icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

kuwait
3. dec 2013

@mariuskaa ako kde,azylant z Pakistanu nieje vytany nikde 😉 nemozes medzi farebnych pocitat afro-americans ktori su US obcanmi niekolko generacii 😉 to je ina kapitola nez azylanti ktori nemaju peniaze a na Manhattane si byt kupit nemozu.Btw.videla som na Manhattane cernochov straznikov v uniforme stojacich pred vchodom do cinziaka,bavila som sa z jednym ,cisty American,uz jeho dedo sa v US narodil ale na byt v Manhattane veru nema.zil v Bronxe a na Manhattane robil straznika

kuwait
3. dec 2013

Inak v US sa emigranti zgrupuju dokopy,nie vzdy selektuju len vylucne svoju komunitu ono je to aj tym ze bieli americania maju voci emigrantom nedoveru a nepripustia si ich k telu a emigrant emirantovi je blizsi.Ja ked som tam bola som emigrantov nevyhladavala,snazila som sa zblizit s bielymi americanmi,ked som videla nedoveru a vlazne prijatie tak som sa radsej stiahla,nevrhla som sa do vyru emigrantov.Ked nemozem mat beluga caviar tak sardinku nechcem 😉

kuwait
3. dec 2013

byvali sme v suburb vilovej stvrti,cisto biele americke rodiny upper class,susedia ako je zvykom nas prisli privitat boli mili ale ked som im povedala ze som zo Slovenska usmev im nejak skysol na tvary,proste vyhrady hned a ked videli ze muz je tmavy tak este horsie,ako ked zistili ze je z Kuwaitu tak hned spominali petrodolare zartom,no nezabudli pripomentu ze nejakeho Pakistanca ci podobneho by v komunite nezniesli,predsa len emigrant 😨 .Nenavstevovali nas a ked som ja zasla za susedou tak sa vzdy vyhovorila po chvili ze uz musi ist nakupit a pod. niekedy sa ma pytala ake je to v manzelstve s moslimom?Ci je to zle,.Nuz tiez som jej nevykladala aby som nahodou muza neohrozila tam.Povedala som ze vsetko je ok.Tak som aj prestala kontaktovat,naco sa im natiskat.V meste boli predavacky cernosky,aziatky tie sa lepili na mna recickami,ale nemala som zaujem zatiahnut do svojho zivota tychto ludi,naco???
Potom ma ta filipinka predavacka zacala pravidelne okradat,vzdy mi nablokovala viac,reku ako dobre ze si drzim odstup od tychto ludi,niesu hodni

erjona
3. dec 2013

@ellise Keby ju poznas ako ja aj z jej privatnej stranky, tak by si si to o nej nemyslela... takze si viem utvorit o nej nie len subjektivny, ale aj objektivny nazor 😉
A co sa tyka toho jointu, mam to tak chapat, ze prirovnavas moslimomov k jointu?

erjona
3. dec 2013

@kuwait Vidis a preto ja som pri vybere partnera nikdy nepozerala ci ma, alebo nema peniaze... to ostatne muselo sediet - srdcom som vyberala - toto radim kazdej babe... a je jedno, ci si beru Slovaka, Madara, alebo moslima 😉

kuwait
3. dec 2013

@erjona nuz kebyze srdcom vyberam tak to farebny nieje,kedze mne sa pacia taki co vyzeraju ako Brad Pitt 😉 zvlast v tom filme Legend of the fall a na zaciatku filmu interview with vampire tam je prenadherny

kuwait
3. dec 2013
erjona
3. dec 2013

@kuwait No vidis...trebalo ti srdcom vyberat...ako som to urobila ja a mala by si pokoj... 😀

erjona
3. dec 2013

@kuwait Brad je aj moj typ...aj moj drahy ma take pery ako on... 😀

kuwait
3. dec 2013

@erjona Myslis ze som si mala v Amerike vyhladat Brada Pitta? 😀
a moj syn ma taky uces ako on v tom filme aj postavu,cely Brad len tmavsie vydanie emoticon

kuwait
3. dec 2013

@erjona a moj syn ma taky uces ako on v tom filme aj postavu,cely Brad len tmavsie vydanie 😀

demo
3. dec 2013

@kuwait babis je dostupnejsi 🙂

kuwait
3. dec 2013

@demo ze a vyzera to taky prijemny panko

demo
3. dec 2013

@kuwait to iste 😎

kuwait
3. dec 2013

@demo Babis je moj ideal hned za Bradom 😀

demo
3. dec 2013
vevesh
3. dec 2013

@kuwait k tym vztahom...podla seba, sudim teba???...bohuzial to vobec neplati...kazdy vztah je iny, tak ako kazdy clovek je ina osobnost a uz vobec nehovorim o kombinatorike...a to je jedno odkial je kto... 😎 rodicov si nevyberame, partnera ano...🙂

kuwait
3. dec 2013

@vevesh nuz ano kazdy mame ine predstavy o zivote a naroky na partnera,niekto je narocny iny nie,ja narocna som a preto niesom spokojna

kuwait
3. dec 2013

@demo aky bol zlaty ked bol mlady,oholit fuzky,dlhe vlasy do gumicky ala Brad a hotovy krasavec 😉

vevesh
3. dec 2013

@kuwait ja som tiez narocna (mm hovori ze az privelmi 😀 ), ale ja som si aj dobre vybrala... 😉

kuwait
3. dec 2013

@vevesh nemenila by som s tebou,Kuwait aspon nieje vojnova zona,mna by na take miesta nikto nedostal ,ty hovoris ako ja ked sa ma v Amerike pytali na vztah s mojim muzom 😉

vevesh
3. dec 2013

@kuwait ja ani nechcem aby niekto so mnou menil, pretoze ty( ani nikto iny )nevies, nemas potuchy a nebudes nikdy chapat, co som ja zazila... 😔 kazdy si zije podla svojho...len nemas pravo urazat, ked ostatni nezdielaju tvoju mienku... 😉

kuwait
3. dec 2013

@vevesh ja nikoho neurazam len nechapem a nikdy nepochopim,z mojho pohladu niektore zeny ,ja som vo vztahoch, v rodine nezazila ziadne brutalne vztahy preto som nebola pripravena na sposoby ako sa moslimovia chovaju k zenam,doma som nic take nezazila.Mozno zena ktora ma za sebou zle detstvo,zle partnerske vztahy ked zije v mensom zle ako mala predtym je rada ale to nieje moj pripad

kuwait
3. dec 2013

nechutny debilko s peniazmi 😀

https://www.youtube.com/watch?v=oOdaCpkEqWE
vevesh
3. dec 2013

@kuwait mne keby niekto pred par rokmi povedal, ze budem mat moslima za muza, zasmiala by som sa na takom vtipe... 😀 ale clovek mieni, pan boh meni...
ja som zila v normalnej viac-menej bezproblemovej rodine, uzasne vztahy.(takze toto u mna neobstoji..) len cudzi ludia naokolo vedia byt svine, a zivot v sirokom tom svete fer nie je, a nema kazdy stastie na happy end.....lenze vyber partnera nie je o tom, ci a ako ta bude tyrat 😕 😕 😕
mozno u teba v okoli sa moslimovia chovaju zle k zenam, ale u nas v rodine a ani sirokom okoli to nie je(a to je jedno ci eu alebo kurdistan/iran, zmiesane/nezmiesane pary)!!!!samozrejme mas aj pakov (ale opakujem take chovanie nie je normalne!) - a prave pretoze su taki obmedzenci, patria kvoli svojmu chovaniu k okraju spolocnosti, co niekt. nevedia posudit, kedze nepoznaju chovanie jedincov v ramci zvykov danej kultury...

elise
3. dec 2013

@mariuskaa ja ťa nenapádam mna do tejto témy doviedla tvoja reakcia kde si ma označila, napisala si v mojej prezyvke jedno l a malo to byť adresované @ellise s dvoma ll. 😉

mariuskaa
3. dec 2013

@elise ahoj, prepac... a ja citam na iphone po slovenky, a viem, ze ta s dvomi L je ceska...
Krasny den ti zelam.