Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@irriss A ty si myslis, ze moslimovia nechcu nic zmenit? Pozri na tento clanok - rakusky moslimovia, chcu sami postavit kostol pre katolikov v arabii, kde je to zakazane..
http://www.kath.net/news/35882
Nosenie satky, je symbol cistoty u zeny (aspon ja som to tak pochopila a nesmu ich do toho nutit, robia to dobrovolne) Francuzsko, Nemecko na skolach ucitelkam - Bayern, Berlin, Bremen, Hessen, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Thüringen, Saarland, Schleswig-Holstein, vo Svajciarsku ucitelky - zakaz nosenia satky v Kantone Genf, v Amerike Oklahome vyhodili ziacku zo skoly kvoli satke, v Turecku bol v statnych instituciach, uz to nie je atd... Takze ani my v Europe nie sme az taki liberalni...
Ja zijem tiez v zahranici, ale deti, ci moslimske, alebo nemoslimske, vsetky oslavuju velku noc, mikulasa, vianoce na skolach a nikto nic nedemoluje,,,, nemozes pisat vseobecne, ked vo väcsine pripadov to tak nie je,,,,
Ked dietati nieco nechuti, tak ja som sa este nestretla, ze by bolo nutene na silu nieco zjest, nechapem o com tu pises a predstav si, ze kazdy piatok a na popolcovu stredu, ci ine postne dni, ani katolicke deti nedostanu v skolskych jedalnach mäso a ked tak, len rybu - si to zacni trosku vsimat, tak nechapem, preco by potom moslimske deti mali jest svinu, ked je to z rosporom ich viery...
No ta miss krasy asi nepotrebuje komentar, ked je pekna zena, ma obcianstvo, tak ma aj pravo prezentovat krajinu, toto vidim trosku inak a tiez nie som rasistka...
No a s tymi podporami - doprajem ti si skocit na urad prace v AT, sami poliak, slovak, cech, jugos, bulhar, rumun a prepiti rakusaci, su tam sice aj moslimovia aspon co som videla, ked som bola 3 mesiace nezamestnana, ale nie tolko, co obyvatelov a pristahovalcov z inych EU krajin a nie krajin tretieho sveta... takze neodsudzuj, lebo zachvilu sa bude presne toto iste o nas hovorit... V rakuskych novinach citas o Slovakoch a Cechoch, len kedy, koho, kde a ako podviedli, okradli a co ukradli,,,, mame tu super reklamu a nic ine nerobia s moslimami - to ze sa ich urcita ciastka nedokaze integrovat, je fakt - ale jedna sa o prvu generaciu, uz ich deti su o niecom uplne inom.... No a o nevzdelanych cudzincoch by sa dalo tiez polemizovat, teraz nemas raritu, ze su moslimovia ucitelia v skole, lekari, pracuju po uradoch, maju vlastne firmy atd... Ze ich mnoho neskonci studium, ano, ale percentualne sa nelisia od domacich,,,
Este perlicka - cudzinci priniesli ovela viacej penazi do statnej kasy ako z nej cerpali vyhody, takze sa EU statom oplati ich drzat, lebo v mnohych pripadoch robia tie najpodradnejsie prace a su vyuzivani do spiku kosti, pretoze prave domaci vedia, ze bez prace nebude vizum a bez viza si mozu balit kufre a ist spät a preto sa stava, ze s nimi casto zaobchadzaju ako so psami... Aj moje deti maju vsetky elektronicke vymozenosti od Wii az po Playstation 3, ci Nintendo 3DS a co? Kupil im to stat? Nie, moj muz pracuje, aby mali! 😉
@kykka Nie, nebyvame ani v jeho a ani v mojej krajine - ale v rakusku. Vedel do coho ide a ze som katolicka, svadbu sme mali na urade v Rakusku a potom oslavu na Slovensku. Takze on neprestupoval na moju a ja som neprestupovala na jeho vieru. Sme 13 rokov svoji a je to uplne normalne, bezne manzelstvo, akurat, ze sviatkov oslavujeme viacej ako v beznej, katolickej rodine, pretoze pribudli 2 bajrami do roka 😉 Schopny by bol tolerovat, lebo ako sam vravi, niekoho nutit na inu vieru je hriech. A drzi sa toho, ide somnou aj do kostola, dokonca sa aj postavi, ked vidi, ze sa ini postavia, cize preukaze respekt. Ja by som napriklad tiez chcela vidiet mesitu, ale som sa akosi k tomu za 13 rokov nedostala 🙂
pozri dieta je male a rychlo sa aklimatizuje riesime to takto pokial nejde do skoly, tak ako zijeme tak zijeme na dovolenku sa nam to neoplati lebo je to drahe a to ze prvy krat sme tam boli 3 roky bolo koli tomu ze som otehotnela, porodila a pockala kym podrastie aby sme mohli ist sem to ze pak sme boli tu 3 roky koli tomu ze manzel pracoval a ked ho po 3 rokoch prepustili nemohol si najst pracu tak sme odisli ze skusime stastie spat v irane a potom pojdeme na Sk na dovolenku, prisli sme teraz ale koli mojmu tehotenstvu sme ostali lebo je rizikove.veru na slovensku sme boli utlacany zo zaciatku ale som s maleho mesta tak si na nas zvykli.ak mozem vediet zijes na cypre?Slovensko nieje hnusne len nechapem ako niekdo ospevuje Slovensko ked mu nic neda a tych co sme pridu mozno za lepsim zivotom len utlacaju na zaciatku snad aby si to rozmyslel a odisiel tam odkial prisiel.a to niesme jediny co to zazili.Iran mi tiez nic nedal ale aspon s nami takto nezaobchadzali.teraz nas tu uz poznaju tak sa da ale to aby sme sem isli len zobronit stat o nejake davky v hmotnej nudzi tak to mi je na smiech,zazila som ked znama si o to ziadala ale koli tomu ze prekrocila sumu 6 eur aby mala narok o davku v hmotnej nudzi mi bolo do placu.
ze lisia sa od moslimov oni su zarity moslimovia,je to asi jeden zo statov, kde zeny su zahalene a nemaju vynimky ni u turistov {aspon satkou} a to je v moslimstve dane, chod do dubaja alebo istanbulu tam su zeny odhalene a ze moslimovia.
@demo Tak ja som jej prispevok uplne inak pochopila... Dostavat podporu 140 eur mesacne a musiet z toho vyzit, hlavne u starsich osob, ktore nemaju sancu si najst pracu, je v dnesnej dobe magicke umenie a bohuzial je to realita na Slovensku. Ale myslim, ze aj ty si to pochopila. Ona to myslela po rasistickej stranke, ako ich na SVK brali.
@erjona
Kazda zijeme nekde jinde, kazda tudiz mame jine zkusenosti. Ja jsem popsala MOJE a pokud se moje zkusenosti neshoduji s TVYMI 😉 tak Te to neopravnuje VYVRACET.
Popsala jsem situaci ZDE v Italii a situace neni odposlouchana, ale prozita!!
MOJE deti se musely vzdat skolni vanocni besidky kvuli dvojcatum, ktere byly z EGYPTA a ani neumely jeste italsky.a uz se STAT bal poskozeni na vire.....
Jejich mamince se nelibil ani kriz, ktery je po staleti umisten v kazde tride na zdi vedle tabule ....jako je zvykem u nas obraz presidenta republiky 😉
To, ze NUTI deti jist ve skolni jidelne cokoliv, to JE BOHUZEL PRAVDA a ani jako rodic s tim NIC nezmuzeme..je to ochranne pasmo, kam rodic nesmi.a reknu Ti jen priklad..aby nebyly testoviny studene, ohrivaji je tim, ze do nich naleji varici vodu, testoviny plavou ve vode a omacka ani neni videt, jak je rozredena!!!!
Kdyz memu diteti nechuti , MUSI to zjest...aspon pulku!!!
A s tou rybou, kdyz muslim nemuze maso,, to znamena co? Ceho si mam vsimat? Ze kdyz nemuze muslim, ze se prizpusobi povinne i katolik? Prave o tom pisu, vse se musi PODLE NICH!
Vezmi si atlas sveta, jakykoliv, nalistuj si politicke mapy a mrkni se na NEGRAMOTNOST a podivej se na mista, kde je valka ..cisla negramotnosti ti jen objasni to, ze casto ani nevedi, proc a za co se zabijeji a nechavaji zabijet sve syny, zeny a deti!!!
Nevim, kde zijes TY, ale tu siroko daleko neni nikdo z CZ , jsem ve meste jedina a v sirokem okoli take...
NIKDO TU Z CZ za praci neni!!!!!!!!!!!!Ziju v miste, kde spatrim CZ auto jen pri projizdce nebo na vylete, je tu velmi draho!!!
Z CZ najdu nekoho az o 200km dale a to jen take zeny, ktere se provdaly a ne za praci 😉
Proto tu davky nikdo nepobira, jen se zebra.....Podivej se na socialni zazemi Italie a zhrozis se...ja jsem nedostala NIKDY NIC 😉
Nevim, co prinesli do zdejsi kasy cizinci, mozna sve prenozeni..protoze kdo momentalne rodi, jsou jen oni.. 😉 😵 a ONI na socialni davky maji narok...chudinky nepracuji a nemaji tu sve rodiny!!! Zdejsiho obcana pokud ma problem poslou za dedeckem a babickou, kterym je 90!!at pomuzou ze sveho duchodu!!
Materska? Nemocenska? 6mesicu po porodu a hybaj do prace!!Jsi svobodna matka? 9 mesicu..a pak? RODICE!!! nzadny vychodni luxus..
ale pokud jsi s satkem ci utecenec mas VSE..od jidla po strechu nad hlavou!!vcetne modernich elektronickych hracek!!Vidim to ve tride mych deti!!!!OSTUDA je TO!!! Odvadime dane a pro nase deti nemame zdaleka to, co maji oni z nasich dani!!!!!!!!
Chlapa potkavas na ulici kazde rano, na obed i vecer a v noci..se sklenickou v baru..a z NASICH DANI!!
Maji zdrav. peci i skolstvi zadarmo!!
p.s. na elektronicke hracky se tu sklada CHARITA pro deti k vanocum a k jinym prilezitostem!!
Z ceho mby mel chlapec ve tride mych dvojek VSE, kdyz jeho otec je vecne v baru, matka lita s detmi po venku a nebo je dava ZDARMA do jesli a skolky!!???Obedy maji zdarma, dopravu do skoly take!!
Jsou vydrzovani system naruby a kostelni charitou...kam prinesou slozenku a farar zaplati.. 😝
Vidim to tu, nemuzeme porovnavat dva rozlisne svety!!
Tu je to takto!! 🙂
A urad prace??? No to tady funguje take naruby..prijdes s jakymkoliv ccurriccullum😀 a oni ti reknou, ze nikoho nikdo nepotrebuje..poslou te k nastence a tam najdes maximalne "hleda se pomocnik kuchare" max. vek 25 do Svycarska..😀 Toto je zdejsi urad prace...😉 Chapes to, ze tu je KONEC?^???
@ali08 Ale teraz pises, ze tam aj turistky chodia zahalene, ze su zariti moslimovia, ale ze ty si zahalena chodit nemusela. Ako je to mozne? Ja som bola parkrat v Libanone s manzelom na dovolenke, lebo to mame blizko a tam je to normalne schizofrenicke 🙂. Moslimovia s krestanmi, mesity s krestanskymi kostolmi na jednom mieste. Zeny zahalene od hlavy po paty v ciernom a okolo nej krdel deti a pred nou manzel s dlhou bradou a vzapati o 2 minuty z rohu budovy krestanka s vystrihom dobre ze nie po kolena. a minisuknou, akoze bordel na entu. Najviac som lutovala tie mlade Arabky so siedmimi detmi a zahalene az po zem a v ociach nestastny vyraz. Akoze mala som dost. Ale v podstate toto je jediny moslimsky stat, ktory ma takto benevolentne vystavane krestanske kostoly a mesity pri sebe, ostatne Arabske staty maju tazko zakorenene moslimske myslenie a nas Europanov iba ponizuju a vysmievaju sa nam. proste sa nad nas vyvysuju, maju nas ako za niekoho menejcenneho, pretoze neuzanavame Koran a neklaniame sa Alahovi, tak sme pre nich len obycajne handry... Ale ked pridu do naseho statu, tak nas zneuziju, na to sme im dobri...
@irriss Ja som pisala o rakusku. A prave v taliansku je take silne krestanstvo, ze sa mi to az verit nechce (ale nehovorim, pretoze tam nezijem) Vo Viedni je najväcsia koncentracia cudzincov, preto hovorim co vidim. Vidim aj ako sa zaobchadza s cudzincami. Vidim, ze sa tu nik neburi a nepluje na demokraciu. No v rakusku maju ine nazory na vychovu deti, takze take nieco ako nutenie tu nehrozi. O tom jedle si ma zle pochopila. Praveze aj krestanske zvyky sa dodrzuju, tak preco by mali jest moslimske deti svinu, ked sa udrzuje aj krestanska kultura a aj zvyky. Dokonca aj moslimske deti spievaju vianocne pesnicky, alebo recituju vianocne basnicky pre rodicov na vecierku a nestava sa, ze by s tym rodicia nesuhlasili. Jedini, ktori sa tohoto nezucastnuju su prave SJ - pretoze su toho nazoru, ze su to pohanske sviatky. Na statistiky pristahovalcov v Italii sa pozriem, ja ich nepoznam, poznam statistiky rakuska.
Stale hovoris o jednom manzelskom pare a to su vsetci moslimovia?
@irriss Takze v italii je skoro kazda druha zena nezamestnana, preto to maju cudzinci este ovela tazsie ako v inych krajinach EU, pretoze je tam neskutocne vysoke percento nezamestnanosti. Je rozsirena cierna praca - az 30 % ludi pracuje na cierno - toto pisu o vas rakuske noviny. Takze nie len moslimovia, ale aj domaci maju tento isty problem.
@erjona
Tady o Rakousku pise jako o VZORU demokracie , socialniho zazemi, proto si nerozumime...
Kazdopadne budu rozdavat od zitrka mapy s cestou do Rakouska zdejsim uprchlikum...
Kdyz je tu hodina cirkevnictvi, tak se ji nezucastnuji, pritom se nevykonava zadny natlak...jen se rozebiraji nenasilne legendy..- jako pohadky...Nezucastnuje se cirkevnictvi ani dite z rodiny Jehovovych... 😉
Statistika pristehovalcu? Kazdou noc zhruba v prumeru 300 nestastniku po mori...Italie je povinna zabezpecit a Evropa je odmita..jsou zadrzovani na nasem uzemi a chovaji se jako zver..dokonce tvrdi, ze je lespi byt ve vezeni nez venku... 😅
Proc mluvim jen o jedne rodine? Protoze je to priklad za vsechny, stejny pristup k nim..rozlisny k nam...30-40 procent trid je tvoreno CIZINCI!!
Mohla bych povidat i o jinych rodinach: Equador, Sri Lanka, Syrie, Vietnam, Kuwajt, Nigerie, Kenya, Mexiko, ....Brazilie, Albanie, Rumunci, Moldavci, Rusove , Ukrajinci..ZADNY SLOVAK, ZADNY CECH - KEZ BY aspon jeden!! ☹
toto je slozeni sice neuplne - deti ze skoly mych deti 😉
@erjona Napsala bych Ti : Jdi do prdele, ale smazali by me... 😀 😀 😀 😉
1. CERNOU praci tvori prave CERNI 😀 😀 😀 😀
2. Zena nepracuje, protoze ji to system neumoznuje"!Deti nesmi byt doma samotne, do skoly a ze skoly nesmi odchazet samotne!!Krouzky a odpoledni vyucovani neexistuje..a muzi jsou mimo sve rodne bydliste, tudiz bez babicek a dedecku, prave kvuli praci!!
Zena pracovat kvuli systemu nemuze...ale ver mi, ze by chtela!! Kdyby mohla aspon dat sve deti italska zena do jesli a nebo do skolky- ale nemuze..protoze jsou obsazena mista prave temito pristehovalci, kteri narusuji cely chod jak zamestnanosti tak socialniho systemu..
takze z mala zbylo prd a nekde hovno..
Ale ted se nepoznavam ani ja..
Mam vztek, protoze jsme zalidneni pristehovalci!!! Zabijeji pro 10 eur! a v klidu, vsak nemaji prokazatelnou totoznost"!!
Proc si jich par nevezmete do Rakouska? Proc EU nepomuze? Proc zavira hranice Francie a vraci nam je? Proc Rakousko dava ruce pryc od valecnych utecencu? Proc? Proc my musime a Malta je "hazi do more?"
Aby jste se pak mohli pysnit posranejma cislama ve statistice!!
@irriss Ale preco by sa mali zucastnovat nabozenstva, ked to neni ich viera? Akoze nechapem tvoje zmyslanie. Nemozes sa zucastnit nabozenskej vychovy, pokial nie si pokrsteny katolik. Len tak pre zaujimavost. Ja som pisala o udrziavani kultury a nie o konvertovani, to je obrovsky rozdiel. To je to iste, akoby som ti ja teraz povedala, preco sa tvoje deti nezucastnuju vyucovania islamu. Ved je to dobrovolne. Moje deti poznaju obe nabozenstva a nezucastnuju sa ani jedneho. Naco? Vedia, kto je to Boh, Jezis, Maria, ako Jezis zomrel a kto je to Mohammed a Alah. Ked budu schopne to rozlisit, nech sa paci, rozhodnite sa ako vam to srdce kaze. Tak ako v Italii, tak aj v Rakusku su prisne podmienky pre pristahovalcov. Cim vyssia nezamestnanost, samozrejme tym vyssia kriminalita. No taku perlicku - Cesi su na prvom mieste v kradezi aut, podla rakuskych statistik - a preco by som teraz mala hovorit, ze su obrazom vsetkych Cechov. Sa trosku uvedom co pises. To sa teraz mam bat, ked prejde nejaky Cech okolo mojho auta, ze mi ho ukradne. Vidis, presne toto iste robis ty. Hadzes vsetkych do jedneho vreca. 😠
@irriss Tak to, ze nema italia vybudovany system, za to ti moslimovia nemozu, ci? Aj v tomto su oni na vine? Tak ako si tam aj ty pristahovalec, tak su aj oni pristahovalci, ci ty sa povazujes za domacu? Nechapem tvoje zmyslanie. V clanku sa pisala, ze kazda 2 zena nepracuje. Samozrejme, ze novinari nenapisu dovod a ja to mam odkial vediet? Toto je to, co vravim, napisu A a nenapisu B, pretoze uz to nie je negativum, keby sa podalo vysvetlenie. V tom pripade, by to nikto necital. Presne ako o moslimoch - napisu A a to B (vysvetlenie) uz nepodaju a robia z nich najhorsiu kulturu na svete... 😉
@erjona
BLBOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOST ja se muzu zucastnit cehokoliv.. 😀 😀 😀
Pises, ze Tve deti vedi, kdo je Maria, Jezis ..Mohammed a Aladin...Tak proc popiras, ze by se nemeli zucastnovat.. 😉 vzdyt Tve deti toto poznani neposkodilo..neposkodi ani zdejsi.. 😉 Tady se totiz chovaji, jakoby jim patril svet a my se musime okolo nich tocit... 😉 Bydli tu, meli by znat zdejsi kulturu!!!
Prisli sem? Jsou tu HOSTE!! Tak proc sem zavadi svou kulturu? Proc kdyz prijede novinarka na jejich uzemi MUSI si vzit satek a turiste se MUSI zahalit?? 😉
Cesi kradou auta? 😅 A neni to tak, ze jim za to rakusaci dobre zaplati?? 😕
Jen si predstav, ze pujdes k nim a zacnes stavet kostely a skoly, kde kazda trida bude mit kriz, budes chodit v lete jen v podprsence a v kratasech....Rozcupou Te jako zver..
@erjona
Nevis nic o zdejsim systemu...tezke vysvetlovat..a socialni davky?
NAPIS dotaz na Unii, proc je tu cerna robota..kdo nas k tomu NUTI, aby aspon NECO meli... 😎
Aby nekradli vic nez kradou, tak makaji na poli 😉 a prodavaji ubrousky a ponozky...myji auta....delaji pecovatelky starym lidem...
Jinak Tva statistika neodpovida realu.😉 je to jen zastrasovani..jako kdysi delali komuniste vuci zapadu a zapad vuci vychodu..
😉
@irriss Ja som ti len jeden bombonik spomenula - neviem ci im rakusaci za to platia, lebo to robia prave organizovane bandy z ciech. Aj mojej susede otcovi ukradli auto a boli sme az v Brne, ked ho po 2 rokoch pri predaji objavili. Takto chytili par cinitelov tejto skupiny a neverim, ze by si ho dali ukradnut. Auto, ktore dali kompletne za 8000 eur dokopy a bolo zrazu fuc...
@demo vy tu ospevujete slovensko,ja ho neospevujem,zijem tak aby som prezila a je jedno kde som ci tam alebo tu,kazdy ma svoj nazor na krajiny,ja nikoho neodcudzujem za nazor len nechapem ako niekto moze pisat o inej krajine ked v nej zivote nebol.ja som zila aj tam aj tu a viem ze zivot je tazky vsade,zila som dlho aj v inych statoch a tam bolo vyswe cudzincov ako mame na slovensku ale nikoho hned medzi dverami neposudzuvali a neopovrhali s nim.
@erjona
Muj manzel do nej prispiva 40 let!! a cerpat? vzdyt i vysetreni v nemncnici si platime!! Jakysi ticket..za jeden je 36, 90 eur.. 😉 A to odvadi PLNE DANE!! Problem je v tom, ze nikdo nepochopi, co se tu deje..tu neni zadne zazemi, zadne jistoty a zadne davky!!
A co odvadi oni? ze mohou cerpat? My platime, oni se vezou..to je realita..protoze pak prijdou do nemocnice k prepazce..s papirama , ze nemaji zadny plat a jdou zdarma..a ja za 3 deti zaplatim 120 eur a nikdo se mne nepta, jestli si to muzu dovolit..a jde o KONTROLU na onkologiii! Takze zadna vymyslena ryma.. 😖

@ali08 Ved ako pisem, Irancania su ini, ved ty to vies. Lisia sa od moslimov, resp. maju inu mentalitu, aj ked su moslimovia, ale v skutocnosti nie su. Ako to napisat. Mne to Mochsen vysvetloval, ze oni oficialne su moslimovia, ale maju inu mentalitu, ja myslim, ze ty vies o com pisem... Tak vies, ja si myslim, ked ma rodina niekde spokojny zivot a su zabyvani, tak nepotrebuju chodit niekde na navstevy na 3 roky... Je to take zvlastne, ze kydas na Slovensko,ze nic ti nedalo, tvoj manzel je tam utlacany a ponizovany, a predsa tam zijete, tu nieco nehraje. Ved ked je na Slovensku tak zle, tak tam proste nezite. Navstivit rodinu mozes ist aj na dovolenku, nemusis byt na navsteve 3 roky to som este nepocula, takze nehovor, ze v Irane ti bolo az tak super, lebo keby ti bolo, tak teraz na Sk niesi... Ja zijem v stredomorskom state, ktory je rozdeleny na dve polovice. Prva polovica je krestanska a ta druha je moslimska. Zijem tu uz dlhe roky a preto sa citim na to prispievat do tejto temy. Nastastie som vydata za krestana, mame rovnake zmyslanie, ale my tu mame svoj domov, svoj zivot, nase dieta tu chodi do skolky, ja si neviem predstavit, zeby sme teraz zdvihli kotvy, vytrhli dieta z jeho prostredia a sup na navstevu na 3 roky a potom nazad. Ved to dieta nema stabilny zivot a straca zmysel domova... Neviem, je to iba divne ako to pises. V Irane je uzasne, ale zijes na hnusnom Slovensku, lebo 3 roky navstevujes rodinu. Aspon nebalamut mamickam hlavu...