icon

Pes k ročnému dieťaťu

26. máj 2023

Zaobstarat si psa k ročnému dieťaťu? Zaujíma ma či máte skúsenosť, inak prosím sa nevyjadrujte, diki
Neviem sa rozhodnúť, jedná sa o byt.

Strana
z3
autor
28. máj 2023

@anega79 juuuindakujem za podporu si moc zlatá ♥️♥️♥️

autor
28. máj 2023

@oonnaganamakusai prepáč ale si ma rozosmiala ak keď to je nevhodné

ropucha6
28. máj 2023

Nerobila by som to. Stena neviem ako chces dat - xkrat za den po zobudeni von, ono nebude cakat, ci di dieta zrovna spi, place atd. Starsi pes, no tam by som do toho sla, len ak ten pes bol uz v kontakte s detmi a je velmi dobre znama jeho povaha. Nas pes napriklad nema rad deti (predtym to bolo fajn, teraz bude mat 3 roky a skoro vobec). Nasu polrocnu dceru doteraz neprijal, sice nerobi zle, ale ziarli stale. Isla by som do toho len vtedy, keby sa o psa vysostne staral manzel.

rebrambora
28. máj 2023

Ak mas takuto otazku, tak urcite nie.

anonymanonym
28. máj 2023

@ropucha6 A napr. ja si viem predstavit behat so stenatom von aj s dietatom. Aj autorka pisala, ze chce psa naucit na klietku. Super vec. So stenatom (aj dietatom) idem von, vonku sa male stena unavi (lebo kopec novych vzruchov, socializacia, nejaky mensi trening, hra), prichadzam domov, stena davam so žužlačkou alebo interaktivnou hrackou (to mu pomoze sa skludnit po vzruchoch) do klietky, v ktorej nasledne postupne zaspi. Viem cca odhadnut kedy vstane (a prisposobit tomu cca veci), zaroven mam trochu casu aj keby som to presne neodhadla (pes by si prirodzene nemal špiniť do svojho), vyberam z klietky a utekam znova von. A tak dokola. U nas po tyzdni bolo stena takto naucene na hygienu. Jediny "problem" zostal, ze pri velkej radosti jej trochu cvrklo kedze to ovladanie zvieračou ešte nie je take ako u dospelaka, ale naozaj po tyzdni nadherne chapala kde sa ma vyprazdnit. Zaroven sa nadherne naucila na rezim, ze doma sa primarne oddychuje. Chce to dopredu premysliet logistiku a da sa vsetko.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
cervenaruza123
28. máj 2023

Ja ked som to zvazovala, veterinar ktoremu doverujem, mi povedal, ze k malemu dietatu by vobec ziadneho psa nechcel a to on choval psy a zboznuje ich a vyzna sa v nich. On to myslela z hladiska bezpecnosti, ze dieta do 10 rokov pes nemusi vobec respektovat a moze to byt nebezpecne, aj ked ide o maleho psa.

lylyjana
28. máj 2023

Nie. Znami maju a najradsej by ho niekomu dali. Nestihaju mu venovat tolko pozornosti kolko potrebuje, takze chudak pes. Plus vsade chlpy, viac spiny, stale otravuje aj navstevy, neda sa ani porozpravat lebo bud upozornuju dieta alebo psa. Aj detom vadi lebo im lezie stale tam kam nechcu, jedlo nemozu polozit nikam bez toho aby k nemu pes neprisiel. Plus ide to aj hrozne do penazi.

anonymanonym
28. máj 2023

@lylyjana len vies, okrem tych chlpov a penazi, je to otazka ne/zvladnutia vychovy. Pes nema co otravovat navstevu predsa. Na to je trening, aby pes vedel byt v klude bez upozornovania hoc na mieste aj ked je navsteva. A rovnako je pre mna nemyslitelne, aby mi pes liezol do jedla a aby som musela stale striehnut kam si ne/mozem polozit jedlo lebo pes. Vsak by ma vystrelo. Vela z tych veci co sa tu spomina je fakt hlavne ukazka nezvladnutia nastavenia jasneho rezimu a pravidiel.

rebrambora
28. máj 2023

@lylyjana za toto mozu tvoji znami, nie ich pes.

mima1608
28. máj 2023

@lylyjana v tomto prípade sú, žiaľ, na vine známi a nie pes. Je to nezvládnutá starostlivosť plus výchova.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
anonymanonym
28. máj 2023

@oonnaganamakusai celkom by ma zaujimalo, ci si schopna z videa poznat, ci sa jedna o PP psa (kde by riziko agresivity voci cloveku malo byt minimalne - resp. je to o vychove, ako pri kazdom psovi) alebo o bPP krizenca (kde sa o plemene ani netreba bavit - kedze ide o krizenca, ani o selekcii v chove v suvislosti s neziaducim chovanim atd). Hm?

lylyjana
28. máj 2023

@anonymanonym
@rebrambora
@mima1608
Ja nevravim, ze za to moze pes. Ved aj pisem, ze nevedia sa mu venovat tak, ako si predstavovali. Absolvovi nejake treningy, no zmenila sa muzova praca, musi vela cestovat a kamoska s detmi nezvlada aj deti aj psa. Platia cudziu osobu aby ho chodila vencit kazdy den, lebo nezvlada drzat aj jeho, aj tlacit kocik aj druhe dieta za ruku drzat. Len pisem skusenost zo zivota, ze mozno trocha pockat, kym aj tie deti budu samostatnejsie. Alebo zriesit len maleho psa 🤷‍♀️

miselka007
28. máj 2023

@oonnaganamakusai tak si doteraz asi narazila na debilov ktori si potrebuju dvihat svoje ego nejakym bull plemenom. A je takych naozaj vela.

autor
28. máj 2023

@pietra súhlasím, ale čakať rok nechcem:(

erika237
28. máj 2023

Ty vies ak si povaha, ake mas dieta, akeho mas muza. Ja by som znovu k malemu dietatu nebrala psa, steniatko, ktoremu sa treba venovat, cvicit a tak podobne, ale to hlavne z dovodu nasej rodinnej situacie.
Ak ty vies, ze s manzelom sa doplnate, budes mat v nom podporu a dietatom aj psom tak kludne.

pietra
29. máj 2023

autorka, potom vlastne odpoveď poznáš a asi si písala len preto, aby ťa niekto v rozhodnutí podporil. Vieš plusy a mínusy toho rozhodnutia, poznáš vašu situáciu. Ak si zároveň aj rozhodnutá si psíka nechať aj v prípade, že situácia bude iná, náročnejšia, než si si predstavovala, choď do toho. Ak niekde v hlave je červík pochybností, že však keby sme nezvládali, tak psa dáme preč, tak do toho nechoď.

petka552
29. máj 2023

Mam skoro 5 rocne dieta a 5 mesacnu dceru plus dve civavy. Ani nejde o to vencenie, ale skor o tie chlpy a non stop vysavanie a zmyvanie. To je doslova na porazenie. Uz by som si psika k malinkym detom nebrala. Pricom psov milujem. Dieta zacne lozit vdade chlpy este aj na cumliku, dietatko vsetko chyta potom dava rucky do pusy. Cize ked neviete co s volnym casom tak mozte non stop po zvieratkach upratovat popri tom starostlivost o male dieta, varenie a ine povinnosti…

anonymanonym
29. máj 2023

@lylyjana tak zivotna situacia sa moze zmenit aj ked su odrastene deti, prip. ziadne a zrazu je pes pre niekoho zbytocna pritaz. Niekedy to veru konci aj tak 😔 bez ohladu na deti.

autor
29. máj 2023

@erika237 dakuu

autor
29. máj 2023

@erika237 ďakujem

autor
29. máj 2023

@pietra nie nedáme preč, pes je rodina ♥️

autor
29. máj 2023

@pietra ďakujem