Pes a alergia muža, ktorý má o mňa záujem
Ahojte. Spoznala som muža, láska na prvý pohľad, iskrenie, rozumieme si všetko tak ako má byť zatial.. a nakoniec mi povedal že nemá rád psov a že je na nich alergický, kycha atd. ja mám psa s ktorým žijem sama. Čo by ste robili v takej situácii ?
Nemyslim,ze to je vec priorit. On nie je priatel. Je to napadnik,ten cas kedy sa ludia spoznavaju je preto,aby zistili ci to ma zmysel. Mnoho ludi to nepovysi na vztah pre rozne veci a to je v poriadku. Preco zrazu pes je problem?! A nie,lieky nepomozu. Je ine,keby vo vztahu boli a ona by tuzila po psovi a bola by ochotna vymenit priatela za psa. No toto je clovek s ktorum nema nic,nie je jediny na svete. A ked sa v niecom rozchadzaju nazory,treba ist dalej. Je to normalne. A tie co spominaju lieky,preco by mal do seba pchat lieky? Mozno vyssie davky? Ked aj tak nemusia zabrat a je to zasah dk tela. Ved aj ona moze prejavit lasku a dat psa niekomu,ci?! 🙈 to su uplne absurdnosti. Proste ich to rozdeluje a treba si najst ineho
Tak ja si to realne viem predstavit….mam sice 5.psov, no ti su vonku (menšie plemena) a mam alergiu na psa (dodatočne zistená) Na psie sliny mam alergiu taku, ze mam pľuzgierove cele dlane. A potom rany. Snazim sa, aby ma neolizovali. Okrem slín mam aj na chlpy. Ale ako pisem, mam ich vonku.
No a z jedneho zamestnania som musela odist, tam mali Cane Corso v byte 🙇🏽♀️ Bolo to utrpenie. Kychala som, slzila, dýchacie cesty ma stale boleli, chorľava som bola. Musela som odist. Len kvoli psovi.
Takze chapem jeho obavy, nazory….
A teraz o tom, kto bol prvy….ci pes, ci priateľ, kto je vacsia priorita.
Pes je záväzok na min.7-15 rokov. Tento záväzok si si vzala, treba to dotiahnuť do konca. Pes nie je hračka, ktoru odložíme, lebo nas omrzela, uz sa s nou nehráme, zavadzia nam v byte.
Som alergicky na psa, mal som partnerku ktora mala v dome psa, ktoreho brala ako clena rodiny, naozaj uzasna zena... Problem bol u nas v dochadzani a v tom, ze som bol alergicky na psa i macku ktoru si poriesila neskor... Ja mam zvierata ras, ale toto mi casom liezlo na nervy... Neustale som vykasliaval hlieny, aj ked som si dal sprej, aj led som si dat tabletky... Nas vztah nebol uplne idealny ale podla mna by sme urcite problemy dokazali prekonat keby sa dokazala zvieratiek vzdat... Takto ma to k nej vobec netahalo na dlhsie... Ja len aby ste vnimali aj tento pohlad na vec a situaciu... Chapem, ze ludia veru zviersta ako clenov rodiny, no skutocne vam stoji za to odsunut si tak niekoho koho milujete v ludskej rovine???
Ja by som svojho psa nikdy nevymenila za chlapa, ktory teraz prisiel do mojho zivota
Keby moj partner po roku dvoch zisti ze na alergiu, nvm ci je to mozne 😅 dodatocne dostat, alebo nase dieta by malo alergiu samozrejme vtedy by som nad tym realne uvazovala, ale len do rodiny alebo dakomu blizkemu. Nvm si predstavit ze by som ju dala cudzim ludom, to nikdy.
Takto potom koncia plne utulky, niekto si vezme psa pre seba deti a potom ze co so psom, sup do utulku. Ano zviera nie je viac ako clovek, ale nati ma clovek mozog aby zvazil ci si berie psa s umyslom na cely zivot, nie len kym mu to vyhovuje
@morgano ma to aj druhý pohľad, ak niekto ma rad zvieratá a chce ich, nechce celý život sa "obmedzovat", nie je lepšie to ukončiť a neriešit vzdanie a nevzdanie sa zvierata?
Popravde mam psa, ak by som z nejakého dôvodu mala menit partnera, psa by som sa nevzdala. Určite ak by sme.doma boli alergici uz predtým, nekúpime si psa, to je zase fakt.
Podla mna len nema nejaku Dobru skusenost. Poznam kopec hundrosov, na cele s mojim otcom, ze pes neeee a neviem co. Ked prisiel prvy maltezak, tak aj venčiť ho chodil 🤣🤣🤣, prva sedela pri nom na gauči pri telke. Inak s tou alergiou to nemusi byt take zle. Su plemena, ktore mozu mat aj alergici. Napriklad maltezak, lebo on nema klasickú srst ale vlastne “vlasy”. Napriklad moja civava to bol hrozný pes, som bola alergik na psiu srst, brutal ma dráždila jej srst. Tak som ju zacala strihať. Raz za 3 mesiace ju ostrihali a moja alergia bola ok. Po 10 rokoch mi robili testy znova a tam mi uz alergia na psy nevyšla. Aj dr hovorila, ze moze to presjt tym, ze som bola obklopená psami a telo sa s tym naučilo pracovat. Neviem nie som lekar. Ak o teba bude mat zaujem, tak prijime aj tvojho psika.
@simca06022011 ano, preto som uz o ten vztah viac nebojoval, nechcel som ju obmedzovat
Ja som alergická na môjho psa a nedám ho preč ani keby čo bolo :D takže sprej, vysávať sem tam antihistamikum a ideš. Keď ju ľúbiš nie je čo riešiť 🐶

@martina1985ba 🤦♀️