icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

erjona
26. júl 2014

@dalal Ahoj moja, dnes som bola cely den na skoleni a po ceste domov som sa zastavila na demonstracii, dnes boli usporiadatelia palestinsky spolok, robili ju na Stephanplatzi, v prvom bezirku, ale stihala som len poslednych 30 minut,,, bola zasa velmi pokojna,,, mali krasnu zaverecnu rec, zaroven velmi smutnu, clovekovi az srdce zvieralo,,, ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

demo
Autor odpoveď zmazal
vevesh
26. júl 2014

@demo vzdy u studiu zalezi kto robi vyskum, s ako tezou , k comu sa chce dopracovat a kym je hradeny - od toho sa vyvija vysledok - preto som povedala, ze pokial neviem tieto veliciny ( kt. Zatial neboli nikde uvedene) - nevies posudit ne/Objektivitu vyskumu - napr. Ak to spracovaval urad pre mladez ( je orientovany neutralne/ pro /proti) , vzorka bola aka velka ( v clanku stoji, ze 330 mladistvych - z akejkolvek vrstvy spolocnosti/socky /strednu vrstva, zucastneni boli ziaci skol/ gymnazialnu/ vzdelavacich programov..narodeni / pristahovani do danska - v porovnani so vseobecnym priemernym IQ / danskym IQ/ IQ pristahovalcov - ake % Studie tvorila dana vzorka 330 voci 35, 300 alebo 33000...atd. A kazdy z tychto parametrov resp zatajenie posunie studiu inym smerom - preto nehodnotim, ale pristupujem s rezervou a nedoverov, pretoze kto ma cisti stit, vylozi vsetky Karty na stol...

zuzitko74
26. júl 2014

@vevesh IQ testy existujú aj čisto obrázkové, môžeš nimi testovať aj malé deti, ktoré nevedia čítať a sú veľmi presné. Jediní, ktorým vychádzajú nepresne sú autisti, lebo ich logika je iná ako logika neurotypickej populácie.

vevesh
26. júl 2014

@andy04 tak tych vojakov tiez nezobral nikto na zodpovednost - tak si nemaju co vycitat..

andy04
26. júl 2014

@vevesh Preboha nepíš ze nevidis rozdiel v bráni na zodpovednosť ked vyjdú na svetlo takéto činy u amerických vojakoch Píše sa o tom týždne. Keby sa tak malo riešiť každé islamske video nebolo by miesto na iné správy. Len som nepochopila dobre. americký vojaci odrezali hlavy isamistom? A este by sa mi páčilo prečítať si tvoj názor o " "islamskom state"

demo
Autor odpoveď zmazal
maminuska
26. júl 2014

@erjona no ja už ani neviem čo ti mám napísať ... Kosovčani sa maju lepšie ako Slováci - najnižšia životná úroveň spomedzi všetkých štátov pozostalej Juhoslávie, v pohode vychádzajú s kresťanmi Srbmi ... keby tu bol smajlík čo sa chytá za hlavu ... prekristapána s akými srbmi , však tam nikto nezostal , ešte v roku 2011 bolo zavraždených 14 rolníkov Srbov pri žatve... zvyšných Chorvátov vytláčaju a iné národnosti , sú časti kde ideš a len moslim a moslim a moslim a zas ideš a moslim a moslim .
Takmer 50 % nezamestnanost, 40 % ľudí žije pod hranicou chudoby ale tej ozajstnej, a množia sa a množia ako králiky bez toho aby rozmýšlali ako tie deti uživia. Áno , v minulosti si mi povedala že na rozdiel odo mna máš len dve deti a ja čakám už 4 té , nuž 4 deti som chcela a 4 deti bez problémov a na veľmi slušnej úrovni uživím .

zuzitko74
26. júl 2014

@demo Učila som v škole pre mimoriadne nadané deti a používali sme tieto testy. Boli veľmi fajn, ľahko sa v nich deti orientovali, nebolo treba pochopiť nejaké komplikované zadanie. Aj my učitelia sme nimi prešli, ale pre nás boli nepovinné.

digysa
26. júl 2014

@zuzitko74 Tieto obrazkove testy robila aj moja dcera, ked isla do skoly. V sukromnych skolach si deti testuju pred tym, ako ich prijmu do skoly (lebo maju velky poradovni, tak si mozu vyberat).

maminuska
26. júl 2014

@erjona snáď ta ospravedlní len to že si pomerne mladá , konflikt vznikol tak že bol systemticky vyvraždovaní národ kosovský .... národ kosovský neexistuje , existuju kosovskí albánci , kosovskí srby, chorváti žijuci v Kosove a ostatné národnosti .
Konflikt vznikol uplne na inej báze a to že moslimský kosovskí albánci sa pomnožili a získali prevahu na území , ktoré pôvodne patrilo Srbom , otočili sa % a u moslimov kde sa otočia % začnu sa tvrdo hlásit o svoje" práva "a zároveň sa začali potláčat práva pôvodnej majoritnej skupiny .

maminuska
26. júl 2014

@digysa 🙂 ,ja už to neberiem ani do úvahy čo tu ona píše. 🙂 . Viem kedy som sa narodila, len som už zabudla kedy som prišla o panenstvo , keby bola požadovaná táto informácia .. tak asi zaklamem. 😀

zuzitko74
26. júl 2014

@vevesh Ešte k objektivite testovania - vyhodnocovať testy má iná osoba, než tá, ktorá ich s testovanými deťmi robí a testy majú byť označené kódmi, aby sa zaručila objektivita, takže osoba, ktorá test vyhodnocuje vlastne ani nepozná identitu testovaného.

erjona
26. júl 2014

@maminuska Nauc sa poriadne citat a diskutuj na urovni,,, no ty mas styri deti a vycitas moslimom, ze sa mnozia ako kraliky? Ja som hovorila o krestanoch a moslimov medzi sebou,,, na to ze su tak kratko po vojne , sa pozbierali,,, takze netrep, neda sa vsetko z roka na rok,,,

erjona
26. júl 2014

@demo tvoje mudre komentare odteraz ignorujem,,, aby ti zasa pri mojej odpovedi nepraskli nervicky, ako udajne moslimom, co im to tak strasne vycitas, tu nekulturnost,, no ty si prejavila vcera tu tvoju, maj sa krasne

vevesh
26. júl 2014

@andy04 je to komplexny problem - vychadzajme z toho, ze vela ludi je chudobnych a bez vzdelania vdaka vojne, samozrejme nepriatelsky naladenych voci americkym vojakmi, ktori nikdy neboli a nebudu stihani za vojnove zlociny - usa odobera momentalne ropu za 50% trhovej ceny - kedze kurdi a maliki sa nevedeli zjednotit, pred casom sa zjednotili a rozhodli sa,predavat ropu za trhovu cenu aj pre usa - a zrazu prisiel islamske stat a znova predavaju ropu za polovicnu cenu oplatkou za nakup zbrani a pozicky...."hlava " Islam.statu bol 4 roky v americkom vazeni za extremny Islamismus, ale ho prepustili a on isiel bojovat do syrie, kde mu americania a nemci dali zbrane na podporu proti asadovi, a zrazu z nicoho nic sa obratil na vychod a zalozil tento stat ( casovo zhodne z vyjednavanim ceny ropy) a hlasa veci, kt. Tu predtym neexistovali - katolici ( normalne v iraku vzdy fungovali, za saddama utajene, ale kedze Saddam Siel po kurdoch, krestania boli na vedlajsej kolaji..), zenska obriezka ( nikdy ju nevykonavali, v zakony je hodnotena ako vrazda), kompletne zahalovanie ( kazdy mosil to, co chcel s ohladom na urcitu normu..) atd...
A ludia su proti, ale chudobni a znechuteni vojnou bez zbrani - nemaju silu ist s "vidlami " proti po zuby ozbrojenym extremistom podporovanych usa a vybavenych ich zbranami...
Ked je amerika tak proti, preco ich nezlikviduju ich komanda, ktore sa volne premavaju po iraku so " zvlastmymi vyhodami "?? A preco im dodava zbrane..??

erjona
26. júl 2014

@maminuska Keby len kosovsky narod - Albanci 😀 ale uz aj Kosovo - samostatna republika 😝 😝 😝 😝

seraa
26. júl 2014

150 palestickych teroristoch sa vzdalo
a zacalov vypocuvanie:

ako vieme izrael nasiel vela tunelov co vedi do izraelu z podzeme, tisice zbrani a rakiet
a gazu prepravenu na nieco velke
kazda rodina ma doma zbrane
jeden vojak povedla ze "stojim v kuchyni kde je vedla peci raketa"
taky su nasi mierumilovni arabi z gazy
teraz sa uz zistili co sa chystalo
hamas planoval teorirsticky utok na i<rael na zidovsky novy rok (september) 2014
z kazdeho hlavneho tunelu co vedie do izraelu malo vyst 200 teororistov do 6 izraelskyyhc miest
bomby, unosi , strelba
no ktovie ako by to dopadlo keby izrael ako uz velakrat nevztupil do gazy
prekvapenie co vsetko sa v gaze naslo

ja som dobry clovek ale vam damy co tu verejne podporujete islam a fanatizmus a teror cize smrt zelam ze raz
budete teda mat tu moznost byt hrde na vase decko ktore sa stane slavnym martyrom v mene alaha
da na seba bombu a pojde konat
ale neplacte ved bude mat 70 virgins

zuzitko74
26. júl 2014

@seraa Nemohli by sme sa na tomto fóre dohodnúť, že o deťoch prispievateliek sa nebudeme vyjadrovať takýmto spôsobom?

maminuska
26. júl 2014

@erjona no na to som ti už odpovedala, ty máš dve deti a to preto že bud viac nechceš alebo si to nemôžeš dovolit, ja mám 4 deti lebo som ich chcela a lebo si ich môžem bez problémov dovoliť , kosovskí albánci maju mnoho deti lebo ani nevedia prečo a najhoršie je že si ich nemôžu ani dovolit - a to je u mna množenie králikov.
Diskusia na úrovni ... no používaš výkričníky ( internetový vresk a krik ) , vykrikuješ tu ako zmyslov zbavená , splietaš jedno cez druhé... fakt na úrovni
Kosovo nie je Nemecko .. nikdy sa nepozbierajú nemaju to v mentalite , vždy budú na chvoste postjuhoslovanských štátov, ale kludne trepneš že sa tam žije lešie ako na SR. Čo príspevok o Kosove to fakt perla.
A akí kresťania žiju teda v Kosove , akej národnosti ?

seraa
26. júl 2014

@zuzitko74
vies deti takychto zien co neveedia rozoznat zle od dobreho maju na svedomi vela ludksych nevinnych zivotov
takze ako sa to vezme ....

andy04
26. júl 2014

@vevesh Ich vzdelanie je na nízkej úrovni ked prídu do Európy neitegruju sa a ani ich deti väčšina nemá štúdios a to sa uz neda vyhovárať sa ze nemajú možnosti. Hlavu im vymyje akýkoľvek iman v mesquitach co im postavia Európania Ako dlho bude trvat kým budeme vidiet niečo podobne v Európe. Po zidoch sme my ich najväčším nepriateľom... Dhimmi co maju platiť nezda sa Vám ze tych radikalov je viac ako chcete priznat? Na taketo projekty sa potrebuje väčšia organizácia ako pár radikalov. "Dar al islam" smiešne to su moslimske krajiny. Ja tam toho mieru vidím pomenej. No a "dar al harb" sme my a zvyšok Nemám chut aby sa raz z Európy stala " mierova zem". Môj názor keby radsej viac robili a nerozmyslali nad tým ako je ich povinnosť rozširovať tuto ideológiu v okoli tak by sa mali lepsie. Islam sa sám znemoznuje a každým dnom viac. Možno je to plánované možno je to moderna technológia pravda je ze ľudia strácajú dôveru každým dnom viac

zuzitko74
26. júl 2014

@seraa Tak skús uplatniť prezumciu neviny.

maminuska
26. júl 2014

@erjona ano Kosovo samostatná republika , dlhodobo neuznaná niektorými štátmi , zaostalá , centrum dilerstva drog a predaja orgánov s 50 % nezamestnanostou a 40 % chudobu , ale hlavne že minarety zvolávajú na motlitbu .

erjona
26. júl 2014

@maminuska Trepes ty,,, no Kosovcania teda ziju lepsie ako srbi momentalne,,, ale ta tvoja propaganda je mi ukradnuta,,, ja deti mozem mat a mozem si ich aj dovolit, ale nechcem a manzel to akceptuje,,, takze si myslim, ze teba je houby do toho, len som ti vytkla tvoje vyjadrenie o kralikoch, kedze ty ich mas pozehnane,, no deti tam od hladu neumieraju, to bolo, za nadvlady Milosevica, ze nemali co jest,,, maju viacej ako srbovia a krasne domy, nikto ich neterorizuje, videla som to, ako tam ziju,,, takze tvoju popustenu fantaziu si dat spät na uzdu,, ,,, nebola si tam, takze vies figu borovu ako ziju,,, 😝 😝 😝

erjona
26. júl 2014

@maminuska To urcite,,, neuznali ju staty, co maju sami mensiny, od tych hlavnych je uznana a bola vyhlasena za samostatnu republiku, a to plati ,,,, 😝 Inak tie kosovske pasy vyzeraju super, co som videla u manzelovej rodine, ked sme boli na navsteve v kosove 😀 Krajsie ako tie srbske predtym 😀

maminuska
26. júl 2014

@erjona no iste. 🙂 .

seraa
26. júl 2014

@maminuska

ako si si mohla vsimnut @erjona
nezije v realite
pre nu su teroristi zidia, moslimova-arabi mierumilovni ,vzdelani, bohati, demokraticky, respektujuc ine narodi a zeny , plny nobelovych cien
arabske staty kranse a ciste

netreba sa hadat so zenami ktore tu pisu rozumy svojich moslimskych muzov
strata casu

dalal
26. júl 2014

@erjona ja som zasa bola na vecere palestinskej literatury... spojenej s vecerou... humus, falafel, tabbouleh salatik a este sme podporili dobru vec... takze sme mali dobry den aj ty aj ja 👍👍👍

erjona
26. júl 2014

@maminuska Iste ,,, 😉