Pes a alergia muža, ktorý má o mňa záujem
Ahojte. Spoznala som muža, láska na prvý pohľad, iskrenie, rozumieme si všetko tak ako má byť zatial.. a nakoniec mi povedal že nemá rád psov a že je na nich alergický, kycha atd. ja mám psa s ktorým žijem sama. Čo by ste robili v takej situácii ?
Ja mám alergiu, nielen na psov ale aj macicky. Akokoľvek ich majú v rodine na návšteve vydržím 2 hodinky a odchádzam s nadchou a slzami v očiach. Pokial pes nežije v byte, ale majú záhradu a je tam, nie je problém. Lieky na alergiu síce mám, ale dobrovoľne by som to každý deň nebrala. Stacilo, že v detstve som to brat musela, lebo ved do záhrady sa chodiť musí, alergia na trávu a pele je výmysel. Skôr sa spýtať prečo tých psov nema rád? Ako dieta som psika chcela, no po tom, čo ma minulý rok uhryzol vlciak, len pre to, že som išla po asfaltke a on zrazu v sekunde odbehol od majiteľa, už s nimi kamarátka nebudem.
@zoro9836 pravdu máš.. nie každý človek je vhodný akceptovať a vychovávať psa s tým ze je to zviera a nie vec,ktorú kde položiť tam bude. Mňa naprikld baví to vychovávanie psov,neustále učenie,cvičenie.. neviem si predstaviť žiť bez nich..ako sa vraví..a ako sa u nás psickarov vraví.. kava bez chlpu nie je kava hehe..tak v tomto ta podporujem,že už nemaj ďalšieho psa radšej...
nemas byt preco sklamana, ani toto riesit, on sa moze tiez prisposobit. Ty mas psa a vybavene. hadam ho nedas do utulku lebo on nema rad psov. Ste proste v tomto ini, v domacm milacikovi sa viditelne nezhodnete. Zvierata, zive,mimo TV a PC, nebudu pre neho. A takychto rozdielov sa po case najde viac a viac, takze by som nateraz tuto otazku psa vobec neriesila, alergiu nech si riesi s lekarom (a to veru mam trosku aj pochybnosti, ci ju ma aj potvrdenu, alebo proste je to jeden z tych ludi, kt proste nemaju radi psov, resp. psov v bytoch, interieroch atd). Co ti poviem.. moj chlap si zvykol, nic ine mu neostalo, psa dovliekol ale on, lebo samozrejme mal byt vonku, no skus take "mača" okaté, ušaté, roztrasené, nechať vonku samé, v zime/daždi.. a teraz aj v dobrom pocasi :D
Tak on ako alergik ťažko si zázrakom obľubi psa. A je úplne pochopiteľne, že ich nemá rád (ked mu spôsobujú problémy)
Ty psy miluješ, nevzdas sa ho. Áno, aj to je pochopiteľné. Kompromis v tomto nenájdete. Nemôže ani on teba žiadať, aby si dala psa preč ani ty od neho, aby si psa obľúbil.
@zoro9836 ale mám, neboj nišť 🙂..čuvač je kapitola sama o sebe...ale tak čuvač sa asi nechová bežne vo vnútri v byte alebo v dome...možeš si chlpy z neho priniest domov na veciach na sebe..ale sam o sebe ti čuvač nepustí chlpy v dome alebo v byte.terasa viem si predstavit ako vyzera. mam dvoch velkych psov doma, sice nie čuvačov...to by som nedala...
@zoro9836 porovnavas neporovnatelne. toho psa autorka uz mala. zije s nou xy rokov. toho chlapa spoznala az neskor. v zivote sa vyskytnu rozne situacie,..takze ked si zaobstaram psa, musim ratat s tym, ze to je na xy dlhych rokov a neodlozim ho niekam alebo ja neviem..nepredám..sice su aj takí ludia...nepochopim to nikdy, ale ok, neni to moje svedomie... kokos v zivote by som nedala preč psa kvoli niekomu druhemu...bud ma ten druhy bude chciet aj so psom alebo smola...
@mandzula pes je somnou 2 roky a toho muža až tak nepoznám. Len sa spoznávame. Iné je keby som mala najprv muža a nemala psa a keby som vedela že je alergický tak si psa nezaobstaram. Takže asi zísť z kratsej cesty.
Som alergicka milujem zvierata je to moj zivotny styl.takze chlap co by zvierata nemal rad by u mna nepresiel.inak odkedy mame zvierata sa mi alergia vyrazne zlepsila.telo si asi proste zvyklo.
@mandzula ten chlap nieje ešte ani môj partner :D je iné keby mám muža dlhé roky, zaobstarame si psa a muž dostane alergiu. A je iné keď muža poznám 3 mesiace, sme kolegovia a nemáme vzťah. A není medzi nami vytvorená ešte nejaká extra silná pevná láska.
@zoro9836 vy čo dristate? Pletiete hrušky s jablkami. To nieje môj partner !! Len sa spoznávame a preskočila iskra! Je ine keby mám partnera dlhé roky.
@mandzula a keby si mala psa žila s ním sama, spoznáva kolegu potom preskočí iskra , poznáte sa cca 3 mesiace a povie ti že ma alergiu na psov. Tak čo by si urobila ?dala by si svojho psa preč ? Pretože toto je môj prípad , nie toto čo ty rozprávaš ( o stálom partnerovi a o zadovazeni si psa vo vzťahu už )
@zoro9836 to je pravda. Ale ver tomu, že ľudia, ktorí ozaj majú roky psov, milujú ich, to vnímajú inak. Auturka zrejme nie je dlho s dotyčnym pánom, a so psom už roky.
Mam kamošku, čo ma asi 6 rokov psa, a skutočne je to pre ňu doslova "dieťatko"
Áno mne je to čudné a nechápem to, nerozumiem, ako môže psa nechať spat u seba v posteli a kŕmi ho zo svojho taniera, necháva sa mu olizovat a podobne.Pre mňa pes bude vždy len zviera, nedokážem ho dat na úroveň človeka. Samozrejme ze chcem, aby bolo o zviera dobre postarané, ale skratka je to stále zviera, nie človek.
Ona však to tak prežíva, že psa by sa pravdepodobne nevzdala, ani keby hneď mala ostať sama do smrti. Bohužiaľ, kompromis neexistuje. Minule bola u nás na návšteve a bol problém, lebo my s mužom sme zakázali, aby pes nám behal po dome a mal byť 2 hodiny len v predsieni. Pre ňu to bolo hrozne a priam týranie, pre nás úplne normálna vec.

@dorottka ja tomu rozumiem, proste je to o tom, že si ľudia musia sadnúť v maxime vecí. Ako píšem, pre mňa bol jasnou voľbou vtedy priateľ, teraz manžel. On si doniesol do vzťahu psa, ktorý je náš domáci miláčik, na psa, našťastie, alergiu nemáme. Isto by ho však nebol do vzťahu teperil, keby vedel, že mi vadí a je mi z neho, nedajbože, zdravotne zle, lebo som pre neho dôležitejšia ako pes. Opakujem - priority.