Pes plus dieťa
Ahojte mamičky.....čakáme prírastok a veľmi sa obávam ako to naša 6 ročná fenka (york) zvládne...Je na mňa veľmi naviazaná a bojím sa, že si na malé nezvykne a bude veľmi žiarliť. V žiadnom prípade ju nechcem dať preč, to by mi puklo srdce, ale bojím sa, že si nezvykne. Aké máte skúsenosti, poprípade mi dajte nejaké rady. Dakujem 🙂
úplne vám závidím, ked vidím tie vaše fotky ako si na seba obe strany zvykli, nech to už aj my máme za sebou :D
@hennyinnsbruck pri hračkách keď je zobral som mu ju zobrala a opakovala nie že to sú Amelkine hračky a ukázala som mu kde má on hračky. Potom jej hračky ignoroval a ignoruje doteraz max keď ešte nevedela behať a ona niekde hračku odhodila alebo bola od nej ďalej tak jej ju buď nosom posunul k nej ak bola plastová alebo normálne jej doniesol.
@janulka2811 oh nieee nevolala by som ziadnu ochranu zvierat.. A ani som nenapisala ze som mojich nevysticovala alebo tak. Ja mam len taky nazor ze musim mat oci na stopkach ked uz mam dieta a psa aby dieta neublizilo psovi..lebo ten pes ma tiez narok na svoj priestor.. A nie neviem ako budem ja reagovat ked malinka bude tu, ak pride k takej situacii..
.. Mne jedno dieta pred par rokmi dodrbkalo starsieho a podarilo sa aby deti akceptoval..bez bitky a sticovania... Pravdu mas, dieta je na 1 mieste😊😊
@dominika7990 ok dakujem uz teraz ked som kupila par hraciek Cumeli akoby to bolo pre nich, hned som vravela nie.. Takze stale dokola opakovat... Oki dakujem budem to tak robit😊😊
@hennyinnsbruck no nezabudni stále kupovať aj im aspoň každý druhy nákup keď budeš kupovať aj dieťaťu. Ja som to riešila loptičkami keďže tie vždy rozkúsal. Aby sa tiež tešili z novej hračky.
@dominika7990 aaaah ok.... Dobre skusim to tak 😀
@zurom nemaj z toho stres. Pes cíti, že sa príde mimčo a zvyká si celý čas... Máme doma stafforda, ktorému ublížil chlapec keď bol ešte šteňa. Nemá rád deti alebo skôr je pri nich dosť napätý ale moje deti miluje. S dcérou spáva a s 10 mesačným synom sa hrá s loptou. Samozrejme bez dozoru netreba nechať ani tak malého psa 🙂
@zurom my sme vopred fenku cvicili. Ked som bolav 12tt kupila som si stena ridgebacka. Cvicili sme, aby si zvykla na tahanie za usi chvost a pod. Sice tiez ziarli na malu a nema velmi deti v laske, ale nikdy nic nikomu neurobila. Ked je toho vela, tak max zavrci, aby dala najavo, ze staci. Mala jej moze strcit ruku do papule a nedovoli si ani stlacit zuby. Ako si vychovas, tak mas... a je jedno, ci dieta, ale pes 😊
Ja mám 50 kg slovenského čuvača, pred narodením detí bol on ako naše bábo. Mal prístup dnu, keď manžel robil 24 ku, spal mi pri posteli. Zoznámili sme ich tak, že som dala ovoňať oblečenie,potom nožičky a pod. Tiež som čakala že bude žiarliť ale zachoval sa skvelo, teraz ich stráži, hrajú sa s ním /minulé všetci traja v jeho búde/. Samozrejme nikdy bez dozoru. Keď ich má dosť,niekde sa schová a vtedy už vedia že mu majú dať pokoj. Neboj sa a nestresuj dopredu. Budeš riešiť za pochodu.
@hennyinnsbruck môj pes má cca 60kg a je mi jedno prečo zavrčal, dostal nakladačku. Stalo sa to len raz, takže si to zapamätal. A áno mohol mu potom malý aj liesť do papule, váľať sa po ňom, alebo mu nechtiac pristúpiť chvost, či zatiahnuť srsť. Samozrejme že upozorňujem aj dieťa, ako sa má chovať a psa chválim, keď vidím akú má trpezlivosť. Často sa rovno postaví k chladničke a čaká odmenu.
@hennyinnsbruck nic v zlom ale ja by som dala radsej psa do ohradky nie dieta 😂 a babo bude objavovat svet, zakazat mu pohybovat sa po byte a plazit sa, ved lebo pes tu je? 😂
@romiada 🤔
@hennyinnsbruck si nastvana? 😁 aj ja lubim psy, ale v tomto "suboji" by vzdy u mna vyhralo dieta. Teda co sa volnosti pohybu tyka. Nemyslim sklbania za chlpy, usi, chvost a spol. 😉
@romiada oh nie kdeze... Ja nie som urazliva😊a uplne ta chapem. Dieta je aj bude na 1.mieste aj u mna urcite 😊
Mám 4,5 ročnú sterilnú fenku z útulku, ktorá mi bola ako dieťa, brala som ju so sebou všade, nonstop s ňou, všetko s ňou :D posledný týždeň tehotenstva pri mne prestala spávať, sama odišla, zrazu som porodila, prišla som domov s malou a nič.. úplne ma ignorovala prvý týždeň.. chodila som za nou a ona odišla, bola som vtedy hormónmi nabitá, takze som kvôli tomu stále len plakala :D miesto kojenia som rozmýšľala nad tým čo mám spraviť aby sme zas boli kamošky :D tak som ju začala bravat von ráno, keď mala spala.. keď sme prišli domov zas ma ale ignorovala.. neskôr som naviazala malú do šatky a nechcela ísť so mnou ani von :D bolo to strašne, ja som sa hrozne trápila, pritom pre niekoho je to len pes :D :D a jedného dňa asi po dvoch mesiacoch prišla za nami do izby a doniesla mi hračku :D myslela som že od šťastia vybuchnem :D odvtedy bola ako vymenená :D stále s nami, pri nás, stále malú oblizuje :D hračky jej nosí, takze nič iné nerobím len delím hračky že ktorá ktorej patrí :D je to super :D ja ich veľmi milujem :D o ničom inom nerozmyslam len nad ďalším psom a ďalším dieťaťom :D dúfam že do roka stihnem oboje ❤️
@hennyinnsbruck my sme riešili pred narodením dcéry ako to bude, bezpečnosť, hygiena, mojkanie atď a dopadlo to tak, že sa hrali spolu, muž ich dokonca aj do postieľky dal, dcéru, psa, hračky... Pes hlásil všetko, kedy sa zobudila, kedy jej padlo jedlo, duduska... Bola to au pairka, busom, už nežije
@annaanna to mi je luto😔😔... Muselo to byt krasne😍😍😍
My mame niekolko psov a cakame babo.
Je ine cudzie dieta ktore vidi prilezitostne a ine vlastne s ktorym bude denno denne v kontakte. Mam o tom nieco nacitane a posielam clanok kde su dobre rady: https://korzar.sme.sk/c/4703166/pes-a-novy-clen...
Psik sa musi v hierarchii rodiny zaradit prirodzene zase na posledne miesto,babatko musi byt nad nim.
Moje dieta ma 8 mesiacov , mame psika z utulku 5 rokov. Bol to zlaticko, aktivny, hravy a velky mojkac. A ziarlivy. Pred porodom som to hodne riesila, ako to bude zvladat, ich prve zoznamenie atd. Malu ignoroval, ona jeho pochopitelne dlhu dobu tiez. Pomaly si zvykal, ze nie je stredobod vesmiru on, malu sem tam olizol. Zacala sa plazit, chodit za nim, dotykat sa ho. Zacal na nu vrciavat, my sme zacali riesit s dogtrainerom, ale prva reakcia pes okamzite prec k svokrovcom. Batolatu nevysvetlis, ze havo spinka, havo to ma rad za uskom, nie na chvoste atd. Pes ma drzat ako hluchy dvere, nie vrcat a cvakat zubami. Takze my s nim trenujeme, ked zavrci okamzite dostava po nose a je vyvedeny z miestnosti, kde sme - ze konkretne pre toho nasho ke to najvacsi trest. Uvidime, zatial teda nic moc... Je mi to velmi luto, lebo ho mam rada, ale svoje dieta mam radsej. A ak to spolu nezlepsime, pojde prec.

@zurom psík je predsa len zviera takze stále budeš musieť jedným okom aj psíka pozorovať pri bábätku ale budú super kamosi .. ja som veľmi rada že moja mala vyrastá so psikom.. keďže aj ja milujem zvieratá a snažím sa aj dcérku k tomu viest ...aj jej prvé slovo v 10m bolo havo 😂 je z nej očividná psickarka ....