icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

maminuska
24. okt 2013

@kuwait neviem aké su zvyky v krajine tvojho manžela, ale su tam ženy aj uplne zahalené s tou sieťkou na očiach ? Ako to rieši polícia keby ich chcela identifikovat ?

kuwait
24. okt 2013

@maminuska su aj take a nieje to sietka ale dost husty zavoj od nosa az dole pol tvare zakryva,policia ich nechava na pokoji ale soferovat by s burkou nemali ale aj tak soferuju a policajti nic to su beduinky normal zena sa takto neoblieka a policajti su tiez beduini tak ich nechaju (beduin nieje bedoon lebo tu spominame aj tych,beduini ziju tradicnym stylom ako za cias Mohameda su silno veriaci,bedooni su ludia bez kuwaitskeho obcianstva,nemaju ziadne obcianstvo,ziju na okraji spolocnosti,to tak pre vysvetlenie aby nedoslo k nedorozumeniu) 😉

maminuska
24. okt 2013

@kuwait myslela som také niečo ako nosili afgánky ked tam bol taliban . Celé zahalené aj cez 2/3 tváre plná látka len cez oči taká mriežka sietka.
lebo taku som stretla nedávno v Prahe a sa pýtam švagra že čo na to pražský policajti že nič, obchádzaju ich .

maminuska
24. okt 2013

@kuwait je v Kuwaite niečo čo je vyslovene v prospech žien ? Čo ich takzv.pozitívne diskriminuje ?

vevesh
24. okt 2013

@alice107 ak v de jugentamt vezme pod zastitu nejake dieta/hlavne dievca/ tak sa stava ,ze otec pride do uradu s nozom a napada pracovnikov . boli aj pripady,ked pracovnicku zabil nozom pred spolupracovnikmi.

+nezavadzaj, bola to soc.pracovnicka v jobcentre, a ten muz bol vynervovany z rod. problemov a z toho, ze ta "jeho" pracovnicka veci dodzubkala a nic neriesila, dobodal uplne inu pracovnicku na chodbe. predtym bol lieceny na psychatrii. a ano bol moslim, ale to nemalo s pripadom nic spolocne...
a ano, ludia zvacsa nesuhlasia s tym, ze su im vlastne deti odobrate v mene demokracie a rupnu im nervy...ci su uz bieli alebo cierny alebo fialovi..podla jedneho nemozes sudit vsetkych..

kuwait
24. okt 2013

@maminuska pozitivne?Z ich uhla pohladu to,ze maju sluzky lebo su na domacnost lenive,ci su bohate ci chudobne sluzky musia mat.Nie vsetky zeny tu v ramci rodiny ziju rovnako zalezi na tom kam ta rodina patri beduinky a islamistky maju smutny zivot,zeny v liberalnych rodinach sa maju celkom dobre ale aj to odkial pokial.Najlepsie sa maju siroty ktorym bohati rodicia umreli na prahu dospelosti a nemaju ziadnych bratov,tie ziju ako rakety ,party,drogy nic ich nezastavi,nieje ich tu na pocudovanie malo,taka arabka ked sa utrhne z retaze to si nas clovek nevie predstavit 😀

kuwait
24. okt 2013

@maminuska nie tu nenosia zeny take tie modre haby so sietkou ,tu nosia bud ciernu abayu a pod tym satku alebo ciernu abayu a ciernu burku alebo su pestrofarebne ako kanariky ci uz so satkou ci v leginach

vevesh
24. okt 2013

@maminuska ja viem, ze si sa pytala @kuwait na to...ale aby sa vedelo porovnavat, ze nie vsade je to rovnake...v iraku .zavolaju zensku policajtku (existuju aj take) a musi sa identifikovat, muzi mozu taku zenu oslovit iba ak ide v sprievode inej osoby..
v de takisto volaju zenske policajtky...

kuwait
24. okt 2013

@vevesh to u nas je len na letisku alebo hranicnych prechodoch,normalne len tak na ulici zatial zeny policajtky nevidno

maminuska
24. okt 2013

@vevesh to znamená že keď v Nemecku chce identifikovat muž policajt moslimsku zahalenu ženu , nesmie ? Hovorí to nemecký zákon ?

vevesh
24. okt 2013

@kuwait no v iraku kontroluju hlavne tie "ninja" kvoli teroristickym utokom...a maju na hlavnych bodoch tzv, "checkpointy", ak si nahodou v kurdistane arab, vo zvysku takmer vsetky auta podla znacky odkial si, alebo sa im nepozdavas, musis von z auta, a maju take dve kabinky..v jednej je chlap a v jednej 2 zeny (pozn. pre niektorych...aby sa im nic nestalo..nie preto, ze su menejcenne), pozru ci nie si na teroristickom zozname, prehladaju do poslednej srubky auto a potom mozes ist....toto pravidlo neplati iba pre americanov a zahranicne bojove legie, tieto auta sa nesmu zastavit a prehliadat za ziadnych okolnosti..

kuwait
24. okt 2013

@maminuska vies ak tej zene vidno oci,obocie celo tak policajt dokaze indentifikovat z jej ID karty fotky o koho sa jedna,nemusi si davit zavoj dole z nosa

kuwait
24. okt 2013

@vevesh zapadniarom takto prehladavaju auta na hraniciach v Saudskej ci nevezu bravcove z Bahrajnu a alcohol,iny kraj ine bezpecnostne pravidla

vevesh
24. okt 2013

@maminuska ano , ale nejde tu o moslimsku vieru, teraz neviem v ktorom zakone je to, ale ide o to, aby zena toho chlapa neobvinila z pokusu o znasilnenie...cize to je jedno akej si viery, farby, vyznavania atd. chlap-policajt nesmie sam prehladavat zenu. to sme iba zena policajtka..

vevesh
24. okt 2013

@maminuska ak ta samu nahodou zastavia dvaja policajti chlapi a budes sama, tak ked budu chciet nieco viac ako doklady, privolavaju "zensku" posilu. ale v suc. to nie je treba, kedze hliadky su vo vacsine kombinovane muz+zena...

kuwait
24. okt 2013

my ked sme chodili este do Bahrajnu autom cez Saudsku tak sa nam stalo ze ked ma videli blond zena tak sa hned pytali PORK??? A ja ze dakujem,neprosim si 😀 a podobnu situaciu sme mali raz ked sme isli autom z Rakuska na Slovensko policajti nas zastavili a pytaju sa Alkohol???Cigarety?A ja ze dakujem,nefajcim 😀

mariuskaa
24. okt 2013

@kuwait policajti v kuwaite su beduini? A môžu byt policajti bez občianstva? Co majú pracovne povolenie alebo načo pracujú?

digysa
24. okt 2013

@maminuska bezna "americanka"..........hmmmm, neviem ale bezna americanka podla mna neexistuje. To co si napisala je obycajny blud!
Moda naseho sveta (zapadna kultura) je tak roznoroda a taka vsestranna...ako mozes vediet, ako sa oblieka bezna americanka? Hod sem obrazky tvojich kamosiek- beznych americaniek a potom ich sem hodim ja........

@erjona citujem TA : "Akože tvoje tvrdenie o zabíjani vlastných detí je naozaj choré. My svoje deti milujeme nadovšetko. A pre pár idiotov hádzať všetkych do jedného vreca je trošku stupidné, nemyslíš? Zabijánie detí je neprípustné pre ich vieru, kto také veci robí, tak moslimom nie je"

Toto uz nie je ani na smiech, toto uz je na zaplakanie.....Posledny krat Ti vysvetlim, o co sa tu vsetci snazime:

NIE, koli par idiotom nehadzeme vsetkych do jedneho vreca.........my ich hadzeme do jedneho vreca, lebo tych IDIOTOV JE MAJORITA (prelozim majorita=vacsina). Keby ich bol par, tak v Europe neexistuje tento problem.....Ani tato diskusia by nevznikla........

A od tej MAJORITY sa odzrkadluje aj ta ZAUJATOST, ktora Ti tak vadi................ Ak sa percento fanatickych-negramotnych-zaudbenych moslimov radikalne zmensi, vtedy prestane zaujatost a budu sa riesit individualne pripady a nie "cely narod"..........
My tu riesimu celu kulturu a narody........my neriesime TVOJHO MUZA a 5 dalsich kamaratov, co sa dokazali asimilovat do nasej spolocnosti.

Tvoje uryvky z korana si mozes citat sama! Bezpredmetne, nepodstatne, k nicomu nesluziace, zbytocne kopirovane...... 🤐

maminuska
24. okt 2013

@digysa asi si si ma zmýlila ja som o bežných američankách nič nepísala. 🙂

demo
24. okt 2013

@digysa ale naozaj nie je iba jedno vreco. Su minimalne dve. Jedno male a tiche. Druhe velmi velke, nespokojne a mrviace sa. V tom prvom je mlciaca "vacsina" a v druhom vsetci ostatni 🙂

mariuskaa
24. okt 2013

@digysa
Prečo sa ideš slovickovat? Je to jedno.
Ok hovorme o mne priamo ked sa ti to nepáčilo 🙂 Na večeru s ochodnym partnerom z Iránu (whatever country hlavne ak neviem ako liberálny je) nepôjdem oblečená s výstrihom alebo provokačné. Nie len preto ze môj stratím business ale nebudem zbytočne upútavanie na seba negatívnu pozornosť.
Ale toto je aj v ramci prirodzenej slušnosti nejde o Moslimské krajiny. Nebudem sa obliekať ako prostitútka ;)
S manželom možem. ;)))

digysa
24. okt 2013

@maminuska Prepac..........mate podobne mena.......... 😅

erjona
24. okt 2013

@digysa Nemusis mi nic vysvetlovat - vy robite z mensiny väcsinu a to je ten problem, ktory tu mame!

erjona
24. okt 2013

@eva8 Ake linky?

digysa
24. okt 2013

@mariuskaa mna uputalo iba to slovne spojenie.....

co sa tyka toho videa o obleceni, tak som ho nevidela....ktore to je? Nerozumiem tomu komentaru o obleceni.....to je hadam kazdemu jasne, ze nikto sa neoblecie ako prostitutka na obchodne jednanie.

erjona
24. okt 2013

@eva8 A kde som to akoze spominala, bolo to v clanku, ktory som skopirovala, ja viem, nebudem mazat veci, s ktorymi sa nestotoznujem a ked uz citas, tak citaj, ze to o sebe tvrdia moslimovia, ja som jasne napisala, ze je viacej odnozi, nie?

ullala
24. okt 2013

@erjona mensina, ktora si stale nieco vynucuje... a kazdu chvilu sa ich sem (do EU, na Slovensko nastastie este nie) vali viac a viac. a hlavne kolko bab im skoci na bezness, ktore po ziskani viz okaslu a dolezu sem aj so zenou... rozdiel medzi aziatmi a moslimami (schvalne ich nenazyvam arabmi, lebo arab mi nevadi - resp. neveriaci arab) je ten, ze aziati sa dokazu prisposobit kulture krajiny, v ktorej ziju... v Londyne TO kazdu chvilu len strajkuje.

erjona
24. okt 2013

@natas4 Tak potom si aj ty extremistka - lebo tiez branis odusenvene svoj nazor - za dalsie, ked nevies kam z konopy, tak utocis osobne... Ja to narozdiel od teba nerobim - tak som asi velmi zla extremistka - ty v tomto viacej bodujes 😉

erjona
24. okt 2013

@ellise vies kolko je takych knih - skus citat knihy byvalich katolikov, jehovistov a podozvedas sa toho jajaj... 😉

danjelca
24. okt 2013

@erjona o tch zmluvách..to je blbost ako traky...takže ty veríš tomu že skusenosti jedného vzdelaného muža môžu vyvážiť skúsenosti dvoch nevzdelaných žien? ved to len vynásobíš dvoma tú neznalosť 😀 😀 😀