icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

erjona
24. okt 2013

@nivi 😀 Jasne, ze nie je - je to dialka - niektore rodiny su na tom velmi zle financne, aby si to mohli dovolit, ale myslim, ze toto nevpyva na nabozenstvo 😀 Niektorí dokonca musia setrit cely zivot a nakoniec daruju peniaze ludom, ktory prezili velku zivornu krizu a toto mojmu manzelovi imponuje 😎

kykka
24. okt 2013

@erjona No ale ved preco niesi este moslimka, ked ta viera je pre teba taka dobra a cista a zastavas sa jej? Ved ked sa ti ta viera tak paci a veris, ze svedci v prospech zien, stan sa moslimkou, nechaj si odrezat klitoris ako sa na spravnu moslimsku zenu patri, zahal sa, nestuduj, nepracuj a sluz muzovi. To sa ti dobre takto keca, ked sedis niekde v Rakusku na zadku, pohybujes sa slobodne, mozes ist do prace, obliect si co chces a mas prava, ktore ta ako zenu v state chrania... To kazdy by mohol byt taky mudry a zlahcovat situaciu moslimskych zien ako ty, ked zije v Europe a vala si sunky v Europskom state. Chudak tie zeny a dievcata, ktore trpia.... :( A este tu davas na zlahcovanie situacie tych blbych smajlikov, ako keby toto vsetko bola sranda... Nuz ty nejaka chytra zrejme byt nemozes, ked ti je utrpenie inych na smiech... Este si neodpovedala na otazku
@danjelca povedz mi ako je potrestaný muž v moslimskej krajine za vraždu ženy ktorá ho podviedla....no schválne.a to najviac vypovedá..... A vies co, zacni kontrolovat odteraz svoje nazory, lebo iba ponizujes svoju inteligenciu...

maria200981
24. okt 2013

@kykka o svojom sukromı tu pisat nechcem ..nemam dovod sa nıekomu verejne spovedat....povedala som len svoj nazor na vec

kykka
24. okt 2013

@maria200981 Tak sa ospravedlnujem. Nemala som zly umysel s tou otazkou a v podstate ma to ani nezaujima. Asi som sa to opytala iba tak, lebo som tu videla tvoj prispevok. A dobre robis, ze si svoje sukromie chranis, vela mamiciek tu dokonca aj oznamuje, kde do skoly chodia ich deti a co prave teraz idu jest. A toto ja neuznavam. Tak sa maj dobre..

erjona
24. okt 2013

@kykka Ako ty mas zvlasne nazory na vieru v sebe... ak tebe na zmenu viery stacia prava zien, mne nie 😝 Ja vyznavam ine hodnoty v nabozenstve - ako Jezisa a jeho smrt a vykupenie ludi z hriechu a ked su v nejakej viere neni tieto hodnoty, jednoducho sa to neda vymazat z hlavy (teda aspon z mojej nie) a zacat uznavat ine hodnoty. Dievcata, ktore sa rozhodli konvertovat - podla mna nemali tak jasno vo viere ako ja - ja som vyrastala v silnej katolickej rodine, dieta ktore k tomu nebolo vedene, tak je rado, ze objavilo hodnoty s ktorymi sa stotoznuje a je jedno, ci je to islam, alebo budhizmus, jednoducho si nasla svoju cestu - takze prosim ta, neposudzuj moje vierovyznanie a neposielaj ma konvertovat, lebo ta fararko v kostole vyhresi 😉 Je to moje rozhodnutie comu verim a teba do toho nic nie je a k tej otazke som prakticky odpovedala uz predty, ze sa prava zien nedodrzuju, akoby sa mali - kolko dostane a ci dostane zavisi vzdy od statu v ktorom moslimka zije...

demo
Autor odpoveď zmazal
maria200981
24. okt 2013

@kykka v pohode ale ako vıdım nıektore su tu tak zaujate ze by to bolo na pokracovanıe a posudzovanıe a sparanıe sa kedy ako a preco....co nepotrebujem...som v pohode aj bez nazorou ludı ktorych nepoznam a onı nepoznaju mna...(nas....)
prajem pekny den - İyi gönler

eva8
24. okt 2013

@erjona I keď mal Korán niečo "novátorské" na tú dobu, keby svet nenapredoval, žili by sme v jaskyniach...

keď zájdeme do minulosti, bol i matriarchát....

erjona
24. okt 2013

@kykka U nas, na slovensku zabila zena v sebeobrane chlapa - pichla ho nozom -- nasilnika (obaja krestania) dostala vyse 15 rokov väzenia .... za dobre spravanie vysla von po 10 rokoch....

erjona
24. okt 2013

@eva8 Na matriarchar by sme vlastne ako krestania nemali ani verit - lebo potvrdzujes, ze ludstvo je vyvinute z opice... A ano, aj tu sa krestanky postavili az v 19 storoci a ano su organizacie, ktore zacinaju zlepsovat prava zien, netreba vsade len tie negativa vidiet a netesit sa z pozitiv, ja som za tieto zmeny,,,,

kykka
24. okt 2013

@maria200981 Δεν μπειραζει, ο καθενας ας κάνει ότι θέλει 🙂

kykka
24. okt 2013

@erjona No vidis, v moslimskom state by ju uz popravili...

eva8
24. okt 2013

@erjona ale Islam nie....

erjona
24. okt 2013

@kykka Nie v kazdom si zabudla dopisat... No na dnes som sa vyjasila dostatocne, idem sa ucit a cakat na deti... 😉

erjona
24. okt 2013

@eva8 ja som o tych organizaciach pisala v suvislosti s islamom... pred 20 rokmi mohli len snivat a tiez je tam vyvoj, ci to chces vidiet alebo nie, ale je...

kykka
24. okt 2013

@erjona Aj mna to uz zacalo nudit 😉

eva8
24. okt 2013

@erjona na iné fórum som dala link i s popisom - autorka knihy sa snažila o istú "reformu", odvážny rozhovor, možno si to pozrela.... je to v angličtine

eva8
24. okt 2013

@erjona trošku si protirečíš, niekde si i ty spomínala, že Korán je jediný a nemenný... teda o aké reformy ide?

natas4
24. okt 2013

@erjona to, ze nie si moslimka, neznamena este, ze nemozes byt fanaticka 😉 toto tvoje odusevnene branenie islamu inak ani nazvat nemozem 😝

ellise
24. okt 2013

@erjona cituji z knihy kterou napsal bývalý muslim, který se narodil v muslimské rodině a vyrůstal ve státě, který se teď označuje za muslimský. Korán se v arabštině naučil číst dřív než se naučail číst a psát ve svém rodném jazyce.

mariuskaa
Odpoveď bola odstránená
mariuskaa
24. okt 2013

To patrilo aj ďalším 3-4 nielen Natas aj maminuska Daniela ...

demo
Autor odpoveď zmazal
maminuska
24. okt 2013

@mariuskaa neviem o akom rešpekte hovoríš voči čomu ? Voči konzervatívnemu mužovi ktorý navštívil tvoju zem ? Išiel do zeme v ktorej vedel že ženy sa obliekaju inak ako to jemu vyhovuje a má dve možnosti :
1. tam vôbec neprísť
2. rešpektovať ich zvyklosti a aj oblečenie tých žien .

Veď tak je to aj naopak ak ideš do zeme moslimov, tak ako žena rešpektuješ zvyklosti danej zeme a nie oni tvoje.
Nesnaž sme sa vždy a za každých okolností prispôsobiť.
A napríklad ja osobne si myslím , že samotní Japonci si mali naštudovať etiketu tvojej zeme, napr.aby po jedle negrgali a neprdeli.

vevesh
24. okt 2013

@eva8 ak sa tak pozeral na 12r. dievca, tak bol PEDOFIL...a to s vierou nema nic spolocne...ja som tiez pred par dnami videla v mekaci 65r. chlapa-nemca, ktory pohladom "zozieral" tri baby 11-12-13r., na ksichte si mu videla, co chce...kastrovala by som na mieste..

vevesh
24. okt 2013

@danjelca za vrazdu manzelky..zalezi v ktorej krajine si...saudi, yemen a co. nic sa nedeje, este ho aj pochvalia...napr. taky irak, turecko..sud ho odsudi do vazenia, kt. zvacsa neprezije...

kuwait
24. okt 2013

@mariuskaa to nehrozi ja by som si konzervativneho nikdy nevzala,mna uputal ako prve tym ze si robil zo zahalenych zien v burke srandu 😀

kuwait
24. okt 2013

@ellise tu knihu by som chcela kde sa da zohnat?

vevesh
24. okt 2013

@kuwait aj moj si robi z tych zien prcu..typu aha, ide ninja. 😀 ale satku ako taku respektuje..ani jeho babky sa tak neodievaju..v ciernom to hej, ale v narodnom kroji...este take copiky vidno spod capicky

kuwait
24. okt 2013

@vevesh aj moj ich vola ninja 😀