Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@demo, ale já to nemyslela nějak špatně, ale máš pravdu nepsala si to v jiném támatu, ale v tomto, na stránce 79. Nakonec je to jedno. Jen jsme chtěla vědět co si tím myslela. Nic víc v tom nehledej.
"Mna prvu stve, ako sa to tu vyvija. Uz som ti to pisala, som milovnicka islamskeho umenia. Skutocne ma vie dostat do varu"
ale zas víte jak dopadl Salman Rushdie
@tripplebi nerozumíš co tím chci říct? pokud je ve školním řádu napsané " žádné pokrývky hlavy" to znamená žádné pokrývky hlavy, žádné jarmulky, žádné kšiltovky, žádné turbany, žádné šátky. pro všechny platí stejná pravidla.
jestli jim vadí že škola nepovoluje šátky, ( což odporuje jejich náboženskému přesvědčení) tak na školu neměli nastoupit a hledat si nějakou jinou. kde tohle není.
Přijde mi neadekvátní toto považovat za diskriminaci a podávat žalobu.
@demo
ako sa ma obliekat zena do kostola: http://akodokostola.czweb.org/
Otázka:
Ako žena sa chcem opýtať či je vhodné si namiesto šatky vziať do kostola dámsky klobúk alebo šiltovku?
V minulosti, v čase klobúkovej módy, to niektoré mestské ženy robili, na vidieku sa to ale zvyčajne pokladalo za nemravnosť. Tou šatkou alebo závojom si kresťanské ženy nezakrývali vlasy len preto aby nerozptyľovali mužov, ale vyjadrovali tým aj svoju pokoru pred Bohom. No a žena v klobúku alebo v šiltovke vyzerá všelijako, len nie pokorne; vnímavý človek vidí, že to skôr pôsobí pyšne. Celkovo to nepôsobí dobrým dojmom, keď má žena v kostole na hlave klobúk alebo šiltovku. Môj názor k tomu je, že v takomto prípade je v kostole asi vhodnejšie nemať na hlave radšej nič, než klobúk alebo šiltovku. Jedine šatka, závoj, alebo niečo podobné mäkké.
uz sa nejdem dalej o tom dohadovat, davam sem jeden blog, ktory to dobre vystihol, odporucam precitat az do konca. http://nemecpetr.blog.respekt.ihned.cz/c1-61196...
Skutečně budeme zatvrzele trvat na jedné hloupé větě ve školním řádu? Takže paní ředitelka ze školy vykáže všechny židy, kteří nesundají jarmulku? Takže paní ředitelka by zakázala na škole učit Komenskému, pokud by nesundal tu svoji biskupskou čepičku? A Anežka Česká? Ta by do školy nesměla ani vkročit v tom svém hidžábu! A dívky v kroji s šátkem na hlavě? Ať si táhnou na Moravu, když se jim nelíbí naše pravidla! Nic takového tu nechceme. Holé hlavy! Nic než nádor! Pochopitelně student či studentka po chemoterapii, co nosí šátek, rovněž musí opustit školu. Buď pleš, nebo běž! Školní řád je školní řád a pořádek musí bejt. Vždyť by to vedlo k anarchii, která by mohla skončit i tak, jak uvedla paní ředitelka pro Českou televizi, že by učitelé začali chodit v kloboucích. A to je, a to se shodneme, velmi nebezpečné. Ty klobouky musí někdo zastavit a je dobře, že se našla jedna odvážná paní ředitelka.
@tripplebi cim viac vynimiek ma nejake pravidlo ci zakon,tym je je viac zneuzivatelny. jasne pravidla bez vynimiek su znakom stability zakonov a nariadeni.
v zapadnej eu moslimovia stale viac ziadaju ´´vynimky´z danych zakonov a nariadeni.a v beznom zivote spolocnosti to znamena castokrat ohrozenie demokratickych principov.
napriklad v de muselo byt definovane,ze obriezka/aj u chapcov je mrzacenie organov.
a niekde zas najvyssi sud musel rozhodnut,ze deti v statnych skolach sa MUSIA podrobovat vyucovacim hodinam. pretoze moslimski rodicia nechceli posielat svoje deti na hodiny telesnej vychovy napriklad. alebo ziadali vynimky z oblecenia .
alebo zamestnanec prestal pracovat,lebo sa musi modlit a to 5 krat denne. takze ziadal vynimku pre seba nepracovat v urceny cas z nabozenskych dovodov.
tak tu mas tie svoje vynimky .
ako k tomu pride ostatna majorita obyvatelstva? ti budu diskriminovania a to este v ich vlastnych krajinach,pretoze niekto chce vynimky na ukor ineho?
nastastie na sk ziadne taketo vynimky neplatia.
zial v zapadnej eu sa hrarnice tolerancie velmi otvorilli a tak niekedy az sud musi vyrieknut,ze ziadost moslimov je neakaceptovatelna.
ak moslimovia nechcu respektovat nase zakony a nariadenia,tak nech krajiny eu opustia. nikto ich nenuti tu zit.nech ziju vo svojich moslimskych krajinach.tam nech sa dozaduju vynimiek z nabozenskych a inych dovodov.
a vynimka zo zdravotnych dovodov je nieco uplne ine.tam ide o zdravie a zivot jedinca.takze to je uplne neporovnatelne s poziadavkou na vynimku z nabozenskych dovodov.

@ellise drogy,z Mexica sa pasuju drogy hlavne preto ale aj kvoli tomu ze mexicanci utekaju k nim,