Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@ellise Mnohe informacie vedu k zavadzaniu - media vypustaju spravy podla toho aka strana je pri moci, ktora ich podporuje,,, asi tak... Pri Cernobyle som bola este mala, takze tam som si toho este tieto veci neuvedomovala, ale teraz je nam tiez velmi vela veci zamlcovanych, pretoze tak si to praju Lozisti - a pustaju informacie na tvorenie strachu... moj nazor...
@erjona lenze krestania sa drzia noveho zakona,nie stareho,s Jezisom prisiel NOVY ZAKON,v starom zakone su veci ktore odporuju novemu zakonu,priklad zo stareho zakona mamon-zlate tela zhrnanie majetku to je podla noveho zakona hriech,krestan nema zhrnat majetok a celkovy princip stareho a noveho zakona je dost odlisny.Viem ze niektore kvazy krestanske sekty sa riadia aj novym aj starym zakonom ale to sa netyka pravovernych katolikov
@ellise
@kuwait
Mariuska pise velmi inteligentnou formou, aby nikoho neurazila, je to vidiet aj v jej prispevkoch, ze si dava pozor, co napise - takze si nemyslim, ze si mysli, ze je niekto blb. A to, ze si vela ludi vytvara svoju mienku bez zhodnotenia oboch stran jednostranne a to hlavne z medii, tak tento nazor zastavam aj ja... 😉
@erjona to je cirkev ,predstavenstvo.Jasne ze som necitala stary zakon?Co som jehovista ci zid? 😀 Moja mama je ozaj silno veriaca katolicka a novy zakon ma prestudovany no stary nie,ten sa katolikov netyka,bavili sme sa o tom a ona ma obrovske vyhrady voci zidom a staremu zakonu,ako kazdy katolik,vidi v zidoch nepriatelov,tych ktori ukrizovali Krista.Ty ako krestanka patris kam?
@kuwait Odkedy nepatri stary zakon k nam? Ved v starom zakone mas presne opisanu cestu, ktoru boh pripravil, aby sa vobec Jezis mohol narodit,,,, ja patrim ku katolikom - neodcudzujem zidov, pretoze, to ze popravia Jezisa a ze sa narodi, stalo v strom pisme davno predtym napisane, ako sa narodil - a mnohe prikazania v starom zakone musis ako katolicka dodrziavat aj v sucastnosti, keby nebol pre krestanov dolezity, tak by sme ho tam asi nemali, nie?
@kuwait A co je na tom zle ze zije v multi-kulti? Ved prave preto si vie spravit svoju mienku, keby sa niekto k nej zle spraval, tak by to sem urcite napisala, kedze tuto skusenost nema, tak ju nemoze ani s nami zdielat... Ja osobne tiez nemam problemy s multi-kulti tu... Ono to zavisi aj od cloveka ako sa sprava a co vyzaruje... 😉
@demo tak mala si tam zit pred 100 rokmi 😀 katolici tak nenavideli zidov ze si o nich vymyslali bajky ze zid musi sa umyvat v krvy krestana aby nesmrdel,pamatam si moju babku ako rozpravala o zidoch,este aj pesnicku mali o tom ako vytiahnu vlajku z domu ked potiahnu zidia do Palestiny,nuz a potom v polovici minuleho storocia ta nenavist voci nim kulminovala,samozrejme ze v dnesnej dobe ked je na SK len par zidov ktoze by im ukazoval nenavist pozri si ako sa k zidom chovali v renesancnom Taliansku napriklad,ako museli nosit cervene ciapky aby sa odlisovali od nezidov ako nesmeli zit v stvrtiach krestanov ake mali nevyhody,to vsetko vyplyvalo z nenavisti katolikov voci nim.
@erjona nuz a moja stara mama rozpravala ako zidia sluzky zneuzivali,vrazdili vraj pre tu krv,ta to hovorila s takym zanietenim a pritom v zidovom dome v zivote nebola,proste sa to tradovalo ta nenavist voci nim ako vrahom Jezisa.Teraz sa zidia skor spajaju s uzerou a necestnostou v obchodovani
@kuwait Ale ty si sa sama rozdohla pre multi-kulti... Je to sucast teba - tak ako aj tvoj syn - je to dieta z multi-kulti manzelstva... Mne nevadi, ked je sused Azijcan, alebo z Afriky... jednu poznam, ked chodim s detmi von - je velmi inteligentna a pracuje vo vysokych kruhoch, dalsieho z Afriky - pracuje na velvyslanectve, tiez velmi inteligenty chlap, takze ja problemy nemam so ziadnou etnikou, pokial sa spravaju slusne a su uctivi ku mne, tak preco by som mala mat predsudky....
@erjona mne to vadi,kebyze tychto ludi poznam pred svadbou viacej,tak nikdy v zivote by som sem nesla,nebudem sa hrat na pseudohumanistu ,vadia mi aki su,rozhodne spolocnost multi kulti nevyhladavam ked som na zapade,moj syn je mentalitou cisty europan,nema z tychto ludi povahove nic a tiez tu nieje nadseny vycita mi preco jeho otec nieje nejaky modrooky europan
@kuwait Ja mam sice modrooke deti, pretoze moje geny boli silnejsie ako muzove, ale su to najstastnejsie deti, ze maju ocka akeho maju a nemenili by - to ze ti to tvoj syn vycita je tak trosku aj tvoj pridel, pretoze to pocuval od teba (oprav ma ak sa mylim) - Keby som ja celu dobu nadavala na manzela, ako tu ich etniku nenavidim a ako chcem ist odtialto prec, tak by boli mojho nazoru aj moje deti...
@erjona ale je europan,rovnaka mentalita ,nikdy nebude povahovo ako arab alebo cernoch,preto s nim nemas problem.Geny nepustia.Bud rada ze si farebnych nezazila mimo EU,tam totiz kusuju ale ako sa chovaju tu to je hroza a nehovorim len o domacich ale o vsetkych farebnych ktorych tu mam moznost stretat.
Idem sa ucit,,, v pondelok mam skusku z anglictiny - nelezu mi tie nepravidelne slovesa akosi do hlavy,,, ☹

@ellise Ja som bola pritomna pri Eifelovke ked tam nasli bombu,nejaka turistka nahlasila policii ze tam nejaky tmavy nechal tasku hore na vezi v tej miestnosti kam turisti chodia,prisli policajti zaistili vsetko,ludi evakuovali a deaktivovali bombu,my sme stali dole a videli sme ked tu tasku zniesli dole,bola tam bomba ktoru zneskodnili,draty z tasky trcali poprestrihovane a nejake trubky zrejme TNT a na druhy den v novinach pisali ze to bol hoax aby zbytocne ludi neplasili a za kratku dobu sa to znovu zopakovalo zase na zaklade udania bombu zneskodnili,obozretnosti nieje nikdy dost v dnesnej dobe.