Peniaze od frajera
Je podľa vás normálne keď si požičiam od frajera 50€ s ktorým nebývam a poviem mu že vrátim a on ani náhodou nepovie ,že nechaj si a tak a pritom robí v zahraničí ja študentka 🙈
@gladys_07 študentka bude mať rodičov a tí majú povinnosť sa postarať, nie frajer. Mam doma podobný problém a môj syn nechce pochopiť, že nato sú rodičia, aby sa starali. U nás slečna vytiahla za mesiac z neho polovicu platu bežného robotníka. A on ju zaslepene miluje a podporuje dálej, podotýkam že syn ešte nie je plnoletý.v tejto téme určite dávam za pravdu chlapovi a nevidím dôvod na red flags
@gladys_07 stale nechapes, hoci ti to skeblicka jasne vysvetlila. A co ked bola tam a tam alebo sa stratilo. Vsak frajer jej pozical, ved to je v poriadku. Autorka sa pyta na nieco ine, ze ci je normalne ze ma dlh vratit, a ci to nie je bezocive ak jej frajer nepovie, nie nechaj si tie peniaze a nabuduce pytaj 500! 🤦🤦🤦
Mne sa ale najviac paci, ze kym spolu chodia, tak si ma zarobit sama ale ked uz su vo vztahu deti alebo su manzelia , to uz ma muz povinnost sa postarat o vsetkych naokolo. 🙂) Kedy nastava tento zlom, kedy sa myslenie zien meni a zo samostatnych, krasnych, uspesnych sa smahom jedneho papiera z nich stava presny opak? A tam uz sa rovno beru desattisice eur, nehnutelnosti atd. Lebo ved vsetko je nase :D
@skeblicka77 fuha...a jej rodičia su ako natom nevieš?Čo su to za ľudia? Prečo nedaju svojej študujúcej dcére peniaze? Na tvojom mieste sa s nimi porozpravam a poviem aky máš problem..tvoj neplnolety syn nema čo sponzorovat cudzie dievča
Pripomína mi to tú tému kde baba chcela ísť na dovolenku a frajer ktorý pracuje v zahraničí jej ju nechcel zaplatiť a na žiadnu ani nechcel ísť 😀 nepísala si to ty,?
@wheel ja to vidím takto , bez ohľadu na situáciu u nás doma. Pokiaľ sú vo vzťahu dvaja rovnocenni partneri-financie, vek, práca. Tak ak normálne spolu žijú, tak je jasné že si nebudú snáď požičiavať jeden od druhého. Ale vo vzťahu, kde dvaja spolu len chodia, nežijú spolu, jeden študuje ako tu, nechápem z akého dôvodu by mal ten druhy zadarmo dotovať partnera. Lebo? Lebo spolu občas spavaju, idú na dovolenku alebo len tak na pizzu. Tiež sme voľakedy neboli manželia, ale keď sme sa začali spolu bývať, boli sme rovnocenni partneri po všetkých stránkach, nikdy sme neriešili financie typu moje/tvoje. Vždy boli naše spoločné.
@lily405 nechcem to rozoberať do detailov verejne, ale už ss na tom pracuje.
Dievča,ty to máš zle zariadené🤷♀️Keď očakávaš peniaze od frajera len tak tak to ani nemusi byt frajer🤷♀️Keď si pozocias,máš vratit,pripadne si si mala dať zaplatiť za služby.
A k ostatným,ja nechapem čo sa tu porovnáva vztah študentky s pracujúcim chlapom a vztah už v manželstve s detmi. Ona si môže ešte stokrát rozmyslieť s kým bude chodit a podľa mna ani keď je to konečný partner nemá platit všetko kým nie je zena odpútana od pracovného zivota rodenim a starostlivosťou o potomstvo🤷♀️My sme s muzom platili kedy kto mal pri sebe peniaze,neriešili sme kto je na rade a že on by mal pozvať mna. Keď mi niečo chcel v obchode platit,nebila som sa do pŕs že nie ale ani som nepoziciavala od neho. A ano,on už pracoval,ja som končila skolu ale už som nejaký príjem mala. Iné to je teraz keď som na druhom rodicaku ale aj po prvom som nastúpila robit🤷♀️On preboha za tie peniaze robí,kým ona sa vzdeláva a zjavne jej chyba ešte sa dovzdelavat veľa veci. A inak fakt by má zaujimalo načo je tých 50 eur bolo🤷♀️
@wheel Ked spolu chodia, tak akoze mu nerobi upratovacku, kucharku, neperie, nezehli, lebo u neho nebyva. Do tejto doby si to chlap zvladne robit sam (pokial nevisi na krku rodicom). Hned ako sa k nemu pristahuje, vtedy uz su peniaze spolocne. Idealne aj byt, ktory nadobudol sam. Lebo zena zacne robit vsetko - varit, prat, zehlit. Tak su peniaze spolocne. Z minuty na minutu sa stane v domacnosti chlap neschopny a zena si robi narok na spolocne financnie za zehlenie, pranie a varenie, pretoze to dokaze len ona, chlap sa tymto stal neschopny jedinec. Niektore zeny robia samotne chlapov neschopnymi, aby im pripadol titul spolocnych financii koli tomu, ze o domacnost sa stara len ona, pretoze chlap to nechce ci nevie robit.
No záleží aj od toho, koľko ste spolu, ale asi krátko keď spolu nebývate a nežijete. Ďalšia vec na ktorej záleží je, že na čo potrebuješ tých 50€. Ak je to na nejakú blbosť a nejde ti o život, tak mne by bolo vrcholne blbe si od neho požičať. Ak by si potrebovala niečo dôležité zaplatiť, poprosis ho, a on by ti peniaze požičal, tak ani neriešiš čo povedal, si rada že ti vôbec niečo požičal a ty mas ako zaplatiť. Takze podľa mna to bolo požičané na nejakú hovadinu, tak sa ani nečudujem že chce peniaze späť. A to je ešte dobrý frajer. Iný by ti nedal nič
@gladys_07 obmedzenie vo forme studia si ale vybrala ona sama. Co stym mà on? Peniaze na zubara mobil ak nema brigadu jej maju dat rodicia -kym je studentka
Maju vyzivovaciu povinnost. Keby mali deti tam by bol za situaciu spolu zodpovedny aj on. Red flag by mal mat on ze si ona “ poziciava” $ a potom nechce vratit. Lebo logicky on zaraba v zahranici dost 🤦♀️ nech si najde baba takeho co jej tie $ bude strkat nie ze si bude trapne poziciavat a Dufat ze nemusi vratit. Ona chce sugar daddy tento to ocividne nebude.
@kate211 Ved mne to nemusis vysvetlovat ja to chapem velmi dobre. Prave preto mi tato tema pride vtipna, kedze tu sa zeny pohorsuju nad 50 eurami, ale v praxi ked uz je vztah vazny a byva s partnerkou spolu, vtedy kazdy chlap zazracne zabudne zehlit, prat, varit, starat sa o deti, zarabat peniaze, sexovat a na vsetko nutne potrebuje zenu ktora si za vsetky tieto cinnosti vyratava poplatok :D Inak tak ma napadlo, mozes argumentovat frajerovi, ze 50 euro si si od neho odzehlila 🙂))
Požičala si si, nabudúce mu povedz, či by ti mohol darovať...😃... ale hej, mohol by gentlmen a povedať, že nemusíš vrátiť, ale čo už. Je to len na tebe, či ti to vyhovuje.
@skeblicka77 tak áno, z tohto hľadiska je to tiež za vlasy pritiahnuté, to je na tom zlé, že dnes decká chcú všade a všetko...zábava a móda je drahá.
@sinusoida lenže tu nejde len o zábavu 😏 on financuje veci, čo by mali rodičia. A keby je to riadne zamestnaný dospelý človek, ešte si možno poviem, že dotuj, keď si blbý. Raz snáď oči otvoríš. Lenže takto on nemá nič, ani cent už pár dní po výplate. Je tiež študent, má (mal) svoje plány, sny, ale táto ho tak opantala, že nemá nič a na nič a my to sponzorovať tým pádom nebudeme. Jedlo do školy a roboty dostane z domu
, čo potrebuje kúpiť, zaplatiť do školy, samozrejme zaplatíme my, ale žiadne peniaze mu do ruky nedáme. A na ostatnom sa tiež už pracuje.
@skeblicka77 tak som myslela, že dotuje on jej módu a zábavu, predpokladám, že nie jej stravu.... a hej, ona, keď chce plus, tak by sa tiež mala činiť, alebo uskromniť.

@liljana prekrucas a hrotis.
Necitam o pravidelnych dotaciach ale o jednorazovej “pozicke”. Nevieme ci je to bezdovodne. Mozno bola u zubara, pokazil sa telefon atd atd. Nema obmedzenie vo forme deti ale ma obmedzenie vo forme studia. Mozno chodi na brigady a aj tak jej to financne nevychadza