Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@buducamama A kde s nim zije? Este v Europe, alebo uz v Egypte? Inac mne to pripomina tu knihu Fatwa od Jacky Trevane. Anglicanka napisala svoj skutocny pribeh ako sa vydala za Egytana v Egypte a co potom nasledovalo...napriklad bola v 5 mesiaci tehotenstva a jej muz chcel sex. Ona nemohla, lebo jej bolo zle na vracanie a on ju skoro zbil, zacal na nu vrieskat, zdvihol jej suknu a znasilnil ju, ona len obracala hlavu a potlacala zvratky, pretoze zena v islamskom svete nemoze muzovi v sexe povedat nie. Ked si on zaziada, ona musi roztiahnut nohy hoci je aj na smrtelnej posteli... To je len zlomok z toho, ako sa tam ku nej choval. Tu knihu som precitala za 3 dni, ale mala som dost. Tam opisuje zena nielen svoj pribeh, ale aj postavenie zeny v moslimskom svete z vlastnej skusenosti. Ku koncu ona vyrobila dalsie pasy na anglickej ambasade pre seba a deti a utiekla. Muz na nu uvalil fatwu, ale ona bola z tych mala, ktori dokazali zdrhnut na podu svojej rodnej zeme. Teraz je uz tato pani starsia a jej dcery svojho otca nechcu vidiet. Ziju si pokojne v Anglicku, aj ked nikdy nevedia ci si ich ten psychopat nahodou nenajde... A tiez ich vztah zacinal tak, ako tu mnohe mlade opisuju... Odporucam precitat, myslim, ze je to vydane aj v slovencine.
@alice107 len emir ma straznu gardu,ostatni maju len takych akoze svalnatych harisov,kamerovy system okolo domu ale vela ich nema nic,pusku v spalni.Zatial sa pokusili spachat atentat len dva krat na byvaleho emira Jabera a ministra vnutra Mohamed Khaleda (ten nahanal drog dealerov,prostitutky,bosorky)tak sa mu niekto chcel pomstit.Inak skor islamisti by sa mali bat,ulice su plne tajnych agentov policie a odpocuvaju vsetko aby bola situacia pod kontrolou.
@kykka - zije s nim na Slovensku, ale tiez sa brali lebo mu viza koncili. Neviem ci to bola az taka laska, skor nie, ale chcela s nim byt a inak by musel odist naspat do Egypta, tak sa vzali. Par krat som s nim bola, ale badat tam to spravanie akoze ona je menejcenna, su to naznaky, ale dost viditelne.
@kuwait aha rozumiem. takze take ako v europe sukromne bezpecnostne sluzby nemaju. jasne,ved je to autokraticka krajina..malo ma to napadnut.
ja som skor myslela na kriminalitu ako vrazdy,kradeze a pod..... ale jasne,ze v takej islamskej krajine su tresty striktne..
takze bosorky? boze......
@buducamama dalsia chudera.
@kuwait Ked tie, co tu dopadli zle, prezivaju podobne veci ako to opisovala ta anglicanka v knihe, tak dakujem pekne, lebo to nieje zivot, to je peklo na zemi. Od zaciatku knihy do konca vypisuje co sa deje vo vnutri moslimskych rodinach, nielen v jej, ale aj naokolo - presne tak ako to videla na vlastne oci. Kto ten pribeh precita, tak sa mu hlboko vryje do pamati. Ziadna orientalna rozpravka pre naivne, ale kruty skutocny pribeh... A takych knih su stovky....
@buducamama Och niektore zeny nieze su podcenovane od moslimov. Oni sa same podcenuju. Vydat sa za nejakeho pristahovalca, ked vidim, ze ma naznaky tyranie a ani ma nema rad, len preto, aby neodisiel do svojej krajiny? Aku sebahodnotu moze mat taka zena? Ved svadba je pre kazdu zenu nieco uzasne - ma to byt najkrajsi den v zivote, obrovsky krok do buducna, kde sa raz narodia deti... A tu nejaka pojde na urad a podpise papiere, ze si berie egyptana, aby nesiel do svojej krajiny. Fakt, take si za to mozu same - takto lacno si zapredavaju svoju zensku dostojnost a potom na to aj same doplacaju...
@kykka egyptania su hrozni,ja so mala zamestnancov takych,oni mna vobec nerespektovali ,chovali sa divne,nedokazem si predstavit manzela egyptana,su vulgarni,agresivni,kuwaitania su aspon naivni sprostackovia,v podstate chovanie ako 3 rocne deti ale najdu sa medzi nimi aj agresivni,hlavne medzi beduinmi,sabahovci naopak ti su uplne makky povahou,taki dobraci,neublizili by nikomu
takto zabil bedoon kuwaitana v obchodnom dome vraj len preto ze donho strcil na schodoch
http://kuwaitup2date.com/2013/09/26/pics-murder...
@kuwait Ano, egyptania su hrozny pokrytecky narod. Od nas je Egypt nejakych 100 km morom, takze sem casto chodia a nejak ich tu nemaju ludia radi. Su sebecki, vychcani sami pre seba - nemozes im verit ani slovo. Do oci usmev a vzapeti noz do chrbta. Tak urcite sa aj tam najdu dobre vynimky, ale ked sa uz bavime o menalite vseobecne, tak egyptania su nebezpecny narod... Kuwaitania to neviem, ale podla toho co pises, tak ich mentalita je prosta, jednoducha? Ti bedooni nenosia nahodou za opaskom taky zakriveny noz ako muzi v Yemenne?
@kuwait to je jeden zo znakov arabov,ze sa chovaju ako male deti. aj ti egyptania,ako som mala moznost vidiet. to su take tie spolocne znaky ich..... co by zena mala hned zbystrit pozornost...... pre financiach napriklad som si to vsimla aj..... nevedia zaobchadzat s finaciami..ti bohati maju poradcov na to... a atake to minanie nezhlave tiez.... a... alebo stavat take tie vzdusne zamky..... vsimla si si to,ze?
@alice107 no tak co som ja mala moznost sledovat egyptanov a kuwaitanov to je dost velky rozdiel v chovani,ti z Afriky su ovela agresivnejsi ako ti z Gulfu a nechovaju sa takto ze vyplasis ho hocijakov hovadinou,Egyptan by ta hned zapichol,kuwaitan sa rozplace ako by cech povedal kuwaitania su poseroutkove )))
tu sa napriklad stane ze muz zisti ze mu je zena neverna,mentalne sa zruti,skonci na psychiatrii,dala som tu minule link o tom,tu je
http://news.kuwaittimes.net/major-change-people...
@kuwait Tu mame od rana "sive pocasie". Vyjdes von a nevidis ani slnko, len samu sivotu dookola. Toto sa tu deje, ked je niekde v Egypte pustna burka a nam sem zavieva prach... Mam kopu cerstveho vyprateho pradla a nemozem to ani vyvesit na balkon, lebo hned sa zaspini prachom 😠 Kvoli Egyptu este aj pocasie mame dnes zle 😠

@alice107 do raja k 72 pannam sa dostane len ked niekoho zabije v mene islamu a umrie ako martyr