icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

bubulka722
2. nov 2013

@kuwait Neviem sa k tomu vyjadriť. Nikdy som nežila medzi moslimami a možno to bude ich úplne odlišnou mentalitou oproti krajinám kde žijeme my. Celkovo si myslím, že dnes je presne vymedzené čo je normálne a čo nie, je veľmi veľa diagnóz ktoré sme pred 30 rokmi nepoznali, lepšie povedané, mnohé dg. sú vykonštruované. Rovnako ako sa nám zdajú byť moslimovia psychopatický, tak isto môžeme na nich pôsobiť my. V mnohých veciach zvlášť čo sa týka mravnosti je mi bližšia moslimská kultúra s presne vymedzenými pravidlami ako táto "vysoko tolerantná" západná, kde sa dnes vplyvom silnej lobby psychopatov pretláčajú do krajín prvky totálne dehonestujúce hodnotu človeka a ničia rodinu ako základnú bunku spoločnosti.
@erjona Vysoký výskyt samovrážd je priamo úmerný aj vyššiemu užívaniu antidepresív a rôznych psychotropných látok v krajinách EU. Stačí si prečítať pár dobrých kníh a dospeješ k presvedčeniu, že dnes sú mnohí duševne chorí ľudia čím ďalej viac poškodzovaný klasickou liečbou.

erjona
2. nov 2013

@eva8 Ale ani prehanat nemusime,,, pokial je charakter cloveka v poriadku, nebudem v nejakom clovekovi vidiet zlocinca, len preto ze je moslim,,, toto je tu ale u vela dievceniec, co moslim, to zver,,

eva8
2. nov 2013

chcem sa opýtať, zmenilo sa nastavenie na MK, alebo mi blbne počítač. Nový príspevok sa mi ukáže až keď otvorím znova nové okno.

kuwait
2. nov 2013

@eva8 maly si urobil haloween party sam ale tu sa to robi 31.oktobra,tak cez net sa s kamaratmi z celeho sveta jeden druhemu ukazovali ake maju kostymi,potom mal vcera vecer class connect z US a tam s ulictelkou a spoluziakmi debatovali ako prezili Halloween,som tak rada ze moze takto studovat,ze nemusi byt medzi tymi arabskymi sialencami v skole,cim dalej tym viac deciek zapadniarov ktori tu su tam studuje .Erjona ty nechces vidiet problem tam kde su,zijes si svoj sladky zivot za ruzovymi okuliarmi,nazor by si zmenila po par mesacnom pobyte v moslimskej krajine,,Vies ako tu moslimky deti vychovavaju?Ked vidia belocha na ulici zacnu deckam vysvetlovat aha harami kafiri a bla bla bla...nenavist do deciek vstepuju od malicka

erjona
2. nov 2013

@bubulka722 Ja viem, videla som dokument ako farma s podvodnymi statistikami preniesla lieky do DE, napriek tomu, ze vedeli, ze dohanaju ludi k vrazdam a samovrazdam,,, hrozne nieco, lieky co ti maju pomoct ta zabiju prakticky,, jeden zavrazdil svoje dvojicky v nemecku,,, vypnu im dokonca vlasne svedomie a necitia vinu a hlasy v hlave im to kazu,,, no strasne nieco,,, teraz je tento liek uz zakazany a predstav si, ze dokonca aj malym detom ho predpisovali,,

kuwait
2. nov 2013

@bubulka722 prave naopak my na moslimov posobime ako prilis chladni,prilis vela spekulujci,prilis rozmyslajuci (podla nich zbytocne vela mysliet)nemyslia si ze my sme odpad skor su si vedomi ked sa zrovnavaju ze oni su menej,preto si to kompenzuju nenavistou k nam a naoko sa tvaria ze odpad sme ale myslia si ine,opicia sa po nas v mnohom,proste pomyleni su vo vsetkom co robia

erjona
2. nov 2013

@kuwait Ale to zasa len ti arabi, lebo ja to u Europskych nevidim, ci?

eva8
2. nov 2013

@kuwait som rada, že má možnosť skontaktovať sa s kamarátmi, kt. mu neprajú nič zlé. I otec detí im vštepuje, že Slováci sú rasisti, vrátane mňa. Oni stratia identitu, dcéra je k tomu ľahostajná, má svoj rozum, syn to slovo začína používať.... Však tie deti stratia svoju identinu. Ja ich vediem k tomu, aby sa nehanbili za to, že majú v sebe i takú i takú krv, nech sú hrdí samé za seba. a nech sú zodpovedné za to, čo urobia. Myslím, že sa mi to zatiaľ darí. O tom rasizme i synovi vysvetľujem, chápe to, no keĎže to "ocko" používa, tak i on, vko jeho syn...

kuwait
2. nov 2013

@erjona ja mozem hovorit len o tom co doverne poznam teda o araboch

erjona
2. nov 2013

@kuwait Preco vznikla tato nenavist? Nenavist nevznikne len tak,,, nie?

bubulka722
2. nov 2013

@kuwait Neviem, nepochopila som celkom tvoj príspevok ohľadne Helloweenu. Máš slovenskú národnosť a cítiš sa byť slovenkou a kresťankou ak máš blízko k týmto keltsko-pohanským zvykom? Mne osobne tento "sviatok" príde ako totálne morbidný, uctievajúci kult smrti. Ja sa držím pri zemi a je mi jedno ako silno Helloween lomcuje svetom, pre mňa to bol, je a vždy bude sviatok, kedy si treba spomenúť a uctiť ľudí ktorí už nie sú medzi nami.

kuwait
2. nov 2013

@bubulka722 americania tu oslavuju Halloween a nema to pre nich ziadny nabozensky vyznam,cista komercia a ostatni si to prisvojili ze robia kostymove party,nieje za tym nic ine ziadny vyznam pre nich. len zabava

kuwait
2. nov 2013

@erjona je to z koranu tam ich ucia ze si nemaju brat za priatelov zidov,krestanov ze neveriaci clovek je harami,kafir a ze povinnostou moslima je proti takym bojovat.Proste uvedomela mosimska matka deti takto nabozensky vzdelava uci ich nenavisti

eva8
2. nov 2013

@bubulka722 s helloweenom som začala diskusiu ja... u nás a v celom svete sa udomácňuje, u deťoch prostredníctvom televíznych programov. Mne ten sviatok tiež moc "nevoňal", no je to ako s oblievačkou na veľkú noc - tiež pohanský zvyk, i keď nie keltský. Deti sa na tie masky pozerajú úplne inak, keď bol karneval v škôlke, pripadala som si ako v strašidelnom zámku.... môj malý bol taký nevinný krokodíl....

erjona
2. nov 2013

@kuwait Tak pis prosim ta s mensou nezaujatostou, v tom pripade budem moct aj s tebou suhlasit... Zaujati ludia nedokazu najst ziadne pozitivum a to je tvoj pripad, ked som sa ta na krajinu pytala, vsetko si ofrflala a pritom je to krasna krajina, kde sa turistom paci, ani len pri takejto banalite, si nevedela nic napisat, co by bolo pozitivne a nedaj boh, aby som sa ta opytala na moslima, tak tam tvoja zaujatost, teda hranice nepozna. Toto je problem, ja ta chapem, ze nie si stastna, ale aj tak, trosku objektivity do problematiky, ked chces seriozne prispievat, nezaskodi.,...nemyslis?

bubulka722
2. nov 2013

@erjona S tými liekmi máš pravdu a som rada, že je viac ľudí, ktorí sa zaujímajú aj o niečo viac ako je im podávané na zlatom podnose zo strany propagandistických médií.
@kuwait Presne toto možno badať v rozdielnosti mentalít slovákov a cigáňov. Ja osobne si cigáňov vážim hlavne kvôli ich odlišnosti, ktorú si nedajú vziať aj napriek silnému vplyvu multi-kulti. V podstate si vážim každého človeka, ktorí vie odkiaľ pochádza, kam patrí a nedá si vziať svoju kultúru a tradície. Ak cítiš, že tam nie si doma, prečo tam žiješ?

eva8
2. nov 2013

dievčatá, lúčim sa, prajem pekný deň 🙂

erjona
2. nov 2013

@kuwait No tak toto nie je pravda Kuwait, nemaju si ich brat za manzelky, ale nie sa s nimi priatelit, trosku si to poplietla a taktiez ani krestankam sa neodporuca si brat muza, ci zenu ineho nabozenstva,,, aby ich nevyviedli z dobrej cesty, takze v tomto si nic s moslimami nedlzime....

erjona
2. nov 2013

@eva8 PApa

kuwait
2. nov 2013

@eva8 tak moj muz hovori na to ze moslimovia su rasisti,vraj je to sucast viery nespolcovat sa s neveriacimi a tiez ho stve ze ciny niektorych moslimov poskodili reputaciu moslimov na zapade a teraz su vsetci moslimovia preto chapani ako teroristi,nebezpecni,zli,policia si ich podava od momentu kedy vstupia na zapad,odpocuvaju ich mobily,internet,sleduju ich a upodozrievaju ,mnohi nedostavaju turisticke viza z bezpecnostnych dovod aj tam kde dovody niesu ziadne,proste moslimom svet neveri,kvoli par teroristom

kuwait
2. nov 2013

@erjona nie ja som to nepoplietla ale ty.A VY KTORI VERITE NEBERTE SI ZA PRIATELOV ZIDOV A KRESTANOV LEBO ONI SU SI PRIATELMI NAVZAJOM.tot veta z koranu.Oni si brat krestanky aj zidovky za zeny mozu ak neni naporudzi dobra moslimka.Takze to mas uplne popletene

erjona
2. nov 2013

@bubulka722 Najhorsie je, ked je nejakej mame pri hyperaktivnom dietati nahovorene, ako je dobre, ked im budu davat lieky - citala som prispevky takychto dospelych, ktori tymto presli ako opisuju svoje nestastne a deprimujuce detstvo a citili sa ako v klietke... bol to liek, ktori im mal pomoct a nie ich hnat do depresii a uzkosti....

bubulka722
2. nov 2013

@kuwait No len je to minimálne divná zábava vštepovaná deťom od ich útleho veku. Neviem či si si všimla aké hračky ich dnes ovplyvňujú, napr. také "monsterky". Je to hnus!
@eva8 Deti si vyberajú to čo je im servírované, nevidia v tom nič zlé a tým to mení ich celkový pohľad na život a na to čo je normálne. Celá naša rodina nesleduje TV a nenecháva sa magoriť. Áno oblievačka je tiež pohanský zvyk ako mnohé iné, len nevidno, že by sme ju my Slováci takto presadzovali v iných kultúrach. Dokonca je tento tradičný zvyk aj v našich končinách zaznávaný, pretože sme až príliš prispôsobivý a vlastné zvyky idú do úzadia pod vplyvom západných.

kuwait
2. nov 2013

@erjona v Kuwaite nevydavaju turisticke viza,tu sa ako turista nedostanes LEN PRACOVNE alebo navstevou pribuzneho ktory je bud kuwaitan alebo tu ma IQAMU.Kde si vzala ze Kuwait je krasna kraina???Zo 4 fotiek nejakeho thajca???nic thai-boy to si si nevsimla???Opytaj sa zapadniarov co tu boli ako Kuwait vidia a sanka ti padne 😀

erjona
2. nov 2013

@kuwait je im odporucene nebrat si ich, zeny to maju uplne zakazane, ja som nic nepoplietla, a ako ide ta sure dalej? ktora to je? Lebo ja viem, ze ich stava do rovnakej pozicie,, kvoli svätym kniham,.,,

erjona
2. nov 2013

@kuwait Citala som po forach, dievcence si velmi pochvaluju...

kuwait
2. nov 2013

@erjona tak si to najdi tato veta je az notoricky znama a velmi popularna medzi moslimami

kuwait
2. nov 2013

@erjona ano slovenske ciganky z vychodu si pochvaluju 😀 😀 😀 😀 😀 opytaj sa americanov,australcanov ZAPADNIAROV Asi najviac si ta pochvaluje co o 2 deti prisla a vyplakavala na slovensku do Markizi,ta tam pisala co si sm dala link,to este nevedela ako dopadne

erjona
2. nov 2013

@kuwait Ved ty si ho uz nasla, mozes mi ho povedat, nie?

erjona
2. nov 2013

@kuwait Tam ich bolo viacej, dokonca aj ludia, co pracuju na vysokych poziciach, aj jeden slovensky doktor, dal tam mail na seba, ktory pracuje v kuwaite....