ze za to moze hamas a ze ich na smrt nuti ist a posiela, to nevidiete, ani to ze palia z gazy sem na nas civilistov, 800 rakiet za tyzden, to vam tiez unika. len o obetiach hovorite. ale to je z mojho pohadu tak vytrhnute z kontextu ze az. nevadi. nepochopite to nikdy.
@dalal ano, vystavujem lebo som bola hlupa a naivna a islam som mala zidealizovany 😔. kedze deti su uz na svete a zivotna mudrost prichadza az vekom a skusenostami a vratit cas sa neda, tak musim zit s tym, co com si 'navarila' . Jeho rodina nevie, ze nie sme zosobaseni 😎. A ja osobne si myslim, ze nam to klape aj prave preto, ze nie sme zobrati. Sme obaja rovnopravni a slobodni, nevlastnime sa. ALe casom to asi budeme musiet riesit, kvoli detom a kvoli mojmu zabezpeceniu 😀
@aliza dakujem za zaujimavu odpoved.Ked si spomenula ze si mala islam zidealizovany tvoj partner sa k nemu niekedy hlasil alebo podla neho choval? A teraz sa aj on odklonil?
A posledna otazocka ( jasne ze nemusis odpovedat) len zo zaujimavosti... ak by si sa znova mala do vztahu s tym istym muzom pustit urobila by si to?
@zuzitko74 vies to je najjednoduchsie vinit hamas. Prepac Zuzi ale nesuhlasim... ty si v Gaze myslim nebola... neviem ci sa stykas s palestincami ... ja ano s obycajnymi ludmi ktori nie su zastancami hnutia Hamas..ani radikalni moslimi prave naopak... boli to emigranti ktori opustili svoju krajinu lebo nevladali zit izolovani za murom... bez vlastnej krajiny a identity.... bez buducnosti... vsetci do jedneho odsudzuju izraelske zakroky a nestotoznuju sa s nazorom tu prezentovanym ze za vsetkym treba hladat hamas... za vsetkym treba hladat frustraciu s nemoznostou sebaurcenia...
na jednej strane napr Kosovo bolo podporovane zapadnymi mocnostami v boji za nezavislost... ale ked chce nezavislost palestina vy vsetky kolektivne ste sa vyslovili proti....
@dalal ja som mala islam zidealizovany este predtym, ako som ho stretla. On sa nikdy podla neho nespraval. U nas to bol proste osud, inak sa to neda nazvat. Doteraz nechapem, ako sme sa my dvaja vobec nasli 😀. A ci by som do toho isla znovu? uprimne, neviem. uz som tu raz pisala, ze nie.... nie kvoli tomu, ze by som ho nemala rada,a le prave kvoli tym odlisnostiam v kulture. Musela som velmi na sebe pracovat a vela sa zmenit, aby to medzi nami fungovalo. A on takisto.
@dalal keby nebol hamas, nie su ani obete. hamas nechrani svoje obyvatelstvo ale chrani obyvatelstvom zbrane. a vy to nevidite. samozrejme, ze obeti je mi luto. ale zda sa mi zbytocne ako hrach na stenu hadzat, ked hamas vie, ze zomru a na smrt ich posle. vlastnych civilistov, deti zeny. naschval im uskladni v dome v skolke ci nemocnci zbrane. namiesto aby ich dal do voj. zakladni. tam by ich il znicil a nebola by ani jedna civilna obet. takze ano, moze za to HAMAS. lebo v podstate vydiera a zneuziva chudakov civilistov. ktory stat skladuje zbrane v skolkach ci skolach? kazdy ma voj. zakladnu a tam je vsetko.takze hamas je vinny.
Nechapem ktora normalna zena,alebo chlap alebo nieco medzi tym, ma potrebu si tu stale vytvarat nove a nove nicky len preto aby mohla utocit na ostatne prispievatelky 🙄 K situacii co sa deje v Gaze len tolko, tie co ste na facebooku dajte si do vyhladavaca https://www.facebook.com/JuergenTodenhoefer , pise nemecky ale k niektorym fotkam netreba ani preklad. Prajem pekny a pokojny vecer.
@dominika2727 Domca, idem si to pozriet,,, 😢
@erjona samotny islam je velmi prisny a radikalizmus ma prave v nom korene, resp. vsetci radikalni moslimovia sa odvolavaju na islam a koran,ide len o charakter cloveka, ci si bude zit svoj 'umierneny' zivot alebo to pojme ako boj za vieru, ako koran kaze...bojovat proti inovercom. ideologia islamu nie je mierumilovna, uz len to zname oko za oko, zub za zub hovori za vsetko. Islam odzrkadloval vtedajsiu dobu a charakter arabskeho bojovneho naroda, na dnesny svet je to zial neaplikovatelne, doba pokrocila a mame civilizovany svet.
@dominika2727 Hroza,,, teraz mam este väcsiu chut ist na ten protest, velmi smutne 😢 😢 😢 😢
@aliza Radikalovia zmanipuluju sure, vysvetlia ako sa im to hodi, ale ved to predsa vies,,, to by boli potom vsetci radikalovia,, nie su,,, mala ciastka je,, takze nemozem suhlasit s touto teoriou,,, a zamysli sa, ako sa radikalovia produkuju,,, nie je to vzdy v Mosche vyplachovanim mozgu,,,, su to aj ludia, co stratili vsetko a je im uz potom vsetko jedno,,,
@erjona tak ja len potom nerozumiem, preco britska mladez, co nikdy v takej syrii napriklad nebola a ani odtial nepochadza, sa da na stranu radikalov a odide do syrie bojovat. Oni nestratili nic, prave naopak, maju tu uplne vsetko. A na svete je vela ludi, co stratili vsetko, rodinnych prislusnikov, domov...a nikto si z nich neopase bombu okolo tela a nejde zabijat ostatnych. na toto predsa neexistuje ziadne ospravedlnenie. Kazda smrt je hrozna, ale nemozme predsa smrt trestat smrtou, stredovek nastastie skoncil, najma teda v civilizovanom svete, ale v niektorych tych moslimskych krajinach zial nie....aj pri rozdeleni indie zomreli miliony a dalsie miliony sa museli vystahovat z domoviny a nikto ich tam doteraz za to nezabija...co bolo, bolo, ludia ziju dalej. To iste by mali urobit v Palestine, zacat zit pokojny zivot na uzemi, ktore maju a nie zabijat kvoli uzemiu, ktore stratili a najma, ak obete su najma na ich stranach. kaslat na uzemie, hlavne nech ludia a najma deti nezomieraju, ci? to je o vyspelosti naroda....treba nieco obetovat pre vyssi ciel, ktorym je v tomto pripade ludsky zivot.

@ellise elise, staci ti, ak si zapnes televiziu co vysiela v palestine a uvidis cierne na bielom ako vyzyvaju obcanov aby doma ostali a neopustali domovy. hamas VEREJNE priznava, to nie je ziadna domnienka, ze ukryva zbrane a rakety v civilnych budovach, skolkach a skolach a nemocniciach, aby ich bolo tazsie dosiahnut. a zlikvidovat. cize to nie ze ja som si to tu vymyslela to hamas sam podava taketo spravy, staci vediet arabsky, ak nevies skus nejaky online simultanous prekladac na tv. ved ja stale pisem o tom, co HAMAS sam hovori a nie co citam v nasich spravach. mame tu normalne aj kanaly palestinske, takze je moznost sledovat to autenticky. a k tej lienkerosite, nenapisala tu nic, co by ma presvedcilo, ze je nejak velmi s tou gazou spata. nereagovala na ziadne otazky, ani na nic co sa tyka problematiky, iba o civilnych obetiach dokola hovorila.