Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@erjona
Pikoska, moj sused ma 75 rokov, milionar v dochodku. 😀
Je polsky zid (z Polska).. a ked sme bavili povedal mi, ze pocas vojny bola ich (zidovska) rodina ukryvana pred nemcami. A kedze boli ako zidia obrezani, mali to o to tahsie, dokazat ze nimi nie su. Preto dostali falosne turecke doklady a dostali sa tak do USA lebo sa preukazali ako moslimovia. Hovoril mi to s laskou k svojmu nepravemu tureckemu menu. Moj sused inak byvaly blondak (sedivy) s modrymi ocami.
Velmi zlaty chlapik.
@erjona môj manžel je Čech , mojho partnera vyviedli a zabili albánsky muslimský vymetenci , celu jeho rodinu vyvraždili. Ešte niečo ? ´
U mňa nenájdeš pochopenie pre toto zvrátené náboženstvo , nenájdeš ani pochopenie pre vás , ktoré si ich beriete a rodíte im deti. Tvoje ponímanie Kosova je mi ukradnuté , nebola si tam , nezažila si to .
Môžeš tu trieskať aj so svojim spolubojovníčkami a obhajovať ich ako chceš u mňa s tým neprejdeš. V tvojom prípade zbohom .
@maminuska To mi je velmi luto, ale ludia zomierali na oboch stranach. Tak ako si ty stratila tvojho partnera, tak stratili partnerov aj zeny na druhej strane. Ako som napisala, tvoj pribeh je velmi smutny a je mi to luto, aj moj manzel stratil svojich clenov rodiny pri tejto vojne. Taktiez svagrin otec zomrel pocas tejto vojny s mnohymi inymi, ktori boli vyvedeni za dedinu a zastreleni. Preto stale hovorim, vojna nie je vychodisko! Nevrazivost a nenavist, plodi dalsie konflikty ☹
dievcata, vidim, ze ste si nasli novu temu, kde sa da hadat! 🙂 v podstate vsetky hovorime to iste, o tolerancii a respekte, len sa nezhodneme na tom, ktoraze strana to ma byt tolerantna......
@maminuska ja som ten tebou spominany dokument videla.niekto proste nechce pocut pravdu.o tom to cele je.bolal som v srebrenici pred par rokmi.a rozpravali sme sa s miestnymi obyvatelmi o tom,ako to tak bolo v skutocnosti.ten dokument je pravdivy.
je hrozne,co si zazila. toto zazivaju ale casto zeny cv eu,ktore si vzali moslima .tiez som bola svedkom takej popravy jednej ex moslima priamo na ulici. a toto sa stava v zap.eu casto.
je ale zbytocne zenam moslimov hovoit pravdu.nechu ju pocut ani vnimat.az do chvile,ked same su konfromtovane s takym nasilim ci chovanim,ktore uz nedokazu tolerovat. to by si videla potom,ako sa horlivej zastankyne islamu a jej islamskeho muza stane horliva odporkyna vsetkeho,co je moslimske. :-
europanky nie su pripravene na zivot smoslimom,s jeho kulturnymi zvykmi a zmyslanim. ked ten muz dosiahne co chcel,tak sa´´zmeni´´. 😀
ale pre tie zeny uz je neskoro priziat si,ze taky bol od sameho zaciatku.lebo v jeho mentalite je pretvarka cnostou. 😝
ja kazdej hovorim,ze co chcela,to ma.
a potrestane su potom same ,ked ich deti s takehoto vztahu su casto proti nej ,jej rodine a jej povodnej kulture.
ale problemom je,ze take deti potom zostavaju v eu a mame ich na ´´krku´´ my majoritne obyvatelstvo aj s ich nazormi ,mentalitou a spravanim. len male percento takych deti/a to tie,co vplyv ich moslimskeho otca nepocitili,kedze s nimi nezil nikdy/ su aj myslenim a konanim europania v ponimani nasho europskeho sposobu myslenia a konania.
@aurorag Ved ja viem, ja som suhlasila len s tvojim vyrokom po svojom🙂 Hladala som temu, ci su tu este nejake baby moslimov a co nenajdem 3 temy a prispievatelky a protimoslimske bojovnicky stale tie iste, co Vam to prinasa aku radost, to nepochopim, vazne, ist do moslimskych tem a napadat dievcence, aj tak vas ziadna z nich pocuvat nebude a ziadna si rady nepyta, tak aky to ma vyznam? Kto sa potom hada? Kto vyhladava konflikty? My, zeny moslimov?
@alice107 Ty uz radsej ani nepis, kde si vsade bola, ja mam kamaratky, ktore boli vo vojne a prosim ta nezavadzaj, ten dokument vobec nie je pravdivy! Ty si bola vsade, videla si vsetko, poznas kazdu jednu narodnost, si najväcsia odbornicka na arabov, uz radsej nepis nic. Normalne ta pozyvam ku mne domov a pozvem aj baby, co zazili vojnu a potom sa rob mudrou, ked budes pocut, co prezili...????
NIKDY!
@lule3 No ty si tiez riadne naivna. Iba ta vyuzije pre tvoje europske obcianstvo, urobi ti deti, po case ti ich unesie a odkopne ta ako psa. Teraz ti natlaca kalerabiky do hlavy, a ukazuje ti aky je uzasny a po par rokoch sa budes bit do hlavy, ze aka si bola hlupa, ze si naletela takemu tyranovi. Ved rozmyslaj, preco tvoje deti nechce dat pokrstit hned na krestansku vieru? Asi preto, ze ma nekale zamery nie? Na tvojom mieste by som okamzite po narodeni robila opatrenia, t.j. okamzity krst na krestansku vieru a cestovne pasy deti by som mala stale ukryte niekde na bezpecnom mieste, takisto by som oznamila uradom, ze deti bez tvojho suhlasu nemozu vycestovat z krajiny ani s vlastnym otcom. Teraz na mna vsetky zautocte ako som bezcitna a ako mozem ludi "sudit" podla ich viery. Ale uz roky zijem v zahranici, som vydata za ostrovana - krestana, ale je tu aj dost moslimov. Co moslim - to psychopat, ja ich nemozem. Pre nich je zena iba obycajna vagina - je to hrubo napisane, ale takto vidia moslimovia svoje manzelky. ( Pozor, turecky moslimovia su uplne inaksi. Tito turecki ludia sa velmi snazia prisposobit nasmu europskemu stylu, takze su to uplne ini ludia...) Oni ti moslimovia, ked sa chcu ozenit s europankami, tak im tak pekne hrkutaju a ked sa uz ozenia, tak po case im ukazu svoju primitivnu cast charakteru - biju ich tyraju, lebo toto kaze ich viera a tie zeny potom trpia. Trpia a placu a lutuju, ze niekomu takemu naleteli. Zena preziva zivot ako vo vazeni ubita a nestastna. Ruky prec od moslima. Tito vacsinou pozeraju iba na svoj uzitok a ako zo vztahu co najviac vytazit pre seba samych...
aaa, baby, takže ste sa presunuli sem ? 😀
@ellise mas uplnu pravdu v tomto. vies preco ja pisem svoj nazor tu na forach?lebo viem,ze po case kazda dopadne rovnako.aj tie ,co prispievali sem na mk a inde dopadli zle ,co viem.a prave aj tie casto ako tieto zeny moslimnov teraz boli az agresivne .ak im niekto povedal ci napisal ako dopadnu.no a teraz nariekaju ,ako sa toho svojho ´´skveleho´´ moslima ´´ zbavit.
tak to pisem ako vystrahu pre tieto zeny.ale je jasne,ze pre mnohe je to zbytocne. az na vlastnej skode sa presvedcia. 😎
@alice107 já ti na jednu stranu rozumím, ale na druhou stranu, holky tady už se neptají jestli ano nebo ne, oni už mají vybráno,
každá to vidíme ze svého pohledu, ze svých zkušeností
jsme tady co máme stejný názor na islám, muslimy i na multikulti, a pak sjou tady ti co si myslí opak, to je jako by se přesvdčovala že broskve jsou chutnější než meruňky, všechno je subjektivní..
Mno..ja by som k tejto teme len jedno: nech si kazdy zije ako chce...ale potom nech neplace v televizii, nech nemina peniaze slovakov na patranie a urady a sudy.....
Samozrejme, aj medzi romami sa najdu slusni, ba slusnejsi, nez podaktori "bieli", no natrafit na takeho je rarita... na nich to aspon hned vidno... u posadnutych vierou to nevidno... je to ina mentalita, ina kultura a kde to je po starocia vstepovane, tam sa to nezmeni jednou katolickou....
@ellise toto forum citaju aj zeny,co este mozno len zacinaju vztah s muzom z inej kultury.a pre tie je urcene to varovanie ci objasnovanie mentality,sposobu zivota a zmyslania tych muzov. 😉
pretoze tie zeny co pisu,ze ten ich je´´iny´´ nepisu pravdu.kazdy moslim je v urcitych bodoch rovnaky v spravani sa.a o tom ja aj pisem. 😉
vsetky zeny co poznam co maju muza z rozdielnej kultury na zaciatku tvrdili to iste,co tieto zeny tu.ze nie kazdy je´´zly´´.ale potom na vlastnej kozi pocitili,ze je aj ten ich ´´zly´´.
a o tom to cele je.ze manzelstvo s muzom z inej kultury nemoze nikdy byt uspesne. lebo zivotne priority a mentalita akterov toho vztahu je odlisna.to neznamena,ze ak spolu ziju roky,ze vztah je uspesny. a o tomto to cele je.
ale ako som uz pisala,kto chce kam,ze ano....... 😀

@mariuskaa No ved aj ja toto hovorim, mam kamaratku Srbku a chodi ku mne na kavu, byva o 2 vchody odomna a vobec jej nevadi, ze mam manzela Albanca, tak nechapem jej nevrazivost voci Albancom a proti moslimom, ze ma za potreby vypisovat do tem, kde sa len suchne slovo moslim. 😀
Taktiez mam kamosky, ktore boli priamo v deji, ked im Srbi bombardovali domy z Bosny a hadaj vdaka komu ziju:
Jej otec bol vazeny ucitel v tej oblasti a prave SRB vedel, ze sa budu bombardovat domy a ukryl ich v pivnici, su moslimovia, pretoze su, si zasluzili zomriet? Nie kazdi Srb to takto vidi a vdaka bohu, lebo ta kamaratka je mlada baba ako ja a ma moj plny obdiv, cim si musela prejst!