Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@erjona inak by ti zadok zvieralo keby si pri takych ohnostrojoch ty alebo tvoja rodina
@leishmania A tebe, keby si bola zavreta pri palestinskych rodinach, co myslis, kto z nas by mal väcsi strach?
@erjona to bola len reakcia na ohnostroje. ja nezlahcujem ich utrpenie
Ja som len na stupidnu narazku reagovala,,, ale zasa si mala len na mna pripomienku,,, vsakze,,,
nie len na stpidnu pripomienku som reagovala
Výrok Zahíra Músejna, člena výkonného výboru PLO
"Žádný palestinský národ neexistuje. Vytvoření palestinského státu je pouze prostředkem pokračování našeho boje proti státu Izrael za naši arabskou jednotu. Ve skutečnosti dnes není žádný rozdíl mezi Jordánci, Palestinci, Syřany a Libanonci.
O palestinském lidu mluvíme dnes pouze z politických a taktických důvodů, protože národní zájmy Arabů vyžadují, abychom jako účinný prostředek boje proti sionismu vyzvedli existenci zvláštního ‚palestinského národa‘.
Jordánsko jako suverénní stát s definovanými hranicemi nemůže uplatňovat nároky na Haifu a Jaffu. Jako Palestinec si však mohu nepochybně nárokovat Haifu, Jaffu, Beer-ševu i Jeruzalém. Jakmile jednou prosadíme naše právo na celou Palestinu, nebudeme váhat ani minutu a spojíme ji s Jordánskem! "
Tento citát pochází z rozhovoru poskytnutému holandským novinám Trau dne 31.3.1977
@leishmania Pozor, ona nie je stupidna. Ona sa tutu par stran vyhlasila za expertku na terorizmus, tak si davaj pozor. A celkom jej aj verim.....muslimi su v tom fakt experti 😅
@leishmania No az taka stupidna nebola na zlachcenie a nepripustenie pachanych zlocinoch na druhej strane,,, povedz, preco ma izrael tri rozne legislativy ako demokraticky stat? Jednu pre bielych zidov, dalsiu pre palestinskych arabav, zijucich medzi zidmi, ktori su diskriminovani minimalne 30 zakonmi a palestinskych zidov a jednu pre palestincanov v gaze a na zapadnom brehu, kde diktaturu a moc prebera nad ludmi vojsko a kona podla vlastneho uvazenia,, ked chcu niekoho zabit, tak ho zabiju,,, neviem o tom, ze by mal v EU nejaky demokraticky stat 3 rozne legislativy,,,
@leishmania Vies ja sionizmus chapem tak, ked budu s palesincanmi hotovi nadobro, zmätu ich s povrchu zemskeho, tak su narade zidia s palestinskymi korenami,,, 😉
tie legislatívy v Izraeli - možno na podned Palestínčanov... (viď napr.UK) ...
Prečo nevraždia Židia Nemcov (II.sv. vojna) ? Prečo vraj moslimovia Bosny a Hercegoviny utláčali ostatné obyvatestvo (l.sv.vojna)?
@eva8 Pretoze Nemci im skacu ako oni piskaju a oni nemaju zaujem o nemecko, ale o kompletnu palestinsku krajinu,,, dievcence, vy mate nejaku skupinku, ako sa tu zhrnete hned vsetky,,, A co ma BaH spolocne s prvou svetovou vojnou, za utlacanie ostatneho obyvatelstva nevypukla vojna, ale za atentat, trosku ti odporucim dostudovat si veci a za dalsie, po kazdej velkej krize vypukla vojna,, co myslis, preco su vojny a rabovanie v kazdej krajine v sucastnosti co ma nerastne suroviny???,,,
@erjona ja by som mala tiez vela otazok ale nebudem sa pustat do dlhych rozhovorov... ja som reagovala na tvoj koment ktory bol pre mna osobne absolutne necitlivy voci ludom co ziju v sirena h hlavne od osoby ktora sa robi velkou humanistkou
@erjona ty si fakt mimo prepac s tym tvojim komentom o zmateni z povrchu zemskeho
@leishmania Presne a ja som ti to vysvetlila,, vobec nebol necitlivi,,, mne je luto tych 2 civilistov, ale taktiez je mi aj tych 800 civilistov na strane gazy luto... takze si myslim, ze si momentalne zasluzi viacej empatie palestinsky narod, ako izraelsky, ten je v bezpeci,,, a je jasne, ze na neprijemne otazky neodpovedas,,, uz som si zvykla,,,
@leishmania Ja som mimo? A co robia izraelske vojska momentalne, mierovu misiu? A co robilo pocas 65 rokov okupacie? Tiez mierovu misiu?
@erjona nedebatujem celkov na tu temu uz a vysvetlila som ti preco som na tvoje ohnostroje reagovala
@leishmania necitlive?.... to je prekvapujuce.... a co je citlive na vasich komentaroch.... demo, lukada, digysa a ostatne? ved slusnost, citlivost, respekt a empatia na tychto strankach absolutne chyba...
@leishmania Nedebadujes, ale na mna vzdy zareagujes,,, preco? Lebo mam pravdu a to ta stve? Chces mi povedat, ze tie samozostrojene rakety su neni ohnostroj oproti 4 najväcsej vojenskej sile na svete? Chces mi toto tvdit, zbytocne, mna nepresvedcis...
@dalal ked uz chces tak oznac moje necitlive komentatre adminovi aco pisu druhi ludia neovplyvnujem
@erjona vzdy zdaleka nie reagujem malo a ani som nechcela uz vbec len sa ma tie ohnostoje dotkli

@helenus Veru oproti izraelskym bombam to je ohnostroj, daleko nie si od pravdy,,,