Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@erjona ja o voze ty o koze. chapes to prirovnanie? ja pozerem sprvy verejnopravnej de televizie. a vyjadrenie predtstavitela statnej moci de je pre mna fakt, ktory zavazi.takze tvoje odporucania na rozleepenie oci si nechaj pre seba . ja viem,aka je realita v de aj inych eu statoch na rozdiel od teba.
ty si chopna pri svojom nerealistickom pohlade na islam a chovanie moslimov popriet aj uplne realne fakty, ako je vystupenie prestavitela moci daneho statu. to ozaj nepotrebuje komentar.
strav pekny vecer.
@vevesh vevesh tvoje prispevky teda nemaju chybu. hej, ked to mali v gaze umoznene, tak na kamionoch z jedlom a medikalnymi potrebami vozili mezdzi nimi rakety a bomby, to iste na lodiach. tak preco asi im to nepovolili? vy ste take naivne, ze by som vam prijala tam ist aspon na vylet a potom by ste videli, co su to zgrupeni moslimovia v gaze a coho su schopni pachat na detoch vlastnych, zenach, civile a pod. hamas ako sam vyhlasuje NEZAUJIMA POSTAVENIE ani podmienky v akych ziju obyvatelia gazy. ide mu o to, aby znicili a zabili zidov. oni to hovoria nahlas a vy popierate. no to je az groteska.
@vevesh ono schovávat ve sklepě zařízení na odpalování raket je asi trochu něco jiného než mít ve skříni revolver.
ale mně zaráží že vás hrozně pobuřuje že Izrael bombarduje obytné domy, ale vůbec vůbec vás nepohoršuje že hamás dělá to stejné, a navíc používá civilisty jako terč. Mně pobuřuje oboje, ale Vás jen to co dělá izrael.
@erjona ty niekedy uvazujes nad tym, co napises?takze obvinujes ministra zahranicnych veci nemecka zo zavadzania.??no,ozaj tvoj postoj nepotrebuje komentar.
a aj verejno -pravna televizia a ine televizie ci spravy na nete s videami plnymi arabov, co behaju po nemeckych mestach a vykrikuju ze zidia su ´´svine´´ su podla teba len fatamorgana ?
no, ako som pisala, debata s tebou , ktora v slepom obhajovani islamu a moslimov nechces vidiet realiu, je zbytocna. dakujem za prianie, pozeralo sa to vyjadreniee ministra dobre.len skoda, ze prislo tak neskoro.,mali hned na zaciatku pochytat vsetkych podobnych moslimov / boli tam mimochodom ako som videla len zahalene hlavy potmavsich zien zien a muzi arabi potmavsi, co vykrikovali tie antisemicke hesla/ a demostraciu rozprasit.nebolo by treba teraz az vystupenie ministra
to ste co sa tyka nepovolenej demostracie vo francuzku .
no ale kto ako ty neche vidiet realitu, tak ten nevidi. tymto je nasa debata u konca.mysim. niet o com debatovat s tebou viac. 8-
ako som pisala,prezi pekny vecer.
kto ma zaujem si precitat o Snowdenovi, tu je clanok ...
@erjona tvoje príspevky nepovažujem za moslimské, niektoré tvoje reakcie mi pripomínajú reakcie moslimov. Ešte dodám, že si dobrá duša.
@alice107 som rada, že tu prispievaš. Vieš, vážim si jeho odborné vedomosti ku kt. sa dopracoval sám a je mi ho možno i ľúto, ďalej napr. to, že deti naučil hodne okolo techniky - veľa najmä dcéra odpozorovala, vniesol tiež niečo nové i do môjho života, aj zmýšľania... I tie počiatočné chvíle sme mali pekné, neľutujem ich. Znie to divne, nepochopiteľne, viem. Jednoznačne som rada, že nežijeme spolu, stále "zápasím" s jeho iným zmýšľaním, stále mám v podvedomí strach... Som rada, že som opäť sama sebou. Oni vždy musia poslúchať autoritu a keď sa stanú autoritou oni, nevedia "rozmýšľať", menia názory ako im to vyhovuje, ľahko sa "rozčúlia" ako niektoré baby tu, atď... To neznamená, že ich budem odsudzovať, no nech nežiadajú, aby sa hostiteľská krajina prispôsobila im. Darmo ma dievčatá tu nazvali rasistkou, nemyslím si, že by tým niekde uspeli. Myslím si, že keby tí ľudia mali inú výchovu, nebolo by v nich toľko rozporov, toľko tvárí, ten pocit nadradenosti a zároveň menejcennosti. Veľkú úlohu zohráva náboženstvo, vplyv kultúry, prostredie, "solventnosť". Jeden link, s kt. sa vo veľkej miere stotožňujem
http://mokova.blog.sme.sk/c/309657/Preco-su-mos...
Dala som tu linky, ty si ich čítala, no ešte raz ich uvediem, možno si ich niekto prečíta. Tri rôzne pohľady na problematiku, trochu jednosmerne zamerané
http://www.islamweb.sk/stranky/kniznica/Clanky/...
http://www.milujtesa.org/nr/v_kruhu_rodiny/skr_...
Dobrú noc všetkým 🙂
@vevesh Toto musis vidiet - a vsimni si, ako prevraca ta redaktorka - modratorka ocami, ked Dr. Michal Lüders vravi,,, a vsimaj, co tam za telefonaty prijimaju,,, tento povie pravdu a moderatorka predklada sionisticke zvasty,, je to politicky poradca a publicista,,, no neviem, ci si este piskne v nemecku, ked povedal pravdu na cele hrdlo,,,
Alice - toto bolo v TV - to si mozes pozriet, nie,,, ci bojis sa, ze by si musela na chvilu tu tvoju zaujatost odhodit?
Rozprávkam o rovnosti a tolerancii zo strany islamu uverím, až moslimovia budú dávať svoje dcéry za ženy aj židom, kresťanom a iným neveriacim bez podmienky konvertovania k islamu. Uverím, až sa v islamských krajinách budú na vláde podieľať aj nemoslimskí občania. Bohužiaľ, taká utópia je v rozpore s veršom 5:51, ktorý moslimom zakazuje robiť si z neveriacich "awlia" (vládcov). Vláda neveriacich nad moslimami je vnímaná ako utláčanie až tyrania, a je dôvodom viesť Džihád s cieľom útlak ukončiť.
zdroj: http://mokova.blog.sme.sk/c/328109/Sharia-4-Slo...
Doktrína islamu svet rozdeľuje na "my" a "oni". Čo nie sú s nami, sú proti nám. Samozrejme, väčšina ľudí nemá rada nenávisť, bezprávie, nespravodlivosť, násilie. Preto sme si vymysleli chiméru, čo sa volá "umiernený islam." 2:216 Bol vám predpísaný (muslimovia) boj, i keď sa vám protiví. Môže sa vám však protiviť niečo a pritom je v tom pre vás dobro. (Nepoznáte budúcnosť a preto nemôžete vedieť či práve v tom, čo sa vám protiví, netkvie vaše dobro.) Môže sa vám ale aj niečo zapáčiť a pritom je v tom pre vás zlo (nepoznáte budúcnosť, a preto nemôžete vedieť, čo je pre vás lepšie) . A Boh(všetko) vie, ale vy neviete (že keď vám On toto prikázal, dobre vedel, prečo vám to ukladá).
@eva8 trochu som si presla blog dotycnej pisatelky a velmi zaujimave veci pise. Najviac ma zaujalo to, ako Koran hlasa 'lasku' k neveriacim 😕:
Neobťažuj sa varovaním neveriacich. Aláh im znemožnil uveriť, aby ich mohol týrať na veky keď umrú.2:6-7
Aláh urobil srdcia neveriacich chorými, a zväčšuje túto ich chorobu. 2:10
Aláh oslepil neveriacich, nechal ich hluchých, slepých a hlúpych. 2:17-18
Aláh pripravil pre neveriacich pekelný oheň. 2:24, 2:39
Aláh preklial židov 2:61, preklial nevieru 2:88-89
Aláh premenil židov čo porušili Sabat na nenávidené opice. 2:65-66
Kresťania a židia budú trpieť v tomto živote, a pôjdu do pekla po smrti. 2:85, 2:114
Neveriaci spôsobujú znova a znova Aláhov hnev a On im nachystal hanebný koniec 2:90, 2:104
Aláh je nepriateľ neveriacich. 2:98
Iba zlí ľudia sú neveriaci 2:99, neveriaci sú zlí ľudia 2:254 (ak chceš dokázať, že si dobrým človekom, musíš sa stať moslimom)
Židia a kresťania veľmi dobre vedia, že moslimovia majú pravdu, preto sa snažia moslimov od viery odvrátiť, lebo im závidia. 2:109
Neveriaci sú majiteľmi pekelného ohňa. 2:119, sú tí čo prehrali 2:121
Aláh nechá neveriacich trošku si požiť, potom ich naženie do pekelného ohňa. 2:126, 2:175
Tí čo neveria v Korán sú preklínaní Aláhom, anjelmi a veriacimi. 2:162
Tí čo neveria sú hluchí, hlúpi a slepí, nemajú žiaden rozum. 2:171, budú mať bolestivý koniec. 3:4
Ak niekto zabije tvojho otroka, ty zabiješ jeho otroka. Ak ti zabijú muža, zabiješ muža, ak bola zabitá žena, ty zabiješ ženu. Môžeš sa rozhodnúť odpustiť, ak ti vrah zaplatí primeranú čiastku. To je Aláhov zákon, kto ho porušuje, bude mať bolestivý koniec. 2:178
Zabi neveraicich, kdekoľvek ich nájdeš. Ak zaútočia, zabi ich. To je odmena pre neveriacich. Ak sa prestanú zanovito držať svojej neviery, tak ich nezabi. 2:191-192
Aláh prikazuje moslimom bojovať, kým bude na zemi poriadok a všetci budú moslimovia. 2:193
Tí čo nerešpektujú svoje povinnosti voči Aláhovi, sú pyšní hriešnici a pôjdu do pekla. 2:206
Každý moslim musí chcieť bojovať proti neveriacim, či už sa mu to páči alebo nie. 2:216
Neveriaci uctievajú falošných bohov, naveky budú horieť v pekle. 2:257
Aláh nevedie neveriacich správnou cestou. 2:264
Neveriaci budú palivom pekelného ohňa, budú mať bolestivý koniec. 3:10, 3:12, 3:21, 3:77
Aláh neveriacich potrestá za ich nevieru 3:19 (hoci miesto toho, aby im ich "chorobu v srdci" vyliečil, ju úmyselne zväčšil, potrestá ich za to)
Veriaci nech si neberie za priateľov neveriacich. 3:28
Aláh nemá rád neveriacich 3:32, potrestá ich v tomto svete a v posmrtnom živote 3:56, odvrhne ich 3:85
Nedôveruj nikomu kto nie je moslimom. 3:73
Odpadlíci budú preklínaní Aláhom, anjelmi a veriacimi. Budú mať bolestný koniec. 3:86-88
bolestivý koniec pre neveriacich 3:91, budú horieť v pekle. 3:116, 3:131, 3:162
Neveriacim očernejú tváre v deň posledného súdu. Stihne ich hrozný koniec. 3:105-106
Aláh miluje moslimov, lebo sú najlepší z ľudí, robia iba dobré veci a zakazujú zlé veci a veria v neho. 3:110
Nepriateľ sa s neveriacimi, nenávidia ťa a chcú ťa zničiť. 3:118
Nerešpektuj/ neposlúchaj neveriacich. 3:149
Rozosejeme úzkosť, strach do sŕdc neveriacim. Budú obyvateľmi ohňa. 3:151
Neveriaci budú mať bolestivý, hanebný koniec. V pekle. 3:177, 3:178, 3:196
@ellise ale to vobec nie je pravda,ja nesuhlasim s tym,co robi hamas, ale ani s tym co robi izrael.... Este raz sa pytam preco nie su vyslane komanda na konfiskovanie zbrani, ked vedia kde su....?????? A stale nechapem, odkial beriete tie ludske stity... Kam maju ist ludia,ktori su zatvoreni na 41x4 km ohranicenymi murmi bez protiraketovej ochrany,bez bunkrov a bez moznosti uteku??- je samozrejme, ze ostanu doma a budu sa nanajvys modlit aby ich raketa nezasiahla..
@erjona zajtra kuknem, nejde mi to otvorit- ale stacilo mi, ze je to bavorsky Kanal.... V bavorsku totiz nemaju radi pristahovalcov. Minule tu bol aj skandal, ze pozvali syrskych utecencov a ubytovali ich na nejakom dvore v unimobunkach po 10 ludi v jednej, nedali im azylove Papiere ( Cize sa stali tzv. "bezpapierovi" s tym ze nemozu ani pracovat ani na "vychadzky",ani deti do skoly) s heslom "bude radi,ze ste tu.."
A oni chudaci ukazovali aku podporu dostali v libanone, domy na byvanie medzi domacimi ,pracu pre vsetkych, pomoc uradov pri vybavovackach, skoly pre deti atd....a kedze su bezpapierovi, nemozu sa vratit...
http://www.pi-news.net/2014/07/fluechtlinge-res...
tu je dokaz o tom, ze vevesh pise nezmysly.nehovori znej poznatok arealita zivita vde,ale neobjektivne jedna pani povedala asi.skor nejaky utecenec .
tych utecencov je v de tak vela, ze nemaju uz miest.davaju ich nielen do uni buniek,ale aj do klastorov a vil.aj celty maju pre nich v lete pripravene.
zena,ktora zije v de by vedela/ak nie jej zaujata/ aka je realita bezencov v de. a nielen zo sirie.ale aj z lamperdusy utekaju do de ti, co prisli z talianska.tam nie je taky soc system ako v de.a protestami sa a dopmahaju udelenia azylu .
@eva8 presne tak ako to opisujes ty z tv na sk,tak je to.
po usa je de najoblubenejsia destinacia tychto bezencov. nozeme si domysliet , z akeho dovodu.
inak, ta prekopirovana strana koranu je vystizna. niet k tomu co dadat.len saslepeny clovek nevidi podstatu islamskej ideologie.
@alice107 bola si niekedy v azylovych domoch??? - Tak nehovor o niecom, co si nikdy nevidela, ale len citala...navstivila som 5azylovych domov - keby nie tych ludi, co ma pozvali na navstevu,tak sa vo dverach otacam....a Bdw.ten skandal sa Vola "Gastfreundschaft auf bayrisch " - najdes to aj v süddeutsche Zeitung z 21.maja2014..- ale aj das erste, ZDF a ine TV stanice davali Reportaz.... Takze ziadne Jpp, ale realita....
@eva8 dakuejm ti za uznanie. ja som tiez rada,ze tu prispievas. mozno nejakazena v podobnej situacii tvoje skusenosti si osvoji a zachrani sebe s svojim detom slobodu osobnosti.
vies, to,ze tvoj ex ma nejake technicke vedomosti/aj to ti klamal,ze ma take a take vzdelanie, hoci si nikdy nevidela diplom/ neznamena,ze ako clovek ma nejaku hodnotu ,ktoru si treba vazit. ano deti ucil mozno nejakym tech veciam.ale aj nasiliu voci ich matke, opovrhovat nou . daval a dava im zle hodnoty sprarvania sa
vies , zial aj krestania muzi podobneho etnika /hoci mali inu vychovu/ sa spravaju v istych situaciach podobne ako tvoj muz. ide o mentalitu.
jasne,ze islamska ideologia ma znacny vplyv na chovanie tych etnik a hlavne muzov. no, to by musel byt europanmi od narodenia adoptovany ajeho mentalitu potlacat,aby mal vzorce chovania podobne europanovi
takze vlastne neviem, preco si ho vazis. to ozaj neviem pochopit. aj mohi zlocinci ci pedofili boli vo svojom povolani uspesni alebo mali iste vedomosti.ale ich moralny kredit bol a je na nule. chapes asi, co pisem.
a nakoniec, ani parcovna moralka ako vies /ako vserci podobni tej mentalite maju / bola nulova. takze vies dobre ,ako to dopadlo.trakze ani tam co sa tyka uspesnosti niet preco si takeho cloveka vazit.
inak v ostatnom s tebou suhlasim. 🙂 spokojnu dobru noc.
@vevesh ja ti verim ,ze sa otocis vo dverach. uroven vizie hygieny a dodrziavania poriadku tych ludi je na urovni neandertalcov casto. nemaju casto ziadne hygienicke navyky. vies ty aky azylovy zakon ma de? ze musia mat azylanti ten isty standart ako socialne odkazani? cize na urovni, co nemaju ine krajiny europy.
ano, videla som azylove domy.a nepozvali ma zylanti.,ale obyvatelisa, co mali s nimi prblemy . tak bolo treba riesit veci aj cestou prava.
vies,ako ss oni v tych azylovych domoch spravaju a j medzi sebou?aj k zabitiu dochadza, znasilneniu, vo vnutri aj mimo objektu na obyvateloch . vj ednom takom azylovom dome/blizko skoly/ bolo znasilnene azylamtmi dievcatko napriklad.
tak sa cudujes, ze obyvatelstvo protestuj anechce azylove domy v blizkosti svojich obydli?
@eva8 evi aco konkretne? podvadzal a zavadzal ta, nemal ta ako zenu za nic,len ked ta potreboval, bil ta ,tyral, aj deti.jedine ,co mozes kvitovat ako dobre bolo,ze zarabal a nieco /pre sk dost/ ti daval. ale on na sk nemal na vyber. on musel pracovat.ved keby nemal nazaklade manzelstva stebou trvaly pobyt ,tak by bol na cierno v zahrnici dodnes.aj stymi podvodmi,co tam narobil.
nechcem pisat takto verejne.ale aby nejaka taka naivka nemala dojem,ze aky on bol nebodaj aj chudacik .
aj vraha mozeme polutovat, ze ved mal zlu vychovu a detstvo. tak preto bol nasilny.ale inak je inteligentny aj ma vedomosti. chapes, co tym chcem napisat?
@alice107 aku moznost Hygieny ti poskytuju dve sprchy na 90 ludi, alebo jedno WC na 40 ludi...a s tym socialnym standardom si robis srandu??...azylant ma narok na strechu nad hlavou ( to je jedno, ze v izbe su aj 20ti..),stravu na pridel podla toho ci si zena alebo Chlap ( dupla ti teda nehrozi..), oblecenie mas 2 kusy, vreckove je 2,50 na tyzden! a zabudla som,ze nemas pravo pracovat a volneho pohybu...)- tak ja sa nedivim, ze su frustrovani (co sposobuje aj agresivnaost v konecnom dosledku..)potom, co im nemecka bomba znicila Dom, vyhnali ich teroristi,ledva dosli krajiny x a potom voilà,budte radi,ze ste v takych podmienkach ...
@vevesh aco by este chceli? ty nevies,ak je v de situacia z mozstvom utecencov? tak ak saim nepaci,nech idu inde.
vies, im sa necudujem,ze kvoli ich zaostalosti a aj socialnej aj mravnej sa chovaju ako ako sa chovaju.ze nedokazu pochopit, ze de nie je ´´doja krava´´ obrazne povedane.ale tebe sa cudujem,ze mas argumenty ,ake mas.
v de maju najvyssi standart aky mozno v eu mat. a kedze dobre vedia o bohatom soc.systeme tam,tak s ahrnu hojne do de. citala si, co pisala eva8 o vypovedi azylantov na sk?
co by si si predstavovala,ze maju mat? vies kolko to danovych poplatnikov stoji? mozu byt radi,ze maju co maju.k saim nepaci,nech idu inde.
tebe sa cudujem,ze aj napriek tomu,ze neodvadzas do st,rozpoctu veky balik penazi/ze niezeß,podla toho co som citala,ako zijes kocovanim raz tam/v krajine muza/ raz tu/,tak este kritizujes dany system.mimochodom,tam maju azylanti ake pohodlie? viacej sprch? ci vily k dispozicii?
a co sa tyka hygieny,tak navyky nemaju .to nepopries. takze aj keby mali zlatu toaletu,tak ju nevedia udrzat v dobrom stave hygienickom
ani stat ako de nemoze uniest taky naval utecencov. to je iste.
takze asi tolko k danej problematike.
@vevesh Naco sa s nou dohadujes? Vidis, ze to je bezcitny chlap,,, ten poslendny prispevok hovori za vsetko, co by este chceli,,, Nech idu inde? Sak to nema uroven a ani ludskost tieto jej prispevky,,,
Inak v dokumente hovorili dvaja prispievatelia, ktori su priamo na mieste a moderatorka sa snazila vtlacit sionisticke hlasky,,, dokonca im tam vyvratil aj hlasky o ludskych stitoch,,, a povedal ako im v IL gumuju hlavy,,, tyto dvaja, co su priamo na mieste, nezavisli pozorovatelia, povedali pravdu a moderatorka bola uplne nervozna,,, raz dokonca prekrutila ocami,,, ale povedali ako to je,,, nie klamstva predkladali a vyvratili to, co sa snazi Izralel predstierat,,,
@vevesh fajn tak jinak, není to o tom že lidi nemají kam utéct, ale o tom že jim Hamas dává do domu zbraně. jestli Hamas nechce aby byli mrtví civilisti, tak má zbraně ukládat někam jinam. Ale jim na takto vyhovuje, aspoň může poukazovat na mrtvé civilisti.
Když dokážete protestovat proti izraelským útokům, zkuste někdy protestovat proti skladování a výrobě zbraní pod obytnými budovami, obytnými domy v Palestině. Třeba vás Hamás vyslechne
@ellise Ty uz piatu stranu opakujes to iste. A vidis v nasich prispevkoch, co chces vidiet ty, napriek tomu, ze sme Ti uz napisali opak. Nikto tu neobranuje Hamas a som PROTI skladovaniu zbrani v skolkach, nemocniciach, domovoch ludi a ked sa o nej vyjadrim ako o militantnej organizacii, ktora striela rakety na civilne uzenie ineho statu, tak je asi jasne kam som ich zaradila. Co dava Izraelu pravo vybrat si hociktory dom ako potencionalny ciel? Citala som clanok, kde na Zapadnom Brehu izraelske urady ako trest zdemolovali dom rodicov podozriveho zo zabitia tych 3 izraelskych chlapcov. Podozriveho, nie odsudeneho. A nie jeho, ale jeho rodiny. Ked si toto dovolia mimo vojnovej zony, co si dovolia v Gaze? http://www.washingtonpost.com/world/middle_east...

@alice107 pozri si demo live a nie co o nej pisu a rozlepia sa ti oci... 😠