Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@dalal je to jednoduchsie pre zivot, lebo si vytvorim schemy a najlepsie co najsirsie nech pod nu napastujem co najviac ludi a zivotnych situacii a zije sa nam jednoduchsie... to je jedno, ze moslimovia pochadzaju z roznych kultur, to nemusim skumat, zivot je kratky...moslim-> nasilnik, atentatnik-> neznasam, moslim-> tyrana zena-> odsudzujem, moslim-> ziskenie viz-> odsudzujem, moslim -> same poziadavky-> neznasam, ...
Mas stastie, cim zije clovek v tolerantnejsej spolocnosti, tym dokaze byt aj on tolerantnejsi.
http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/zahranici/mrzac... teda dakujem pekne.....chore na hlavu cele zle.....ano to treba zmrzacit zenu do konca zivita,natiahnut nanu vrece aby ju nik neokukal a chlapy nech si ziju na volnej nohe.....je mi zle znich
@katkabg a citala si aj komentare pod clankom???? Vdaka bohu, niektorym ludom to este pali
pali...
V iraku sa NIKDY obriezka zien NEVYKONAVALA.... Podla sucasnych zakonov je to trestny cin sudeny ako vrazda!!! tento vodca bol vzdy brany ako moslimskych extremista a bol dokonca 4 roky v americkom vazeni!!!! Tak preco usa a co. Ho vobec podporovali- dali mu do ruky zbrane ,ked ma take zariadenie a bol aj stihany ?!?! Preco ho jedno z tych par komand, co maju v iraku neodstreli...??? aha ropa, ropa, ropa... 😎 😎
Mne je edno piste tu co chcete....moj nazor nezmenim nikdy by som nesplodila dieta s takymto muzom.....aby moje dieta trpelo.....lebo nejaka viera to prikazuje.....a tie co aj mate muzov moslimov ci im podovnych klobuk dolu zee ste dokazali najst cestnych muzov ktoey vas nebiju a netrestaju za kadeco....
zazitok z vcerajsej noci.... o 2 hodine rano pacient po operacii srdca zacal krvacat... spat na operacny sal... operacny tim v zlozeni kardiochirurg sudan, asistent ir, anesteziolog slovenka, instrumentarka india, sestra irka + juzna afrika, upratovacka polsko... vsetko sa vyriesilo a rano sa tento medzinarodny tim rozisiel s dobrym vysledkom... nikto sa na nikoho nepozeral zhora.... vsetci sme si rozumeli...
ja vas trochu lutujem ... tie dievcata ktore tu tak strasne broja proti moslimom, imigrantom... ja toto v zivote nemam... pestovat si nejaku nenavist proti niekomu len zato ze je moslim, zid alebo ufon..
ja neberiem do uvahy nnazor zeny moslima , ved iny nzor ani mat nemozes ako tvoj muz
nie vsetci arabi a moslimi su teroristi ale vsetci teroristi su arabi -moslimi
thats a fact
prave som videla video kde oslavuju pohreb jedneho teroristu v gaze a nesuho pochovat a vybushla tam bomba
nie nebol to israel na mrtvom tele toho co mali pochovat zabudli odinstalovat bombu
kde toto mozes vidiet len medzi arabmi
a potom uz pocujes primitivne kryk alah agbar
chori
chod do israelu a pzori sa aka demokracia a pokoj a vybudovany star a chod do albanksa ci syrie
a co syria?
dnes v spravach zase suicide bomb killer zabil 21 ludi v iraku dnes ci vcera
kolko mrtvych na syri? za posledne 4 mesiace?
co egypt?
libanon?
co unesene , znasilnene zeny v menen alaha ?
kde su zastankyne ludksychn prav ako ty ?? aaah pokial nejde o zidoch do koho kopat tak neni problem ze
zobud sa dievca zijes vo velkom klamstve
keby na nase male slovnskom padlo 2000 rakiet za 2 tyzzdne boli by sme vsetci mrtvy
to bol hamasov plan na israel len izrael dava milioni na obranny system aky ani usa nema preto tam neni tolko mrtvych ale lebo su neni obete neznamena ze sa pokus o vyvrazdnie nerata
israel chrani obcanov gaza ich vyuziva ako ludkse stity
erjona cely svet vie ze vsetci teroristi su arabi
snad nas nechce spresvedcti ze israle je teororista?
ty si uplne chora
tie videa a hlupe vymazovacky mozgvot co su velmi uspesne u teroristov aby cvicili uz deti na zabijanie nam tu netlac
slovenky totiz ktore nemaju muzov moslimov na to neskocia lebo mozu pozerat televiziu a mat svoj vlasty nazor
a tym padom vidia kde je pravda
koncim tuto temu lebo je to zbytocne sa hadt s tvojim muzom kedze ty svoj nazor nemas
zdravy clovek si nepomyli teroristu a obet
ano v gaze zomreli aj nevinny mozno nabuduce nebudud volit vraha
kolko ludi zomrelo v avganistane ? ked amerika napdala kvoli 11/9 ?
kosovo?
ked je vojna clovek sa muzi branit ked arabi sa schovavaju za deti tak sa stanu nehodi
israel bol vyhlaseni za najviac mierumilovne vosko s najvacsiou uspesnostou sa vyhybat civilistom
UN ich vyhlasila minuly rok
@ellise 1. Nesuhlasim s tym, co robi hamas..
2. Stale do okola opakujes, ze preco ich davaju do obytnych domov,skoliek, nemocnic ( co Bdw. Este nikym nebolo potvrdene, ze to tak je..asi ako pri zbraniach hromadneho nicenia v iraku.. .)ale aj keby to tak bolo, Este stale si neodpovedala na otazku kam tie zbrane maju ukryt na 41x4 km...pri cca
2 milionoch obyvatelov...vzdy hovoris inde - tak kde, kam ich ukryt, aby si mohla viest ozbrojeny odpor...( neznamena, ze suhlasim, ale idem na to logicky...) - a este stale visi otazka, preco nie su zbrane zhabavane komandom??? - Aha, to by asi nenasli to,co deklaruju svetu.... 😎
Ked palestína nechce akceptovať Izrael sama sebe škodí. Staci sa pozriet ako to tam maju vybudovane oni a ako palestina... A aj keby zila v mieri mierovom nedosiahla by im ani po clenky. A to je neodskriepitelny fakt. Maju sa prispôsobiť naučiť spolunazivaniu spolupracovat poznat a obohatiť sa z židovskej kultúry. Akceptovať ze oni to vedia tiahnut lepsie. No a ze im ukrajuju z územia? V Kosove Vám to tak nevadilo alebo to bolo to správne územie. Takze strašne to utrpenie ale maju 5-7 deti este to ani nevie stat na nohách a uz mu matka spraví propagacne video. Co je to za matku? Ked pripusti ze jej dieťa bude bojovať a určite pri tom zomrie a este ho k tomu bude tlačiť. Zaslúži si taky tvor deti? Ano je mi ľúto deti ale hlavne preto ze sa im vstupuje nenávisť a používajú sa ako zbrane. Ked maju 10 rokov uz nie su deti... ano a je mi ľúto každého co ma zdravý rozum a žije tam musi držať hubu a krok pretože ich ma ta teroristicka organizácia pod prstom.
@dalal
nie v izraeli nie a kde ta zaujmat nemusi 🙂
zidovka nie som a nemam pribuznych ani muza zida odpovedat popredu na tvoje otazky
bola som v israeli raz na dovolnek raz z prace a vidim aka krajna a aky ludia a aka demokracia tam je
kolko charity a ako bududju rychlo stat
kde su milioni co idu do gazy gaza nevyzera len teraz takto vyzera stale jak z bombardovana
lebo peniazky idu na rakety a teroristicke vycviky a nie ludom
ako vystrihnuty z europy este viac
no nebola som ale verim ze libanon, irak, iran a syria sa eurrope nepodobaju
tam ako homosexula alebo zena co chce studovat alebo krestanka neuzije
ved to tu baby same pislay ako sa vrazdia medzi sebou
izrael je jediny democraticky mierumilovny stat na strednom vychode
je tak rozoznany vsetkymi demokratickymi statmy
2 tyzdne cakal a sa len branil padajucim raketam, dnes rakety dostrelia dalej nez minule
nemoze cakat vecne ... priistupil na mier 3 krat ! hamas ani raz
israel sa prestal bratit na niekolko hodit hamas neprestal s raketami
hamas (jeho hlavny zastupcvoa)povedal vcera pre BBC radsej mrtvi v gaze nez zivi ale to myslel jeho narod lebo on sedi niekde v katary v 5 hviezdickovom hotely a pije whisky 😎
hamas je viac a viac vybaveny, dostava peniaze z iranu co chce zmazat israel z mapy
nemylte si pojmy s dojmamy zeny
zle je zle a dobre je dobre
to su fakty ja neviem preco kazda zena moslima musi mat aj jeho nepravdive nazory
vsetko zacalo unosom troch tinegerov izraelskych ktorych este v aute chladnokrvne zabili ! a na to rakety
teraz objavili v gaze stovky tunelov a tisisce zbrani a rakiet v skolach a nemocnichach
tunely ktore mali sluzit na teroristicke utoky keby israel nesiel do gazy ktovie co by sa stalo
vy by ste brali takyto zivot?
@vevesh já už nic neopakuju, jen jsem vysvětlovala jak tato věta vznikla, vy tu neustále opakujete jak chcete aby Izarel skončil s útoky, .........Víš ty co, ja chci aby NEJEN izrael skončil s útoky, ale aby i Hamás přestal ostřelovat Izarel. Chápeš, nejsem zástáncem jednostranného konce jako vy, ale jsme pro, aby se sešli představitelé obou stran, navrhli podmínky, oba v nečem ustoupili a dodržovali to. Ale jak je známe, hlavy tvrdé tak to asi nebude pravda.
Kdo tady kdo řekl, že chceme aby umírali děti, nikdo, ani jedna, snad jen Lukada měla některá tvrzení hodně ostrá, ale to bude tým že tam žije a situaci vníma jinak než my co sedíme v EU, a po práci se vyvalíme na gauč.
My se tady neopíráme ani do jedné z Vás, ale jste to vy co nás neustále nazýváte chudinkami, litujete nás, jak jsme nešťastné, že jsme islamofobky, rasisrtky a nevím co ještě. A to prosím jen proto že jsme si dovlili ten luxus, mít jiný názor, než vy.
Jestli jsme rasistky když kritizujem chování někoho jiného, tak co jste potom vy, to stejné, protože neustále kritizujete naše názory, způsoby, chování .

@seraa dufam, ze si vcera nevidela cin vasich humanistov na deti v skole OSN (ani jedno nema zelenu satku), ked im nedali cas na evakuaciu. A dufam, ze tu zas dalsia humanistka nenapise nieco ako minule, ze "kdyz se kaci les, litaji trisky". Toto by nemali byt preteky v tom kto sem postne video vacsieho zlocinu, a potom este caka na potlesk od ostatnych. Nebudem predsa zlociny jedneho ospravedlnovat zlocinmi druheho. Radsej sa modlite aby pristupili na mier obe strany.