Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@mariuskaa Krasny je - si sikula, mas z nas prva vyzdobeny stromcek, ja ho kupim, az ked nam v parku budu predavat stromceky - nemam rada tie lacne z baumaxu, tie rychlo opadavaju, som jeden rok kupila a nadavala som pri jeho likvidovani, ihlicie som mala vsade, tak kupim od rakusakov, tie nosia cerstve a este aj punc k tomu dostanem 😀
@ellise dobre ranko babule.
Nooooo leti az dnes v noci, vlastne to zz bude zajtra, a cez Frankfurt, tak dufam, ze nezavru letisko ako v Hamburgu.ale dnes od obeda sa to ma vraj upokojit, tak uvidime.
Ani nevrav, gulaaaaaas, moj muz by to jedol aj kazdy tyzden. Ale vie ho uvarit fakt dobry, len keby sa ra hovädzina tak dlho nekuchtila.
@ellise dobre ranko babule.
Nooooo leti az dnes v noci, vlastne to zz bude zajtra, a cez Frankfurt, tak dufam, ze nezavru letisko ako v Hamburgu.ale dnes od obeda sa to ma vraj upokojit, tak uvidime.
Ani nevrav, gulaaaaaas, moj muz by to jedol aj kazdy tyzden. Ale vie ho uvarit fakt dobry, len keby sa ra hovädzina tak dlho nekuchtila.
@alice107 ty mas nejaky zvlastny meter, tak ty sa tu mozes vyvrsovat nad arabmi, turkami, albancami a pod. hoci si v zivote v danych krajinach nebola. sudis na zaklade nejakej malickej sorty pristahovalcov. Ale
@mariuskaa sa uz na stranu nemcov vyjadrit nemoze? a co ty vies, ci tam zila alebo nie aj keby nezila. ma take iste pravo povedat svoj nazor. narozdiel od teba ona je schopna akceptovat, ze nie vsetci su rovnaki.
myslim, ze kazdy moze formulovat svoj nazor na ine narody. pokial to robi iba verbalne a nie je v tom prilisna nenavist, tak je to jednoducho normalne. nikto z nas nemoze s kludnym svedomim povedat, ze nema predsudky. na co sa to tu vlastne podaktore prispievatelky hraju. ved ista miera nedovery k cudziemu je ludska! vidite to dokonca aj v zivocisnej risi ci u prirodnych narodov. takze teraz sa tvarit, ze vsetky etnika a nabozenstva budem v mojom prostredi vitat s otvorenou narucou je troska teatro 🙂 . Dôraz davam na to "svoje prostredie".
a rovnako sa to tyka aj spolocenskych tried. kazdy si mysli svoje. pokial kvoli tomu nevypukne obcianska vonja, tak je to ok. o slachte si myslim svoje rovnako ako o proletariate - presnejsie o monarchii a vladnucem proletariatu - ani za jedno ani za druhe by som teda na barikady nesla 🙂.
tak sme sa vratili z mikulasskeho bazaru,fotky som tu dala do albumu,pozrite sa 😉
@kuwait já nevím přijde mi to takové divné když v kuwaite se slaví něco co ani není jejich tradice, tak stjeně mi přijde hloupé slavit u nás Haloween, nebo Valentína, je to byznis, ale je to směšné
@yanni, tak guláš je na dlouhé lokty, ale vždyť u něho nemusíš celou dobu stát, já zapomněla dopoledne koupit maso, a teď se mi nechce do obchodu, jsem celá kropenatá, jak jsem malovala strop,
no a teď půjdu sádrovat díry 😀
@kuwait ja som si to aj myslela. 😉 pretoze v eu/napriklad v De/ ten standart hvezdiciek je ozaj vysoky. ked ma tam hotel 5 hiezdickovy,tak je to poznat aj na urovni ubytovania.
my ked sme niekde v eu,tak mame v hoteli nie jednu izbu tiez. ale je to vlastne taky apartman.
ale v tych moslimskych krajinach co maju skusenosti zmami,tak uroven tych hviezdiciek je ina tam,ina v eu.
my ked sme boli na svadobnej ceste ,tak sme boli aj v benatkach.a tam sme maliu hotel na kanal de grande,kde to bol vlastne apartman.sutuovane to bolo ako byt ci dom s poschodiami.. cizze spalna hore,obyvacia miestnost dole.a zahrada k tomu..... ..
takze je vysoky pocet hviezdiciek,tak to ozaj bolo aj poznat.
mrkla som na ten bazar. 🙂 je to vidiet,ze je to ozaj pre tych europanov, ,co tam pracuju a ziju. komercia ako vysita.asi sa boja,zeby im experti usli....... je to pr enich otazka priorit pre ich ekonomiku.
aj tam pozru nejaki miestni zo zvedavosti?
@alice107 miestni to tam organizovali aj predavali,Mikulas bol nemec a vacsina zapadniarov nakupujucich anglicania,americania,a krestania arabi a cernosi.V Saudskej nic take nieje nepovoluju sa ziadne nemoslimske oslavy a zapadniarov je tam este viac ako tu,pre nich je rozhodujuci plat aky im tu daju,vsak mikulasa maju aj doma a za peniaze idu robit sem.Ked inzinier tu zarobi 3 krat Tolko ako v EU tak coby nesiel 😀
@alice107 lebo slovenky si vacsinou beru beduinov,to by si zapadniarka nevzala a bedu ti su strasne ovlivneni islamom preto sa tie zeny museli prisposobit ale su tu aj slovenky co maju liberalov a nezahaluju sa aj tie vianoce oslavuju ale je ich strasne malo,spocitas na prstoch jednej ruky

@mariuskaa Pekny mas,ja sa bojim ze svetla mame kratke ze nebude na cely strom,vlanajsie sa pokazili a tento rok mali len stovky,ked kupim dva sety to asi bude blbe ked bude blikat vzdy pol stromu 😀