Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
nemyslim len palestinskych, a pricinou nenavsiti nie je len situacia v gaze. s utokmi na civilistov nesuhlasi asi nikto, ale oni si robia ludske stity zo svojich obcanov a ani sa tym netaja. takze ty vyvazujes protizidovskMi prispevkami protislamske ktore tak nemas rada.... sama komunikujes tak ako nemas rada ked komunikuje protistrana
@leishmania Tie stiti s palestincanov si robia aj Izraelski vojaci,, smutne, ze nie len teroristi, ale aj vojsko Izraela sa znizuje k takymto praktikam,,,, najnovsia pikoska, ako na pohrebe zabili niekolkych civilistov ktori sli pochovat inych civilistov,,, toto sa ale v novinach nereprezentuje,,, poukazuje sa len na obete na strane Izraela, kde je tu spravodlivost,,, novinari su uplne zaujati, s mierovej demonstracie spravia dzihadovsku a este nechaju pisat clanok zidovi,,, ako moze zid napisat nieco objektivne, preco sa znizuje k praktikam a klame ludi? Keby som na tej demonstracii nebola, tak nemozem tvrdit, ze to nie je pravda, ale bola som na nej a keby zacali vykrikovat slovo DZIHAD, bola by som prva, ktora by sa zvrtla na päte a odisla z tejto demonstracie,,, ja ti predkladam len fakty,,, kazdych 10 minut sa cez mikrofon zdoraznovalo, ze nemame nic proti Zidom, ale proti systemu,,, tak naco su dobre tieto klamstva a cenzura novinarov? Preco ludom nereprezentuju pravdu?
@erjona nemas nic proti zidom a v dalsej vete napises ze "ako moze zid napisat nieco objektivne".
@leishmania Napisala som konkretne na tohoto jedneho zida - na ostatne veci sa nevyjadris? Vytrhavas z kontextu? Ano - klamal - hnusny sposob subjektivity si zvolil - mal pravo ako novinar takto zavadzat a klamat?
Taketo clanky by mal pisat niekto nestranny, nie Moslim a nie Zid a za tym si stojim,,,
@leishmania Inak koncime,,, vidim, ze to beries velmi osobne, podobne ako ked sa tu nejake pisatelky vyjadruju, ze vsetci moslimovia su zli,,, chapem ta, ako sa citis, mne sa tiez globalizovanie a hadzanie vsetkych do jedneho vreca nepaci, napisem to naposledy, ja nemam nic proti Zidom, proti ziadnemu nabozenstvu, mne sa system nepaci, takze nevztahuj moje prispevky, prosim ta na tvojho manzela, snazim sa pisat velmi opatrne a tak, aby bolo vidno, ze system je problem a nie vsetci Zidia, chapes? Demonstracie usporiadaju aj Zidia, proti tomuto systemu, tak nechapem, preco si ty tento system tak branis? Takze PEACE, moj zamer, je prispievanie proti systemu a nie proti nejakemu nabozenstvu,,, 😉
@erjona nimto nema pravo zavadzat ziaden novinar ale ako moze zid napisat nieco objektivne nezneje ako narazka na konkretneho. nebudem sa vyjadrovat k izraelskym vojakom lebo urcite mohli spravit chyby a su aj tam vselijaki ludia ale celkovy styl boja na oboch stranach ked porovnam tak hamasu ide len o to zasiahnut cim viac civilistov. nikde nehovorim o tom ze izrael nikdy neurobil chybu vonsvojej politike. ani nikde nepisem proti moslimom ako ty proti zidom a nevytahujem videa a citaty . lebo nemam nic proti ziadnym ludom aj ked sa mi islam ako ideologia ci nabozenstvo vobec nepaci a nedokazala by som tak zit podla ich pravidiel. no ked im to vyhovuje a netlacia to drujym a nechaju druhych zit svoje nech sa paci, nech si kto chce veri co chce. aj ked sloboda naboznstva pre obcanov islamskych krajin le podla mna raritna. nikde netvrdim ze nemozu byt zeny stastne s moslimami ved to ti ludia dedia nemozu za tomd sa narodili ale zalezi ako sa k tomu postavia. a vacsina zien je stastnych podla mna s takymi co to svoje na ozenstvo moc nedodrzuju a prisposobili svoj zivotny styl tomu demonizovanemu zapadu :D
@leishmania No a toto co si tu napisala, by malo platit aj pre Izrael, nech nechaju druhych kludne zit a dychat, nie zatvorit ludi do ohrady,,, najväcsie väzenie na svete,,, a ano, objektivni su ludia v tejto veci, co nie su tohoto nabozenstva - ani z jednej strany,,, ja ti tvoj nazor na moslimov neberiem, ani ja by som nemohla zit s ortodoxnym zidom,,, aj pre mna je to extremizmus, nie len moslimske, ale aj krestanske prava su potlacane v Izraeli, takze myslim si, ze si navzajom nemaju co vycitat,,, 😉 Ok, utekam, mam este vela prace, pekny den,,,
@erjona rozdiel ze ziaden ortodoxny zid si nevezme inu ako ortodoxnu zidovku 🙂) a nepretlacaji svoj nabozenstvo. ano izrael je zidvsky stat ale obcania nie su nijak trestani a prenasledovani za zmenu nabozenstva, mozes narozdiel od islamskych krajin niéen verit ale aj ho prejavibat zobrat do kostola zidovskeho kamarat atd. jedina nevyhoda pre nezidov je ze tam ich nesobasia. al e ano medzi ortodotoxnymi sa najdu radikalni co budi mat nemiest e reci atd. ale nei je to politika statu
@leishmania ak hamasu ide o zasiahnutie co najvacsieho poctu civilistov o co ide izraelu... minule bola publikovana sprava ze izrael zasiahol dom nejakeho prominentneho bohovnika hamasu.. zabil babku ,dojca a este par rodinnych prislusnikov... jasne ze bojovnik hamasu doma nesedel a zabity nebol.. to znamena ze rodina bola vyvrazdena a vysledok tejto misie je ze z uz radikalneho islamistu bude este vacsi ktory k tejto nenavisti bude vychova dalsich radikalov vratane samovrazednych atentatnikov....
to bude zamienka pre izrael na zosilnenie dalsich bojov... vysledkom bude vyvrazdena jedna cast palestincov... druha cast bude emigrovat do europy a budeme tu na tychto strankach citat dalsie placlive uvahy o tych islamskych chudakoch ktori tu v nasej bezchybnej perfektnej europe robia bordel...
zasiahnutie vojenskych objektov je cielom izraela? uz ked nevies byt objektivna ( co je normalne vzhladom k tvojej rodine) nebud zaslepena..
@leishmania Politika statu robi zlo potichucky, vsakze,,, okupacia uzemia a upieranie ludskych prav - vznikla slobodna iniciativa ludu, na palestinskej strane, ktori chceli zhodit hamas a zabranit dalsej okupacii, no a zaujimavym sposobom zmiznu traja studenti, co vlada uz popredu vedela, hned jeden den po ich zmiznuti, ze urcite su mrtvi a urcite ich hamas zabil,,, tyzden nechali ludi dufat, ze ti chlapci ziju,,, nechali vystupnovat nenavist vo svojich obcanoch,,, hned na to boli osadnikmi brutalne zavrazdene dve moslimske deti - toto nam media zabudli prezentovat, napriek tomu, ze hovorca hamasu vyhlasil, ze so smrtou mladikov nemaju nic spolocne, izrael to hodil na hamas,,, povedz mi, komu sa tento konflikt viacej hodil, zaujimave, ze dovtedy im hamas nevadil, az po vzniku slobodnej inciativy obcanov si izrael umelo vyprodukoval konflikt, hodil cin na hamas ,,, hamas keby zajal chlapcov, tak by ich vymenil za väznov, mrtvi chlapci by im boli na nic,,, je to tvrdo napisane, ale toto nie su ciste praktiky zo strany izraelu,, oni sa bali viacej tejto iniciativy, ako celeho hamasu,,,
@leishmania A toto nie je moje tvrdenie, ale tvrdenie politickych stran... 😉
@leishmania Ani ja sem nechcem velmi prispievat, lebo mam pocit ze to nepatri na mamickovsky web, ani do tejto diskusie. Ja beriem izraelcanov, ktory sa vyjadruju naledovne ako extremistov. Prominent Rabbi Dov Lior issues religious edict allowing to the killing of innocents and devastation. http://touch.walla.co.il/ExpandedItem.aspx?Wall.... (Nerozumiem hebrejsky, iba co pomocou google translatora). Vcera som citala zopar izraelskych reakcii, kde sa jeden odvolaval v Tore na Deuteronomy 20:16-18, ktora im dava pravo zabijat civilov pocas vojny a sama som bola velmi prekvapena, ze niekto dnes to este takto strikne berie. Dajme tomu, ze tito su extremisti. Dokonca este aj toto video vojakov medzitym ako cakali na boje, spievajuc nejaku narodnu alebo nabozensku piesen (nazov vraj znie: "Those who believe are unafraid. God protects us") som brala, ze sa mi to nezda celkom OK, lebo to vyzera ako oslava, ale dajma tomu, ze je to na pozdvihnutie moralky.
https://www.facebook.com/photo.php?v=1015271210...
Ale ty sama si sem davala blog IDF a to je sama propaganda, lenze problem je, ze to je oficialna propaganda, nie nejake noviny, ktore sa prisposobuju nazoru majitela.
Ten nepomer sil, vela civilnych obeti, nemoznost obyvatelstva niekam utiect a vyjadrenia extremistov na izraelskej strane, je to, co vytvara momentalne protiizraelske nalady. Ale nemyslim si, ze tie nalady smeruju voci obycajnym ludom alebo proti zidovstvu, ale skor voci oficialnej politike Izraela.
Ja nesuhlasim s ospravedlnovanim toho co robi IDF, s tym ze je to kvoli zivym stitom, Hamas tych civilistov nezabil.
@demo Videla som dost videi z konkretnych bojov od zahranicnych spravodajskych televizii, aby som posudila. Priklad: Vcera ked ostrelovali nemocnicu a zabili 4 ludi v nemocnici, nemocnicny personal, tak to najprv IDF dokonca poprela.Teraz nie som si stopercentne ista, ale tvrdili tusim, ze bolo vozidlo s raketami pri nemocnici, ale preco potom ostrelovali 4 poschodie. A zial vysledok je tento: "Hamas popularity subsides when it runs Gaza. It's popularity increases again with wars, thanks to Israel." A uz som to pisala, ze toto zial zradikalizuje ludi aj v Izreali.
A kde je dokaz, ze tam tie rakety vobec boli? Tieto veci tvrdi stale len jedna strana,,, trosku objektivity nezaskodi nikomu,,,
eva 8, evi, konecne sa tu niekto vratil k povodnej teme. 🙂
vies, presne take typy zien ako ta zuzana a ine si vyberaju ti muzi. a vzdy je to pre nejaku vyhodu, ktoru chcu ti muzi ziskat. presla si tym sama, tak vies. a ako vies , tak urcity vzorec spravania sa maju tito muzi rovnaky
mohe europanky sa to snazia nevnimat ci to zapieraju.ale pred realitou neujdu.
aj v korane maju zakotvene poradie ci pritoritu pri vybere zeny. no a u europaniek je to vzdy o nejakej vyhode ,ktoru mu ta zena prinesie./viza, alebo nema na veno pre arabku a pod/. ale vzdy je zena tovarom.
no podla mojich skusenosti ani ked maju arabku tak sa nechovaju velmi inak ,ako pri europankach. neboja sa ani jej rodiny. pretoze ta je na strane muza, ak ´´potupila´´ cest rodiny ich dcera. a to potupi vzdy, ked odporuje muzovi, chce sa rozviest ci ho opusti , ci poda tr.oznamenie na policiu/v eu/ za tyranie ci ublizenie na zdravi a pod
takze aj arabky tyraju, aj zabijaju. len v malych pripadoch /ak je to rodina zeny co je vpyvna/ tak sa radsej dohodnu s tou rodinou, co s tou zenou vpripade neposlusnosti urobia.ak muz taku zenu zabije, tak odskodni rodinu financne.
sposob zivota a.zmysania muzo inej kultury/hlavne z moslimskych krjin/europanky v drvivej väcsine napoznaju.a potom s a cuduju, ako sa ten ich muz ´´zmenil´´.
A ja nedokazem pochopit, co nedochadza ku konfiskacii tejto municii, ale k odpaleniu obydli, napriek tomu, ze vedia, ze v tych domoch su civilisti,, toto asi kazdy clovek so srdcom nevie pochopit,,,,
A taktiez sa neviem stotoznit s vyhlasenim, na ospravedlnenie civilnych obedi - predtym ako zomrie jedno nase dieta, je lepsie, ked zomru cudzie,,, krasna politika... alebo s vytlacenymi trickami tehotnej moslimky, kde je napisane - jedna gulka, dva zivoty,,, s tymto chodia po ulici Izraelcania - je to na margo, ze moslimky nebudu aspon rodit dalsich teroristov,,,
@dalal Ved prave, pride mi to uplne alibisticke, na jednej strane vojensky podporuju Izrael, vyvijaju vdaka nim nove vojenske systemy ako napr. zeleznu kupolu, daju pozehnanie na utok a potom velkoryso venuju humanitarnu pomoc, ktora nie je ani 1%, ktoru venuju Izraelu. Ale to sme uz asi poriadne mimo temy.

Dievcence - dobra sprava, budete mat odomna pokoj, nakolko mi zacina 2 modul a nebudem mat na MK cas, len sem tam sem nahliadnem, takze si dajte pohov, nevenujte mi ziadne prispevky, nebudem mat cas odpovedat a mozete sa tesit 😉