Peklo s partnerom kvôli svokrovcom
Ahojte.Čo robiť? Som s partnerom 8 rokov. Prve 3 roky ma rodicom nepredstavil, som starsia a jeho matka sa o mne nepekne vyjadrila hned ako zistila, ze za mnou chodi. Kúpili sme dom v rovnakom meste ako nasi rodicia, narodilo sa dieta. Svokrovci o mna nejavili záujem nikdy, ani jediny raz ma tam nezavolali ani pred narodenim syna a ani s nim, ked sa narodil. Bola som u nich len parkrat. Okrem mnohých intrig a ohovaraciek na moju osobu je problem v tom, ze ked ma s malym stretnu, ignorujú nas oboch, ked idem okolo ich domu, zalezu, tvária sa, ze nas nevidia,neprihovoria sa dietatu. Ignoruju vsetky maleho sviatky, narodeniny, meniny, Vianoce... Partnerovi však od narodenia syna prikazuju, aby doniesol dieta a ja som zostala doma a nechodila. Tlacia mu do hlavy, ze dieta lubia a maju on zaujem. Mame tym zniceny cely vztah. Zivot s nim je trapenie, zároveň vsak nemozem odist. Maly ma poruchu emocionality, separacnu uzkost a zaroven v sledovaní inu vyvinovu poruchu. Neodide s otcom sam ani do obchodu. Partner ma vsak nuti odovzdavat dieta k jeho rodicom bezomna a neveri mi nic z toho, ze jeho rodina o dieta zaujem nema. Neviem uz, ako dalej.
No tak poviem Ti to na rovinu. Vyhovaras sa na dieta, ale to dieta ma problemy z Vas dvoch. Dovolim si tvrdit, ze by bol uplne v poriadku, keby mal psychicku pohodu a pocit bezpecia. TY MU ODOPIERAS ZAKLADNE LUDSKE PRAVO, A TO JE POCIT BEZPECIA!
Ale tipujem, akokolvek Ti tu zeny radia, ostanes s tym debilom aj nadalej.
My ked sa len trosku s manzelom pustime do vymeny nazorov, tak hned deti, ze maminka, ocko, nehadajte sa.
Ja doteraz, ked sa ocitnem u nasich a vidim hadku rodicov, tak som emocne presne spat vo svojom detstve. Viem presne, ze vdaka tomuto, ako sa vedeli dourazat pre hluposti, ja sa pre hluposti nehadam.
A zazila som aj opiteho otca, ktory sa vyhrazal, ze sa obesi alebo podpali dom. Dodnes mam hrozu z takychto veci a 1 scenu pred ocami...On ale pit prestal, ked plakal nad svojim bratom v nemocnici, ako mu doktori nemohli pomoct, prepil sa k smrti. Este sa opil mozno raz, dvakrat a ked mu ostalo zle na srdce, tak skoncil. Neviem, co to bol za typ alkoholika, ale dnes si v klude vypije 1 pivo a nelaka ho pit dalej. On si pravdepodobne riesil svoje vlastne problemy takto, ventiloval sa tym. Je za tym vela a vysvetlovat to tu fakt nemusim a nechcem, len Ti chcem povedat, ze to dieta neskutocne trpi, ked vidi trpiet mamu. Strasne je to, ten pocit bezmocnosti, ked musis utekat z domu. Este stastie, ze sme mali kam. A ak je niekto svaty v nebi, tak moja starka, jeho svokra, lebo ako ju neskutocne dourazal a potom jej plakal na kolenach a ona ho hladkala trpezlivo po hlave...ja by som ho najradsej dacim tresla po tej hlave v tom case, nechapala som ju.
Poviem Ti, utekaj, hocikde Vam bude s malym lepsie, tuto za tym sa ani neobzeraj. Naco si sa vracala? Treba oslovit Centrum pravnej pomoci, chod sa tam poradit.
Ja by som sa hadam aj odstahovala na druhy koniec republiky, len aby som sa s nim uz nikdy nevidela. V zaujme dietata je v prvom rade to, aby malo pocit bezpecia, nie zit tam, kde jeho matku niekto tyra. Nemam slov uz viac...
Dieťa nie je vec, aby si ho “musela” odovzdávať! Si zodpovedná za jeho zdravý vývoj. Ak ho chcú prísť pozrieť, prístup majú umožnený. Zákon nehovorí o odovzdávaní starým rodičom, to si tu mnohí pletú. Nie oni si môžu klásť podmienky ako dieťa vychovávať a kade ho kto má vodiť. Muža si nahraj, a trvaj na obmedzenom styku s malým, za tvojej prítomnosti. Ak by aj mužovi skutočne záležalo na synovi, postaví vás dvoch inde a jasne si vytýči hranice. Držím vám palce.
Tvoje dieťa má úzkostné šťavy a diagnózy aj kvôli tomu, čo prežívalo u vás doma. Dieťa až nesmierne prežíva a cíti, čo jeho mama, tvoje ešte viac, lebo je na teba naviazané.
Máš viacej možnosti. Pokračovať v živote, aký máte a vytvaratesvojmu dieťaťa a "posilňovať" jeho diagnozy.
S otcom dieťaťa vo ex nerozoberam svokrovcov, keď ich stretneš, milo za nimi podides so synom. Doma budeš synčekovi rozprávať o všetkých príbuzných kladne, aby si s nimi vytvoril virtuálny vzťah a akúsi dôveru, ktorou prekoná strach.
Odísť aj so synom k tvojim rodičom, im doma pomôžeš, pretože sú chorí, s otcom dieťaťa by ste sa pravidelne stretávali v trojici, pri prechádzke okolo domu svokrovcov by sa aj starkí stále šli zblázniť z vnuka, pretože by tam bol aj ich syn, tvoj partner.
Všetko vyriešiť súdnou cestou, vzhľadom na diagnózy dieťaťa by bolo urcene stretávanie so synom len v prítomnosti matky.
Ja, keby som vedela vrátiť čas, nekazila by som život deťom.
Ty z usporiadanej rodiny si si narazila hentu smažku a chceš to udržať ta kazdu cenu....
Pochop, ze citovo živoreny chlap od decka.. ktorý ešte v dospelosti skemra o pozornosť rodičov, ktori ho mali a majú v analnom otvore... Keď nevedel urobiť čiaru za ubohym detstvom i napriek odbornej pomoci sa z toho nejak dostať a pokúsiť sa byť normálnym rodičom synovi... Načo sa s ním stále umaras, trápi ta a budeš ako jeho debilni rodicia👽👽
... Utrápi a onedlho budeš... k poslednej vete
Ďakujem za všetky názory, aj tie ktoré su pisane jemne a aj tie, ktore su velmi priame a nekompromisne, myslim voci mojej osobe a vzťahu voci dietatu. Chapem, ze takyto vzťah mu do života nedá nic dobre, no zaroven prezivam neskutocny strach, co s deckom urobí henta rodina, ak sud rozhodne v prospech otca.viaceri napísali ze diagnózy malemu sposobilo to, ako zijeme. Nie je to celkom tak. Mala som problemove tehotenstvo, choru placentu a porod sme ledva prezili obaja. Maly bol zrejme nejaky cas bez kyslika a podla lekarov aj to moze mat súvis s jeho emocnou poruchou a je mozna aj nejaka ina - vyvinova, ktora sa môže ukázať neskor. Rozumiem aj tomu, ze takyto sposob zivota tomu neprospieva. Zaroven som tak upnuta na ten vzorec fungujucej rodiny, ktory som videla v nasej rodine u mojich rodicov, ze mutim prazdnu slamu donekonecna a cakam na zazrak zo strany otca mojho dietata... Psychicke šikanovanie z jeho strany a vydieranie dietatom som v case, ked som bola od neho odidena, nezvladla. Radšej som sa vratila, aby som nemusela pocuvat zastrasovanie a vydieracky, ako bude s dietatom narabat, ked ho dostane do ruk sam. Ako ho odovzdá jeho rodicom, ako ho vezme aj proti voli mojej a maleho, atd... Pre triezvo uvazujuceho cloveka mnohe znie jednoducho a je jednoduche aj poradiť, no clovek, co nevedel kam z konopi, bol psychicky unaveny a nechal sa zastrasovat a vydierat, si vybral radsej volbu zit s blaznom, ale neodovzdavat dieta šialencom. Ponala som to tak, ze ak maju skutočny zaujem ako tvrdia, budu za malym chodit do našej spoločnej domácnosti. Omyl... Boli raz a aj to im nanutil partner, ani sa nesnažili maleho nejako získať. Odmietal ich a oni ani neurobili nic preto, aby ho nejako zaujali, alebo si ho získali. Videli ho asi 2 minuty a bolo po návšteve. To bolo pred rokom a viac neprisli. A on je ako chory blazon, ktory je nestastny, ze jeho rodičia kaslu na jeho dieta a vsetku tu jeho zlost prenáša na mna.
takze on sa ziadny sud ani nekonal.. a v podstate ani tie 'odovzdavacky'.. ci? cele je to iba o tom, ze ta zastrasil recami a ty si tomu uverila..
A k inym otázkam - zobrati nie sme, chvalabohu aspoň to nemusim riesit. Aj ked ano, chlap, ktory by ma naozaj lubil, by bol dávno mojim manzelom a nie despotom.sud som po porade s právnickou iniciovala prvá ja, na jej radu, kedze uz vyhrazok a psychických nátlakov bolo prilis. Avsak doslo k dohode, kde som nakoniec spokojna nebola, cítila som sa zmanipulovana.ano,zabite.ma....blbá som ja, ale bola som tak neskutocne unavena zo všetkého, ze nejako to tiez az nedopadlo tak, ako som si priala. Dieta je zverené mne, takisto urcena vyska vyzivneho, no kedze sme z jedneho mesta,mal na dieta narok aj 3-4 krat v tyzdni za mojej pritomnosti ns par hodín a Vianoce a Velka noc cele dni bez mojej pritomnosti. Ubijalo ma to neustale chystanie dieťaťa a presuvanie sa...a byt neustále k dispozícii, navyse robil denne, nocne a stale sa prisposobovat jeho rezimu... A vlastne mnohokrat si vybral radšej akcie s kamaratmi, ako travit vikend s malym, alebo bol po opici a nevladal rano vstat na stretnutie s malym atd.... Ale na sedeniach na socialke vedel klamat, vymyslel si, ze musel do prace, aj ked som vedela, ze nasava niekde na chate napríklad.. A v práci by mu potvrdenie, ze tam bol, dali hocikedy, keby potreboval aj v pripade, ze tam nebol.... Vtedy mal. Maly nieco vyse rok a pol... Odvtedy ubehli 2 roky, v poslednej dobe casto pocuvam, ze da upraviť sudne rozhodnutie... A ze mu je jedno, ci s malym nieco je alebo nie je, jednoducho ho vezme, ci sa to paci alebo jemu a takisto mne.
Cakala som, ze mi tu niekto da radu, ako naliať rozum chlapovi, čo toto stvara. Dufala som, ze mozno niekto poradi niečo, neviem co, co by veci mohlo zlepšiť. No by bolo sci-fi. Citam, ze drviva vacsina ma v tom jasno a ja musím len najst sil posunut sa dalej v prospech mna a mojho dietata. Dakujem za vsetky vase nazory 🙂
Prosím Ťa, on Ťa iba a len zastrašuje..je z teba cítiť že sa ho bojíš, on nad tebou citi prevahu..ukáž
mu že sa nebojíš jeho výhražiek, postav sa mu..on dá upraviť súdne rozhodnutie??? ale prosím ťa a ako??? možeš mu povedať že ty podáš o zákaz priblíženia za to že Ťa psychicky týra..on reálne trávil čas so synom ked ste sa počas toho odlúčenia stretávali? a Veľká noc a Vianoce reálne mal rok a pol staré dieťa samé bez Teba??? Más ho zvereného, určené výživné, oznám mu že odchádzaš…ukladaj a nahrávaj dokazy ked sa bude zle k Tebe správať, a nikto mu žiadnu upravu sudneho rozhodnutia nedá…máš kam odísť? si finančne nezávislá? na radu ako naliať takémuto dementovi rozum do hlavy rovno zabudni..
nalej rozum sebe
Ty si cakala radu "ako naliat rozum chlapovi, co toto stvara"? Mozes cakat vecne, taku nikdy nedostanes, neexistuje. Ludi nemozes menit ako sa ti zachce, ludia sa nemenia a ak ano, vacsinou len k horsiemu. Popud na zmenu musi vychadzat z vnutra cloveka, z jeho vlastnej motivacie a prepac - ked uz je raz dotycny sprosty, bezcitny tyran nepomoze ani carovny prutik. Nepoznam silnejsiu motivaciu pre zmenu seba sameho k lepsiemu ako je rodina - resp. vlastne dieta (ked uz teba ma v pazi). Ak mu ani cit k dietatu nestaci, aby sa spraval ako slusny clovek, tak bud tam ziadny cit nie je alebo je dotycny beznadejny hajzel. A ty... Ty si sa vratila, lebo si nechcela dalej pocuvat vyhrazky... Bolo to prilisna psychicka zataz... Hm... A teraz, ked si aj so synom s tym muzom pod jednou strechou uz to teda psychicka zataz nie, uz sa citis viac v pohode, ako ked ste boli prec, ano? Nepochopitelne. Vyhrazky? Aky problem? Znemim si cislo na mobile, zablokujem, totalne vymazem zo zivota. Predtym si vsak vsetky tie hovory ci spravy nahram, ulozim, ukazem na policii... Su moznosti ako od neho odist - dokonca mas kam, co mnoho zien nema - ty sa len vyhovaras, bojis... Ako tu uz niekto pisal - co ak ublizi synovi? Si s tym v pohode, ze by si na tom mala tiez obri podiel viny - kedze si svoje dieta neochranila, ze si ho z toho choreho prostredia nezobrala prec za kazdu cenu? Nech sa snazim ako chcem, zmyslanie niektorych ludi mi hlava neberie, to skor pochopim jadrovu fyziku.
Ked ti pocas rozchodu hovoril,ako bude narabat s dietatom,ked ho dostanu do ruk, hovoril to iba preto,lebo vedel,ze to na teba zaberie.
Ked bude mat niekedy podobne reci, vsetko si to nahravaj a pusti pravnikovi, mozno sa z toho bude dat nieco pouzit na sude,aby sa stretavali minimalne.Aj vsetky dokazy o tom,ze je alkoholik a ma na maleho zly vplyv necitlivym spravanim.Zachran si dieta.
Bud chod k rodicom alebo ak mozes,tak aj do ineho mesta,aby dieta nemuselo vyrastat s takym balvanom na nohe, akym je zataz v podobe takejto rodiny.
Nahádzala si perly sviniam.
Perla..... Ty.
Swine..... Ta familia.
Ty si mala vypnutý mozog, keď si s ním chodila, aspoň bol feši a dobrý kanec, hľadám niečo na ospravedlnenie ako si dopadla. Koľkí chlapi od frajerky utiekli, keď videli rodinu a bydlisko vyvolenej. Ty si dúfala, ze starý prestane chlastat a babizna kvičať ako z pavlace? Ty si zobrala osobne, ze ta neberie, keby jej tvoj hromotĺk dotiahol lady DI, aj tak by sa suke vymletej nezavdaci, ďalej si mu uverila, ze starí pýtajú syna, co je len sprostá vydieračka od tvojho chlapa, možno tomu kúsok aj veril. On tebou vyhral športku,ktorú hodil do kanála a nebolo v jeho mentálnych schopnostiach ju zužitkovať... keby si urobil poriadok v ozratej gebuli, ze tu je žena, iba pre mňa, ktorú môžem nosiť na rukách a zabudnúť na hnoj, z ktorého som vzišiel. Žiaľ furt ma potrebu podsúvať sa tým dvom ľadovcom... Pozrite, tu je váš chlapček a už hoden lásky... On sa cez to nikdy neprenesie, ty si to mala odhaliť a nespriahnut sa s takou duševnou kalikou. On je imelo, ktore ra vysáva zo života, parazit, ktorý sa násobí a ty chradnes a strácaš sa.... Nemáš v rodine niekoho, kto by ho zmaľoval, keď pôjde z krčmy.. on by sa dovtipil, keď nie Znova a lépe... Teraz čakať, ze ti ho niekto prečipuje a bude k vám láskavy a vyprdne sa na tých psychopatov, to by bol zázrak, ktorý ti prajem.
Daj vedieť, keď sa ten 💝Zázrak💝 udeje.
Nečítala som celú diskusiu, ale nerozumiem ako môžeš s takým človekom žiť. Odišla si od neho a vrátila sa naspäť? Prečo? To chceš seba a aj tvoje dieťa takto trápiť? Veď ono ma preto problémy, lebo žije v takom nenormalnom prostredí. A ak neodíde, bude to ešte horšie. Zbytočne s nim beháš po psychologoch, keď neodstrániš príčinu problému. A napíšem ti aj rovno, že za to si aj ty zodpovedná. Partner sa ti vyhráža, hulaka a ty s dieťaťom tam zostávaš? Žena spamätaj sa, kým nebude neskoro. Naozaj chceš aby tvoje dieťa trpelo? Keď to nechceš urobiť a odísť kvôli sebe, tak to urob pre svoje dieťa.

inak stale si nenapisala, ako to vlastne mate - nie ste zobrati? ked si od neho odisla s malym k vasim, tak ako to prebiehalo? on dal podnet na sud, ze sa chce stretavat so synom? a sud mu vyhovel? a ako v tom figurovali svokrovci, ktori dieta chceli k sebe - on im ho vtedy daval, ked bol akoze u neho bez teba? co z toho bolo nariadene sudom a co si len ty dobrovolne pripustila?