icon

Pes a alergia muža, ktorý má o mňa záujem

23. aug 2022

Ahojte. Spoznala som muža, láska na prvý pohľad, iskrenie, rozumieme si všetko tak ako má byť zatial.. a nakoniec mi povedal že nemá rád psov a že je na nich alergický, kycha atd. ja mám psa s ktorým žijem sama. Čo by ste robili v takej situácii ?

aceris
23. aug 2022

to ze nema rad psov sa moze menit. Moj chlap tiez nemal rad psov ked sme spolu zacali. Uz ich ma rad, ale je citit, ze to je naucena laska. Kazdopadne dalsieho psa dokonca vybral on a je zmiereny s tym, ze po nom bude dalsi🤣 Horsie je ta alergia...otazka je ci ju ma naozaj alebo to je len argument preco nemat psa...

vilma7
23. aug 2022

Tak všetko záleží od mnohých faktorov.
Ak by som ja išla k partnerovi, čo má psa a ja nemusím, bola by som rada, ak by sa k tomu psovi aj patrične správal.
Pes je v mojich očiach strážne zviera, takže by som ho akceptovala jedine na dvore. Nechápem ľudí, čo veľké plemená natrieskaju do malých bytov.
V kuchyni pod stolom ako žobre jedlo, alebo rozvaleneho na gauči, vykydnuteho v spálni určite nie.
Niektorí ľudia už majú pomaly radšej zvieratá ako ľudí, je to podľa mňa smutné.

deedol
23. aug 2022

ja napisem len k tym liekom, lebo s tym mam skusenost. moji rodicia maju macku a moj muz ma alergiu na psy aj macky. ked pride k nim na navstevu, po hodine-dvoch musi skratka odist, lebo mu zacnu vsetky mozne alergicke prejavy, a to bez ohladu na to, ci si da predtym liek alebo nie. v lete berie dlhodobo antihistaminika na pelovu alergiu a je to uplne rovnake. takze na lieky by som sa nespoliehala.
(k otazke - ja som vzdy chcela macku, ale kedze moj muz je alergik, tak ju samozrejme nemam. je to vsak trocha ina situacia, lebo najprv bol muz. ale myslim, ze aj keby som ju uz mala, asi by som ju dala nasim alebo sestre.)

zojazoja
23. aug 2022

@vilma7 to chcem vidiet ako ta labrador alebo činsky chocholaty pes ustrázi..alebo tvoj majetok 🙂

alguno
23. aug 2022

@miriam11 To dosť o tebe vypovedá! Čím viac poznávam ľudí, tým viac milujem zvieratá. Už to platí 15 rokov...

aceris
23. aug 2022

@deedol je to clovek od cloveka...niekomu mozu pomoct lieky. Moja mama ma astmu. 15rokov sme mali macku doma. Mala cely cas na ne alergiu ale zvladala to uplne v pohode. Praveze odkedy zije bez macky, tak ked pride na navstevu k niekomu kto ma, je jej presne tak zle ako popisujes. Asi ako prestala byt alergenu vystavovana, tak sa jej aj znasobili prejavy alebo co....Tak aj u mna. Denne som jedla jablka, nic mi nebolo. Prisli mi na to, ze mam na ne alergiu. Prestala som ich jest. Po mesiaci som kusocek zjedla lebo som mala hroznu chut a mne zrazu spuchlo hrdlo...

autor
23. aug 2022

@mandzula ja som nepovedala že chcem žiť len pre psy, zato že robím v útulku neznamená že raz nechcem mať vlastnú rodinu ;)

autor
23. aug 2022

@mandzula ja si myslím že ak mám rada človeka, rešpektujem aj jeho záľuby, taktiez keby on mal rád motorky alebo niečo tak mu to nebudem brat ak ho ľúbim. Ja mám v byte len jedného psa žiadne iné zvieratá. Tak si nemyslím že kvôli jednému psovi nemôžem mať muža 🙂

mandzula
23. aug 2022

@autor mozes, ved ti pisem, ze si mas najst rovnako naladeneho a mas po probleme, je ich urcite kopa. Ja by som nebola s muzom, ktory by nerespektoval, ze mam alergiu na psy a odporucil by mi brat antihistaminika. Dal by mi tym jasnu odpoved, kto je pre neho dolezitejsi.

ghostsgirl
23. aug 2022

Kvoli nejakemu novemu objavu by som sa urcite nevzdavala niecoho co mam rada a toboz nie clena rodiny...ale hej niektore su take zufalky, ze chlap piskne a posluchnu... Verim, ze mas dostatok sebavedomia a uvedomujes si svoju cenu. Treba si len vybrat, ktorou z tych žien chces byt ty.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
mandzula
23. aug 2022

@ghostsgirl tak ja sa teda za zúfalku rozhodne nepovažujem, len som si proste povedala, že nestratím muža svojho života kvôli mačke. Čo to má spoločné so zúfalstvom? Podľa tvojej metriky to teda prebieha asi takto: "Vieš čo, prepáč, hrozne ťa ľúbim, máš všetko, čo od chlapa potrebujem, rozumieme si, no smola, máš alergiu na mačky, čau." Môj muž pískať nemusel, ja som mala v prioritách jasno.

aceris
23. aug 2022

@mandzula ma to nieco do seba co pises. Aj ked som naucila manzela lubit psov, tak nie je to take ako ked ich lubis celym srdcom a citis to tak prirodzene. Su situacie, kedy mi to naozaj prekaza, ze nie je taky psickar srdcom ako ja. Castokrat si predstavujem aky by som mala zivot, keby som mala partnera, ktory by to citil rovnako ako ja. Ale priznajme si, ze laska je slepa a ked sa uz clovek raz pre nieco rozhodol pre ten spolocny zivot, musi iste veci prekusnut.

rybka16
23. aug 2022

Jednoduchá odpoveď: Ste nekompatibilní ako partneri. Ty máš rada psy, pracuješ s nimi, jedného máš, on je alergik a psy rád nemá. No kde sa tu dá nájsť schodný kompromis? Špeciálne na začiatku vzťahu, v ktorom už teraz máš pochybnosti. Poznám ľudí, čo sú alergickí na nejaké zviera a napriek tomu ho majú doma, ale dlhodobo užívajú lieky, všade majú čističky vzduchu, nonstop behá robotický vysávač a podobne. Neviem, či je to pre ich zdravie úplne najlepšie, ale majú radi zvieratá, chcú ich a sú ochotní kvôli nim si niečo "vytrpieť." Bol by to prípad tvojho nápadníka? Dosť pochybujem. A áno, dávaš prednosť psovi pred chlapom, ale toto by som nebrala ako zlú vec. Meniť samu seba kvôli nejakej krátkej známosti je trošku zúfalé. Každý má nejaké hodnoty, priority a treba si nájsť partnera, s ktorým sa vo väčšine z nich zhodneme.

mandzula
23. aug 2022

@aceris vieš čo, mne ani tak nejde o tú lásku k psovi resp. k akémukoľvek zvieraťu ako takú, ale keď proste ako alergička viem, čo alergia s človekom narobí napriek pravidelnému užívaniu antihistaminík, proste si neviem predstaviť, že by som lásku k akémukoľvek zvieraťu povýšila nad lásku k partnerovi a nad jeho zdravie.

sardinka32
23. aug 2022

Robíš v útulku a polovicu výplaty tam rovno necháš...o ľuďoch, ktorí nechcú doma zviera si automaticky myslíš, že sú zlí ľudia...tento má navyše alergiu, čiže normálnu chorobu...nie, toto naozaj nie je muž pre Teba. Celkom by ma zaujímalo, čo si o tejto situácii myslí on? Veď sa môžete nejako dohodnúť alebo aj nie a on sám sa možno bude chcieť rozísť a máš po dileme.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
gab
23. aug 2022

autorka, zbytocne sa pytas tu, ked mas v tom sama jasno. Mam znamych, ziju od seba 200 km, 10 rocny vztah 🙉, ona sa nechce pristahovat k nemu, on k nej, obaja kvôli praci. Tak si tak "pekne" ziju, obcas sa stretnu, obcas telefonuju. Mozno bude niekto namietat, ze je to ine. Nie, nie je. Je to stanovenie si toho, co je pre mna dôlezite a co nie. Mas rada psov, je to tvoja priorita, tak si musis hladat partnera, co ma tak isto rad psy a podriadi tomu cely zivot, a tohoto nechaj, nech si najde taku, co nema psa a mate obaja po probleme, cim skôr z kratsej cesty prec.

0kristina0
23. aug 2022

Keby mam psa a najdem si partnera ktory psov nema rad tak by sa velmi rychlo stal expartnerom. To je ako keby si ty chcela deti a tvoj partner nie.

clarissa96
23. aug 2022

Kto nie je alergický, nepochopí, čo to je. Aj keby pes išiel zaraz preč, tak podľa mna treba aspoň vymaľovať ten byt, aby sa cítil dobre. Som alergik a kúpila som byt po ľuďoch, čo mali “iba” králika.

dankanka
23. aug 2022

Mna by ani nenapadlo ze ich niekto moze mat nerad...vsimla som si ze ja si s ludmi co nemaju radi zvierata ani az tak velmi nerozumiem..

athom
Odpoveď bola odstránená
abbey1
23. aug 2022

@mandzula Pre mňa sú deti i zvieratá dôležité. Našťastie mám životného partnera, ktorý to akceptuje. Nemusím odkladať zvieratá a ani deti. Keď je raz niekto či niečo členom rodiny, neodložím ho. Riešenia sa našťastie väčšinou dá nájsť.

athom
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
dorottka
23. aug 2022

Urcite by som nedala psa prec. Neprichadza do uvahy. Ale ja by som nemohla byt ani s clovekom, co psy nema rad. Pre mna su psy taka podstatna sucast zivota, ze proste chcem vzdy nejakeho mat, idealne do najvyssieho veku. Zatial som mala vzdy stastie na to, ze kazdy partner si toho mojho velmi oblubil, cize o starost menej.

mandzula
23. aug 2022

@abbey1 opakujem, nepíšem o vzťahu k zvieraťu, ale o alergii - zdravotnom aspekte. Keby si mala alergické dieťa, ktoré pre alergiu nemôže spať, slzia mu oči, dusí ho, má teploty, zimnice, lúpe sa mu koža (toto má napríklad môj manžel - roky berie antihistaminiká), to zviera by si si nechala? Ja nie, človek a jeho zdravie a celkový životný komfort sú a budú pre mňa vždy dôležitejšie ako zviera.

athom
Odpoveď bola odstránená
dorottka
23. aug 2022

@mandzula ano, ale zalezi od toho, aky clovek. Ok dieta je dieta, ale pre mna by to bol dealbreaker, ak by slo o znamost. Je to podla mna uplne v poriadku, tak ako je ok dealbreaker, ked je to mozno idealny partner, ale nechce deti, ma velke dlhy, alebo hocico. Proste vyznamna nezhoda, taky svet.