icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

kykka
2. nov 2013

@erjona Verim, ze okrem tych nazorov, na ktorych sme sa nezhodli si v podstate dobra holka, preto prepac, ak som ti napisala niektore prispevky v nie velmi prijemnom zneni...

erjona
2. nov 2013

@kykka Nemusis sa ospravedlnovat 😀 Dakujem ti 😀

kuwait
2. nov 2013

@erjona nuz ano SLOVACI 😀 ked prisiel dakde z vychodu alebo lazov tak mu je vsetko wow.Opytaj sa ZAPADNIAROV ti hovorim a nie ludi z postkomunistickeho sveta kde toho stale nieje vela na obdivovanie 😀 Ja ked pridem na Slovensko tak mam pocit ze som v Rusku sa im nedivim ze ked pridu sem a vidia obrovske obchodne domy tak padnu mrtvi od uzasu 😀

erjona
2. nov 2013

@kuwait Ty si kolko nebola na Slovensku?

kuwait
2. nov 2013

Btw.tu sa stavaju velke obchodne domy ako obchodne ulice len zastresene preto lebo pol roka je tuv elmi teplo tak ludia radsej idu nakupovat do malls kde je klimatizacia ako by chodili po vonku kde je v tieni 50 stupnov,za dalsie obrovske vily su tak obrovske preto ze v nich byva vela ludi z jednej rodiny,kazdy clen ma izbicku alebo bytik ale luxus vnutry mas malokedy aj ked zvonku dom veliky.Tieto veci ohuria ozaj len ludi velmi primitivnych ktori este toho vela nepocestovali.Pre nich je aj Hurghada raj na zemi 😀 😀 😀

kuwait
2. nov 2013

@erjona toto leto a nic sa tam nezmenilo vsetko take iste ako vlani,

erjona
2. nov 2013

@kuwait Ja neviem, ja mam stale pocit, ze vsetko vidis len cierne,,, je to moj osobny postoj,,, nic v zlom,,,

kuwait
2. nov 2013

mne prislo smiesne ako sa ti slovenski doktori a ich zeny zdobia zlatom.take hrube retaze na krku jak ruski mafiani a strasne sa robia doleziti keby si radsej platili extra dochodok lebo tu odtialto ziadny dochodok mat nebudu,oni si chudaci niektori myslia ze ked tu budu pracovat 15 rokov tak ziskaju kuwaitske obcianstvo.Neviem kto si z nich urobil srandu tymito informaciami ale je to brutal ak tomu veria.

kuwait
2. nov 2013

@erjona ano,ja som pesimista,preco by som si klamala ze je to ruzove ked je to cierne,ja vidim veci tak ako su,nic si nesnazim prikraslovat,naco?

erjona
2. nov 2013

@kuwait Pesimisti vidia vsetko cierno, len nic nie je len cierne, to je realita, svet sa nedeli len na dobry a zly - ta väcsina sa nachadza v tom strede... Este posledna otazka, ked vsetci vidia Kuwait cez ruzove okuliare a pisu presne opacne veci ako ty, tak preco mas mat len ty pravdu?

kuwait
2. nov 2013

@erjona kto pise pekne veci 3-4 slovaci?To ti je smerodatne? Co ty vies kto vypisuje na nete?Mozno naschval haluzia aby im ostatni slovaci zavideli.Ved si najdi aj ine nazory ako ludi z byvaleho komunistickeho bloku.Ty sa strasne spoliehas na to co vycitas na nete chod sa pozriet do sveta,zistuj na vlastnej kozi(Saudska Arabia by ti oci rychlo otvorila povedz muzovi nech ta tam vezme na vylet),ja napriklad na to co niekto niekde na nete napise nedam.Pozri na tie dve cesky v Pakistane ako dopadli oni boli urcite ako ty vsetko si idealizovali,ludia su dobri nieje Pravda co sa o moslimoch pise a pozri ako dopadli,urcite verili blabolom vselijakych anonymov na nete .brali net info za zdroj pravdivych informacii a teraz sa presvedcili na vlastnej kozi co je pravda

vevesh
2. nov 2013

@kuwait mozem sa ta na nieco opytat, z tvojich prispevkov to nie je jasne..a ak to povazujes za prilis sukromne, nemusis odpovedat...byvas ty v kuwajte alebo v katare?

kuwait
2. nov 2013

@vevesh v Kuwaite preco si myslis z Katare???
@erjona tu mas blog americanky v kuwaite je to anglicky preloz si to
http://crazyinkuwait.blogspot.com/search?update...

vevesh
2. nov 2013

@kuwait dik 😀 lebo si tu nejake veci spominala, ktore pripadaju na katar a ta "uroven ", co opisujes v poslednych prispevkov, sedi na kuwait...tak preto...

demo
2. nov 2013

@kuwait investuju do zlata. Dobre robia 🙂

mariuskaa
2. nov 2013

@kuwait
Takze ty si blond v kratkych suknach v Kuwaite? Potom tam nielen ze su zeny rovnopravne, ale este aj nadradene nad muzmi, ked ti to prechadza v prevazne moslimskej krajine. Co je super. Ja viem o tom, ze zeny v Kuwaite sa obliekaju aj europsky, volia, soferuju, studuju, maju karieru. Inak ty si dokoncila nejaku inu skolu (spominala si predtym 3 roky med), a ak si pracovala v akej oblasti, ked si mohla? V akej oblasti zeny v Ku pracuju?

kuwait
2. nov 2013

toto sa moze hodit pre baby vydate za moslimov lebo tento zakon plati pre vsetky moslimske krajiny a pre vsetky zeny vydate za moslimov bez ohladu odkial zena pochadza
http://kuwait.usembassy.gov/region_specific_inf...

kuwait
2. nov 2013

@mariuskaa ale ved tu sa vsetky belosky obliekaju do kratkych sukien.tu nieje zakon na to ako sa zena smie obliect,tie co su vydate za kuwaitanov tak zapadniarky sa obliekaju do kratkych sukien to len slovenky rychlo nahodili abaye a burky 😅 ,ja som VS nedokoncila a nikdy som tu nepracovala mala som business ale ako beloska malo zakaznikov a k tomu problem so zamestnancami,nemam chut sa s blbcami dotahovat
@vevesh Kuwait Katar.Emiraty Bahrajn to je v podstate to iste,ja som velke rozdiely nenasla,akurat v Bahrajne vidis viac cudzincov ako v Kuwaite ale co sa tyka miestnych vsetko jedno.

kuwait
2. nov 2013

@demo ale co investuju ved je to smiesne nikto to nenosi,ked uz tak do briliantov bohati investuju,cena zlata kolise a z jednej 30 gramovej retiazky nezbohatnes 😀 treba kupit na 5 gramovom zlate 5 gramovy brilliant VVS1 😉

vevesh
2. nov 2013

@kuwait nesuhlasim..neplati pre VSETKY moslim. krajiny (iba pre 5 krajin, ktore su polozene na islame, cize "islamske krajiny"...a viac menej ja som z toho zakona vycitala to, zev multi-kulti manzelstvach su zeny znevyhodnene (to jej aj v EU, kazda kraijna si zvyhodnuje "domaceho"), POKIAL nekonvertovali...a pokial konvertovali maju normalne prava podla zakona...to ze niektori ludia neriesia rozvody na "ofic. instanciach" je o niecom inom...

vevesh
2. nov 2013

@kuwait ale to je sakramentsky rozdiel ktora krajina...pretoze kazdy z tych statov je na inej urovni vo vyvoji...(vid nemci/svajc./rakus alebo usa/canada)...krajiny maju nieco podobne..ale nie je to jedno....

kuwait
2. nov 2013
kuwait
2. nov 2013

@vevesh ale ved samozrejme ze sa jedna o krajiny kde plati pre rodinu zakon sharie a to je cela tato oblast ,predsa tu nebudem vypisovat o inych krajinach,vsetky tieto krajiny su velmi podobne Saudi,Kuwait,Katar,Emiraty,Bahrajn v zivotnej urovni,sposobe zivota,tradiciach,Aku uroven vyvoja mas na mysli???V com??V stavani novych domov?Lebo u nich je stale ten isty styl zivota ako pred mnohymi rokmi,nic sa nemeni len sa stare bura a nove buduje.

vevesh
2. nov 2013

@kuwait takito su aj slovenski, ceski , nemecki otcovia, atd....vyber si....nie je chlap a CHLAP... niektori nevedia niest zodpovednost., ale nestrkame vsetko do jedneho vreca...

kuwait
2. nov 2013

@vevesh tak ale naco si komplikovat zivot a este decku aj pokazit vzhlad.Mikajl v Polsku mal urcite super zivot s tou vyzazou.

vevesh
2. nov 2013

@kuwait pre katar, bahrain a UAE neplati sharia, kdezto kuwait, saudi, iran ano....takze je to rozdiel...

kuwait
2. nov 2013

@vevesh a toto ti preboha kto povedaL????????????Rodinny zakon sharie plati pre vsetky tieto staty .Trestny zakon sharie maju len v Saudskej a Irane.Nacitaj si nieco na uradnych strankach radsej aby si neskor nebola v soku z nevedomosti. Ty si si minule dost splietla aj sunna a shia,podla teba shia su v Saudi.

mariuskaa
2. nov 2013

@demo preco ty ked "oponujes" niekomu len preto, ze ma iny nazor ako ty, ho automaticky ponizujes a zosmiesnujes a pises stylom, akoby ten druhy nie je pre teba rovnocenny partner.? Su rozne nazory na problematiku. Ine = rozne neznamena menej inteligentne. Su len ine... Ak ty vidis nieco cierne (biele) a ja sede, neznamena to nic ine len to.

vevesh
2. nov 2013

@kuwait co vidis na tom rodinnom zakone take zle..'?a neboj sa, v soku neskoncim.. 😉