icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

seraa
25. júl 2014

@dalal

vies o tom ze tam zilo viac zidov nez paalestincanov??? pred 1948
o com sa tu bavime?

seraa
25. júl 2014

@vevesh

este raz
nechapes
ved to izrael robi su tam 4 nabozenstva a nikto nema snikym praoblem
skoly pre vsetkych 3 jazyky , su v politke
opakujem to je hamas co ma problme s izraelom

dalal
25. júl 2014

@seraa jasne ze hamas ma problemy ked zastupuje okupovany narod!

vevesh
25. júl 2014

@seraa izrael nema problem???? tak preco za nedohodol uz fatahom?? preco vystahoval palestincov na okraj (chcela by som vediet podla coho boli deleni, ze kto moze ostat a kto nie...zeby podla toho ako kto pritakaval zidovskej politike?) preco roztahuje svoje uzemia za hranice ako bolo politicky dohodnute v UN...??a touz nehovorim o momentalnych sionistickych naladach.. (hamas tiez nie je neviniatko, ale bez vetra sa haluzka nepohne...)

vevesh
25. júl 2014

@seraa ale pred 1918 tu bolo viac arabov...kazdy si otaca fakty tak ako sa paci a motuziky taha GB a USA.....

http://www.historylearningsite.co.uk/palestine_...

opakovanie je matka mudrosti... 😎

andy04
25. júl 2014

@kararinka Už som to tu raz písala asi tisíc príspevkov dozadu... Španieli su lenivi ano je to pravda. Su schopný opýtať sa tri dni po nástupe do prace kolko maju pravo na dovolenku vymyslat a vymyslat do nemoty ako sa uliat. Je to ich mentalita Moslimi nie sú pre nich nebezpečenstvo pretože su pracovne este horši. Odpracovať to nutne a sup na podporu. Experti v ziadani možného aj nemozneho. Ked sa prejdes po Španielsku vidíš hlavne hispancov rumunov bulharov. Pracuju ziju navymyslaju posielajú peniaze domov niektorý sa vrátia nejaká ta obohacujuca kriminalita ked sa rozhodnú zostat zapadnu. Na nich Španieli nedávajú ked si nic nevedia nájsť. Behom 15 rokov im tu prisla masívna imigracia ktoru politici oddvovodnovali ze je potrebna vymklo sa im to z ruk a nie ze nie je praca pre spanielov nie je ani pre imigrantov... Chytry Španieli utekaju zahranice To ze žijem 17 rokov v Španielsku zo mna nerobí horlivu zastankynu ich života. A ako som uz raz písala. Ked ten môj spaniel je iný neznamena ze väčšina je taka. Ked sa ma baba spýta ako by mohla dopadnúť tak ju upozornim ze mentalita je ina. Na Slovensku sa veľa krát pocuje Španieli Gréci su lenivy a ja to môžem len potvrdiť o spanieloch Nemám rada moslimov pretože pýtajú ale nic spolocnosti nedajú ani neponuknu

andy04
25. júl 2014

@vevesh No neviem co tu splietas ale vidím v správach moslimov ako kricia ze by im mal byt vrateny al andaluz (andaluzia v Španielsku). 700 rokov dozadu ich odtiaľ vyhnali. A ked sa opýtas ejrona ti vysvetli co všetko by im malo patriť.

vevesh
25. júl 2014

@andy04 ja v tych vykrikoch vidim skor analogicku logicku provokaciu na izrael - izrael dostal stat v zemi,kde ich byvala mensina ale pred 1500 rokmi to bolo ich uzemie - andaluzia je to iste - teraz tam byvaju v mensine ale pred 500. rokmi to bolo ich uzemie... 😎

dalal
25. júl 2014

Palestinsky spisovatel M Darwish:

The Arabs are ready to accept a strong Israel with nuclear arms - all it has to do is open the gates of its fortress and make peace.
Mahmoud Darwish

a tak by to malo byt ( az na tie nuklearne zbrane)

andy04
25. júl 2014

@vevesh Vidím ze to máte všetko prestudovane. To uz asi pripravujete ten jedinečný "islamský stat" ake územie bude ten mierumilovny projekt zaoberať? Obyvatelia su umierneny?

vevesh
25. júl 2014

@andy04??????
Vseobecny rozhlad a prehlad patri k normalnemu konstruktivnemu mysleniu.... Stadova politika je jednoduchsia a nenarocna na cas a intelekt pre jednotlivca, uzasna na ovladanie v politike...konstruktivne myslenie je nezelane... A ako vidim aj raritne...

helenus
25. júl 2014

@dalal irska lekarska komunita vystupila proti zabijaniu v palestine.... najznamejsi lekari, profesori pediatrie, a inych medicinskych odborov:
Zaujímavé, že nevystúpili proti ostreľovaniu Izraela, však keby zařvali židovské decká, tak by to podľa nich bolo asi OK. Zaujímavé je tiež, že nevystúpili proti humusákom, pardon, hamasákom, proti hrdinom používajúcim deti a ženy - ženy, ktoré nemjaú za nič - ako živý ľudský štít.

andy04
25. júl 2014

@vevesh Co ťa tak prekvapuje este si o tom state nepocula? Rozhlad a prehľad

vevesh
25. júl 2014

@andy04 skus si precitat jednu stranu do zadu, co som o isis pisala...

dalal
25. júl 2014

@helenus pretoze izraelu nikto nezabija deti, starych a ostatnych civilistov s vysvetlenim sorry mozno tam v nemocniciach, skolkach atd su bomby.

vevesh
25. júl 2014

@dalal este si zabudla dodat vysvetlenie "uuups to bolo vedla.."

alice107
25. júl 2014

@kararinka v prvom rade si nepochopila, co som napisala.moslimov v europe nemaju radi europania , pretoze maju s nimi negativne skusenosti.sami ti moslimovia a pristahovalci si za to mozu.uz prva chyba ktoru robis pri uvazovani, je/ze krajina manzelke tvojho kolegu nejak poskodila, lebo chuderke nedovolila uplatnit jej vzdelanie inak mohla robit upratovacku ,ked chela prcovat astudovat v tej krjine ,mat prx apotom sa dozadovat prace na trhu//,ze sa domnievas, ze krajina kde nejaky pristahovalec sa rozhodne zit musis respektovat jeho vzdelanie.
naopak ten buduci pristahovalöec si musi uvedomit, ake zakony a nariadenia platia v danej krajine a prisposbit sa ima podla toho sa rozhodnut migrovat.
vidis, uvazujes presne ako ti moslimski pristahovalci. on v drvivej väcine ziadaju prisposbenie statu a majoritneho obyvatelstva ich zaujmom, nie naopak.
a to je havny dovod, preco majoritne obyvatelstvo europy odmieta ich pristahovalectvo.
tito migranti prichadzaju z krjin, kde je ina struktura vzdelania/nizsia uroven/ iny system praxe a podobne. takze je jasne, ze nie kazdy pristahovalec moze na urovni ,aka je v danej krjine prvocat so svojim vzdelanim a praxou.
takze ako vidim, ty nechapes zaklad fungovania statu a spolocnosti .a zaklad toho, ze ten ,kto prichadza sa musi prisposbit , nie ten, nie cielova krajina.
co sa tyka kancerko, tak samozrejme ak si pozorne citala moj prispevok, tak som jasne napisala svoje stanovisko.viem,ze je moslimka.a viem, ze podla jej vyjadrenia sa jej na sk nepaci. a prave preto, co aj ty chapes uplne nespravne. ze ma pocit, ze maju sa jej na sk prisposbit jej zmyslaniu. a to je presne to, co aj ty chapes ako spravne. narozdiel od majoritneho ineho obyvatelstva na sk ci zapadnej uurope. ona nema pravo podla sk zakonov pozadovat ziadne ulavy a vynimky na zaklad vieroviznania ci ideologie. /cize nepodavanie bravcoveho z ineho ako zdravotneho hladiska, a pod/
a to, ze ona sa podla sk noriem a zakona rodinne prava na sk vydala bnerozvazne za muza kotreho nepoznala, je fakt.
tzo iste plati pre toho kolegu tvojho muza .
zmysanie kancerky ci toho kolegu a jeho manzelky je pre eu kulturu neakceptovatelne . a samozrejme ked pridu problemy, tak sud by na to poukazal.teda na konanie akterov ako na ich chybu a lahkovaznost.
s tym svojoim sposobom zivta a zivotnych hodnot su v antagonizme s nasou kulturou aa aj zakonmi.
takze v tomto rozpore kultur, zivitnych postojov je prblem . preto tieto dve kultury nemozu zit v koexixtencii rovnakych hodnot
a o tom to cele je.
no, co s atylka tej nenavisti, tak nateraz len moslimovia v nasich vlastnych krajoinach nas biele zeny nenavidia a pokladaju za pobehlice. vyjadruju nto verejne. to nie europania nazyvaju arabky tym menom na uliciach arabskych krajin
ale to,coho sa ty obavas, ze ako manzelka moslima budes na rade,ak miera unosnosti neprisposobenia moslimov v nasich europskych krajinach bude taka, ze nebude mozne uz ani sa tvarit,ze neexixtuje ,nieto ju este akceptovat, tak zial, budes asi na rade.
zial, prve to ju matematicka statistika pravdepodobnosti scenara,aky nastane,ak statna moc neakceptuje nazory vlastneho obyvatelsava a neriesi problem , ktory majoritne obyvatelstvo ohrozuje.
poznas to prislovie,ked sa rube les, aj triesky lietaju. zial/ co ja nemozem akceptovat,ale stane sa aj tak/ na to musis byt pripravena.
hlavne ,ked budes mat nazory ,ake mas.a to, ze nie pristahovalec sa ma prisposbit a asimilovat,ale naopak.
skus si predstavit opacne garde. ty si v moslimskej krajine a nechces sa prisposbit.mas vzdelania/ale oni vysise naroky,ako ty mozes ponuknut/. tak namiestzo aby si isla studovat vi ch karjine, alebo prjala miesato upratovacky /ak chces pracovat/ zacnes sa dozadovat vynimiek.
pochopila si, co by sa s tebou tam stalo? pochopila si uz podstatu problemu?

alice107
25. júl 2014

@demo no vidis, ake vtipne situacie moze navodit jeden program hlaslovej klavesnice , ked nerozozna clovo ci vetu? 😉 staci ine zafarbenie hlasu, a vtipny nick je na svete. 😀

alice107
25. júl 2014

@canerko mas uplnu pravdu, my dve nama o com debatovat., ja nie som pre teba vhodny partner do debaty. to suhlasim
. pretoze na to,aby si mohla debatovat so mnou, musis mat urcitu davku relizmu v argumentoch a istu vyssiu uroven kultivovanosti v pristupe k debatujucemu.
svoj nazor som jasne vyjadrila, na tvoju otazku ci skor vyzvu do plena o skusenostiach so zenami , ktore moslimovia povazuju za ´´handry´´ odpovedala..
tym je pre na nasa debata uzatvorena kapitola.

canerko
25. júl 2014

@alice107 mas pocit ze som tebe oznacila vo svojom prispevku?!? Pytala som sa zien a nije chlapa v 40 rokoch s pupkom a zlatim bazantom v ruke.Usta Ali

alice107
25. júl 2014

https://www.facebook.com/photo.php?v=7351650165... tu na tomto videu jednej zeny mozete vidiet vzorku spravania sa migrantov , ktori dostali moznost a cest, stat sa nemeckymi obcanmi.
vyjadrenie tej zeny/a jej sposob vyjadrovania tiez/ hovori sam za seba. nemusite ani ovladat nemecky jazyk,aby ste porozumeli tomu, co chela vyjadrit.
tak ak sa este niekto cuduje, ze majoritne obyvatelstvo si nepraje takycto migrantov na svojom uzemi, tak mozno zmeni mienku ak rozmysla realisticky. a tam uvidi aj zaklad problemu nemoznosti koexistencie kultury europskej a tej moslimskej.

alice107
25. júl 2014

@andy04 prispevok zo vcera22.05 bol ozaj trefny.

andy04
25. júl 2014

@alice107 A potom za zbalila a odišla? Ta fotka toho dieťa ukazujuce na dvere mi stačí na pochopenie kolektivneho smútku Nemcov

vevesh
25. júl 2014
https://www.youtube.com/watch?v=V1KFkfRo5Wo

odporucam pozriet - cisla neklamu..!! 😎 (je to po nemecky...)

erjona
25. júl 2014

@vevesh Pekne to vysvetlil,,, ale nemyslim, ze to tu niekto pochopi 😀 Ktora mudra hlava napisala, ze terorizmus existuje len u moslimov???? Boze vrtat sa do veci, do ktorych sa nerozumie,, neuveritelne,,,

erjona
25. júl 2014

@seraa No, ja som s tebou husi nepasla,,, kto je tu chory? Vyjadrujes sa ako opilec v krcme, ked nevies diskutovat na urovni, tak mi nevenuj tvoje inteligentne komentare, vsetko co napises, vsetko su mylne informacie , nemas ani ponatia, co pises a ty sa ides somnou porovnavat? Som ti kazala si pozriet ten dokument,,, vsetky historicke fakty si predlozila nespravne,,, my sme tu neni od toho, aby sme ta tu ucili dejepisu,,, kto ma zaujem, bola ti poskytnuta pomoc, nech si to pozries, a chce seriozne diskutovat, tak to spravi,,, nepise blbosti,,,

dalal
25. júl 2014

@erjona 😔 😀 😀 😀

alice107
25. júl 2014

@andy04 tak odisla asi ako mnohe take zeny. velke reci, agresivita,ale stale su v krajine. aj tu na fore je taka, co stale tvrdi,ze na sk sa jej napaci. ako pojde prec. a stale je v krajine.
ano, to foto jasne poukazuje na mienku nemcov k takymto osobam. len problem je, ze bez odsunu sa ich nezbavia.lebo samozrejme reci su ine vec,ako tuzba tych mirgantov zit na urovni co ponuka zapadna civilzacia je velka , nie zit v tom marazme ich ´´skvelej moslimskej pravlasti´´.

erjona
25. júl 2014

Aj tu opisuje super historiu jeden zid ... asi aj ten ma vymetene v hlave, ako my dievky, podla daktorych inteligentiek tu, lebo rozprava presne to iste, co mi 😀

https://www.youtube.com/watch?v=WF_AsxQLijY
helenus
25. júl 2014

@dalal Samozrejme, hamasácke rakety vypálené na atómovú elektráreň v Izraely boli len ohňostroj pri príležitosti osláv nového roka a proti tomu sa predsa neprotestuje 😀 😀 😀
Ženy a deti sú bytosti tak nízke, že je škoda sa o nich zmieňova ť 😀