icon

Pes ničiteľ

nelly277
24. júl 2022

Zdravím, hľadám akékoľvek rady.
Mame 3 psov a dvore. Najmladší ma. 10mes. A trhá stromčeky, trhá fasádu, rozhryzol lavicku.. Manžel ho za to uz nepekne zmlatil, za čo sa hádame, nie som za ubližovanie. Vyhrážal sa, že ho hodí do Dunaja. Co by som mala so psom urobiť aby nenicil? Chodíme aj na cvicak. Je mi z toho nanič.

Strana
z2
simona20201309
24. júl 2022

@dada5000 perfektne zhrnuté. Aspoň jedna rada k téme 😀👌
Ešte by som mu nakúpila nejaké hracky, aby sa nenudil. 5-6 hraciek a obmieňať mu ich. Nejaké hrubé lano na hryzenie, loptičky, piskajuce hracky, ... niečo s čím sa bude vedieť aspoň chvíľu zabaviť sám. U nás boli tieto hracky spotrebný materiál. Bud ich rozhryzla na totalku,alebo si ich zahrabavala a spomenula si na to až o pár rokov kde sú 😅

zmrzlinka2021
24. júl 2022

@lenka7477

"Manžel ho za to uz nepekne zmlatil, za čo sa hádame, nie som za ubližovanie. Vyhrážal sa, že ho hodí do Dunaja"

- pre mna cisty psychopat a clovek co nema mat zviera, ktore si vyzaduje starosltivost...

A nie, zmrzkou nezachranis nasilie, ci pachane na zvieratach, ci na ludoch - zlo treba vzdy pomenovat zlom.

marca12
24. júl 2022

@nelly277 asi ta nepotesim,ale z toho musi vyrast. Mali sme psika nicitela,vyhresili sme ho,ked nieco urobil,bol ucenlivy,ale akonahle sme boli v praci a on bol sam doma,podotykam,vybehany,unaveny,vzdy sme nasli znicene okolie. Vyhryzena fasada,kriky....vsetko,co sa dalo znicil. Nikdy ame ho nebili,netrestali sposobom,ktory by mu ublizil. Pomohlo,ze v case,ked sme neboli doma,byval vo voliere. A ked sme boli doma vzdy pusteny a pri nas. Vyrastol z toho a cca po 4 rokoch s tym prestal 😀

nurielka
Autor odpoveď zmazal
ckocka
24. júl 2022

Prečo ste si psov vlastne zadovážili, a prečo práve také plemeno?

trema
Autor odpoveď zmazal
majlo1234
24. júl 2022

Musi z toho vyrast, aj plemeno tomu dodava raz, stafford je holt akcak. Najlepsie ho unavite(kazdeho psa) psychickou aktivitou-poslusnost, interaktivne hracky, hladanie hraciek/mlsiek. Ja uz ani neviem, co sa este da robit, mame uz stareho psa a roky toto neriesime. Cize treba len vydrzat.

A manzel bol asi v afekte, vtedy sa clovek noc neovlada, nemyslim, ze by to myslel vazne

elizabet173
24. júl 2022

@nelly277 ani som nečítala diskusiu, muž ho zmlátil? Je normálny? Ja by som zmlátila jeho, mal ho vychovávať, keď to nedokáže, zveriť ho odborníkovi. To čo je za debilný prístup? Aj svoje deti mlátil, keď niečo vyviedli? Veď aj tie aj psík to robia za účelom hrania a spoznávania, nie za účelom ničenia. Často nám tým chce či dieťa, či psík niečo povedať.
Tu má manžel povinné čítanie na dnešné poobedie a do Dunaja nech skočí sám, schladiť sa https://www.vycvikpsovbratislava.sk/

dada5000
24. júl 2022

@simona20201309 presne tak, hracky su spotrebny tovar😉 len my uz lano nenechavame bez dozoru, rozkusane bolo vzdy do par minut a ta nasa potvora uz ozierala vlakna. Co je dost nebezpecne na zaludok a creva. Tak my mame jeleni paroh- to je pre super pre psov co maju potrebu okusovat. Aj si cistia zuby, aj im to neublizi

nelca84
24. júl 2022

@nelly277 jezis, ved je to este stena, este sa len uci co sa smie a co sa nesmie. To aj male deti mlati, lebo sa este nevedia spravat ako dospele? Prepac, ale keby nieco take spravil v mojej pritomnosti, tak by som mu asi *ebla lopatou po hlave. Neznasam takychto psychopatov. Stena treba vychovavat a cvicit, nie ho mlatit, radsej mu najdite laskavejsi domov.

krisbar
24. júl 2022

Taky pes pottebune 2+h denne prechadzky, potom bude len tisko niekde spat. Nicenie a trhanie robia psi ktori su nevybureni, najma mladi. Treba sa mu venovat, trening unavi hlavu, hodinovy beh telo.

estrella5
24. júl 2022

- Je to pes v puberte. Je úplne normálne, že vyvádza a skúša hranice. Pubertu treba holt, prežiť. Pristupovať k psovi s trpezlivosťou, pochopením k obdobiu v ktorom je, ale zároveň byť poriadne dôsledný a pre psa čitateľný (aby jasne vedel čo áno, čo nie, aby mal jasne označované ne/žiadúce správanie).
- Pri nežiaducej činnosti zákazový povel a následne presmerovanie pozornosti na niečo iné (na hračky alebo dať nejaký iny povel). Je lepšie psovi zároveň povedať čo má robiť ako len niečo zakázať. Ak niečo vyparatí a vy ho neprichytíte pri danej činnosti - neriešiť to. Riešiť to má význam len vtedy ak ho pri tej činnosti vidíte.
- Psovi vytvoriť režim. Na to je naozaj fajn klietka/voliéra. Treba si naštudovať ako psovi vytvoriť k tomu pozitívny vzťah. A používať ju s rozumom.
- Psa primerane zamestnať. Fyzicky (pravidelnými prechádzkami, pohybom), ale aj psychicky (tréning, hra,...)... Fajn sú aj plniace hračky, hlavolamy, čuchacie koberčeky, lízacie podložky, rôzne žužlačky....

A áno, neodpustím si pripomienku aj k manželovi - mlátiť psa?vyhrážať sa hodením psa do dunaja?ako fakt??? Ak by s týmto správaním pokračoval, tak ja osobne by som s takým človekom nebola, ale v každom prípade minimálne by som radšej našla tomuto psíkovi nový domov...

lenkakravcova
24. júl 2022

@nelly277
Skús stromčeky natrieť paprikovou pastou (alebo chilli omáčkou alebo štipľavá horčica). To isté okolo veci, ktoré zvykne trhať. 🙂

simona20201309
24. júl 2022

@dada5000 😀 áno pripomenula si mi, že tie lana som brala so sebou dnu, keď sme sa dohrali. Ach pospominala som si.... co by som dala aspoň za ešte jediný deň s ňou.... hoc by roztrhala všetko čo jej stalo v ceste.... Dnes máme už len krásne a vtipné spomienky 😪

zefyra
24. júl 2022

@nelly277 Som inšpektorka pre zvieratá v núdzi. Pes už nie je podľa zákona vec ale zivy tvor. Akékoľvek ublizovanie zvieraťu je už trestný čin. Šteňaťu sa treba venovať a hlavne počítať s tým ze nejaký čas bude čokoľvek ničiť. Váš manžel nemal mať žiadneho psa keď sa tak chova. A hlavne nech sa nečuduje ak ho raz nekdo uvidí a nahlási ho.

estrella5
24. júl 2022

A inak mne napr. príde úplne normálne na určitý čas po zaobstaraní šteňaťa urobiť provizórne úpravy. Odstrániť všetko čo sa dá z dosahu psa, či už odniesť inde, presunúť vyššie, zahradiť, oplotiť, atď atď.. My sme tiež mali byt poupravovaný, sme aj nábytok trochu popresúvali, veci poschovávali do skríň alebo poukladali vyššie + sme využívali klietku (má to ako svoje bezpečné útočisko) a ešte aj kameru máme. Som toho názoru, že čo necháš šteňaťu/psiemu pubertiakovi k dispozícii o to môžeš ľahko prísť... 🤷‍♀️🤭

lujza123
24. júl 2022

@nelly277 tak je to šteňa, niektore rasy sú doslova likvidacne tornáda

Stromky oplotit, záhony ohradit neviditeľným elektrickým plotom, je to drôt v zemi a pes má na sebe obojok ktorý ho kopne keď sa k nemu priblizi

Surové kosti na hryzenie

Psa pod dohľadom, brániť mu v ničení.

Sú aj spreje proti psom na striekať tým predmety

Veľa venčiť, unavit ho

lujza123
24. júl 2022

K tomu mlateniu psa a vyhrazanim sa Dunajom.

Mame psa zdrhaca. 1.80 plot prelezie ako veverica. Na pokutách u policajtov zahucalo niekoľko stovák eur, na neustály tunning plotu ani nehovorim. Tiež ma niekoľkokrát priviedol do stavov absolútneho zúfalstva, raz som po ňom vrieskala ze ho idem darovať cez bazos a ako dôkaz ze to myslím vážne som ho fotila mobilom 😃😃 pes kukal ako puk na mňa a mne až potom došlo ze zbytočne fotím však mi nerozumie 😂😂

nelly277
autor
24. júl 2022

@lujza123 spreje nefungujú, ploty okolo stromčekov strhol, o el. plote som netušila, pozriem na to, ďakujem za radu

nelly277
autor
24. júl 2022

@estrella5 nuž ale mame obhryzenu aj fasádu až do polystyrénu

nelly277
autor
24. júl 2022

@lenkakravcova fasádu som natrela chilli, bez úspechu, hryzie ďalej. Maju aj kong hračky, parohy, uz neviem co tvrdšie je.

estrella5
24. júl 2022

@nelly277 chápem, nám predchádzajúca fenka ošupovala tapetu na stene, ničila obklady, škrábala po podlahe,... 🙃 teraz čo máme fenku, tak tá nezničila nič.. ale som presvedčená, že je to aj tým, že mám ooooveľa viac informácii ako sme mali predtým... podľa mňa treba naozaj unaviť, fakt ideálne najmä psychicky (na nadmernú fyzickú záťaž ešte pozor - vyvíjajú sa kĺby a tak).. trénovať, hrať sa, socializovať, brať všelikde.. a potom unavený pes nemá potrebu ničiť.. aj keď... zas veľká únava budí v šteňatách niekedy tigra 😁 a z tej veľkej únavy sú ešte horšie (niečo ako unavené dieťa) 😁 a vtedy je zas super tá voliéra/klietka, ktorá ich učí oddychovať...

maxiva
28. júl 2022

@nelly277 a tebe to príde normálne, že toho psa zmlátil? Len raz by to môj chlap skúsil len raz... Na psa sa ruka nedvíha nikdy! Raz mu do tej paprce skočí a keďže je to miešané s cane corso, moc mu z nej neostane. Nech sa nediví...

Strana
z2