icon

Pes v posteli

mia885
12. aug 2015

Tak maminky aby ste si nemysleli, tato tema neni vymyslena,. Ani to neni vtip.. Takze , byvame v dome, mame psa , vsetko by bolo ok ale v com je problem pes( nie male plemeno, spava lezi , oddychuje na nasej posteli,kde spime ja s priatelom... Avsak mne to vadi.. Podla mna to neni hygienicke a pes by mal vediet kde je jeho miesto.. Ale priatelovi to neprekaza , on je rad, ale mne to neskutocne vadi.. Je to nie maly pes ktory je vacsinu dna vonku, ked pride dnu vsade je piesok zem.. Ako dlazka sa zametie zmyje...to neni problem ale ja predsa nebudem davat a prat ciste periny a obliecky kazdy den,, ked mi uz dojdi nervy tak to priatelovi poviem len potom je vzdy z toho hadka... Ok je to jeho pes, ma ho rad, ale mal bypoznat hranice od kial po kial.. Ked som mu to povedala ze malo by mu zalezat nie na tom co chce pes .. Ale co ja..Tak ignoracia a este si zacal piskat...ja tiez nerobim co viem ze by mu vadilo ale v tomto ..ako mu to vyhovorit? Ako to riesit... Alebo kolke z vas co mate rodinu pes spava s vami na posteli? Dakujem za vsetky rady a nazory ...

mia885
autor
13. aug 2015

@sissy27 psa mame rok a pol, ale pred tym ked bolo male stena na vysoku postel nevyskocilo, taktiez sme byvali v byte,, cize pes bol viac dnu ako von cize s cistotou sa to neda porovnat .. To neni o zvyku ze mal najprv psa .. A ja som k nim prisla...

mia885
autor
13. aug 2015

@sissy27 pred tym ako stena nedokazalo samo vyskocit na velku vysoku postel, teraz nema problem taktiez sme byvali v byte. Nespavala dokonca ani s nami v izbe...to je nieco uplne ine,,, neporovnatelne...

mia885
autor
13. aug 2015

Ale predsa ja nezakazujem psika ved aj ja ho mam rada... Tu ide o nieco ine... Kazdy ci pes ci clovek ma mat svoje miesto na spanok. Svoje miesto kludu a odpocinku.

mia885
autor
13. aug 2015

Dakujem vam zienky za rady a vase nazory... Ja len na okraj este spomeniem, mame aj male dietatko , to samozrejme spinka v svojej postielke. Inac ja mam nasho psa velmo rada len tato jedina vec mi vadi a koli takymto veciam sa nerozchadza.. Len to p

mia885
autor
13. aug 2015

Len to potrebujem nejak doriesit vymysliet. My s priatelom sa velmi milujeme... Tak nejako to vymyslime k obojstrannej spokojnosti... Nemozem spat burka je, tak pisem 🙂))))

dagmar19
13. aug 2015

Hmm a dvere sa vám nedajú zavrieť, aby nevyskakoval na posteľ?.. a popravde ja by som priateľa aj so psom vykopla na gauc neexistuje, aby som odišla ja z postele kvoli psovi 😀 keď chce radšej spávať so psom tak prosím 🙂 ale nie v našej posteli. My tiež máme dvoch psom a kocúra - kocúr je von, veľký pes tiež ten má voliéru a malý (čivava) má svoj vankúš a miesto a tam spáva 🙂

mia885
autor
13. aug 2015

@petulda333 je rozdiel mat v posteli taketo baby ako 30 kg plemeno 🙂))) toto je neporovnatelne .. Tiez bytovy a pes v dome a s celodennym pristupom von...

sidicek
13. aug 2015

@mia885 nechapem,male dietatko ,ktore by este malo narok byt s vami v posteli ,supnete do vlastnej postieľky a spite so psom? OMG

cartridge
13. aug 2015

@mia885 Pes a iné zvery v posteli - čistý hnus !!! A to mám rada zvieratká, ale zviera má byť vonku, nie v dome a tobôž nie v posteli. A zvlášť, ak sú v dome deti. Ty tiež asi nelezieš psovi do búdy alebo sliepke do kurníka, či ?

mia885
autor
13. aug 2015

@cartridge no ved ano mne o tomto nemusis pisat,, ja mam rovnaky nazor.. Ale co mi je smiesne tu sa naslo zopar takych co vravia ze rozchod 🙂))) na to som nikdy ani nepomyslela a uz vobec nie koli takejto veci... A tiez sa mi nezda davat psa a cloveka na jednu uroven.. Si to napisala dobre , tak tieto co maju ten nazor ze jedna uroven kludne si mozu ist ustlat ku psikovy do budy ...🙂

mia885
autor
13. aug 2015

@cartridge a mozu jest granule spolu z jednej misky tiez 🙂)))

charlie1980
13. aug 2015

Ja mam psov naozaj rada. Mala som tiez jedneho 15r, ktory spal v posteli (yorki) No je to male plemeno, neplzol, spal pri nohach a zdrzoval sa v byte. Ale aby mi niekto sikal do postele nejaku dogu, ktora sa zdrzuje vonku, tak to nie...! To by som Fakt priatelovi dala na vybe: Bud ja alebo pes. Presne ako pises, ved by som nestihla vymienat postelne pradlo! Prach, piesok, dazd, spina, to jemu nevadi ???? Este raz. Mam rada psov, Ale odtial potial.

petulda333
13. aug 2015

@mia885 pozri pre mna je pes a clovek na jednej urovni a vzdy bude...podla mna ty ani nevies co chces..na jednej strane ti to vadi a na druhej nic nemienis robit!ak by ta ten tvoj naozaj lubil tak ten pes pojde prec...lenze zrejme mu je pes prednejsi nez ty!ja svoju lubim ale kvoli mm musela ist z postele prec!prepac ale podla komentov mi prides uplne divna...si rozmysli co vlastne chces od zivota

tajka1986
13. aug 2015

@mia885 ja mam rada psov,aj doma jedneho mame,je to krizenec,maleho vzrastu,ale na postel ani na gauc mi nechodi. Ma svoj pelech a hotovo. Pes na postel proste nepatri podla mna. Po venceni VZDY umyvam laby,aj ked je sucho a neprsi. Nastasie moj muz je rovnakeho nazoru,ze pes ano ale vie kde je jeho miesto.

mia885
autor
13. aug 2015

@petulda333 podla mna si ale uplne divna ty ked zviera a clovek je na jednej urovni... Mas pisane ze si tehotna tak ktovie mozno potom budes svojho psika milovat viac ako svoje dieta alebo rovnako ked jedna uroven...ty si spravila kompromis pre toho tvojho.. Mozno ja budem musiet tiez spravit kompromis.. Takze neries ci lubi alebo nelubi niekto ked o tom nemas ani paru... Ked nepoznas... Ja som sa pytala na ine ako riesit tuto vec k spokojnosti oboch stran...

danielita18
13. aug 2015

no ked tu čítam niektoré tie komenty tak mám dost a práve pretoto mám radšej ľudí ako zvieratá,niekedy už podla jejdnej vety si vie človek dovtipit čo kto zač a pritom môže mat doma vyblízkané bez jednej bodečky na dlážke, a predstavte že ja ako dieta som sa hravala aj v kuríne aj v psej bude a som tu živá a zdravá bez alergií a všeliakých iných chorob a bacilov,sliepky a psy mi aspon hračky nebrali 😝

mia885
autor
13. aug 2015

@petulda333 ale no nemusime sa tu dotahovat, kazdy ma ten svoj nazor a je normalne ze kazdy si ho bude obhajovat... Dakujem aj za tvoje komenty , tiez to mozem vidiet aj z inej strany... Tak si teda nazivajte so svojim psikom a vsetko dobre s baby potom.. Pekny den 🙂

dagmar19
13. aug 2015

@danielita18 😀 mňa tak napadlo práve, že ja som sa tiež hrávala v psej búde aj do kurína som sliepkam liezla u starých rodičov a dokonca aj kravy som chodievala v lete pásť a aj v byte sme psa mali a aj škrečky a napriek tomu mám všeliaké kožné problémy a alergie 😀 taký paradox ale aspoň som živá a dá sa povedať, že aj zdravá 🙂

danielita18
13. aug 2015

@dagmar19 no ale to môže byt nikedy aj z pracovného prostredia to je ťažko ja som hlavne tým myslela,že čím človek viac hladí na poriadok a čistotu tým je to horšie,ved ked sa len pozrieme na tie cigánske osady tak tým detom fakt nič nie je ved cigáni chodia po doktoroch len simulovat,mne to aj nasa pediatrička povie že cigánčencom nič nie je a v akých hrozných podmienkach žijú,tak preto to s tou prehnanou čistotou neprehanam,snažím sa mat vždy upratané ale pri 2 ročnom dietati sa to už neda radsej s nim idem von a upratujem ked spí aked sa zobudí tak za chvilu je tu tak isto ale je to dieta,on sa vnutri nudí je naučený stale vonku, a jasne ze človek si imunitu v sterilnom prostredí nevytvorí,máme aj psíka a spí s nami v posteli momentálne už len s malým pri nohach a jasné že nechodí do vnutra zablatný a špinavý a niekdy je malý špinavší ako ten havko,ved je to dieta,kaluža je najlepšia hračka,a ešte k tým sliepkam ja som čakavala na vajíčko nemala som vacsej radosti ako ked sliepka znielsa vajce a ja som ho mohla babke priniest a uložit do kartona a mohla som počítat kolko ešte chýba kým bude plný,to bola zábava 🙂

marianna_peskova
13. aug 2015

@mia885 Som na tom opačne. Ja mám psa - mopsa a najradšej by som s a s ním stále túlila v posteli. Lenže priateľovi to vadilo. Porozprávali sme sa o tom a pes už k nám, na posteľ, zavíta tak najviac na desať minút, kde sa pohráme a ide spinkať do svojho lehna.
Tým chcem povedať, že je to o prístupe toho druhého. Tvoj priateľ ho má asi až tak rád, že tvoje prosby jednoducho NECHCE pochopiť.

katka1981
13. aug 2015

@mia885, no pekne, ja ze to pisem ja. Ale do postele moc nechodil, skor do spalne hlavne ked som nebola doma. Neuveris ale po 6,5 roku sa mi podarilo zariadit ze nechodi dnu. Max. ked je burka tak do suterenu pod schody aby sa nebal. Tiez mame mega psa a nosil piesok a hlinu. Keby bol cisty, nevadi mi to. Dufam, ze to takto u nas aj ostane, najhorsie budu zimne mesiace ked budu lietat petardy.

mia885
autor
13. aug 2015

@marianna_peskova dobre si to napisala .. Je to o rozhovore. A veru asi na tom nieco bude ... :( ale no..uvidime..

sklamanakanya
13. aug 2015

@maslenka47 niečo na tvojom názore je pravdivé. Ale len niečo...
Tak hádam daký kompromis, nie? Partnerstvo nie je o tupej tvrdohlavosti. A čo keby mala alergiu? Alebo sa narodí bábo? Tiež je PES dôležitejží, lebo tam bol prv ?
Keby to bol bytový psík, ok.... ale pes čo behá po vonku do postele? By letel veľmi rýchlo z bytu....no isto :D upratovať po chlapovi a ešte aj po psovi....

bosoriak
13. aug 2015

@mia885 Ja len trochu z chovatelskeho sudka - pes na postel nepatri. Robi to zle samotnemu psovi. Ak sa pes povysi na uroven cloveka, niekde sa stala chyba. Pes je v ludskej svorke VZDY na poslednom mieste. Ako moj znamy hovori - bud posledny alebo mrtvy. Znie to hrozne, ale je to skuseny chovatel niekolko generacii psov azijskych ovciakov a podobnych komplikovanych plemien. Ale plati to vseobecne. Ak sa pes povysi na uroven cloveka v pravach - spavanie v posteli, prvy dostane zrat, dovolim mu neposluchnut, nepotrestam ho za napr. aj co len zavrcanie na clena svorky, taky pes je zmateny. A to je zaciatok velkych problemov. Vela ludi si to neuvedomuje a v dobrej viere dovoluje psom mnozstvo veci, co by nemali. Pes je predurceny na to, aby bol vo svorke vzdy na poslednom mieste, tam je spokojny a tak to ma byt. Z tohto dovodu jednoducho nesmie spat v posteli.
(Osobne si myslim, ze za urcitych okolnosti - bytovy pes, pripadne ak si je majitel uplne 100% isty, ze pes chape svoje miesto vo svorke, je to spavanie na posteli mozne, ale naco?)

Ty mas vsak problem s partnerom, jednoducho nie je mozne, aby absolutne neustupil v takejto dolezitej veci. Bud to ty neprezentujes dostatocne dorazne, aby pochopil naliehavost situacie. Alebo je on ignorant. Tvoja volba, sama si uvedom, ako velmi je to pre teba dolezite. Ja si neviem predstavit, ze by som sa pol roka hadala o niecom, co je pre mna absolutne nepripustne. Nejde o psa, ide o riesenie konfliktu.

sklamanakanya
13. aug 2015

@bosoriak súhlas.

matta308
13. aug 2015

@mia885 ahoj, ja som bola v rovnakej situacii,alebo teda podobnej 🙂 mame psika 2 roky, ma svoju "klietku", zatvaraciu...kedze sme v byte,tak aby nam nespavala na posteli, zatvarali sme ju tam na noc, nech si na to zvykne... lenze potom ju moj drahy zacal otvarat, nechal ju spavat na posteli, aj napriek tomu ze som bola zasadne proti.. tiez som nazoru ze pes ma mat svoje miesto, predsa sa neumyva kazdy den a nejake tie bakterie urcite na par castiach tela ma 🙂 vydrzala som to par mesiacov, ale potom som s tym sama spravila koniec.. proste som ju razne z postele vyhnala, ak nepomohlo,tak isla do svojho "domceka"..a po case to zacala respektovat aj ona, aj moj drahy...musis to proste vziat do svojich ruk a psika to odnaucit 🙂 drzim palce

bucula
13. aug 2015

Nastahuj si ty do postele macku 🙂 🙂 🙂. Mozno mu nieco zacne vadit 🙂 🙂 🙂

lauricka
13. aug 2015

@mia885 heh, tak nech si vyberie, bud Ty alebo pes. No a ked si bude piskat a nebude reagovat, tak zober si ciste periny a chod spat inde, napr. do obyvacky a on nech si spi v tej hline. Neper mu to a neprezliekaj. Co sa s nim kasles? Nejako podobne to vyries. Nech vidi, ze to myslis vazne a nenechas si skakat po hlave/posteli v tomto pripade. Jo a ked uz sme pri tom, planujes s nim mat deti? Nechces si radsej niekoho normalneho k sebe najst? Vies, tie deti budu na posteli s tym psom z dvora alebo tak nejak? 😕

tomiholjubavi
13. aug 2015

@petulda333 🙂 moj pes tiez spava s nami...nastastie nikomu z nas to nevadi...a menim plachtu kazdy pripadne kazdy druhy den, nie preto, ze by bol spinavy, ale preto, ze sme tak navyknuti. plachtu menime stale a obliecky raz do tyzdna.
mali sme este jedneho psa, miesanca labradora a rotweilera, ten vsak spaval na zemi. tiez nebol spinavy, ale pustal vela chlpov 🙂

petulda333
13. aug 2015

@lauricka onibuz dieta maju..mne to nepride normalne ze jej partner jej nechce vyhoviet..nechapem..
@tomiholjubavi ja som tiez stale menila a cistila...aj psa kupala a umyvala po prechadzke..ale mm zacala svrbiet koza tak sla na zem...a nejak jej to nevadi...skor ja som to horaie znasala 🙂 juj ale ten vas je na spapanie :-*