icon

Peklo s partnerom kvôli svokrovcom

9. máj 2023

Ahojte.Čo robiť? Som s partnerom 8 rokov. Prve 3 roky ma rodicom nepredstavil, som starsia a jeho matka sa o mne nepekne vyjadrila hned ako zistila, ze za mnou chodi. Kúpili sme dom v rovnakom meste ako nasi rodicia, narodilo sa dieta. Svokrovci o mna nejavili záujem nikdy, ani jediny raz ma tam nezavolali ani pred narodenim syna a ani s nim, ked sa narodil. Bola som u nich len parkrat. Okrem mnohých intrig a ohovaraciek na moju osobu je problem v tom, ze ked ma s malym stretnu, ignorujú nas oboch, ked idem okolo ich domu, zalezu, tvária sa, ze nas nevidia,neprihovoria sa dietatu. Ignoruju vsetky maleho sviatky, narodeniny, meniny, Vianoce... Partnerovi však od narodenia syna prikazuju, aby doniesol dieta a ja som zostala doma a nechodila. Tlacia mu do hlavy, ze dieta lubia a maju on zaujem. Mame tym zniceny cely vztah. Zivot s nim je trapenie, zároveň vsak nemozem odist. Maly ma poruchu emocionality, separacnu uzkost a zaroven v sledovaní inu vyvinovu poruchu. Neodide s otcom sam ani do obchodu. Partner ma vsak nuti odovzdavat dieta k jeho rodicom bezomna a neveri mi nic z toho, ze jeho rodina o dieta zaujem nema. Neviem uz, ako dalej.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
klarolinne
10. máj 2023

Pre mňa je neuveriteľne, že toto znášaš a ešte to aj obhajuješ, že to robíš pre dieťa 🤦🏻‍♀️
Tvoj debil, len rodičom ulahodiť, teba psychicky a možno aj fyzicky týrať, ale zlí sú len svokrovci. Nemyslíš vážne, však? Ale vybrala si si ty a tvoje dieťa v tomto musí žiť 🤦🏻‍♀️
Skús sa s ním normálne porozprávať, bez výčitiek na jeho mamu. Viem, že cítiš horkosť, ale naozaj skús 🤷🏻‍♀️ ľúbi svojho syna? Ak mu na ňom nezáleží ani trochu odíď. Ak je taký agresívny len kvôli svokrovcom a odísť nechceš zmeň rétoriku. Aj keď ja by som to nezniesla. Hovoríš, že v rodine máš podporu. Veď to je nesmierne veľa, uvedomuješ si to? Nenič psychickú tvojho syna. Lebo aj ty tomu prispievaš nielen oni traja ako si rada myslíš.

zmrzlinka2021
10. máj 2023

Problemom je tvoj priateľ, nie jeho rodičia? To vážne zostavas vo vzťahu s takým človekom a nevadí ti, že to poznačí dieťa?
Už dávno si frajera mala kopnúť do zadku.

luccija
10. máj 2023

Necitala som všetko, lebo mi zdvíha žlč
Tvoji svokrovci vychovali kvôli domácim hádkam debila tvojho muza... veď žil roky v zlej tej atmosfere, ktorý sa správa tak isto k tebe a synovi.Tvoj syn Ti emočne jasne ukazuje čo z neho vyrastie, keď tam zostaneš.Ved sa k tebe a synovi správajú svokrovci aj muž s pohrdanim...
A nepíš, že muž zostal v role dieťaťa ty si zostala kde?
Ty máš dieťa chranit vieš, ze to nemá význam...prečo si sa vrátila, keď ste už bývali od seba?
Vrátila by som sa domov rodičia budú potrebovať pomoc, ak sú chorí toto musis ukončiť čím skôr.
Ty riešiš svokrovcov, že sa vám neprihovoria, ale prepáč vy máte oveľa vážnejšie problémy.
To, čo povedal psychológ je pravda, čím viac budú ignorovať, tým viac on bude chcieť byť s nimi to je z detstva ako bol odmietany či sa mu nevenovali, ale prečo to robíš ty?Cim viac on tebou pohŕda, pije, nadáva...bojíš sa toho, ze bude robiť cirkus?
Tebe iné nezostáva len sa vzopriet raz Ti to syn v puberte všetko vykrici ako si mu pokazila život.
Daj si poradiť psychológ čokoľvek len sa musíš odstrihnut

liliana8
10. máj 2023

Autorka,mylis sa,ked pises,ze "najhoršie na tom je, ze vsetky hadky a zlo, ktore je, prameni len z tohoto problému so svokrovcami".Sama hovoris,ze svokor je opilec a svokra zrejme ma nejake psychicke problemy,preto sa s nou neda normalne nic vykomunikovat.Takze sa uz ani nesnaz.Muz z tvojho opisu tiez mozno ma nejake diagnozy,kedze nie je normalne,aby sa ti vyhrazal a vulgarne nadaval.Nicis takto dietatu zivot a cim dlhsie bude vyrastat v takomto toxickom prostredi,tym horsie.Ak mas kam odist,odid.Idealne zozen dokazy,aby sa maly po rozchode nemusel stretavat so starymi rodicmi a minimalne s otcom a iba raz zacas a v tvojej pritomnosti.Nahraj si muzove vybuchy na mobil,zozen papier od psychologa o synovom stave,ako mu to nerobi dobre emocionalne,atd.Poziadaj o pomoc v Centre pravnej pomoci.

alex49
10. máj 2023

Svokrovci nie sú problém, problém je chlap a ty, že sa nevieš postaviť za syna a dopriať mu slušné prostredie. Zbal sa a odid nadobro. Chudák chlapec v takom prostredí vyrastať, preto ma aj psychické problémy. Vidí a cíti aký idiot je jeho otec.

simca06022011
10. máj 2023

Vieš co? Sama si si skomplikovala život. Nič v zlom. Cele zle od začiatku, a čakala si ze sa všetko na dobre obráti? Odid od neho a čím skôr. Aj sebe aj dieťaťu pomôžeš najviac keď budete mat doma kľud.

mima1608
10. máj 2023

Autorka, treba si uvedomiť, že najviac trpí to nevinné dieťa. Ber ohľad naňho v prvom rade. Nemalo by vyrastať v dome s alkoholikom tyranom. Ľahko sa môže stať, že tvoj muž jedného dňa stratí nervy a tie zuby vybije vášmu malému. A potom už bude neskoro plakať nad rozliatym mliekom.

viera
10. máj 2023

Precitala som to ako tak cele...Cita sa to tazko...Prepac ale pride mi to akoby si samu seba TERORIZOVALA a tym padom aj svoje dieta...Pises, ze ste kupili dom..Si jedina dcera u tvojich rodicov?..Sorry ale tvoj partner je riadny "K". Zbytocne ho budes obhajovat alebo hadzat to na svokrovcov ale uz len ten zaciatok bol signal, ze si mala prasit kade lahsie a nie si s nim robit este dieta..""Som s partnerom 8 rokov. Prve 3 roky ma rodicom nepredstavil, som starsia a jeho matka sa o mne nepekne vyjadrila hned ako zistila, ze za mnou chodi.""Osobne by som sa uz o nic s partnerom nesnazila ani so svokrovcami.Najala by som si poriadneho pravnika a rozviedla sa, ak ste zobrati a pri majetkovom. Dom ak je Vas by som sa snazila predat alebo nech ta vyplati a hladala by som nove miesto na zivot pre seba a pre syna...Pretoze ten syn uz ma 3.5roka a tam sa da este vela zmenit ale cim bude starsi tym to bude horsie a hlavne PREBER SA...

luccija
10. máj 2023

Som taka naivná, ze stale dúfam, ze si rozlepi oci a uvidi, co su zač a aká je naozaj pravda.

Ty nie si psychológ, aby si mužovi dokazocala aký majú k nemu rodičia vzťah.Psychicky chori sú celá rodina.
Ty sa staraj a hlad iba pre dobro teba a syna.Ved píšeš rozumne a inteligentne, keď si to zvládla raz zvládneš aj druhý x.Chces, aby syn vyrastal v takej atmosfére?ešte máš ako tak do 6 r šancu to zmenit.A svokrovcov vôbec nerieš nič vzduch...ani s ním sa o nich nerozpravat.
Si predstav, že to dieťa od malička zažíva, že doma nie je bezpečne z toho má tie strachy chces mať z neho psychickú trosku, ktorá sa bude raz tak isto trápiť, lebo si nájde nejakú xantypu, ktorá s ním bude zametať?Ved iné doma nezaživa...
Zvládneš to, lebo musíš.

ema22270
10. máj 2023

Necitala som uplne vsetko, ale odid - aj od partnera. Ak sa k tebe sprava takto, krici po tebe, nadava ti atd a dieta to vidi ani sa necudujem, ze ma problemy uz teraz. To nie je o svokrovcoch, to by bol asi ten najmensi problem. Partner pije a to mi staci na predstavu, ako to asi denne vyzera. Odstrihni sa od neho, odid a daj mi zakaz styku s dietatom a tiez aj jeho rodine. Ak to ma takyto vplyv na neho, myslim, ze to nebude problem dosiahnut.

ema22270
10. máj 2023

Partner ta psychicky sikanuje stale - tak si sa nemala k nemu po roku vracat. Alebo teraz je to lepsie? Ked ti stale nadava a hovori, ze ti vytlcie zuby? Bojuj za svoje dieta, lebo toto celkovo nedopadne dobre. Zachran aspon seba a dieta.

jesenzima
10. máj 2023

Tvoja prvá otázka v príspevku je, čo robiť. Vieš čo? Odísť. Nehladat 10000 dovodov prečo ostať pri psychopatovi, ktorý tebe a možno raz aj dieťaťu ublíži .. a vieš čo? Veľmi mi je ľúto vášho dieťaťa. Keď si predstavím, v akom prostredí vyrastá ..

morgane1975
10. máj 2023

Ja by som rada poznala aj pohlad svokrovcov. Ty zrejme budes z kategorie « nenahraditelna » co si myslia ze dieta patri iba im. Mam svagrinu tiez taku blbku a dieta poslucha kazdeho okrem nej. Tiez je stale choré a ma rozne diagnozy ked sa mame stretnut. 😂 a ked nas maly vidi tak je cely stastny a svagrina skripe zubami. Nemala si si robit dieta s muzom kde ta do rodiny nechceli.

ljzozv
10. máj 2023

Ja len uvažujem. Nemôžu mať niečo dedične so psychickými problémami? Lebo aj opis svokry a aj muža je zvláštny a ty už riešiš detského psychológa.
To je zvláštne.
Pretože gro detí plače pri styku s ľuďmi, s ktorými nie sú často a určite kvôli tomu nenavštevovali ich rodičia psychológa. Vekom sa to prevažne zlepšuje. Tiež mi dieťa preplakalo väčšinu návštevy krstnych rodičov a vekom to bolo len lepšie a lepšie.

nickpick
10. máj 2023

@morgane1975 to ze ty mas taku svagrinu neznamena automaticky ze na chybe je autorka, citala si vobec co pisala? len totalne neemoaticky clovek moze napisat takyto komentar, chod si kopat do svagrinej….

simca06022011
10. máj 2023

@morgane1975 tak ak ju neakceptuje jej rodina, že sa ani nepozdravia, záujem nula bodov okrem hádok do synom ( co podla mňa robia schválne aby im doma viac dusno robili), tak čo by mala robiť? Normálna žena nezbali dieťa a nepošle ho takejto rodinke na podnose. Nie svokra a spol nemajú žiadne morálne právo čokoľvek si nárokovať. Ani by ma nehlo tam dieťa dávať:D kľudne ty posielaj deti kam len chces s kým chceš.

nickpick
10. máj 2023

autorka: odid, utec, cokolvek. Pozri sa co sa stalo z tvojho muza pod vplyvom toxickych rodicov, pije, lebo nebol vychovavany v laske, pil aj jeho otec, je to generacny alkoholizmus, kde matka zotrvala z rozmych dovodov (tak ako ty) a neochranila svoje dieta pred vplyvom otca, tvoj
muz nie je schopny situaciu zmenit, prelomit toto rodinne dedicstvo, posuva to dalsj na teba a vase dieta, memala si sa vratit, odid opat, aj do ineho mesta, najdi si pravnika a poziadaj o vyhradnu starostlivost plus vyzivne, ma sidy chofit nemusis, bude ta zastupovat pravnik, poziadaj o posudky psychologov, lekarov (ak ta bije), nahravaj jeho nadavky, sceny v opitosti, k dietatu ten chlap mema ziadny vztah, bolo by mi absolutne ul prdele nejake jeho pravo byt v kontakte so synom, co mu on preboha odovzda? tytra dlhodobo jeho matku, vyhraza sa jej, je alkoholik, toto nie je otec, jedine ak sploditel, autorka, vzchop sa a bojujj za svoje dieta, mech ma stastny zivot…

guliver19
10. máj 2023

Toto sa neda citat. Ty si zodpovedna za svoje dieta, odidi lebo ho nacisto pokazis v takomto prostredi. Si hlupa zena ak toto nutis znasat svoje dieta, taketo ometlo chlapa akoze.

jaroe
10. máj 2023

@morgane1975 viac od veci príspevok som už dávno necitala

januska12323
10. máj 2023

Ty si užívaš týranie? Inak si neviem vysvetliť prečo tam stále ostávaš.

alexnina777
10. máj 2023

Toto je tak strašné čitať, nie to ešte zažívať pre to 3,5 ročné dieťa,..toto celé toxické prostredie mu už teraz zaručuje traumu na celý život..problém nie sú tvoji svokrovci, oni sú sice peklo, tvoj partner je este vacsie peklo, ale problém je Tvoj postoj k tomu celému..Ty si bola rok odsťahovaná a do toho istého si sa opat vrátila? celú svoju energiu by si mala vložit do boja s týmto zlom , týmito toxickými zlými ludmi…riešiť psychológov, kuratelu a právnickú pomoc aby Tvoj syn nemusel vyrastat v takomto prostredí..existujú inštitúcie ktoré pomáhajú týraným ženám..nikto neni povinný žiť s tyranom a alkoholikom a už vobec nie tolerovať také toxické správajie jeho rodičov..žiješ v strachu, ale to nemusíš, je to Tvoja volba..kde si žila ten rok? možeš
tam odísť ? Ty si jediná istota ktorú tvoj syn má, nesklam ho a bojuj..Ak je vysoko citlivý a úzkostný to je este navyše dovod prečo ho musíš ochrániť…zisti či je v tvojom okolí nejaké združenie ktoré pomáha týraným ženám s deťmi a popros o pomoc..

nickpick
10. máj 2023

autorka: slus kontaktovat tuto organizaciu: https://alej.eu/

sissy27
10. máj 2023

Este raz - tvoj problem nie su nejaki svokrovci, tvoj problem si ty sama, pretoze zostavas vo vztahu s magorom a v tomto prostredi vyrasta tvoje dieta, ktore by mohlo byt zdravotne niekde uplne inde nebyt toho choreho prostredia, v ktorom ho drzis.

svokrinjazykmonika
Odpoveď bola odstránená
nickpick
Odpoveď bola odstránená
danica2711
10. máj 2023

žiadnych svokrovcov nemáš, pretože tamten pán Úžasný si ťa (po tom, čo si sa 3 roky nechala pred jeho rodičmi zatajovať) nevzal, nechal svojich rodičov na teba kydať a ty si si s ním napriek tomu urobila dieťa. Určite je uvedený aj v rodnom liste a malý má priezvisko po ňom, lebo veď ako inak. Nehnevaj sa, ale máš, čo si chcela, necháš si naďalej skákať po hlave a robiť zo seba chuderu. Je mi ťa ľúto, ale vybrala si si to sama. Jediné skutočné chúďa v tejto story je tvoje dieťa, ktoré si takýchto rodičov nevybralo a je v tom úplne nevinne. Tak sa pozbieraj, neľutuj sa, že si slabá a čojaviemčoešte a odíď od tejto "rodiny" čo najďalej, aby syn mohol mať normálny život. Priviedla si ho na svet, je to tvoja povinnosť

majlo1234
10. máj 2023

Pozri, pomohlo by ti poradit sa s nejakym odbornikom. Vyhladaj si v okoli poradnu pre tyrane zeny, je to vzdy anonymne. Urcite sa ti ulavi, vypocuju ta a ukazu, ako z toho von. Tvoj partner je nasilnik, tyra ta psychicky, mozno aj fyzicky, a v tom vyrasta aj vas syn, tak ako tvoj partner vyrastal pri podobnych rodicoch. Aj pre dobro syna teeba pretrhnut tento kolobeh

lenka2232
10. máj 2023

Sama si mozes za to ze ma tvoje dieta nejake psychicke poruchy,boji sa ludi,ked zijes s dementom co vas ma obidvoch na haku..odid od neho co najskor,nenic tomu dietatu detstvo

reanda
10. máj 2023

tvoj muz je chory clovek.. psychicky chory.. to nezmenis, mozes cakat do smrti.. skor by si svoju doveru mala obratit v tie sudy, ktore ta sice sklamali, ako pises, ale to moze byt jedna skusenost, druha moze byt ina.. tam nejednas vzdy s tymi istymi ludmi a ti druhi mozu byt ini.. aj sudnictvo je hlavne o ludoch a co sa raz neda, inokedy sa da - mozes mat tentoraz viac 'stastia'.. tomu ver.. a tomu, ze pravda je na tvojej strane..ano, blbo si si vybrala muza, ano verila si nemoznemu, ale to uz nezmenis a nema vyznam sa za to obvinovat.. teraz treba verit, ze to das, sa z toho dostat a ze ti okolie pomoze, pretoze si v prave..