icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

demo
3. nov 2013

neviem, mozno to sem uz niekto daval.je to z wiki, takze kvalitu posudit neviem. urcite je to vsak inspirativne citanie
http://wikiislam.net/wiki/Ženy_a_islám_(Korán,_...

erjona
3. nov 2013

@demo Do wigipedie, moze hocikto pisat,,, preco si nepozries web islamistov, ako oni siria svoju ideologiu - presne tieto sury sa vysvetluju uplne inak - bez doplnenia priblblych komentarov, aby si potvrdili svoje tvrdenie...

alice107
3. nov 2013

@erjona preco by som sa citila dotknuta? a cim? mne europsky sposob zivota a mentalita europskych muzov vyhovuje.preto mam europana.
ano,su hlucni,ako som mala moznost tvidiet ich chovanie /aj kriminalne/ v de. preto som napisala,ze ich mentalita je skor smerujuca k arabskej ,ako europskej.aj to,ako sa chovaju kzenam na dicko v de asvojim manzelkam len potvrdzuje,ze ich mentalita smeruje k rabskej j skor,ako k europskej.
a dospely clovek ,co este v dospelosti byva u rodicov a nie je schopny zit samostatne,je neuspesny. je to zla vychova podla eu meradiel.
a ti kosovcania ,co su v de ako i /ci uz v at/ veru uspesni nie su,co vidim. vela ich ma krminalnu minulost a pritomnost. .
a neviem,co mas spolocne to,ze v kosve zena pracuje s tym,aku oni maju mentalitu.kosovo je chodobne.tam zeny musia pracovat .
ale to nema nic spolocne s tym,ze ideologia islamu je diskriminacna voci zenam.
neviem,o akych vynimkach pises. rec bola o mentalite etnik a ideologii islamu. a tam vynimky nie su.

aliza
3. nov 2013

@erjona povedz mi jedno, odkial ty vies, ze vacsina je normalna? to zijes medzi tymi milionmi moslimami vo vsetkych kutoch sveta naraz? Media nepisu pravdivo,my sme islamofobne, len ty jedina vies, aka je pravda? odkial? ani len nezijes v moslimskej krajine, tak na zaklade coho si dovolujes pisat o tej vacsine? na zaklade clankov z netu, youtube, ci na zaklade coho? fakt ma to zaujima lebo to, ako ich obhajujes a vsetky do oci bijuce, koranom, surami a moslimskymi vodcami potvrdene veci vyvracias, uz nie je v poriadku. nemas sudnost, nie si objektivna, tvoje nazory nie su nicim podlozene, je to len tvoj osobny pocit ovplyvneny zivotom s tvojim muzom a skusenostami s jeho rodinou a mozno s par dalsimi europanmi, ktori sa povazuju za moslimov.. Nikoho nepresvedcis o svojej pravde lebo ju zial, nemas. Chodte s muzom a detmi zit do Saudskej a uvidis ten rozdiel. Ani len za volant si nesadnes. A mozes im tam citovat Koran, ze zeny su rovnopravne s muzmi... by si urcite pochodila 😖. Koran riadi uplne vsetky oblasti zivota, hovori ludom, co maju robit aj v banalnych situaciach...mam to od kamaratky moslimky, ktora je vzdelana a hovori arabsky.... tym padom to nemoze byt v poriadku, ked ludia nevedia sami od seba zit normalne a moralne, na vsetko potrebuju akysi predpis. To je tazka manipulacia. A preto toto nabozenstvo tak zlyhava lebo ludia nemaju ziadnu slobodu rozhodovania, preto su 'schizo' lebo stale musia rozmyslat, ako to obist a zaroven sa tvarit ako dobri veriaci, preto maju vlastne zakony, klamu a pod. lebo v absolutnej neslobode sa moze zrodit iba absolutna demoralizacia a bezohladnost.

erjona
3. nov 2013

@alice107 Prosim ta aspon prestan pisat zavadzajuce informacie - nic z toho neni pravda, uz som sa vyjadrila presne k tymto bodom a nebudem sa opakovat...
Mne vyhovuje zasa moj sposob zivota a ty mas moznost stale vidiet len to najhorsie z najhorsieho, ty prosim ta kde zijes? V akej stvrti? Nehnevaj sa, ale si expertka na kazdu etniku, uz to pomali znie, ze mas zaujem sa spravit len zaujimavou a nic z toho nie je pravda, co tu vypisujes...

Takze drz sa tvojej rodinnej bunky a nemiesaj sa do mojej... My do tvojej statistiky nespadame...

demo
3. nov 2013

@ellise tomu blogu nejako nerozumiem, priznam sa. a to som si ho precitala dva krat. Co tym chcel povedat?
1. ze pomenovanie Turecka risa nie je spravna? Ved ale tento nazov sa predsa vobec nepouziva.
2. ze spravne je hovorit islamska risa? Ved to nie je spravne pomenovanie. To akokeby napr. Rakusko-Uhorsku hovoril krestanska risa.

Spravne pomenovanie rise, ktora si chcela rozsirit svoje uzemia nasim smerom je Osmanska risa. A ze sa suhrnne hovori o Turkoch vychadza z toho, ze centrom rise bolo uzemie Turecka dnesneho.
On akokeby polemizoval s niecim,co mi neni uplne jasne. S cim polemizuje? Fakt nechapem.

demo
3. nov 2013

@erjona weby islamistov nenavstevujem.

demo
3. nov 2013

@ellise nechcem vyryvat,ale tento clovek sa mi nejako nepozdava. pride mi ako excentricky prezliekac kabatov.

erjona
3. nov 2013

@demo tak potom sa pravdy nedopatras...

demo
3. nov 2013

@erjona ako to myslis?

ellise
3. nov 2013

@demo já to pochopila tak, že jsme se dějepise učili že na území Uher utočili Turci, či vy jste se to tak naučili? Ale Turecko tenkrát neexistovalo, a správně se mělo uvádět muslimové. a spíš než začátek blogu je zajímavý ten konec

erjona
3. nov 2013

@alice107 Este mi neda posledna poznamocka, co sa tyka tych neuspesnych albancov - moj svagor ma firmu, dal 300 Slovakom pracu a nejdu pod 2000 eur mesacne v cistom s platom - taktiez maju zabezpecene ubytovanie a naklady s byvanim zdarma a prepaca sa im kazdy tyzden cestovne... ked toto spravi rodina tvojho nemeckeho manzela pre slovakov, tak sa ozvi a neposudzuj ludi, ktorych vobec nepoznas.... 😉

erjona
3. nov 2013

@demo Ako som to napisala... je podstatne ako siria svoju vieru islamisti, nie? Nie ako poprekrucaju verse protiislamisti...

mariuskaa
3. nov 2013

Z tlace, prikladam aj fotku pod ktorou to bolo. kto chce presne znenie cele a nevie po aj, dajte google translate, ale v podstate cernoch sa opiera o zida v metre v New Yorku a spi. Nejaky dalsi cestujuci sa ho pytal, ci mu to vadi, odpoveda, nech kludne spi, asi mal tazky den.

A few days ago, a user on Reddit shared this image along with the description below. And we just had to share it with you:

"Heading home on the Q train yesterday when this young African American guy nods off on the shoulder of a Jewish man. The man doesn't move a muscle, just lets him stay there. After a minute, I asked the man if he wanted me to wake the kid up, but he shook his head and responded, 'He must have had a long day, let him sleep. We've all been there, right?'
He was still sleeping soundly when I got off the train 20 minutes later.
It was a small gesture, but a kind one. I love New Yorkers!"
What a wonderful reminder that every moment is a chance to do something good for another person. And not only that, but inspire the others around us with our small but powerful actions.

ellise
3. nov 2013

@erjona mám takový pocit, že svým fanatickým obhajováním islámu a muslimů si jim spíš uškodila než pomohla,

ellise
3. nov 2013

@erjona jo začínají pěkně od mala besedama ve školkách a školách, a pokud možno aby o tom rodiče nevěděli

demo
3. nov 2013

@ellise my sme sa ucili o Osmanske risi. Bola rozlahla, omnoho rozlahlejsia ako dnesne Turecko, ale centrum bolo prave na uzemi dnesneho Turecka a boli to Turci, kto risi vladli. Cize preto sa zjednodusujuco hovori o Turkoch. Oni boli strojcami tychto vypadov, ze v ich armade boli aj ine narody, to je jasne.
So zaverom sa da suhlasit, ano

erjona
3. nov 2013

@ellise Komu som uskodila? Nechapem zmysel tvojej spravy? V akych besedach v skole?

ellise
3. nov 2013

@erjona s propagnadou začínají ve školách ne?

demo
3. nov 2013

@erjona ach ano, je podstatne,ako siria svoju vieru islamisti. a veru nerobia to pekne, ako si tak spominam na tych nafetovanych mladikov, ktory vystrielali nairobske obchodne centrum.

erjona
3. nov 2013

@ellise Tak ako maju katolici vychovu, maju ju aj islamisti, nie? Je to normalne...

demo
3. nov 2013

@mariuskaa akurat ze ten pan ani nedycha 😀

erjona
3. nov 2013

@demo extremisti, nemaju s milionmi islamistov nic spolocne - ci kazdi je extremista podla teba? aj toto sme tu uz preberali, tam by hocijakeho moslima, ktori nevie arabsky odstrelili... ci si zabudla na cele znenie?

demo
3. nov 2013

@erjona ale to je taka perlicka,ktora ovladla internet.mozno sa to pytal jeden z tych samurajov a uz je z toho legenda. zomreli tam aj moslimovia.
a ano,kazdy islamista je extremista

erjona
3. nov 2013

@demo no tak toto len extremista moze napisat, nic v zlom, ale ako to prosim ta rozpravas? Cim sa tyy prosim ta lisis tvojimi recami od extremistoch na druhej strane - nicim - detto ta ista nenaist... dobre na dnes koncim, ze to az takto vazne beries a taketo extremisticke nazory mas, som si teda o tebe nemyslela... ☹ ☹ ☹ ☹

demo
3. nov 2013

@erjona nehadz flintu do zita a prever si,aky vyznam ma termin islamista 😉

ellise
3. nov 2013

víte co holky, to je fakt děsné, taď jsem zkoukla na TV Nova video těch dvou holek z Pakistánů, vešlo se do jedné minuty. je strašné když si 25-letá holka přeje co ji mají zahrát na pohřbu a kde chce být pochovaná.

ze mně se snad stane bojovnice proti islámu 🙂

ellise
3. nov 2013

otázka z islámského webu:
Mohou si muž a žena dopisovat po internetu když nejsou manželé?

odpověď:
Nemohou. protože takové dopisování je pouze první krok, po kterém přirozeně budou následovat další (a horší). jediná vyjímka je, když je to v rámci toho když je to nezbytné ( fatwa, vyřízení nezbytné zálažitosti) V takovém případě, je nezbytné držet se toho co je nezbytné, a nepřekračovat to k věcem, které spolu řešit nemusí

mariuskaa
3. nov 2013

@demo neviem, ci to je z kontextu alebo ako (nemala som cas to predtym citat) ale hovoris, ze kazdy islamista je extremista? 😒
alebo?

kuwait
4. nov 2013

@erjona svata ty nevedomost,bud rada ze zijes v klame lebok eby si poznala pravy Koran taky ktoreho sa veriaci pridrzaju tak si zufas pri predstave ze ten tvoj toto vyznava,ty si tu hadam jedina kto veri rozpravkam ale to preto ze nevies jazyky v slovencine najdes len sprostosti v nemcine mozno podobne v anglictine je toho plno pretoze arabi pisu bud arabsky alebo anglicky tak mas diskusie,koran aj celu knihu proroka v anglictine ,potom ty nemas moznost otvorene diskutovat s tym tvojim o veciach okolo islamu to vidim pretoze pravdu nepoznas ten tvoj ti zrejme pravdu nepovie oni sa vyhovaraju na tradicie alebo Rovno vymyslaju ze to nieje Pravda ak najdes nieco otrasne v tej knihe.Moj muz sa nehra.povie ako je,nebude mi salit ze to tak nieje,prenho je napriklad neuveritelne ze zeny konvertuju na zaklade rozpravania ich muza a nejakych prekladov koranu dakde zo Slovenska,Podla neho tie zeny ani nevedia na co knovertovali takze ani niesu skutocnymi moslimkami.Ak nevie o Safii,Aishi a o bojovnom sireni islamu tak ako moze byt moslimka???Ako moze byt moslimka ked nevie zaklady o zivote proroka???Tot nazor moslima na tie srandicky co sa tu popisali niektorymi autorkami neveriacimi aky islam je.