icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

kuwait
29. okt 2013

o emigracii a emigrantoch ocami kuwaitana
http://news.kuwaittimes.net/god-save-kuwait/

erjona
29. okt 2013

@kuwait Pozri co som nasla na nete o Slovenkach, co su vydane v Kuwaite... zaujimave, ze maju iny nazor ako ty,,,

Ahoj Katy, ja som vydata za kuwajtana, zijem tu uz treti rok. Moj manzel nie je ziadny beduin ani miliardar, patri do strednej vrstvy. Nekonvertovala som na islam a ani sa na to v buducnosti nechystam. Doteraz som sa nestretla so ziadnou negativnou reakciou na to, ze som katolicka. Ani v manzelovej rodine. Ale aj napriek tomu, neodporucam slovenkam zivot v Kuwajte. Je tu ovela viac toho "co nesmies", ako toho "co smies". A namyslat si, ze laska vsetko zmoze, je naivne.
Slovenka rok vydata v Kuwaite,19 rocna
anonym,
musim suhlasit s Danielou. Uplne vsetko je pravdive. Ja mam muza australcana. To co pisem bude vyzerat ako chvala, no musim to napisat, pretoze utocenie na Danielu sa mi nepaci, pretoze hovori pravdu. Moj muz bol ziadany od Kuwajtu tiez ako zahranicny pracovnik. Ma tam prepychovy dom, kde som aj ja byvala no koli chorej matke som v Australii, mozno tak este 1 mesiac a vraciam sa spat na Kuwajt. Dostal prepychove auto. Neplati nic za ubytovanie ani za auto ani za benzin. Ked tam idem s detmi, Kuwajt nam plati letenky pre vsetkych, plus zabezpeci detsky program na kazdy den zdarma. Zaplati nam dovolenku po Kuvajte 2 tyzdne v drahych hoteloch, plus program kazde 3 mesiace. Plus ak chceme dostaneme sofera zdarma. No o plate nejdem hovorit, moznoze by mi iba Daniela uverila. Muz pracuje v mieste kde su bohaci. Hovorili muzovi ze do prace idu iba pre zabavu. Na ostatne prace maju cudzincov. Hovorili ze im idu peniaze beztoho aby nieco robili. Takze uplne Daniela hovori pravdu. Sorry anonym!

Toto je ta diskriminacia cudzincov v Kuwaite? No aj ja by som chcela byt takto diskriminovana 😀
************************************************************************************************************

Keby kuwaitania nemuseli pracovat naco by sli studovat?
Zeny kuwaitanky zo strednej a vyssej vrstvy tie nemaju zaujem pracovat ale nie vsetky,je ich dost ktore si buduju karieru ci uz vo vlastnom biznise alebo v statnych sluzbach.Zeny z chudobnych rodin pracuju vsetky.Doma ma sluzku ktora sa jej stara o deti a ona chodi do prace.Vy tu vypisujete take somariny ako keby kazdy kuwaitan bol 20 rocny sejk a zil z otcovho podnikania.Slovac uveri kazdej somarine ako sa zda.

No a zabudol som dodat ze v Australii ked clovek pracoval 0 rokov, ked dovrsi jeho dochodsky vek. Tak sa podpora zmeni na plateny dochodok. Zasa si myslim ze v Kuwajte je to iste. Ale docital som sa na internete, ze ked kuwajtan si odrobi 20 rokov, tak dostava podporu skoro taku istu ako ked pracoval za posledne mesiace. Ked si odrobi menej rokov, tak berie mensiu podporu. Iny system je v Australii. Ale dochodok ludia dostanu bez toho aby niekedu robili. Pises ze zneuzivaju cudzincov? Mudro robi Kuwajt. Naco by robili ked cudzinci robia za nich. Ked najdu ludi kto na nich robi, tak preco nie? Ved preco kolko slovakov robi na zapade? Koli platu! Malo kto dostane dobru robotu ked nemaju prislusnost. Ved upratovaci v Nemecku zarobili tolko ako inzinieri na Slovensku. Teraz je na Slovensku ina situacia, no pre takych pakistancov je to to iste ako ked slovak za komunistov robil v Nemecku. Ked si pozriete ze v Pakistane zarobia iba jednu desatinu, tak idu robit do Kuwajtu. Su stastni ze zarobia velky balik v porovnani s Pakistanom. Kuwajtani im pomahaju si zarobiy viac penazi nez doma a zaroven ich vyuziju.
***********************************************************************************

katka
zase anonym trepe. Ona je cela posadnuta s beduincima. Sea a desert people nema nic spolocne ci su chudobni a bohati, ci su beduini alebo kuvaitani. Je to zaujem cloveka ako napr my. Niekto ma rad byvat na dedine alebo na horach a zasa ini maju radi mesta a more. Tak isto je to aj sea a desert people. Desert people su viac verni kuvajtu. Zachovavaju si ich tradicie, hudbu, vyrobky. Oni nemaju radi more. Oni maju roznorode zamestnamie. Moze to byt remeselnik alebo doktor, na zamestnani nezalezi. Viac su nabozensky. Kuvajt si ich trochu viac vazi nez sea people, pretoze su velmi kuvajtsky. Sea people su vacsinou ludia ktori maju radi pracovat na mori, lode, rybarstvo, lovci peral a pod. Ale obidve skupiny su dvolezite pre kuvajt ani jedna skupina nieje lepsia alebo horsia.
***************************************************************************************************

Aka je minimalna mzda v Kuwaite?Myslim tym kuwaitana? 1300$
Aka je minimalna mzda na Slovensku??? Kokko krat je nizsia?3 ci 4 krat? Bedoon je clovek ktory nema ziadne obcianstvo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Beduin je prislusnik kocovnej rodiny.Alfonz ty drbnuty idiot. BEDOON a BEDUIN nieje to ISTE! Aj ty keby si prisiel do Kuwaitu a zahodil by si slovensky pas a zostal by si tam zit bol by z teba BEDOON !!!!!!!!!! To je oznacenie pre ludi ktori ziju v Kuwaite ale nemaju ziadne obcianstvo.Mnohi vobec nepochadzaju z beduinskych rodin,su medzi nimi Iranci,Saudania,Syrcania,Libanonci,Armenci,Rusi,su to nezakonni emigranti BEDOONI.
Slovensko je povazovane za chudobnu krajinu zivot na Slovensku sa vobewc neda porovnat s tym ako ziju miestni obcania v Kuwaite,emiratoch,snad zobracky Bahrajn sa zivotnou urovnou da prirovnat Slovensku nakolko su tam rovnake mzdy ako na Slovensku a ludia si ziju na takej urovni.Je to na smiech zrovnavat ubohe Slovensko s bohatymi krajinami perzskeho zalivu kde je ropy na vyse 100 rokov a robia sa financne zasoby na dobu po rope ktora by obcanom mala zaistit pohodlny zivot na dalsich 300 rokov minimalne.Fund of reserves for the next generations sa to vola!

v Bohatych krajinach perzskeho zalivu je taka vysoka zivotna uroven ze Slovaci ktori sa tam dostali pracovat sa uz na Slovensko nechcu nikdy vratit.Slovensko sa nebuduje ked neratam nejake tie obchodne domy je stale rovnake ako bolo za komunizmu ,ze sa tam stavaju nejake zahranicne automobilky?Vsak ich uz pomaly zatvaraju,vid francuzske.Na slovensku nieje nic len mafia v politike aj na ulici a obycajni ludia zivoria idu pracovat podradne prace do zapadnej europy a kazdy na nich hladi ako na uboziakov.Ten slovak ktory ma sancu zit inde a lepsie sa na Slovensko nevrati
***************************************************************************************************************************

a som v krajine kde sa zije lepsie ako na Slovensku a uz sa natrvalo na Slovesko nikdy nevratim
***********************************************************************************************************

slovensko je zaostala krajina z velmi nizkou zivotnou urovnou, co bolo v 19 storoci to je prec, to co je dnes je na zaplakanie a nechapem ako niekto moze mat take klapky na ociach ako alfonz, kuwait je velmi vyspela krajina a aj ked tu nechcem zit nastalo som tu lebo tak zarabam ze na slovensku sa o tom ludom ani nesniva,par rokov tu este budem a potom sa prestahujem niekam inam, ale na slovensko urcite nie, je vela miest na svete ktore su krajsie a lepsie ako slovensko, nechcem stravit svoj zivot s ludmi ako alfonz trafenynekonecny
**********************************************************************************

Alfonz je komplet retardovany ,Slovensko bolo v 19 storoci uplne zaostalou nevybudovanou krajinou,najzaostalejsou v celom Rakusku Uhorsku.To si robi Alfonz posmech ze vypisuje pravy opak?Ved na Slovensku nic nebolo v 19 storoci,strasna bieda a zaostalost,negramotnost,v skolach sa ucilo len madarsky a malo deti vobec do skoly chodilo.A vobec ze este na toho debila reagujeme,ved on nazyva kazdeho kto mu oponuje moslimom a arabom,uboziak.Nato aby clovek mal zdravy usudok a vedel zrovnat krajiny ako sa kde zije nemusi byt ani arab ani moslim staci ked tie krajiny navstivil a videl ten rozdiel na vlastne oci.

Oproti Kuwaitu alebo Dubaju je Slovensko nevybudovana zaostala chudobna diera kde sa zije tak ako v Kuwaite a Dubaji pred 50 rokmi sa zilo.To sa neda ani len z dialky zrovnat ako ziju slovaci na slovensku a ako si ziju kuwaitania v Kuwaite.Este som nikdy nevidela kuwaitana ktory by siel umyvat hajzle do Londyna kvoli peniazom ako su to nuteni robit slovaci kvoli financnej tiesni aka je na Slovensku.

Kuwait aj Dubai maju taku zivotnu uroven ze na Slovensku taka nebude ani o 300 rokov na to clobvek nemusi snivat staci ze v tom Dubaji zije a zrovnava.Akoze Slovensko>?Nikdy v zivote!

Alfonz debil, v Kuwaite Dubaji vo vsetkych emiratoch sa vsade zije na urovni vo stvrtiach kde ziju domaci,ziadnych 90 % nieje spinava diera.Na Slovensku take luxusne vilove stvrte ani neexistuju ako v Kuwaite a tak ako si ziju priemerni kuwaitania tak si mozno ziju slovenski clenovia vlady ak vobec.Ked niekto zo Slovenskla pride do Kuwaitu tak len zira a urobil by vsetko preto aby mohol zostat co najdlhsie.Neplet si tu najbohatsie krajiny sveta s Egyptom .
**************************************************************************************************************

Alfonz ty chudak co makas za 300 euro brutto na slovensku prestan uz snivat a navstiv psychiatra, to my zarabame o com ty pises a snivas

Takze ludia zijuci tam vedia napisat aj pozitiva a nedaju na Kuwait dopustit... a samozrejme, ze sa na kazdom fore najde oponent,,,, ale az take hrozne, ako to tu ty vykreslujes to tam asi nebude.... 😀

erjona
29. okt 2013

@kykka Kto tu ospevuje romantickych moslimov? Co nevies citat? Ty sa nestaraj do mojej inteligencie, ani ja neposudzujem tvoju a urazat si mozes doma manzela a nie mna. Ok a ozyvat sa ku mne tiez po tomto prispevku nemusis... Ked som sa ta nieco spytala, kde si to nabrala, ani jeden jediny argument si mi nevedela dat, len ze sa mam zobudit a podobne hlasky, tak akoze o akej inteligencii sa ty chces somnou bavit, co nedokazes ani na najjednoduchsie otazky okrem urazok odpovedat...Pekny den!

erjona
29. okt 2013

@kuwait No moje deti svojho otca miluju, takze neviem v com bude problem, ale asi, ze ten tvoj nevie svojmu synovi ukazat ako ho ma rad...

erjona
29. okt 2013

@kykka A tento krat som ja oznacila tvoj prispevok... Zakladne pravidla fora by si mala poznat, pokial tu prispievas - "neprovokuj a neurazaj"!

kuwait
29. okt 2013

@erjona a ty vies ze tie slovenky co sa tu teraz vydavaju maju bedoonov?Vobec niesu kuwaitania a tie baby si ich brali v Kosiaciach a Martine,a uz to co tam pisu v tych linkoch ved to su hlupucke husy a mas to z exil.sk,citala som to tam sprostosti pisu,vyvysuju sa a vies kde ziju?V takych stvrtiach ze by si odpadla od hnusu,ved ja ich POZNAM!!! tie baby! Kuwait nieje vobec dobra krajina na zivot ani Dubaj ak niesi bohac ak nemas politika v rodine,prid sa pozriet a uvidis ako sa v Kuwaite zije mimo luxusnych stvrti a mimo malls.Obycajny slovaci maju lepsi zivot ako beduini ktori zarabaju TISIC $ mesacne.A bedooni ti co nenakradnu to nemaju 😀 ,ja kebyze mozem siftnem peniaze do EU a vypadnem z tohto Kocurkova niet na EUROPU!!!!!!!!!!!!!!!! Nezaujimaju ma nazory kosickych ciganociek na ich bedoonov,vsak ked zisla z Lunika tak aj Sulaibikhat je jej dobry 😀
Tvoj muz je EUROPAN nie tavosuk,rughead,camelfucker a podobne ako arabov nazyvaju v EU,nikto nema arabov za nic ani bohatych nie,vsak to vidim ako sa chovaju ako keby bol kazdy terorista,nedovera,nenavist preto moj syn nema arabov rad lebo ich nikto nema za nic,su na posmech.Nechce byt na posmech pred ludmi z civilizovaneho sveta!

kuwait
29. okt 2013

erjjona zrovnavas australskeho expert dakde v petrochemii z filipinskou predavakou ci sluzkou???Diskriminacia tu je a hrozna co sa tyka platov zivota,ziaden filipinec nedostane luxusnu vilu auto a letenky toto dostavaju LEN ZAPADNI EXPERTI S VS a rokmi praxe!.Diskrminuje sa tu uz na zaklade obcianstva.Ani pakistansky lekar nezarobi Tolko ako americky vo vsetkom tu je diskriminacia na zaklade OBCIANSTVA!

Vyvysovat narod ktory pred 60 rokmi este zil pod stanmi nad Slovensko je smiesne,ich historia z 20.storocia je jedna neuveritelna SRANDA.Slovensko bola rozvinuta moderna krajina ked tito este srali do diery v zemi a varili na otvorenom ohnisku pred stanom.to bolo v 20.storoci!!!! Ked prisla ropa ,bohati si vybudovali domy,chudobni kuwaitania ziju vo stvrtiach ktore najdes v EGYPTE!Presne taka uroven !

kykka
29. okt 2013

@erjona 😀 Mne ja to akurat tak jedno, ci si nahlasila... A nehnevaj sa, ale ty tu len chces dokazat, ze islam a vlastne Koran je zalozeny v prospech zeny...tak co ocakavas, ake reakcie? Ja ti tu dam jeden priklad: Cyprus je rozdeleny na dve casti: 1. slobodna-europska cast 2. turecka - moslimska cast... keby niekto znasilnil zenu na tureckej casti, tak nikto toho vinika nezabasne, ani ho nebudu spovedat, ale obvinia zenu a este ju aj rodina potresta... keby niekto ublizil mne na nasej slobodnej europskej strane, tak vinnika do hodiny chytia, podhodia ho najhorsim policajtom v jednej cele bez okna a tam ho policajti dokopu a dobiju tak, ze si v zivote nesiahne ani na zenu plus bude zabasnuty a tyrany dlhe roky. Cypercania ziju stredomorskym zivotom - rodinnym zivotom. Kazda rodina sa tu povazuje za klan. Moj muz ma asi 56 bratrancov z prveho a druheho kolena z otcovej a maminej strany, cize, keby si niekto na mna siahol, na Cypruse daleko nazajde a chlapi si tu zeny v rodinach chrania, miluju ich... A matka tu je hlavou rodiny, oni tu matkam bozkaju ruky - ano doslova bozkaju ruky. Ja som babicke svojho manzela tiez bozkala ruku, ona bola najvazenejsia osoba rodiny, pretoze je ZENA MATKA... Chcem tym povedat, ze tie otrasne rozdiely v pozicii zeny tu vidim kazdy den...Moslimska viera dupe po zene, odopiera jej to pravo zit vazenym zivotom, zatial co krestanstvo si zenu vazi... A ci je tvoj muz dobry alebo nie, na tom absolutne nezalezi, vase osobne manzelstvo v Europe krutost moslimskej viery nezmeni...

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
29. okt 2013

@demo Ja to neposudzujem, som to len skopirovala a ci peru alebo neperu, maju tyrana, alebo nemaju, tak o tom nepisu... ja len hovorim, ze jednu krajinu mozeme vidiet viacerymi pohladmi, lebo niekde zit a nic pozitivne nevediet o tej krajine povedat... Dievcence boli vyprovokovane na fore debilitou niektorych ludi, ze toto povedali, respektive napisali.... a tvrdit, ze su to zlatokopky, len preto, ze sa maju dobre a deprimovane osoby ti neprinalezi - ci poznas vsetky tie dievcence?

erjona
29. okt 2013

@kykka Kamaratka sa tiez s tym svojim moslimom na Cypre spoznala a toto co tu opisujes, ako katolicke rodiny drzia spolu - si si to nepomylila s moslimskou rodinou? V sudrznosti rodiny su prave moslimovia touto vlastnostou preslaveni a nie katolici,,,,

erjona
29. okt 2013

@kuwait Ja ti tvoj nazor neberiem... Ja tam nezijem, preto som to sem hodila, aby si videla ako ine Slovenky vnimaju Kuwait, ale mozno ziju v inych stvrtiach a nevidia zasa co ty vidis,,, takze peace 😀

zuzinkabluzinka
Odpoveď bola odstránená
demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
29. okt 2013

@demo Ale ved tie baby pisu, ze nekonvertovali, o com zasa rozpravas?

demo
Autor odpoveď zmazal
alice107
29. okt 2013

@mariuskaa aky rasizmus? realita v De a inych statoch zapadnej casti eu a usa. ja tam zijem,zila som aj v usa,boli sme tam nedavno.a presne je to o tom istom ako vzapadnej casti usa. v dobrych stvrtiach ani zmiesane pary,ani tych pristahovalcov nechcu.
no a ze rakusnaia nechcu slovakov za susedov? no ako ktorych. 😉
ako aj v de a ostatnych zapadnych eu statoch je prisne rozvrstvene obyvatelstvo podla tried. to nevies??
takze je jasne,ze kazda trieda ma svoj okruh,kde byva . je to o spolocenskom postaveni a spravani sa slovakov. nie o tom,ze nechcu celkovo kazdeho slovaka. inak,vela tych predavaciek je zo slovenska.,co prevracia tie oci. 😉
zalezi vzdy na stvrti,kde je ten krtory obchod. a pre aku spolocenesku triedu je urceny.

ale u arabov a podobnych etnik je to o tom,ze ich odmietaju absolutne. pre ich sposob zivota sposob vnimania zivotnych hodnot,ktore su nezlucitelne s tymi europskymi.
ty nevies,ze nechcu ani bohateho obyvatela kuwaitu ,ci bahrainu a pod.?

@erjona co to pises za nezmysly? moslimovia si mozu za to,aky postoj ma k nim europa sami .svojim neprisposobivym spravanim sa v nasich krajinach.
a rasisti su ine rasy medzi sebou navzajom .a ine narodnosti.nie nemci ci ini europania. co ty vies o zivote v DE? absolutne nic.. arabov ci a aj pritom ich manzelky z eu nechcu preto,ze ich mentalita a sposob spravania sa sa nepaci nielen nemcom,ale ani rakusanom,svajciasarom,danom,holandanom, svedom,norom a obyvatelom celej europy.
a preto ich nechu blizko seba.
kde ty zijes,ked toto nevies?
to nie je rasizmus.to je realisticka konanie v sebeobrane svojo uzemia a pokoja v oblasti,kde oni byvaju a nezelaju si krminalitu,hluk, spinu ,ale aj kulturu,kedze toto vsetko ich obtazuje a znemoznuje im normalny zivot v danej lokalite.
ako vidim,znovu sa snazis obhajovat neobhajitelne a utocit na toho,kto je vlastne obet,nie utocnik. cize na slusnych obyvatelov zapadnej eu a usa.

erjona
29. okt 2013

@alice107 To co prosim ta zasa vypisujes? Aka tvoja krajina? Ty si slovenka - tak ako daju tebe sancu, tak preco ju nedaju moslimovi? Ked je integrovany, vzdelany, vystudoval a chce sa zaradit do spolocnosti? Mozu si za to sami? Ked im nedaju sancu? Prosim ta uz zijes velmi dlho medzi nemcami - si sa celkom ponemcila... Ja zijem medzi rakusakmi, ale takyto nazor som teda este nepocula... A kde zijem? No chvala bohu nie medzi rasistami ako ty!

eva8
29. okt 2013

@erjona ja som smolu nemala, to vy máte šťastie (že sa vo vašom manželsve neprejavujú zákony Islamu)
Tou 10 cm paličkou sa obháňala jedna konvertistka na exile - aspoň vidíme formu "jedna baba povedala", podľa čoho sa riadia mnohé dievčatá obhajujúce korán - i môj bývalý o ňom krásne rozprával, čo mu nevyčítam. Nespomenula by som to, keby som to tiež nečítala v nejakej príručke na pomoc pochopenia koránu. Inak v linku
http://novotnyjiri.blog.idnes.cz/c/193779/Navod...
prvé video hovorí o povolení bitia tyčkou, i keď sa ako dôvod uvádza len jeden...
Len pre zaujímavosť, nestretla som sa osobne s arabkou (či v anglicku, či v ich svete), ktorá by mi odpovedala na otázku, či moslimovia svoje ženy bijú slovom "nie".... Priamo som sa ich pýtala ...
inak, páčila sa mi tvoja veta - citujem: "Ked su vystudovani cudzinci a nedostanu sancu, lebo je uprednosnovany Nemec, samozrejme, ze vznika v niektorych pripadoch kriminalita..." súhlasím, no kto si je na vine? minorita dopláa na majoritu - už som toniekde spomínala

@mariuskaa "Kazdopadne doslova prekladat neico je primitivne" lenže Korán je len jeden, jedno písmenko sa v ňom neprekrútilo...
veľmi sa s tebou stotožňujem: "ale ti poviem, ze v zivote mi dost pomohlo byt este milsi k nepriatelom a mojou "good nature" ich pritiahnut na svoju stranu. ...celkom dobra rada. Lebo to funguje"
jedine mi to nefungovalo u manžela, vlastne ja som ani nepriateľov nikdy nemala, on sa stal dočastne, resp. mňa začal považovať za nepriateľku. Kým manželom nebol ešte to šlo, resp. až kým som nepotrebovala pomoc ja....
no to je tiež vlastne z kresťanstva, miluj svojho nepriateľa... vlastne len teraz ma to napadlo, keď hovoríme o Koráne, a Biblii, čiže ďalšie porovnanie - v Islame sa hovorí niečo vo význame ako, že víťaz musíš byť Ty. Neviem presne, nechcem písať len domnienky, či spomienky...

Neodsudzujem ľudí, ani náboženstvá, len ani nechcem obhajoivať ideológiu nad ktorou mi rozum zastáva. Paradoxne mám sklon obhajovať ľudí, kt. doplácajú na niečo...
musím priznať, že si vážim otca detí, som rada, že som ho spoznala, je mi ľúto, že to u nás tak dopadlo, no opakujem sa, po rozvode som sa postupne akoby znova narodila, najhlavnejšie - deti nie sú vystresované, majú slobodnú vôľu, nadobudli sebavedomie... i ich otcovi je bez nás lepšie....

erjona
29. okt 2013

@demo Super odpoved - ja jej porozumiem ako tvojej rezignacii 😉

erjona
29. okt 2013

@eva8 súhlasím, no kto si je na vine? minorita dopláa na majoritu - už som toniekde spomínala
Ja si skor myslim, ze majorita doplaca na minoritu! Video o tomto som ti aj ja vravela, ze som ho videla, ja som sa ta pytala, ci je niekde v korane spomenuta nejaka 10 cm palicka - mna zadubenci nezaujimaju - keby si nevysvetlovali koran po svojom, tak tu tuto problematiku nemame...

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
29. okt 2013

@demo Nejako velmi inklinujes k posudzovaniu niekoho inteligencie, presne ako kykka - ja som tvoj prispevok az velmi dobre pochopila a odpisala som ti!

alice107
29. okt 2013

@erjona ja som sa neponemcila. ja som slovenka .ale nemecko je tiez moj domov.moja krajina. a nezelam si,aby mu ho prznili krminalitoua nevyhovujucim sprvanim a sposbom zivota take zivly,ake tam ziju v podbe mnohych pristahovalcov z moslimskych krajin.
ty zijes v at.ale at podla toho,co a ako pises nie je tvoja krajina,tvoj domov.

je ti blizsi moslim a islam,ako europske zmyslanie a kultura a citienie europskych obyvatelov..akoby si ani nebola europanka.

eva8
29. okt 2013

@demo ano, človek je živočích, no ani zviera, keď nie je hladné neútočí, má rád pokoj, riadi sa inštinktmi.... i mláďatá sa radi túlia, čiže prirodzenosť je pohoda, dobro, nie zlo... presne ako si napísala: "clovek je stadovity zivocich, ovplyvnitelny okolim a prisposobivy", no narodí sa ako malé, nevinné bábätko odkázané na okolie....

eva8
29. okt 2013

@erjona práveže v Koráne JE PRIKáZaNé UDRIEť MaNžELKU v určitých prípadoch....

demo
Autor odpoveď zmazal
alice107
29. okt 2013

@eva8 evi, prepac. ale musim to napisat. to nemyslis vazne,ze si vazis otca deti.ved ta mlatil´´ako zito´´.tyral telesne aj dusevne.nema ta za nic. .aj tak si rada,ze si toho nasilnika poznala a vazis si ho? a zaco preboha?

eva8
29. okt 2013

@demo útočí nielen preto, že je ohrozený... chce celkovo vládnuť!!!! nie byť iba lídrom vo vede.

kykka
29. okt 2013

@erjona Ty si nepochopila moj prispevok. Si uplne mimo, mne sa uz nechce nieco dookola niekomu vysvetlovat... Nechapem o akych katolickych rodinach tu ty tocis, ked Cyperske rodiny su cisto ortodoxni silni krestania.... Mas limitovane chapanie a preco? Ja som ti pisala ako to tu v rodinach chodi na nasej europskej strane a na moslimskej strane...aky tu maju vztah k zenam na obidvoch stranach. Ako su zeny znevyhodnovane na moslimskej strane a ako su zvyhodnovane na europskej a ty mi odpises, ci som si nase rodiny nezamylila s arabskymi... Neviem, aku uzasnu mieru maju sudrznost moslimske rodiny, ale tam, kde otec dokaze zabit dceru a rodina dokaze zabit zenu za cudzolozstvo nepovazujem za sudrznost. V krestanskych rodinach sa zeny nevrazdia zo cti. Podla mna ako rodina dokaze zavrazdit zenu, nie je rodina... Na tureckej strane urcite nebozkaju ruky zenam matkam... Ty citaj a snaz sa pochopit podstatu clanku, ktory som ti napisala, ale ja ti uz viac pisat nebudem, lebo mas limitovane chapanie, preto je to tu s tebou stale o tom istom, nedokazes prekrocit svoj limit. Pre teba moslimska viera preukazuje uctu k zene a staci - si az dotial. Uz ma to nudi, idem sa ja radsej venovat zaujimavejsim cinnostiam, len dufam, ze raz pochopis, nebud kratkozraka...