Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@andy04 urob si IQ test v slovencine, spanielcine a anglictine - a uvidis co znamena skresleny vysledok... A bohuzial k cistemu IQ testu ( kt. Samo o sebe nemeria IQ, ale az po scitani s inymi faktormi) patria aj vedomostne otazky typu romeo a Julia prisposobene na danu krajinu a vek testujucej osoby..
@kararinka neobtazuj ma s takym prispevkami od veci. ak sa ti neche nieco citat ci nerozumies,necitaj. co mna je po tom?
takze pis k teme, argumenuj ak to dokazes tiez k veci . inak ma na verejnom fore prosim neoslovuj so sukromnymi tvojimi pocitmi? pochopila si? ci to mam riesit inak?
@andy04 uplny suhlas s tvojim prspevkom.
inak, tim krizenim medzi pribuznymi doslo v populaciach obyvatelstva moslimskych krajin k takemu poskodeniu genofondu, ze aj tu v de zijuce tieto etnika rodia deti, ktore su postihnute tak telesne,ako aj dusevne. to vie skazdy, kto tuto populaciu pozna . napriklad lekari, .
ale nie je to len tym., tam asi zohrava aj urcitu ulohu ina mentalita tych ludi. cize mala vytrvalost,emotivnost, velky temperament atd.
takze preto aj ti z toho etnika, co maju moznost zit v usa ci zap.eu nemaju take vysledky aj co sa tyka nobelovych cien,ako europaniaa ked uz piseme o etnikach,tak naprklad aj zidia. cize podmienky napr.v usa ci zap.eu na uni su dobre,ale oni nie su schopni aj ked su vysokoskolsky vzdelani na takej urovni fungovat ,aby boli nositelmi nobelovych cien. cize v rovnakych podmienkach europania su mohonasobne uspesnejsi ako prislusnici z moslimskych krajin.. to je fakt, ktori sa neda odskriepit.
@demo Mas pravdu, taketo veci sa do medii nedostanu. Ja som sa teraz dala na twitter (len koli politike) a teda poviem ti, ze tak stavnate prispevky od arabov, muslimov z europy, aj z usa som si neprecitala uz davno. Pozerala som ako blazon. Vela z nich tam ma svoju tvar zahalenu satkou... A vela z nich prispieva versami z koranu dokolecka, dokola....
Este jedno ma zaraza na tomto narode. Toto sa robi s mrtvym telom???
@maminuska
1. bavili sme sa celu dobu o vojne a nie o obcianskej vojne,, toto si uz len vymyslas, lebo som ta nachytala pri klamstve
2, pisala si, ze si bola pri tom..... vraj ja som tam nebola - ale zrazu pises, ze si uz bola v tej dobe vydata
3, nazvala si ho svojim priatelom, v tej dobe bol uz davno ex-priatel,,,
takze mne je to jasne,,,
4, keby boli moslimovia tak na vine tomuto konfliktu, tak by sme tu mali dnes veliku serbiju, ale nastastie nemame,,,, Milosevic bol vyhlaseny za vojnoveho zlocinca,,, takze vieme vsetci, kto mal pravdu a tato srbska propaganda u mna nezavazi,, moj manzel si zazil tu dobrotu srbov,,, ked jeho uja na proteste, ked zacali nepokoje srbi odstrelili, kedze pred strielajucich policajtov zaparkoval krizom autobus a zasiahlo ho niekolko ran,,, zato zachranil vela ludom zivoty,, takze ja mam priamy zdroj doma,,, viem, co tieto nepokoje obnasali, mne tu nemusite nikto vysvetlovat,,, a uz vobec nie ty,,,!!!!
@demo ja som povedala, pokial nie su detaily jasne, nebude hodnotit - je jasne, ze to robil psycholog- ale ked mas vs, tak vies,ze kazda studia ma iny predmet skumania, vysledok zalezi od vzorky, a da sa manipulovat v tom smere ako chces.. Napr. Vid Studie napr..vax/ antivax, a dalo by sa hodne vymenovat..
@vevesh Nemozem, urcite to bude nieco hrozne (opis mi v skratke, ja na take nemam zaludok). Zamerne tie videa nevyladavam ani nepozeram. A este jedno. Ja verim, ze Palestinski obcania su nuteni Hamasom, ukryvat zbrane a tiez su nuteni zostavat vo svojich domoch. Ja si myslim, ze Hamas to robi naschval, aby sme ich lutovali. A som si ista, ze ti ludia by sami od seba nepomahali s uschovou zbrani a utekali by co najdalej od bojiska. Bohuzial, ak nenastane zmierenie, tak tych obeti bude este viac.
A este sa ospravedlnujem za tak vela prispevkov (dnes mam praci den a robim uctovnictvo) Pracovna a kancelaria su 2 kroky od seba, tak skutocne len periem, uctujem a prispievam sem......a asi aj budem cely den (mam prilis vela prania) 😒
@demo napisem ti priklad vlastnej Studie v ramci socky - dotaznik mali vyplnit ucitelky SS, vyplnovali to ziaci sou - o com som sa nahodou dozvedela od znameho neskor - vysledky vsak boli v praci publikovane - vsetci to brali ako zavezni fakt - pricom vypovedna hodnota bola b skutocnosti nulova..a dalo by sa pokracovat...
@erjona ja neviem , nenapísala som ti to jasne ?
Pre mňa je vojna od roku 1991, pre mňa je Kosovo stále časť Srbska, kosovskí albánci - nejdem s k nim vyjadrovať lebo by to bolo na vymazanie pre admina... mysli si čo chceš , ale určite nevznikla vojna medzi Srbmi a Albáncami tak že Albánec jeden deň stupil Srbovi na otlak pri spoločnej opekačke v roku 1998 a ten mu hneď jednu strelil, tvoj zdroj je tvoj zdroj , skúsenosť je neprenosná .
Ale mohlo to byt aj tak že všade sa mydlili medzi sebou , len albánci a srbi sa milovali do zožratia až do roku 1998.
Dnešné Kosovo - zaostalé skorumpované miesto na zemi, ale hlavne že moslimské . Množstvo hektárov pôdy nemá pôvodných majitelov ani budovy nemaju pôvodných majitelov, zničené kostoly , ktoré boli súčastou svetového dedičstva ... nuž kultúra moslimská nadovšetko v 20 tom storočí.
@ellise Precitala som si jeho prvy blog. Ake zaujimavosti som sa dozvedela hned....
Takze zeny muslimky nemozu chodit na hrob svojich blizkych.... a ake pekne rozdieli robia, ked pochovavaju muza a ked pochovavaju zeny....hmmmmm
http://martinkonvicka.blog.idnes.cz/c/418765/Is...
A tato pasaz je tiez skvela. Zaujimalo by ma, ci to aj vy damy takto praktizujete
A aby toho nebylo málo: Muslim sice může navštívit hrob nevěřících, třeba svých nemuslimských rodičů, ale nesmí se za ně modlit (nemodlil se ani šéfko narcisko za svou matku Aminu). Naopak jim má zvěstovat Peklo: “Jdete-li kolem hrobů těch, kdo zemřeli v džahílii [nevědomí o islámu], zvěstujte jim, že patří k trpícím v Pekle.” Kdo nevěří, nechť ověří:
@maminuska No ja viem ako vznikol konflikt,,, stale viacej a viacej kosovcanov bolo systematicky vrazdenych,,, vyvrcholenie bolo v roko 1998,, ved ti pisem, ze manzel bol osobne na tych demonstraciach v roku 1991, ked to zacalo a coho sa tam dockal,, ostrych guliek, chvala bohu, ze netrafili,,, takze presne viem, co srbi robili v kosove,,, ako sa spravali ku kosovcanom a to nie len moslimskym, ale aj krestanskym, im neslo o moslimov, sa zobud, im slo o etnicku cistku jedneho naroda a vytvorenie velkeho srbskeho naroda,, keby sa mu to podarilo, by sme boli dalsi my Slovaci na rade? Takze tieto recicky bla bla bla,,, u mna nepochodis,,, A bola si v Kosove, vies ako to tam vyzera,,, kosovo sa uz pozbieralo a buduje sa, infastruktura je uz obnovena, cesty maju lepsie ako my na SVK,,, ja som tam bola, takze mi tu nemusis rozpravat o neschopnosti albancov a dalsia vec, krestania a moslimovia - Albanci ziju doteraz popri sebe a to bez problemov...

@vevesh Test IQ es logika nie su to otázky kto napísal romea a Júliu.