icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

seraa
27. júl 2014

@kararinka

podla tvojej poslednje vety
"Hamas mal velmi dobre PR, kym Izrael uplne hrozny, mozno si ho chcu len vylepsit."
mi je jasne ze sa nemam o com s tebou bavt a linky si najdi sama aj tak co najdes si prekrutis ako chces
to uz vidno na tovjom prispevku

digysa
27. júl 2014

@kararinka Asi ta sklamem, ale ja som sem zacala chodit od zaciatku debaty a moja "biografia" je znama uplne vsetkym, aj erjone (ktora prva zacala vytahovat komentare typu " rasistice poznamky americana, ktory je biely"). Mne to vobec nevadi.... nech si na mna vytahuje co chce....
V podstate tu s @yanni iba opisujeme, ako to v dnesnej dobe je: " ak si biely a nebodaj krestan" tak si automaticky rasista. O nic ine tu nejde....

ellise
27. júl 2014

jak tak čtu, tak nejmíň v pr..li jsem já 🙂 ani 4 děti, ani nemec ani američan jen průměrný čehůň, sice ateista ale i tak.. 😀

yanni
27. júl 2014

@kararinka presne ako @digysa pise, zial je to tak. A ked si este k tomu Nemec, tak si rasista prvej triedy ☹ 😠 A zaujimave, ze takto hovoria len moslimovia zijuci v Europe a hlavne ti, co neziju vo svojej krajine (vid Moslimovia z byvalej Juhoslavie, (ked nechcem ist dalej a ostat v Europe). V arabskych krajinach som sa so ziadnou nenavistou k inej rase, nabozenstvu ci narodnosti nestretla. Ako turista tak ci tak nie a moj muz tiez nikdy nic nepocitil ani v Saudi a to tam je "docasne natrvalo".

yanni
27. júl 2014

@ellise booooze, to si sem nemala ani pisat. A hlavne ten cechun. Ved vies ako sa Slovaci a Cesi nenavidia 😕
No a ateista???? Tak to si riadne v prdeli 😀 😀 😀 😀

ellise
27. júl 2014

@kararinka kde bydlíš?

kararinka
27. júl 2014

@seraa Ak to bude fakt, tak to neprekrutim, ale nevadi zajtra si pozriem twitter. To s tym PR Hamasu je tiez fakt, lebo su v lepsej pozicii ako slabsi super + umieraju deti a PR Izreala vyzeral tak ze maju plagaty kolko rakiet odstranili, kolko tunelov nasli, ale to si asi aj ty videla.

lukada
27. júl 2014

@digysa V IL som vydata, som slovenka, naroden ana slovensku, zijem tu 9.rok, mam 3 deti. SOm katolickeho vierovyznania, manzel je neortodoxny zid. Dostala som sa sem pretoze ma zaujimali tieto konciny, tak jedna organizacia, kt. clenom som bola poriadala vypravu do IL a zaroven gazy pred rokmi. Potom som gazu navstivila este niekolkokrat, a takisto aj IL. Hovorim plynule hebrejsky a arabsky, a AJ, NJ, spanielsky a francusky. Neskor som spoznala muza a odvtedy tu zijem. Na svk chodim malo pramalo, mam male deti a zle sa s nimi cestuje, nie som z BA a a tak je to komplik. s letiskami a pod.
Moja mienka je teda zalozena na vlastnych skusenostiach, neprejde den ked si nespomeniem na to, co som zazila a videla gaze a preto odporucam dievcatam tu obhajujucim zelene satocky, nech tam idu nazriet... Nevedela som ci sa mam pratat, utekat al.ich lutovat ako su vychovavani.
V IL to zdaleka nie je take, ako to opisuju turisti po navrate, je tu zivot normalny v podstate az na teror ako napr. teraz. na to sa zvuknut neda. i ked stat nas chvalabohu obranuje co sa o gaze povedat neda. ti radsej buduju svoje teroristicke zazemie v mene allaha... no comment. a deti tam nemaju co jest.

ellise
27. júl 2014

@yanni 😀 😀 😀 musím mu to dnes říct že se vlastně nenávídíme

kararinka
27. júl 2014

@yanni @digysa predtym som sem len obcas nazrela, lebo bola tato diskusia furt navrchu a raz sa tu vysmievalo niekomu komu sa nedarilo otehotniet, uplne ma to sokovalo

seraa
27. júl 2014

@kararinka

svet zabuda ze israel by bol po 2300 rakiet uz len minulosotu kebby nbeol obranny system taky ako je
to ze vrach chce zabit a zautci ale sa mi nepodari nie je nic oslobodujuce od viny!
a ked gaza pouziva svojich ludi a deti ako ludkse stity co ma vojak na jeho mieste robit?
vybrat si smrt nez strelit ineho? to je proti priode
a nenzabudnime ze gazanci si volili hamasa a dobre vedeli co je jeho ciel
izrale ich vyzyva nech ujdu pred bombardovanim a hamas im to zakazuje ze si to snimi vybavi ak to urobia
toto ti pride normlane?
israel nepotrebuje PR , zdravy clovek vie a chape aj bez pr
hamas co su vrahovia a klamari pootrebuju pr , nic ine in nezostava

seraa
27. júl 2014

izraelu o tu dieru gazu nejde
oni chcu zit a mat mier lebo maju preco , maju krasnu krajnu a vieru ktora je za zivot a byt dobri
v celej hisotri vidis ze neboli nidky agresori len obeete
su az moc demokraticky lebo "vykrmuju" nepriatelov vo svojom state (araboch) to nikto nerobi
gaza keby chcela zit v pokoji a v mieri by sa mali velmi dobre a dobre by sa zviezlli pri izraeli
opytaj sa izraelskych arabov ako im je tam dobre ! a hlavne zien ci gay!! tak sa arabi nikde dobre nemaju
ani vo francuzku !
hamas je nic za hamasom stoji iran , to ej problem
hamas bud kona alebo by ho iranci jihad zabil a ludia v gaze su len "lahka cesta" ako "znicit" izrael
dokoca izraelu zalezi viac na civilistov v gaze ako hociakemu arabskemu statu
ved sa na to pozri lepsie

maminuska
27. júl 2014

@ellise tak elise to mi ani nevrav , ja manžela čehuna, no neviem či do rána prežije.
@kararinka srbi tiež nemajú čistý štít , ale je rozdiel niekoho usmrtit zastrelením a rozdiel niekoho zamordovat , kde obeť značne trpí ,ako tá primitívna tlupa bosniackych moslimov. Keď zoženiem obidve knihy v angličtine ( nemčinu neovládam ), tak sa skutočne môžeme pobaviť.
A to sa netýka len bosniackych moslimov ale aj kosovských Albáncov.
@digysa čo sa týka počtu detí , mňa sa toto nedotýka 🙂, Tak dve deti som porodila pre Slovákov a dve deti pre Čechov. A na to erjonine vyjadrenie si veľmi dobre pamätám že však tak nech kresťania rodia viac detí , no tak práve teraz som postavila protiváhu jej moslimským deťom.

maminuska
27. júl 2014

@erjona tak slubené linky :

http://www.businessinfo.cz/cs/clanky/srbsko-eko...
http://www.businessinfo.cz/cs/clanky/kosovo-eko...
http://www.mzv.sk/servlet/pristinapzu?MT=/App/W...

Ak ti nebude stačiť môžem dať aj ďalšie. Čo to bude teraz , ktorý štát v Európe ? Tak ale aspoň majú pekné pasy 🙄.

ejema
Odpoveď bola odstránená
zuzitko74
27. júl 2014

@ejema Tuším vchádzaš tretíkrát do tej istej rieky....,,jestli se nepletu."

ejema
Odpoveď bola odstránená
kararinka
27. júl 2014

@yanni @digysa @ellise co mi vlastne vadi na tom,ze sa tu deklaruje kto ma akeho manzela, je ze sa tu vytvara "elitny klub" a sama som pochybila, ze som na to pristupila. Aj ked vravite, ze ste oznacovane za rasistky, ste rady, ze mate bielych manzelov. Lebo co si budeme klamat, vieme ake by to bolo keby ste zili na Slovensku a mali snedsie deti. A este potom automaticky sa vylucuje z diskusie nazor toho kto ma manzela moslima, s tym, ze je zaujaty. Pritom ta z nas, ktora ho ma, ma k teme naozaj co povedat.

kararinka
27. júl 2014

@ejema Mrzi ma, ze som to vobec spomenula, nebudem to hladat, lebo mi je z toho zle.

kararinka
27. júl 2014

@maminuska no tam je tych horkokrvnych narodov viac este Tito to ako tak drzal pod poklickou.

zuzitko74
27. júl 2014

@ejema Že si sa asi reinkarnovala po tom, čo si už dvakrát zomrela. 😀

ejema
Odpoveď bola odstránená
ejema
Odpoveď bola odstránená
ellise
27. júl 2014

@zuzitko74 nebylo to náhodou 3x, ještě tady byla nějaká dejavu1

kararinka
27. júl 2014

@zuzitko74 😀 mne to hned nedoplo

lukada
27. júl 2014

@kararinka to ze mate moslimskeho manzela neznamena ze k teme mate co povedat. keby ste boli v gaze a v izraeli a zili dennu realitu, potom piste vase vyhlasky o humanitarnych tuneloch na komunikaciu so stratenymi znamimi v IL alebo o nevinnych raketach, ktore, keby niet obrany, by nas tu uz vyhubili a znicili stat. otrasne. ale vy to este budete obhajovat.

maminuska
27. júl 2014

@ellise o čo sa prosím jedná ?

ejema
Odpoveď bola odstránená
ellise
27. júl 2014

@yanni @maminuska tak jsem doma řekla že se vlastně nenávidíme, tak máš mladej zahlásil,,, že to nějaká chyba v matrixu

@kakarinka, kdyby si četla diskusi od začátku tak by si věděla, že my co nemáme muslimy, nemůžeme mít objektivní, správný názor, protože nevíme o čem mluvíme, navíc, všechny jsme takto rasistky, xenofobky.... atd. A nejsme žádný elitní klub, jen prostě máme jiný názor než je tady akceptovatelný.

seraa
27. júl 2014

@lukada

arab=vacsinou chudobny (ti bohati sa ani k tymto fanatikom nepriznavaju)
raz chudobny = nevzdelany
nevzdelany =lahko zmanipulovany
chudobny,nevzdelany, lahko zmanipulovany=lahko nahnevany
lahko nahnevani = nenavist
jeho manzleka = to iste
cize tieto damy moslimskych muzov nemusia byt nikde a vidiet nic, tazko prekrocili hranice rakusko-slovensko
oni nemaju ani pravo mat svoj nazor
oni len posuvaju dalej sprostosti ich muzov