Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@kykka Tak nakoľko som korán čítala, samu seba presviedčať nemusím - len ty rozprávaš z cesty kvoli tvojej nevedomosti - mne je islám ako taký ukradnutý, ale hlášky typu - držať dcéru pri zabíjaní - tak to sa ma dotýka osobne a to určite nema s koránom nič spoločne - a nasadila si iróniu, pretože nemáš argumenty a to ťa najviac štve 😝
@erjona A prave taketo naivne Slovenky ako si ty, moslimovia hladaju, aby ziskali europske obcianstvo a zneuzili to vo svoj prospech. . Nehovorim, je tu viac zien moslimskych muzov, ale ani jedna nebrani koran a moslimsku vieru takym stupidnym sposobom ako ty. Ja ako zena sa za teba az normalne hanbim....
@kykka No tak toto musím pretlmočiť môjmu manželovi - nie ja jemu, ale on mne spravil papiere - takže zasa triafaš vedľa... Ja neobraňujem korán - ale vy sa tu oháňate koránom, tak tu sú príklady, že to nie je pravda, co tu prezentujete - čo ti vadí? že nemaš pravdu? Preto, kým sa pletieš do nejakej problematiky o ktorej nemáš ani šajmu - sa vopred informuj... 😝
Pri svedčení pri istých občianskych zmluvách alebo iných sú potrebné dve mužské
svedectvá alebo jeden mužský a dva ženské. Podľa islamu to však nie je náznak
diskriminácie, ale opatrenie zaisťujúce práva zmluvných strán, pretože žena nemá
spravidla také skúsenosti z praktického života ako muž. Nedostatok skúseností by tam
mohol spôsobiť ujmu na niektorej strane. Preto zákon vyžaduje svedectvo jedného
muža a dvoch žien. Nedostatok skúseností ale neznamená, že je žena nejakým
spôsobom horšia než muž. Každej ľudskej bytosti môže niečo uniknúť alebo chýbať,
nikto však nepochybuje o ľudskom štatúte ženy alebo muža (2:282)
Na tú dobu to bolo trefné - keďže ženy nemali vtedy právo ani pípnuť a nie to ešte mať rozhľad 😀
@erjona Teba by trebalo zatvorit do jednej miestnosti v Saudskej arabii s aspon stovkou moslimskych zien, ktore ziju pod tazkou moslimskou diktaturou a vyzvat ta pred nimi, aby si im povedala vsetky tie obranujuce kracky na Koran a moslimsku vieru, ktore pises sem.... Som zvedava, ako by sa k tebe zachovali. 🙂
@maminuska ja viem ze ofic. ratali, ale tak napr. z nasich znamych sa ani jeden "nepriznal", takze je tam este nejake to tienove cislo...a s tym zahalovanim...kazdy si ho robi pre seba... ja som sa nikdy nezahalovala, nosim sukne, ziadna satka a vystrihy moc neoblubujem, ale nikto nie je ani proti nejakemu "decentnemu"...a takisto chodim aj v kurdistane a nikto ma neriesi...skor su pohlady voci mojmu muzovi typu "to akoze preco si si zobral europanku, ten vztah vam nevydrzi.."
@erjona a ty zijes medzi kolkymi moslimami? myslim pravymi, ti, ktori prisli priamo z moslimskej krajiny. Byvas v takej stvrti? kde je 99% pristahovalcov-moslimov? kde je 99% deti v skolach pristahovalcov, ani jedno biele dieta? to iste na uradoch, postach, v obchodoch.....vsade? myslim, kde sa pocty rataju na tisicky? nie tych par, ktorych ty mas okolo seba. tvoj muz prisiel do AT z europy, jeho mama sa znovu vydala za rakusana, si spominala. Sa vydala za nemoslima? prepac, ze sa pytam, ale naozaj musis pochopit, ze tvoja situacia je na miiiile vzdialena realite. Ano, su nepraktizujuci, ale ja by som ich velmi moslimami nenazyvala. Modli sa ten tvoj 5x denne? dodrzuje ramadan? absolvoval put? robi zakat? to su piliere Islamu a ak ich niekto nedodrzuje, nemal by sa povazovat za Moslima.
@alice107 tak k tym domom a nobl stvrtiam...to mozno plati niekde v USA ale vde urcite nie...vies pokial mas peniaze, mozes si tu kupit aj "certa" a nikoho to nezaujima. to ze moslimov nenajdes v stvrtiach s "domami" je preto, lebo na ne nemaju...tak preto byvaju v bytoch v getach...
a co sa tyka svedska a tych get(no neviem, ja som ziadne nevidela a bola som len v malmo a stockholme) tak ti poviem, co sa stalo bratrancovi mojho muza nedaleko stockholmu...kupili si vilu, ano nie dom ale vilu.. vedla mali suseda sveda a nemca, naproti bol brit a takisto sved. a ten nemec ako zistil ze su kurdi(=moslimovia) okamzite predaval dom. kupcovi (svedovi) este pred pospisom zmluvy varavi: ale vedla byvaju kurdi. sved: no a? nemec: ale oni su moslimovia. sved: no a? nemec: ale oni su pristahovalci! sved: a vy nie?........no comment
@alice107 no vyhostit ich nemozu, pretoze to ma veeela odtienov. za
a, ked nemaju povolenie na pobyt, nevedia z ktorej krajiny ofic. je , cize nemaju ho kam vyhostit
b, ked sa narodil v nemecku, a ma nemecke obc. a len "migracne" pozadie, ako to nemci v posl. dobe volaju, nesmu ho vyhostit, lebo je nemec (ci sa ti to paci, alebo nie)
c, ak ma ofic. cudzi pas, do 21 su za teba zodpovedni rodicia..cize ti budu mat opletacky tiez, ale zasa vyhostit ho nemozu..kedze "rodicia-rodina" nic nespravila a ma narok na pobyt v krajine, a kam by to "dieta" slo
d, ked nepatri k ani jednemu z horeuvedenych pripadov, alebo je starsi ako 21, okamzite sedi v lietadle smer "domovska destinacia"..
"s humannostou typu kam by siel to nema nic spolocne"
takze nezavadzaj...ked hovoris A, musis aj B...
@erjona rozdiel je v tom, ze ja islam neobhajujem ako ty 😉 a nesudim cely islam podla svojho muza. On nie je praktizujuci, tak ako zrejme aj ten tvoj, plus prezil vacsinu zivota v Europe....takze pravy moslim rozhodne nie je. Ale mam oci a vidim okolo seba, co sa deje. A mam strach z islamizacie europy. Takych, ako je ten tvoj, ci moj, je malo...vacsina je radikalna, neprisposobiva a najradsej by tu zaviedli sariu. A o tom my tu hovorime, nie o tom, co je popisane v korane, ci o tych par prisposobenych moslimoch.
s tými pohľadmi som sa osobne stretla. 12-ročné dievča odeté v rifliach a tričku s dlhými rukávmi bez výstrihu, starý arab slintavo vyzliekal očami na HLaVNEJ ulici SLOVENSKÉHO mesta a pokrikoval... Keby nebolo ľudí, ktovie kde by ju zatiahol. Doteraz mi z toho naskakuje husia koža!!!!! Nikomu neprajem takú skúsenosť. To v tom videu je len obyčajné zízanie, na posteľ myslia, lebo nemajú šancu vidieť obyčajnú ženskú, tak fantázia pracuje a stávajú sa zvieratmi....či homosexuálmi... a cudziu ženskú majú i tak len pre zábavu...
@vevesh to geto je v Belgicku, to znamená v BELGICKU, t.j., majú sa prispôsobiť oni a nie my. Naša povinnosť je tolerovať a vyjsť v ústrety, lenže i oni majú povinnosti, nielen práva
na dneskoncim...idem ja sadit bambusy 😎
@danjelca Otázka by mala znieŤ, či je táto vražda povolená - korán nepovoluje taketo vrazdy a kto ich spravi, tak nie je ziadnym veriacim... bohuzial v tretich krajinach si robia muzi co chcu a tak ako si europanky v 19 storoci vydobili svoje prava, by sa mali aj moslimky postavit 😉
@erjona no lebo islam je nabozenstvo negramotnych, nevzdelanych ludi, samozrejme, cest vynimkam. Vacsina veriacich nevie po arabsky, nevie ani len citat a pisat, viera sa siri sprostredkovane, ustne.... takze sa necudujme, preco islam podla koranu neexistuje a nikdy existovat nebude. Tvoj muz moze zit inak, to netvrdim, ale neodpisala si mi, ci dodrzuje tych 5 pilierov lebo tie su zaklad praveho Islamu alebo?
@aliza No a toto je problem, pretoze keby vedeli, ako sa maju naozaj chovat, tak by islam vyzeral uplne inak - k tym pilierom - ci niekedy realizuje ten piaty - to ti neviem povedat - mne vyhlasil, ze peniaze za cestu k mekke by radsej venoval direktne rodinam v nudzi - takze jeho pohlad poznam, co sa tyka 5 piliera a ostatne dodrzuje, ako sa mu da... ale prehnany nabozensky fanatik z neho nie je - tak isto ako ja nie som prehnana katolicka 😉

@alice107 Zaujímave, že ja nepoznám manželstvá, kde ženy tlčú - ty si uvedom, že nežiješ medzi normálnymi ľudmi, ale v tvojej práci len výkvety spoznávaš - tak preto ti chýba realita 😉