Peklo so svokrom

baby_babo
22. feb 2023

Ahojte 👋 baby mám strašný problém a už som z toho aj psychicky zle. Bývame s manželom a polročnou dcérkou u svokrovcov. Svokor strašne pije a potom vystrája. Zo začiatku kričal a nadával len po svokre, no odkedy sa nám narodila dcérka a ja som sa ozvala, že s pitím musí prestať, nadáva aj mne a za všetko. Bohužiaľ som pred týždňom prišla o druhé bábätko, bolo to pre mňa ťažké a ešte k tomu som musela cez stenu počúvať opitého svokra ako mi hnusne nadáva. S manželom sme sa dohodli, že do leta si nájdeme nejaký podnájom v Prešove, ale všetko je strašne drahé a manželovi sa nejak do toho nechce 😔 rozmýšľala som už aj nad tým, že mu dám ultimátum, že sa pobalím s malou a možno sa nejak rozhýbe, keď uvidí, že to myslím s odchodom vážne 😔 lenže sa bojím, že s nami nepôjde a neviem kam by som išla sama s dieťaťom 😔

melanta
22. feb 2023

Išla by som aj keby manžel nešiel. Ak sa rozhodne, že radšej chce žiť s mamou a otcom alkoholikom, tak by som s takým mužom nebola. Ak nepochopil, že ty a dieťa ste jeho rodina a o vás sa má v prvom rade postarať, tak predsa je to jasný signál, že ťa ani nemiluje, ani neváži a ani nie ste tak dôležití pre neho. A áno, máš problém. Ale ten problém nie je svokor. Ten problém je ten, že si sa rozhodla žiť v dome alkoholika a mať dieťa v takomto bývaní.

kacena4
22. feb 2023

naco mu chces dat ultimatum ked nechces naozaj odist? nieco si najdi hoci aj garzonu a bud tam pojdete obaja alebo len ty ak on nebude chciet odist od rodicov. mozno by ste si mali sadnut s mangelom aj svojrovcami a porozpravat sa o tejto situacii a co chcete robit. mozno to svokra nakopne liecit sa drzim palceky

stanulienkat
22. feb 2023

Prepáč ale Nedá mi neopýtať sa či ste s manželom normálny tvoj manžel vie čo má doma napriek tomu tam donesie ženu a urobí tam dieťa napriek tomu tam urobí ešte aj druhé dieťa Nerozumiem ti je z inej planéty alebo odkiaľ je keď ste sa zobrali Mali ste začať šetriť a kúpiť si aspoň jednoizbový byt a osamostatniť sa a nie Ivka alkoholikom a robiť tam deti

kittykat22
22. feb 2023

@baby_babo nemas mamku/tatka kde by si mohla na nejaky cas? Chapem, ze ta situacia je velmi narocna.

saxana000
22. feb 2023

A to s nim muz nevie spravit poriadok ked mu ozraty tatko vrieska po matke a manzelke?

wivienka111
22. feb 2023

rtjmhgmh,m

danyelia
22. feb 2023

Ahoj, máš výborný nápad, pobaľ sa s malou a odíď aspoň na pár dní k rodine, kamoške, na výlet...ukáž, že to myslíš vážne a uvidíš, ako sa k tomu postaví on...

kittykat22
22. feb 2023

Nemas mamku alebo tatka kde by si mohla?

izabellik
22. feb 2023

.

izabellik
22. feb 2023

.

saxana000
22. feb 2023

A na co ste sa tam vlastne nastahovali ked ste vedeli ze je to opilec?do toho priviedli dieta takmer dve.a muzovi sa akosi ani nechce do podnajmu...? Ved mu tresni panvicou po hlave nech sa prebudi.

zara0201
22. feb 2023

No na to je jedine riesenie-odstranit zasadnu chybu ktoru ste urobili- spolocne byvanie a zalozenie rodiny. Ine riesenie ako odstahovat sa nie je. Nech urobis cokolvek. Nie si vo vlastnom a takymto ludom pomoc nie je.

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
queen_mary
22. feb 2023

V takejto situacii, ze nemate ani na podnajom, ste chceli druhe dieta? Nemozes ist byvat k tvijim rodicom? Akoze byvat s alkacom s makym dietatom - v zivote.

ropucha6
22. feb 2023

Myslim, ze vies, co mas robit. V takomto toxickom prostredi chces vychovavat dieta? A este aj druhe?

martul
22. feb 2023

@baby_babo a kde sa pobalíš s malou a odídeš? Môžeš k svojim rodičom? So svokrou nevyriesis nič, ani nemôžeš. Tvoj muž by sa mal zdvihnúť a odísť s tebou. Ako on reaguje keď ti jeho otec nadáva? Jemu sa tam dobre býva? Toto majú počúvať tvoje deti?!

zuzpap
22. feb 2023

do leta? už včera bolo neskoro...

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
4stanka4
22. feb 2023

Jednoznačne odísť. Ako nechcem byť zlá ale vidíš aká je situácia, manžel nechce ísť do podnájm lebo je drahy, mate malé dieťa a uvažujes o druhom? (teda ak bolo to druhe bábätko planované) v prvom rade si porieste svoje bývanie lebo takto sa dostaneš max na psychiatriu.

katarinka89
22. feb 2023

Tak radšej budeš s ním u svokrovcov počúvať nadávky?

katulienkax
22. feb 2023

druhe babatko do takeho prostredia ?😨 to by som ani neuvazovala

katulienkax
22. feb 2023

druhe babatko do takeho prostredia? ved nad tym ani neuvazuj

mnamko
22. feb 2023

Najlepšie odist,

danusa63
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
reanda
22. feb 2023

tak dat mu najavo, ze to myslis vazne, sa da aj inak, ako hned ultimatom, ze sa pobalis a odides, hlavne, ked ten odchod vazne nemyslis, lebo nemas kam ist

svetlonos
22. feb 2023

Uz po prvej vete sa mi ani citat nechcelo. To je hruza aj z vlastnymi rodicmi ( v 90%) nieto este u cudzich.
Tvoj problem nue je svokor ale neschopny manzel!
Otazne je, ci je rozumne s nim vobez zostat. Nechal to zajst tak daleko, ze si prisla o dieta ( mozno teda aj stresom).
Keby som ti mala pisat, kde vsade si urobila chyby, moc by ti to momentalne nepomohlo 😵‍💫
No v prvom rade nemas pravo rozkazovat a zakazovat svokrovi v JEHO dome. To ty si tam naviac.
Ja ti to nepisem proti tebe, len na otvorenie oci. Chlap, ktory nie je schopny zabezpecit vlastnu rodinu - teda tvoj mm, je neschopny.
Naco ti je? Zit dobrovolne v takych podmienkach a vystavit tomu zenu a dieta??
Samej by ti bolo lepsie, tvrdsie a narocnejsie, to bez denaty. Ale harmoniu, pokoj by mi to stalo.
Ja som v tomto vzdy mala jasno.
Byvat - Sama! A to aj ako bezdetna, bez vztahu. Nieto rste s dietatom a u svokrovcov 🤯 pre mna = cista smrt.

simona20201309
22. feb 2023

@baby_babo prečo si vôbec súhlasila s tým, aby ste tam išli bývať, keď si vedela ze pije? Druhé dieťa by som na tvojom mieste vôbec naplánovala. Neviem, aké máš možnosti, ale ja by som šla späť k rodičom. S pijanom by som neostala v jednom dome ani minútu.

alex49
22. feb 2023

Zbal sa a odid, čo iné ti poradiť. Radšej by som bývala sama v garzonke ako z opilcom.

ahhola
22. feb 2023

Otvor Nehnuteľnosti PV prenájom... Hľadaj a nájdi, obhliadku, postav ho pred hotovú vec, ideme a hotovo. Všetci si vydychnete niekde v kľude. Ja by som išla aj na dedinu, ďalej od PV aj do pekla🔥 od ozrana.