Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
Zmyslanie niektorych tu pritomnych je tak zvlastne, ze som po par stranach az stratila rec.
Takze ak som vsetko spravne pochopila, ak sa niekto so Slovenska, kto ma nemecke korene prestahuje do Nemecka, tak sa vlastne prestahoval z cudziny domov. Takze to, ze 20 rokov zili a vyrastali na SLovensku neznamena nic, to je cudzina... zaujimave.
Takze teraz by sme mali presvedcit x-tu generaciu americanov, kanadanov, ze sa velmi mylia, sice maju americke/kanadske pasy, ale Amerika je pre nich cudzina, oni su doma v Irsku, Slovensku, Anglicku, v neviemakom africkom state. To nevadi, ze noha ich predkov tam bola naposledy pred 300 rokmi, je to ich krajina. Ti co sa v pribehu tych generaci pozenili, povydavali s ludmi pochadzajucimi z inych krajin, tych caka schyza jak svina, lebo, kde to vlastne je ta ich domovina. Ja tu schyzu uz mam - ja mam len tych najblizsich predkov z Ukrajiny, Rakuska, SLovenska. NO v ktorej krajine som to doma? Zeby v tom Rakusku? Dedko by bol pysny, keby som si vybrala prave Rakusko ....
Idem presvedcit syna, ze on vlastne nie je Kanadan, on je cudzinec, ktory sa tu len cisto nahodou nachadza, on je doma na SLovensku, kde bol sicelen raz v zivote, ale to nevadi, to je jeho domovina a Kanada je pre neho cudzia krajina, alebo vlastne mozno je Rakusan, ked pradedko bol .... nevadi, ze v Rakusku bol len na letisku .....
Prispevky tu niektorych zien je jasnym dokazom, ze vysokoskolske vzdelanie nie je zarukou vysokeho IQ a uz vobec nie EQ, o rasizme radsej ani nejdem pisat,
@erjona kasli na nich, ja verim, ze tvoj manzel je uplne normalny muz, nemusis ho tu obhajovat i ked chapem, ze ta to stve,ze niekto ho odpise len preto, ze sa nenarodil nejakym bohatym nemeckym rodicom s rodokmenom ...
@kuwait aj u nas bude chodit mikulas dnes v noci. stroomcek este nemame//kvoli teplu v dome/ ,ale vianocnu vyzdobu uz ano. 🙂
inak ,pekny stromcek.,bohaty. taky sa mi paci. 🙂
momochodom, dnes davali reportaz o dubaji. ukazovali samych pakistancov ,co tam pracuju manualne. a . napriklad v dvojizbovom byte sa tiesnia 20 pakistanci.a takych si niektore europanky beru za muzov .
ozaj,boli ste na to niektorom umelom ostrove? davali zabery z party,co robili pre svajciarskych turistov.. stoji to vsetko na umelo navrstvenom piesku......
mne prisiel cely dubaj taky umely....
"Domov" nema so statnou prislusnostou ci povodom nic spolocne.
@alice107 ano dubaj je umely. Je to jedno velke stavenisko. Na palme sme tiez boli, dokonca pred par mesiacmi, tam sa tie furt stavia. Mna dubaj nenadchol. Ja mam radsej Abu Dhabi. Je to sice male a ovela jednoduchejsie, ale to jednoduche sa mi paci viac. Ludia su tam tiez nie taki prisni. V malls nestriehnu na kazdom rohu nejaki mravokazaci na kazdy stisk ruky ci bozk.
Inak Xaver prisiel uz aj k nam na juh. Vonku sa zenia vsetci certi. Ufff.
@mariuskaa , kazdy clovek si vyvolava menejcenost sam.,ak sa menejcenny citi. ak sa neciti,tak ani nad tym neuvazuije.
a tvoja poznamka o nemcoch svedci o tom,ze nic nevies o nich,ich sposobe zivota,zmyslani. bola si ty vobec niekdy v nemecku? zila si tym? mas nemeckych priatelov ci rodinu,ktora citi to,co ty popisujes? ako si prisla k tym svojim zaverom?
tu inteligenciu a ludskost,ktoru sa tak ohanas som nepostrehla ani u jedneho moslima /ci uz turka, ci pakistanca,ci koscana/ a ze ich tu pobehuju hufy.uz to ako zsabijaju ubohe zvirata achovaju sa k zenam nema nic sinteligenciou audskostou. takze ked budes nabuduce posudzovat niekoho ,tak zacni nimi,co povies?
to, kto sem prispieva je tym,ako sa kto rozhodne. je to kazdeho vec. mna nezaujima,ci niekto prispieva,ci nie. stymi,co prispievaju slusnou formou si vzdy rada vymenim nazory.
aco sa tyka admina,tak ten vie,ze som proti akejkolvek politickej korektnosti v prispievani.pisem to,co vidim ,v realnom zivote.
zamysli sa ty,preco obyvatelia eu ci usa zmyslaju,ako zmyslaju. bude to asi tym,ake maju skusenosti v realnom zivote.
tvoj pohlad na ideolne spoluzitie multi -kulti sveta neexistuje . aja nemam prreco predstierat,A nie som tu jedina/ze mam skusenosti,ake som napisala.
tymto pokladam debatu o tejto otazke pre mna za ukoncenu. nemam co na svojich prisevkoch menit
zelam pekny den do usa.
@yanni 😀 preto my nikdy do ziadnej moslimskej krajiny necestujeme..... ani za nic.... ja by som nikdy nemohla suhlasit s ich zakonmi a nechat sa dirgovat,co smiem ci nie si obliect ci bozkat manzela ,.. ci zakazat nieco jest..... mne sa zda,ze je to tam nejake spinave tiez....
ako je to tam s cistotou?
@alice107 tak ja pocestujem rada ale zit natrvalo by som tam nemohla. Co sa tyka oblecenia, v Emiratoch nemas Problem ale v Saudi vin len v skupine zien alebo s chlapom a zahalena.
Cistota ok. Jasne, tam kde sa turisti nedostanu, tam hroza. Ale to mas aj v europe. Hotely top, aspon tie 5*. Ine nemam okukane.
@yanni jasne,ze je to zaujimave vidiet nazivo aj v takejto krajiny.ale u nas to nehrozi.......ani na dovoelnku..mne staci,ked vidim arabov tu v de.......a byvat na d tym jasne ze by som nikdy ani vo sne neuvazovala......
jasne, hotely sa pocitaju podla kategorie..a ale vies,ako to je v oriente.. tam maju iny rebricek kategorii ak je ten nemecky......no ale tak vdubaji hadam ten 5 hviezdickovy je ozaj aj podla de kriterii 5 hviezdickovy.....
Mna Dubaj lakal hlavne bravcovym masom 😀 vidina ze si urobim sniclu zajem sunky ci uheraku bola neskutocna ale ako mesto?Plne filipincov,indov a spol 😖 domaci ludia uplne nevrazivi to mam to iste ako tu.A ich malls?Vsak predavaju to iste ako tu,samu britsku modu top shop,debenhams,marks&spencer atd to mam aj tu,vsetko je tam v obchodoch ako tu az na to bravcove,my chodievame aj do Bahrajnu tam mam tiez bravcove 😀 ale najradsej idem na Cyprus tam mam 2in 1 bravcove a Europu 😀
Telacie snicle mne nechutia nemam rada jemne maso,mne to chutou pripomina jahnacinu,tu to maju v restauraciach ale nejeme to ani synovi to nechuti,ten obrepta aj kuraci rezen 😀
@yanni bavorsky salat maju aj tu ale neviem ci je to ten pravy v tomto je udene maso(hovadzie ktore sa tvary ze nieje)a v majoneze viac horcice.Napis recept aky je ten pravy.
@alice107 vies ani tie 5 hviezdickove v EU niesu bohvie co,pokial nemas presidential suite tak obycajna izbicka neni nic moc.A ked je viac ludi 3 napriklad tak sa citis ako v hostely 😀 Ja prenajimam vzdy vsade apartment 2-3 izbovy to je comfort pre mna.Alebo od sukromnikov vilu ked idem na dlhsie homelidays.com
kdeze moze hotel konkurovat tomuto 😉
http://www.homelidays.com/FR-Locations-Vacances...
tak holky já ani stromeček ani výzdobu, Mikuláša jsem strčila Tomovi do ruky. tento víkend maluji takže jsme rádi že si najdeme oblečení a boty.
Jinak k té národnosti, ne že bych chtěla rozvířit opět vášně, ale Marta Jandová má dcreu o které prohlašuje že je napůl němka. narodila se v česku, otec je čech, matka je narozená v česku jen má německé občanství. Toť otázka je dítě napůl němka?

Mikulas chodi aj k nam. Stromcek este nemame ale ozdoby so. Uz vynosila z pivnice 😉
Inak baby, musim sa priznat, tou bravcovou diskusiou mi normalne prisla chut na snicel s takym tym pravym bavorskym zemiakovym salatom. Tak zajtra idem nabehnut do mäsiarni a kupim par reznov a v sobotu, ked sa muz vrati zo Saudi, akurat na obed ma priletiet, bude riiiiiiizeeeeeek. Normalne slintam 😀 naposledy sme mali taky ten poriadny obaleny v struhanke v maji vo Viedni. Inak robim vsetko len na prirodno.