Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@eva8 Slusne odpovedam Evicka,,, tebe sa paci zabijanie moslimov,,, sak nam to tu priznaj, nehambi sa,,, inak si tvoje rypanie do mna neviem predstavit,,, neviem, kto z nas dvoch je tu zaujati,,, ak si si nevsimla,,, ja len argumentujem,, nezaujima ma absolutne jej postoj, po tom, co mi napisala, ze mam obetovat svoje deti allahovi,,, len si ju zastavaj, urcite si rovnakeho nazoru, len nemas kuraz to napisat,,,
@erjona erjona, ty si podobne ako oni, nehnevaj sa, neracionalna. nikdy nereagujes na to, lebo teda pravdepodobne nemas ako, ze ih ideologia je o niecom inom, ze ich cielom je vyhubit zidov a preto strielaju rakety a vsemozne sa o tom snazia a budu snazit, kym tu budu. netaja sa tym, a su na to hrdi. hnevaju ta moje prispevky, podla toho co vidim, a podla smajlikov, lebo pravda sa zle pocuva, to chapem, hlavne ked si na druhej strane. k tym skolkach co povies? ved to je strasne, a matky s tym suhlasia a su na to hrde? chod do gazy, ako ja a spytaj sa 4 rocneho dietata po arabsky preco ma tu zelenu satku na hlave a zbran v ruke. odpovie ti bez vahania aby mohol zabijat zidov. a preco? lebo allah im to tak kazal. ty to asi nechces vidiet, ale to je to , co sa tam deje. matkam nie je luto deti obetovat, naopak su hrde. a preco to ty popieras? ach jaj, je vidiet ze si tu nikdy nebola a zijes len z videi na internete. pobavila ma hlavne tvoja zaslepenost a naivita, ako sa mozes pridavat ku kridlu ideologie, ktora sa netaji nenavistou a snahou zabijat cielene a vedome civilistov. vyhlasili, ze mier nebude, pokial zidia budu zit. nejde o uzemie ani o nic ine. a co mas k tomu povedat, ze hamas investuje vsetky financne dotacie - miliardy a miliardy do pozdemnych tunelov aby sa tu v il mohli ako prekvapko vynorit a vyzabijat cele dediny? a do rakiet aby mohli hlava nehlava palit do civilu v Izraeli? k tomu nemas co povedat. len stale hovoris o cislach obeti. ano su, ale preco? lebo hamas rozputava konflikt a pouziva deti a zeny ako ludsky stit. ved to je nehumanne. a este sa tym chvalia. spravanie neracionalne sa neda pochopit normalnemu cloveku.
@erjona a erjona, uprimne odpovedz. moslimske matky neobetuvavaju v teroristickych utokoch a pre smrt zidov svoje deti? nechapem , preco ta to uraza, ked oni to verejne priznaju, ze je to pre nich cest. ty ich branis, ale aj kde nemusis. lebo to nie je, ze som si to vymyslela. ak vies arabsky, pusti si ich palestinsku ci inu tv, a uvidis ako o tom hovoria. pre allaha obetuju vsetko, aj svoje dieta. oni v to veria, ze naozaj je to dobre.
@eva8 ak sa pozorne pozries na diskusiu medzi nimi dvoma tak erjona uz viac krat odmietla komunikovat s lukadou a ta vzdy viac krat pozapara, a erjona je potom Nutena odpovedat resp. branit sa...
A Bdw. Netusim v akych moslimskych kruhoch sa ty pohybujes...ale v mojich kruhoch som taketo spravne ani u chudobnych ci nevzdelanych nevidela... 😎
@erjona co som vycitala? ja necitam ziadne sionisticke stranky. ja som narozdiel od teba bola v gaze niekolkokrat a mala tu cest taketo deti vidiet. vidis, zasa nereagujes VOBEC na spomenute fakty. len utocis. to, co som napisala je rovno z mojej hlavy a z toho co sa tu deje a co vidim a co som videla v gaze. ty si tu nebola a ani v gaze, tak neviem, ako mozes si byt taka ista vsetkym co pises. asi je to fakt tou neracionalnou naklonnostou k ideologii, ktora ludom vymyva mozgy.
@erjona ty sa strasne hnevas, lebo krem tvojich videi nic nemas. ja som tam bola osobne a zijem tu. ver, never vsetkemu co vidis. pouzivaju mrtvych, zeny, deti a civil na to aby zakryli miesta kde su rakety. ano, a tie su vsade, prave tam, kde su taketo pohreby a pod, kde su nemocnice, vcera napr. teroristi obsadili auto UN lebo vedeli ze na to nebudu utocit a odtial sa snazili zabijat vojakov. erjona mala by si sa zobudit, a netvrdit nieco o com vies len z internetu. lebo je to zavadzajuce. preco nejdes do gazy teda, ked ti na tom tak straaasne zalezi, ale sedis v EU a komentujes videa a hluposticky co su nerelevantne? a nereagujes vobec ani na ziadne fakty co pisem. nemas ako, je to pravda. tak to aspon priznaj o com je ich ideologia a preco chcu vyvrazdit zidov, a vsetky financie idu na teror a deti nemaju co jest? hlavne ze ich , ako si videla, vzdelavaju naucne v skole od mini veku ako treba zidov zabijat. to im iste nevymyje mozgy a budu studovani.
Nastastie vela ludi v EU uz prestava verit tymto rozpravockam a prebudza sa,,, ide do ulic,, nie som jedina, co to tak vidi,,, povedala som uz vsetko, co som chcela povedat,,, nemam co viacej k tomu dodat,,,
nikto nie je nútený, každá má svoju slobodnú vôľu
ludia su taky simplexny ze aj keby sme tu mali martanov tak ich budu nenavidiet a naopak. Je to uplne jedno kto co ste ludstvo lepsie nebude. Slovensko je na to tak dobre ze sa sem ani moslimovia nehrnu 😀 ani tich ukrajinskych doktorov a sestriciek nijako nepribudlo a vsetci tu na SK radostne zijeme a chceme zit 😀
@lukada prestan sa uz navazat do jednotlivych pisateliek... tak isto ako ty branis izraelsku pravdu ( v uvodzovkach) tak erjona zastava pravdu palestinsku.... buducnost ukaze kto ma pravdu...
tisice ludi v europe sa stavaju na obranu palestiny a ty to zmietnes rukou a vysvetlenim ze nicomu nerozumeju... ty podporujes utoky na civilne ciele ako nemocnice atd...takze Erjone nic nevycitaj... ak ta opakovane vyzvala aby si s nou nekomunikovala a ty sa neustale pokusas jej do hlavu natlacit svoju pravdu tak sa necuduj ze straca trpezlivost. Ty sa neustale navazas do islamu , moslimov, vytahujes nejake hesla z koranu a agresivne napadas ostatne diskutujuce a potom sa divis...
uz som tu predtym napisala ze tvoje nazory dokonale pozname a nie je nutne ich opakovat na kazdej stranke...
@eva8 suhlasim - ale kazdy ma hranice inde a inac nastavene - niekto provokaciu nazve blbym komentarom, pre niekoho to ani nie je provokaciu, niekto nad provokaciou mavne rukou, niekto sa pokusi o diplomaticky rozhovor, niekto zareaguje vyzvou a niekto rovno zautoci...
A vzdy je to dvoch... 😉
@dalal ahaha, a co je v tych nemocniciach? ved o to ide!! zbrane a rakety. ale vy ste to este stale nepochopili? a v EU teda @erjona ludia toho vedia tolko vela a vsetkemu rozumeju, ze iste vedia za co protestuju. vraj buducnost ukaze. hej, ked sa EU spamata co sa deje a ked pochopi, ako uz zacina, vid francuzsko a severske krajiny, ze moslimovia chcu islam VSADE, tak potom uvidime. tak to vas dievcata obdivujem, ako mozete obhajovat palestinsku vychovu deti pod zastresenim hamasu a matky co im neni luto svoje deti pre Allaha poslat na smrt. asi mate v sebe este tu EU naivitu alebo sa im podarilo uz aj vam narobit v hlave neporiadok. @erjona tu NIKDY nebola a uz toboz nie v gaze a jej prispevky co sa naucila z videi, bez poznania oboch reci sa mozu len tazko sa stotoznovat so skutocnostou. neragujete vobec na to, co bolo spomenute o financiach, skolach, skolkach, civilnych stitoch a HAMAS to prezentuje ako hrdost a vy to obhajujete a zapierate.
@ellise kedze viem aka situacia je v tych krajinach a videla som to na vlastne oci, tak to co v amerike je "nejaka brokovnica" na vychode je to jedna pistol + vela domacnosti ma aj rpg( to si das na plece a odpalis...v klasifikacii to patri medzi male strelne rakety..)a este k tomu si pridaj,ze Amerika nie je dejiskom vojen a konfliktov a nejaka ta brokovnica je zaklad na obranu majetku. .. 🤐
@dalal ozvala som sa, až keď sa ma zastávala v zmysle (necitujem): za to, že môj manžel bol idiot (je jej to ľúto), nie všetci moslimovia sú taký. Pritom som opakovane písala, že moje príspevky nie sú o otcovi detí z objektívnych dôvodov... Otec detí keby nepoužíval niektoré praktiky z Koránu, bol by fajn človek, písala som, že si ho napriek všetkému vážim. Vy to zhrniete nadávkou a obhajobou Islamu, nikdy som naň nenadávala, vlastne v tejto téme som o našom manželstve ani nepísala. Erjonine príspevky sa mi páčili, aj som sa mnoho nového dozvedela. No v poslednej dobe mi jej štýl pripomína štýl moslimov, kt. som poznala. Nechcem ju tým urážať, len konštatujem. Ona mi napíše, že nech sa nehanbím priznať, že som za zabíjanie moslimov... Viackrát som písala, že poznám moslimov, kt. mám rada.... aby nedošlo k nedorozumeniu - to, že mám niekoho rada, neznamená, že so všetkým súhlasím. Na MK prichádzam s dobrou náladou, preto tie 🙂 , no väčšinou tu panuje nervozita, čo som spomínala v tých príspevkoch spred Veľkej noci....
@erjona keď už sa tak rozpisujem - viem, že si to myslela "čisto ironicky", dodávam pre pochopenie - i ja
@ellise a ja sa stale pytam,preco nezasiahne tajne v noci komando a nezhabe tie zbrane (tak ako je to normalne...)...ale to by uz nebolo to spravne demonstrovanie moci, vsakze..radsej odpalit raketu, zopar civilistov to nerozchodi - vsak to je vedlajsi efekt... Chcela by som vidiet, ci by to bolo v pohode, keby si tak raketky v inych krajoch pohadzovali..

@vevesh erjona vyzýva lukadu, nech jej nepíše, lebo ju to nezaujíma, pritom jej sama píše.... Erjonin postoj mi čím ďalej tým viac pripomína postoj väčšiny moslimov, kt. poznám, naopak, väčšina nemoslimov komunikuje iným spôsobom....