icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

eviki
31. okt 2013

@gabikastorinska Turecko je velke, ziju tam rozne kultury. Osobne som v Anglicku poznala, inac velmi sympatickeho turka, bol to moj spoluziak, ktoreho som dva krat pocula povedat, ako je rad, ze nema sestru. Vedel preco to hovori. V jeho komunite sa sestri zabijaju, ak zhresia pred svadbou. A nech posobil akokolvek inteligentne, musel by to urobit. Neviem, ked spojit zivot s inou mentalitou, tak aspon na mojej pode. Teda v EU.

eviki
31. okt 2013

@evicka1971 Skor mas stastie...

eva8
31. okt 2013

dievčatá, mám strach

http://buno.blog.sme.sk/c/325549/Naco-su-nam-zm...

autorka spomína, že dieťa bolo unesené napriek tomu, že nemalo pas - falošné doklady sa spomínali v inej téme MK, i ja mám a tým skúsenosti.... charakterové vlastnosti a správanie otca dieťaťa spomínané v knihe sa stotožňujú s vlastnosťami otca našich detí, to majú všetci arabi rovnaké... ja som tvrdila, že sa môže hanbiť, že sa s deťmi stretáva až keď to určil súd - tam som musela zabojovať, aby deti netrávili u otca každý druhý víkend od piatka po nedeľu - i noci (však by sa v prípade potreby, ani nevedel o nich postarať, vôbec ich predtým nepoznal, čo majú radi, aké záľuby majú, na čo sú alergické....) teraz sa zblížili, je na ne hrdý, zdá sa, že ich má rád svojim spôsobom, ale hlavne moslimská falošná hrdosť, že sa stará o deti, a nie o hocijaké deti - dcéra mi povedala, že sa cíti pri ňom ako výstavný kus,vždy sa s niekým stretne, vtedy musia byť úplne ticho, len sa pekne pozdraviť a usmievať....

http://www.bux.sk/knihy/nahlad/206138-ukradnuta...
- úvodné strany knihy, akoby opisovala i niečo z nášho života, kamarátkina fráza "ako cez kopirák"

znova sa má stretnúť otec s deťmi , nemá poňatie o čase a v poslednej dobe je príliš starostlivý, čo sa týka telefonického kontaktu s deťmi... dnes nedvíha telefón, ani sa s ním nedá dohodnúť na dušičky... dnes ukazovali v televíznych novinách opäť o únose dieťaťa - so šťastným koncom... znova mám zvláštny pocit... deťom rozprával, že ak budem súhlasiť, ich vezme na dovolenku budúci rok, či pôjdu do viedne na nákupy.... v EÚ pri prechode cez hranicu pasy nepotrebujú, tam už je ambasáda ich krajiny a oni ako jeho deti vízado jeho krajinz nepotrebujú, môžu všetko vymyslieť s ich nekalými praktikami, aby bol deťom vyhotovený iný pas ich krajiny.... možno fantazírujem, no ja im už neverím - usmievajú sa na teba a vzápätí vrazia nôž do chrbta....

je noc, nechcem otravovať mne blízkych mojimi myšlienkami, preto píšem....

manželstvo s moslimom NIE!!!! ani po rozvode nie je pokoj a najviac trpia deti, chúďa deti... prehrala som dcére časť televíznych novín z dneška a reakcia dcéry: "mami, neboj sa, nie som blbá ", pritom na nákupy do viedne by predtým šla, na dovolenku len s mamkou... dnes som na nej videla záblesk zmätenosti, možno strach... a reakcia syna? večer pred spaním povedal sestre: "ako dobre, že si chodila na karate, obrániš ma..." chúďa malé, on to tiež intenzívne vníma, i keď jeho som zámerne nevolala, jeho usmerňujem iným spôsobom....

dievčatá, NEOBHAJUJTE ISLAM, NEPODPORUJTE zmiešané manželstvá, i vďaka tomu chúdence češky takto doplatili. Moje deti strácajú istotu i vo mne, akoby som zlyhalaže som dovolila zažiť im to, čo zažili... a majú pravdu, ktovie čo ich ešte v živote čaká - zo strany arabov a zo strany zvyšného sveta.... dcéra sa ešte dávno stretla s o trošku staršími chlapcami - miešancami, povedala mi, že sprvu boli takí divní, mlčali, až keď na chvíľu osameli, prehodili pár slov (tiež rodičia rozvedení), no hneď ich oddelili - ich otec ťahal chlapcov, dcérin otec ju. Na ulici slovenského mesta!!!!
ja som vždy obhajovala otca detí, tvrdím, že je inteligentný, no musím sa vyjadriť pejoratívne, že niekedy čím je človek inteligentnejší, tým je väčšia sviňa a pritom s nevinným pohľadom, akoby mu celý svet ublížoval. a na to my, hlupane naletíme.... aspoň majú právnici prácu... ale čo tí, ktorí nás majú radi? čo na to okolie? naši susedia museli prežívať šoky, pritom ho priali s otvorenou náručou... hlavne čo na to naše deti?! a ja som naivne mzslela, že kd býva v inom meste je pokoj. je pokoj, , naozaj je fajn no len do chvíle opätovného stretnutia...

kuwait
1. nov 2013

@eva8 naprosty suhlas,my si len zbytocne nicime zivot,nepocitajme tu europskych moslimov ved ti su mentalitou uplne ini su ako my,to nema nic spolocne s moslimami z afriky ,azie kde ta ich mentalita je ina plus to ze oni vyznavaju ten povodny islam tak ako vznikol alebo wahabisticky.Nic horsie ako si uviazat na krk moslima z oblasti Perzskeho zalivu alebo Pakistanu,Afganistanu,najhorsi su, wahabisti!Mozno spolciatku sa zda ze je vsetko ok,zvlast ked sa ta zena podvoli vo vsetkom ale neskor ked ho ta zena prestane bavit tak zacne peklo,trpi ona,trpia deti a v pripade rozvodu o deti zena pride.Ine je ak ziju v EU predsalen nase zakony ju chrania,nijaky sud E nezveri pakistancivi europankyne deti ale moze ich uniest..Mna vcera skoro slak trafil z toho mojho moslima,zas mal rapel,a po par hodinach ani nevedel co bolo.Silne nervy treba na toto,lebo bud zabijes budes zabita ,utecies alebo ho das zavriet do blazninca a zahodis kluc,ina moznost velmi nieje v niektorych pripadoch

kuwait
1. nov 2013

Tak uvazujem ,kebyze ja napisem knihu o svojom zivote to by bolo slovenka vydata za blazna v Kuwaite ,naucna prirucka pre buducich psychiatrov, pri nom je to o vsetkom schyzofrenii,bipolarite,manii,zavislosti na vsetkom moznom,nikdy nevies ked otvori usta co z nich vylezie,v polovicke vety zmeni ton a vyznam obsahu,po minute zabudne co povedal a odznova blabla bla.Bohuzial s podobnym chovanim som sa tu stretla s vacsinou moslimov,nielen kuwaitanov.Ti vsak vedu.Oni akoby nevedeli co robia,co hovoria,menia nazory uprostred vety,su myslienkovo nesurodi,akoby dezorientovani.Raz jen kuwaitsky dr.Mutawa povedal 70 % kuwaitanov su mentalne chori ludia ale len 10 % sa lieci (ostatni sa za svoju chorobu hanbia alebo si ju neuvedomuju)Zaujimavy clanok som citala pred 2 rokmi v Amsterdame tam EU lekari analyzovali fakt ze mnoho moslimskych emigrantov trpy schizofreniou,cim je to ako je t mozne?oni rozberali mozne dovody v tom ze su to emigrant,no moj nazor je iny.Kuwaitania niesu emigrant su doma a aj tak som zbadala na mnohych chovanie podobne schyzofrenii.V com to teda je????

erjona
1. nov 2013

@alice107 Ty co zasa splietas? Aky studenti su zle pripraveni? Zakony su postavene tak, ako to politikom vyhovuje, hlavne zakonnik prace. Nas prednasajuci bol v komisii, kde chceli zaostrit podmienky pre zivnostnikov, ale musel z toho vystupit, pretoze tam bolo velmi horuco, podarilo sa vsak s casti pritvrdit tento zakon o definovani zivnostnika. Ale Slovaci su ludia vyneliezavi a obidu to, takze sa v podstate nic nezmenilo. Nie studenti a prax su na vine, ale vlada s tym nechce nic spravit. Z toho, ze zahranicny investor exportuje, z toho sa statna kassa teda nenaplni a kde nie su peniaze, sa vyska minimalnej mzdy ani zvysit nemoze. Momentalne mame na slovensku vyse 80 percent podnikatelskych subjektov - mikropodniky a male a stredne podniky, ktore nevykazuju zisk, cize ani likviditu a to par rokov po sebe - obchadzaju danovy system, preto sa nezvysi minimalna mzda, pretoze Slovensko na to nema peniaze. V AT zaviedli system, pokial nevykazujes zisk, respektive likviditu, nesmies uctovat s DPH, pretoze si brana ako Hobby podnik. Taktiez kvoli podvodom sa zaviedol zakon ze z PKV si taktiez nemozes ziadat DPH a ani na polozky tykajuce sa auta - ako benzin, garaz, sevice atd. Taktiez by sa mali stopnut naklady slovenskym podnikatelom ako dovolenky na Bahamach. A na pokraji chudoby uz v sucastnej dobe zije velmi vela rodin. Inflaciu mame sice tento rok na dobrej urovni - myslim, ze to je 1,7 co je v pohode, ale ludom, ktory nevedia vyzit to teda nepomoze. Ked nebudu mat ludia za par rokov na nakup ani len na zakladnych zivotnych potrebieb bude im tak jedno, ci su katolici, alebo moslimovia. takze nechapem, co sem splietas moslimov a studentov, ked s touto problematikou nemaju nic spolocne. Moslimovia nas nepriniesli tam kde sme a nerozkradli nam stat! 😝 TAkze ty sa venuj comu sa rozumies, lebo do tejto problematiky vobec nevidis!

erjona
1. nov 2013

A este som zabudla dodat - vymahanie faktur sudom - no hotova katastrofa na Slovensku, sudnictvo je podplatitelne a preto sa boja aj mnohi investori k nam zavitat, lebo vedia, ze sa prava nedovolaju - pripady sa tahaju niekolko rokov. Vsade funguje rodinkarstvo a na dolezite pozicie (aj vo verejnej sprave) sa dosadzuju ludia bez kvalifikacie a nie studenti, ktori vykazuju dostatocnu kvalifikaciu. Takze tam hladaj cervika, nie pri moslimoch a studentoch a ich praxe, ktori za nasu situaciu nemozu. Stale sa tu obhajujes so slovenskymi skolami, aki sme tu vsetci nekvalifikovani, myslim, ze si robis pomali nepriatelov aj na strane zien, ktore studovali na Slovensku a prakticky su co sa tyka problematiky moslimov na tvojej strane. Len tak dalej 🙂

erjona
1. nov 2013

@alice107 A este perlicka - co som ja zazila v AT - bola som pochvalena, ze studenti z krajin ako je Slovensko, Cesko, Rusko beru studium uplne inak ako prave Rakusaci a Nemci. Su viac cielavedomi a pripravuju sa ovela dokladnejsie na skusky ako prave domaci. Preto som ja a jedna rakusacka z 25 dostala diplom a ostatni nie. Toto vravela z vlastnej dlhorocnej praxe tato profesorka a nehambila sa to priznat napriek tomu, ze bola rakusacka. My berieme studium uplne inak a pokial mam na dalsiu skusku vyhadzovat z okna 750 eur, radsej sa to na prvy krat naucim a mam pokoj, tieto peniaze viem aj inak vyuzit a to pre moje deti.... 😉

kykka
1. nov 2013

@alice107 Co ty pises? 🙂 Normalne mi z tvojho prispevku vzislo, ze Cyprus je zaostala, chudobna krajina s velkymi rozdielmi medzi chudobnymi a bohatymi vrstvami a stresujucim narodom.... Akoze HA HA HA HA 😀 😀 😀... Byt poplaseny a vesely je rozdiel ako stresujuci a nestastny... Na Cypruse je 95% bohatych, 4.5% stredna vrstva a 0.5% chudobnych a potom cudzinci, ktori si prisli zarobit.....Nechaj co sa pise na uradoch v statistikach, Cyperske rodiny drzia pri sebe a maju sa dobre... Cyprus ci grecko ani neporovnavaj - jablko s hruskami. Na Cypruse zbankrotovala jedna banka - Laiki bank, ktora sa navazovala na vztahy s Greckom. Cyprus tu banku znicil, ta banka uz neexistuje a namiesto toho sa zjednotila Cyprus bank, ktora je teraz najsilnejsia a ideme dalej. Inac vies o tom, ze v mori na Cyperskom uzemi sa nasiel zemny plyn a uz sa stavaju zakladne na jeho tazbu? Vies si predstavit, co sa stane, ked zacneme vyvazat zemny plyn? Tento ostrov asi pred krachom nieje, ze?.... A len tak na rovinu - ziadna chudobna rodina by si nemohla dovolit poslat deti ani do takych statov, ako Slovensko alebo Praha. Chudobne deti sedia doma a studuju doma, lebo nemaju ani na internat, kdeto este na letenky, vreckove, studium, pobyt a celkovy zivot na 5, 6 rokov v cudzej krajine? Moze si Slovenska chudobna rodina dovolit poslat svoje deti na studium hocikde von zo Slovenska? Samozrejme, ze vela dalsich rodin, o ktorych nevies, lebo sme sa nebavili, posiela svoje deti aj do Ameriky a Anglicka, ale my sme sa bavili o nasich statoch... Ale ked chces, tak ja ta necham v tom, ze Cyprus je zaostala dedina s juzanskymi domorodcami s velkymi vrstvovymi rozdielmi a uchylnymi zaostalymi muzmi, ktori ked vidia zenu na ulici, tak uz po nej skacu - normalne mi je z toho smiesno, lebo mne sa este nestalo aby ma niekto obtazoval... 🙂 Inac moj manzel ma vystudovanu univerzitu a nepoviem ti v ktorom state, take informacie na internet nedavam a tak ako je studovany moj muz, tak su uz studovani asi 90% vsetkej generacie naseho veku, pretoze rodiny tu velmi dbaju na to, aby ich potomkovia mali ukoncene studium - to je priorita kazdej rodiny ... takze mentalita je tu ovela ina, ako si predstavujes, ale oni su sami sebou, na nikoho sa nehraju a to sa mi paci... Ked som isla na Sk citila som ten chlad, ten odstup, tu neprajnost medzi ludmi, a ako si vsima kazdy kazdeho zivot a reakcie, aby mohli sudit a ublizit, ver mi, len som sa modlila, kedy uz konecne zo Sk vypadnem. A ked som sa vratila sem, ten pocit ulavy ked som vystupila z lietadla - ludia vysmiati, rozpravaju sa nahlas medzi sebou na ulici, kazdeho zdravia, kazdy kazdemu pomoze - nie ako na Sk, kde ta pomaly nechaju zomriet na ulici, slnko ktore tu svieti 360 dni v roku, more, klud - mozes si aj spievat na ulici, nikto ta sudit nebude. Odvtedy moji rodicia prichadzaju sem na dovolenku kazdy rok, nie ja tam 🙂 .. ja co tu zijem roky a vidim veci, ktore si ty v statistikach precitat nemozes, mozem potvrdit, ze Cyprus ani zdaleka nieje taka krajina, aku sa ju tu snazis vykreslit ty. Vytiahla si tie najspodnejsie preciny, co sa tu kedysi diali, ale ani tie sa nemozu rovnat s precinmi v inych statoch, ze? V ostatnych statoch dokonca aj na Slovensku je kriminalita ovela brutalnejsia ako tu na Cypruse, to si si vo svojich statistach uz neprecitala? To ma udivuje, lebo si pravnicka a mala by si o tom vediet... A neviem, o co ti ide, dokazat tu, ze na Cypruse nie je az tak dobre ako pisem? Tak to dokazuj, mne je to jedno, tym predsa zivot na Cypruse nezmenis... A vazne, nechce sa mi uz o tom velmi pisat, takze hocico mi sem zase vytiahnes na protiutok, budem to brat u teba tak, ze topiaci sa aj slamky chyta..... Prepac, ale nebudem ti moct odpisat, lebo si idem teraz skocit na svoju oblubenu bielopiesocnu plaz k moru citat knihu a mozno zozbierat aj dalsie musle do zbierky...

kuwait
1. nov 2013

@kykka aj my sa chystame na plaz len je u nas volajako zamracene,hadam nebude prsat

demo
Autor odpoveď zmazal
demo
Autor odpoveď zmazal
demo
Autor odpoveď zmazal
kykka
1. nov 2013

@demo No a presne, predstav si kolko moslimskych manzelov ma tu dobru volu... Sanca na dobru volu je u nich nulova, ved vacsina z nich, ked unesie deti, tak sa skryva, ani kontakt so svojou byvalou zenou neudrzuju pre istotu... A ako ty pises, pred uzavretim manzelstva spisat predmanzelsku zmluvu a takisto dohodu, ze bez matkinho suhlasu a podpisu deti nemozu opustit krajinu ani s vlastnym otcom... Tu sa bavime o manzelstvach, ale jedna vec ktoru nedokazem pochopit je, ze nastala taka moda, ze Slovenky zacali plodit deti s moslimami bez manzelstva v moslimskych krajinach - toto je uz nieze risk, ale hlupost a naivita... Co chce taka krestanka, ktora porodi moslima v moslimskom state? ved ta zena, ked sa s moslimom bude chciet rozist, tam v podstate nabude mat absolutne pravo na dieta a nikto sa s nou bavit nebude... Akoze nezodpovednost je jedna vec, ale hlupost druha...

demo
Autor odpoveď zmazal
inkinka
1. nov 2013

@alice107 ved ano, myslim, ze vsetkym nam je jasne, preco tych tristo Norov je tu, preto aj ten zmurkajuci smajlik, ale postavila si to na povode studentov, nie na ich kvalite. A z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze na nasej technike studuju ludia z juhovychodu aj velmi nadani, ale aj opacne : nenadani a nepracoviti.
A o urovni Matfyzu moze svedcit to, ze ma absolventov, ktori sa uplatnili v Google napriklad, aj v inych spickovych spol. casto ako sowtware architect. Ini robia vo vyskume a spolupracuju s univerzitami z TOP 500. Matfyzakovi totiz staci dobra hlava, computer a trocha penazi, aby sa mal zaco zucastnit na prestiznej zahranicnej konferencii, kde je pozvany za zaujimave vysledky ku ktorym sa dopracoval napriek tomu, ze vystudoval a pracuje "len" na Slovensku. Ospravedlnujem sa za odbocenie od temy, ale trochu ma trapi, ked zo vsetkych stran pocuvam, ake je to tu vsetko tretia a neviem aka kategoria, nie je to celkom tak. A co sa tyka vybavenia labakov, v tom mas uplnu pravdu, ano, je to bieda a nie je to vzdy len o peniazoch, ale aj o systeme, ako sa na vyskum prideluju,taki genetici by vedeli o tom rozpravat, ze kym spisu ziadosti o granty a kym to prejde vsetkymi schvalovacimi konaniami, tak uz tie pristroje o ktore ziadali mozno ani nepotrebuju, lebo to uz zatial niekto iny vo svete spracoval! Lebo tam ide vyskum strasne rychlo, nikto necaka, kym sa u nas ziadosti budu rok posuvat od jednoho kompetentneho k druhemu , detto byrokracia v skolstve...

inkinka
1. nov 2013

@alice107 ved ano, myslim, ze vsetkym nam je jasne, preco tych tristo Norov je tu, preto aj ten zmurkajuci smajlik, ale postavila si to na povode studentov, nie na ich kvalite. A z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze na nasej technike studuju ludia z juhovychodu aj velmi nadani, ale aj opacne : nenadani a nepracoviti.
A o urovni Matfyzu moze svedcit to, ze ma absolventov, ktori sa uplatnili v Google napriklad, aj v inych spickovych spol. casto ako sowtware architect. Ini robia vo vyskume a spolupracuju s univerzitami z TOP 500. Matfyzakovi totiz staci dobra hlava, computer a trocha penazi, aby sa mal zaco zucastnit na prestiznej zahranicnej konferencii, kde je pozvany za zaujimave vysledky ku ktorym sa dopracoval napriek tomu, ze vystudoval a pracuje "len" na Slovensku. Ospravedlnujem sa za odbocenie od temy, ale trochu ma trapi, ked zo vsetkych stran pocuvam, ake je to tu vsetko tretia a neviem aka kategoria, nie je to celkom tak. A co sa tyka vybavenia labakov, v tom mas uplnu pravdu, ano, je to bieda a nie je to vzdy len o peniazoch, ale aj o systeme, ako sa na vyskum prideluju,taki genetici by vedeli o tom rozpravat, ze kym spisu ziadosti o granty a kym to prejde vsetkymi schvalovacimi konaniami, tak uz tie pristroje o ktore ziadali mozno ani nepotrebuju, lebo to uz zatial niekto iny vo svete spracoval! Lebo tam ide vyskum strasne rychlo, nikto necaka, kym sa u nas ziadosti budu rok posuvat od jednoho kompetentneho k druhemu , detto byrokracia v skolstve...

inkinka
1. nov 2013

2x to iste, blbne mi interent, sorry

eva8
1. nov 2013

píšem, otec odišiel s deťmi, je zima. Prvýkrát si ma dnes pýtal k telefónu, či nie sme na hroboch. Pred chvíľou povedal, že má horúčku, vrátia sa skoro, vraj je dlhšie chorý.... Teda chce ich nakaziť?! Načo prišiel? Ukázať deťom aký je obetavý otec? Však inokedy dal prednosť "kamarátkam" pred deťmi i keď prišiel za deťmi!!!!! Najmä dcéra má imunitu nulovú, no odkedy sa tak často nestretávali, akoby vyzdravela. Prečo to robí? Závidí, že dcéra chodí von? Nie som k nej veľmi benevolentná, no dovolím jej, keď viem kde je, s kým je, kedy a ako príde. Už otec mal pripomienky, že spala u kamarátky, nech jej dohovorím, vraj on jej to nechce hovoriť!!!! To sú tie praktiky!!!! nepáči sa mu niečo, je zbabelý to povedať, zrazu mu prepne a niečo vyparatí.... našťastie si s deťmi zatiaľ veríme, dobre vychádzame i keď sa to vždy naruší, keď sa objaví nejaká negatívna správa v novinách, či keď som nervózna z ich otca.... Pritom sú už častejšie - teroristické útoky, únosy.... malý začal používať slovo rasista, lebo jeho otec tak volá Slovákov, i mňa... ale s radosťou išli deti von s otcom, no obávam sa, že cez víkend dostanú horúčky... možno i preto to spravil, aby sme nešli na hroby - raz do roka chodíme do iného mesta... nvdôvažok keď mám ja teploty, neviem chodiť... Vždy sme sa pohádali na tom, že keď je chorý, či keď sa cíti zle, nech ostane doma, vyjdem mu v ústrety iný deň! prosil, teda oznámil zmenu návštevy i kvôli eidu, súhlasila som.... nepochopím prečo to robí, teší sa keď sa jeho vlastné deti cítia zle?! mňa sa fyzicky snažil zničiť, teraz sa o to pokúša prostredníctvom detských chorôb???!!!

len som sa chcela poďakovať, že som sa mohla vypísať túto noc. Uavilo sa mi a zaspala som

eva8
1. nov 2013

čítam teraz vaše príspevky o školstve - možno k tým slovákom, osobne poznám nielen fyzikov - tu vyštudovaných slovákov, kt. sa veľmi dobre uplatnili v zahraničí... bohužiaľ tí čo ostali verní tu na sk, musia "bojovať" s prežitím vo vede a výskume, niekedy i doma... mne bola doslova položená otázka pri písaní odporučení na doktorantské štúdium, či chcem žiť normálne, alebo bývať v jaskyni... Slováci majú hlavy, možno moja generácia mala to šťastie, že sme boli nútení mnoho vecí robiť "na kolenách", teda sme boli nútení viac premýšľať, kombinovať, vedieť si poradiť v situáciách, keď sa niečo pokazilo, atď. Teraz to vidím i na sk - všetko cez počítač.... je to dobré, urýchľuje to prácu, no niekedy i zabraňuje premýšľaniu...

eva8
1. nov 2013

k tej schizofrénii a k podobným chorobám... i mňa sa to skoro chytalo keď som žila s človekom, kt. behom sekundy zmenil názor, vždy tvrdil niečo iné, čo mu vyhovovalo, kt. bol zapletený v klamstvách....

podľa mňa tie psychické problémy vyplývajú i z vnútorného boja - inštinkt, vnútorné presvedčenie, výchova, Islam, okolie, milión protichodných názorov, proste pre záchranu cti robia i to čo sa prieči ich rozumu, v lepšom prípade i vôli, to všetko nevyústi len do agresivity, ako som spomínvla + mnoho iných faktorov + ešte tie genetické mutácie = totálny chaos v ich vnútri, teda z toho vyplývajú tie nestabilné povahy, psychické poruchy... je pravda, že schizofréniou trpelo viac významných ľudí, umelcov, no v tomto prípade sa nedá hovoriť o umelcoch.... možno čím rozumnejší, či lepší človek, tým vivc trpí.... to sú len moje dohady....

alice107
1. nov 2013

@kykka upokoj sa a hlavne musis byt nad vecou ,ked chces debatovat vecne. 😉 na tom ,co som napisala,nemam co menit.
lern poznamka, ze ak cyprus podla jeho vyvoja ekonomiky aka sa ukazuje bude nasledovat coskoro grecko,tak to bude aj slaba sk ekonomika,co ho bude paradoxne dotovat.

alice107
1. nov 2013

@eva8 evi,,toto jeho spravanie je prave podmienene aj tou mentalitou,co oni maju.a vychovou, sposobom zivota. je ako vysity z katalogov o islamskom muzovi.
on poterbuje lutovat,jemu nejdde o deti. este chybahu krkodilie slzy,hysteria.. 😝 drz sa a nepolavuj v o vedeni deti podla europskeho sposobu zivota.lebo by boli vo svojej vlastnej krjine cudzincami,bez vlastnej osobnosti.

alice107
1. nov 2013

@inkinka takze si pochopila myslim,o com som pisala. 🙂 a v mojom texte je tiez poznamka o tom,ze samozrejme slovaci ,ktori studuju na sk uni mozu byt dobri odbornici.a dalsia poznamka je,ze ale by boli este lepsi,mat tak moznost studovat na uni ,kde je vyvoj,vyskum a profesori na vyssej urovni. no a ako uz bolo spomenute ti nori aini,to je o tom,ze tiez keby mali na vyber realny,tak studuju inde. 😉
takze sa vlastne zhodneme v podstate problemu danej temy. 😎

.

demo
1. nov 2013

@alice107 takehoto poznam aj krestana. Hysterko, herec a manipulator. Takyto su nebezpecni vzdy. Ten islam, to je k tomu este taky bonus ze az!

alice107
1. nov 2013

@kuwait uplny suhlas s tvojimi slovami.

demo
Autor odpoveď zmazal
alice107
1. nov 2013

@demo nejde len o manupulatora arabi , a podbne etnika maju tu mentalitu taku/a zial je to sposbene aj zmenou dna krizenim medzi pribuznymi / ,ako by trpeli vsetci nejakou poruchou osobnosti.chapes? velke emocie,ale skutocne city a ich hlbku neprecituju, zmena nalad, velky temperament do toho.
ak europan sa takto chova,tak je diagnostikovany ako poruchova osbnost,ci je tam stanovena diagnoza dusevnej choroby.
v normalnej populacii europanov je take spravanie ojedinele a je posudzovane ako porucha osobnosti jedinca.
a jasne,ze ked sa do toho prida este ideologicke posobenie islamu,tak problem je ako vysity.

alice107
1. nov 2013

@erjona to jer dobre,ze si rozvazna v studiu.ale ty uz mas svoj vek,nie si 18 rocna studentka . 😉
uz si skoncila,ked uz mas promociu a diplom v ruke? blahozelam. co mas? bakalara? ci uz magistra?