Perie aj váš partner pravidelne?
Ženy napíšte či Váš muz perie. Môj mi vraví, ze to robí 90% žien pre muža.. robím si prieskum. Podľa mňa je to oveľa viac mužov. Co vy na to?
dávam prať ja, ale ked som mala operovane oba haluxy, tak daval on
Takto periem ja resp. Nakladam a vykladam z pračky. Mám v tom system a presnú deľbu pradla. Ak sa mi nedá operie muž aj vyvesia ale vyzerá to tak že ide biele s tmavým a podobne.
Perie si kazdy piatok monterky z prace, zvysok tak 70% ja a 30 on. Ked je doma skor z prace a vidi ze je plny pradlovy kos, tak automaticky zapina pracku. Ja vacsinou periem cez vikendy. On preklada do susicky veci takmer vzdy, nasledne vycisti filtre. ja vyschnute veci vzdy skladam lebo to mu moc nejde.
@simsalabim presne ako píšeš, samozrejme ze je to pohodlnostou a nie tým ze chudáci “nerozumejú”. Ale výhovorka dobrá. Hovorí sa tomu weaponized incompetence 🙂
Dava, a dokonca velmi rad, lebo je to ultra lahka domaca povinnost. Aj ja rada davam prat. Ale uz nesklada zo susicky
Ja dávam prať a väčšinou u nás vešia prádlo muž ...
Ja som mužove oblečenie doma v koši na prádlo nevidela už dlho. Sem tam nejaké tričko, rifle, ale väčšinou si perie sám v práci .
Svoje oblečenie si periem ja. A tak isto si muž perie to svoje. Vyhovuje nám to takto, napriek tomu, že viem, že sa viacero ľudí už čudovalo, že si neperieme spoločne ale každý zvlášť 😀 Iných rodinných príslušníkov a spoločné (uteráky, obliečky,..) perieme obaja. Raz jeden, raz druhý, ako komu vyjde.
Neperie, nezehli, nezbiera po sebe ponožky.
Môj muž neznáša keď je plný kos na špinavé prádlo, pracku viac nakladá on.
Väčšinou periem ja, ale aj muž niekedy zapne práčku.
Dnes prehadzoval z práčky do sušičky a ak vyberal zo sušičky. Sem-tam si aj pustí práčku
Moj nema roblem, to len ja mu zakazujem, lebo pomiesa vsetky farby sveta. Ale zvykne prat psie a macacie pelechy v starej romo pracke na dvore, aby mu nebolo luto 😁.
Môj nie. Nachysta k práčke, ale nevlozi to tam. Perie práčka a už to len vyložíme, ja ,on.. to je asi jediné, čo si netrúfa z domácich prác.
Keď chodí na týždňovky perie si sám naučil sa nemal na výber aké doma netúžim po tom aby sa do toho montoval nemám to rada osobne ....🙈🙈🙈
Jasne, že naloží do pracky, susicky. Je to nejaká robota?
Perie pracka, pradlo delim ja, nakladam aj vesiam, muz vylozi iba v nevyhnutnej situacii, kedze ja vesiam ako Monk. 😂 Ponozky musia byt vystrete a poparene, detske nohavice a teplaky na boku, mikina cez hrubu tyc, nie na tom tenkom. Aj veci, co mam take, ze nezehlim ich. Ked som bola s mensim v nemocnici, tak ten trojrocny musel tatovi ukazat, kam potocit koliesko. 🤣 Teraz mame uz s textom, tak byt to dal urcite aj sam, ale ja mam HO, tak hodim do pracky hocikedy, pocas prestavky povesiam. Neobtazuje ma to. Mame ale rozne veci, napr. deti dresy a plavk plus cyklisticke oblecenie v lete, tak to by on opral so vsetkym a ja periem separatne.
Jediná vec ktorú si v domácnosti robím sama.. neznášam ako veci vešia 😁 čiže nie neperie, iba keď som bola v nemocnici.
Práčku nakladame obaja, raz on, raz ja
Oprat da, ale povesat pradlo uz ma zakazane. Len svoje z prace moze 😂 parkrat vesal a teda prala som este raz, lebo to by sa ani vyzehlit nedalo.
U nás perie žena, pretože som hlúpy a nerozoznám farebné prádlo od bieleho 😁 Ale to tričko bolo fakt farebné, ako som mal vedieť, že aj farebné môže byť biele? 😂 Ak však niečo súrne potrebujem mimo pracieho cyklu, tak si to preperiem sám, ručne, pretože pračky sa bojím 🙃 Ale keď mi žena naloží prádlo a všetko nastaví, tak som schopný s malým googlením nájsť tlačidlo a zapnúť pranie a potom aj rozvešám. Samozrejme ak nezabudnem 😊
Obaja dávame prať, podľa.tpho kto je doma a aj zavesiť prádlo vie.
Dava prat pradlo aj on,nema s tym problem,ale castejsie to robim ja.
Ja fakt nechápem čo je ťažké na tom dar prádlo do práčky dať tam prášok/ gél, aviváž a stlačit gombík..robíme obaja 🫡
Muz neperie nezehli. Jedina vec ktoru nerobi v domacnosti.
Dospeli synovia si peru sami. Maju v izbach svoje kose.Prezehlim im len koselu sem tam.
Áno aj vari , aj perie aj žehli,aj prevlieka periny , umýva wc,okná ,vysava .a dokonca podlahy u nás umýva iba on .
Ano,ak je plny kos na pradlo,tak da prat,nema problem. Zavesi, zvesi,zlozi...do skrin dam uz ja
Radšej nech neperie
Mňa s tym skôr vytoči
Pretože on perie všetko naraz a z bielych vecí sú sivé
Muž dal prať dva krát. Prvý krát zabudol zapnúť prívod vody (bola som zvyknutá vypínať po praní, odkedy nás tak vytopilo) a druhý krát nedal prací prostriedok.
Keďže netreba prať na potoku ani ručne plákať ako kedysi, nemám problém robiť túto činnosť ja.

Ked nie som dlhsie doma alebo je v jednej domacnosti a ja v druhej, operie, inak to na 99 % robim ja.