icon

Pes v posteli

mia885
12. aug 2015

Tak maminky aby ste si nemysleli, tato tema neni vymyslena,. Ani to neni vtip.. Takze , byvame v dome, mame psa , vsetko by bolo ok ale v com je problem pes( nie male plemeno, spava lezi , oddychuje na nasej posteli,kde spime ja s priatelom... Avsak mne to vadi.. Podla mna to neni hygienicke a pes by mal vediet kde je jeho miesto.. Ale priatelovi to neprekaza , on je rad, ale mne to neskutocne vadi.. Je to nie maly pes ktory je vacsinu dna vonku, ked pride dnu vsade je piesok zem.. Ako dlazka sa zametie zmyje...to neni problem ale ja predsa nebudem davat a prat ciste periny a obliecky kazdy den,, ked mi uz dojdi nervy tak to priatelovi poviem len potom je vzdy z toho hadka... Ok je to jeho pes, ma ho rad, ale mal bypoznat hranice od kial po kial.. Ked som mu to povedala ze malo by mu zalezat nie na tom co chce pes .. Ale co ja..Tak ignoracia a este si zacal piskat...ja tiez nerobim co viem ze by mu vadilo ale v tomto ..ako mu to vyhovorit? Ako to riesit... Alebo kolke z vas co mate rodinu pes spava s vami na posteli? Dakujem za vsetky rady a nazory ...

zibi
14. aug 2015

@mia885 este som si precitala tvoje odpovede, kde si pisala, ze pes bol s tebou od steniatka a ze potom ste z bytu presli do domu ... zjavne ty a ani tvoj partner vela toho o zvieratach neviete..a neviete ich cvicit ..jednoducho steniatka , maciatka - od malicka ucime nejakym principom, povelom, ktorym budu rozumiet a nebudu nam skakat po hlave, ked budu uz starsi a robit bordel a neprijemnosti... psa, macku zviera - musis trenovat, vychovat a aspon zakladnym povelom a veciam, ktore nechces, aby robil... veta typu, ze nevyskocil na postel, lebo bol male steniatko neobstoji ..ved predsa aj dietatu povies a ucis ho , aby nestalo v otvorenom okne a ucis ho to od malicka ... a veta typu je male a nedociahne na okno neobstoji v sirsej perspektive ked vyrastie a nebude o tom pozornene co vypadne z okna ?? to je obrazne povedane...
stale hovorim, ze luida co chcu zvierata , by nemali nechat rast to zviera ako burinu, ale maju sa mu venovat..ked na to nemaju cas, nevedia tak si bud zviera nemaju zaobstarat, alebo sa maju poradit s niekym, chodit na cvicisko a podobne .... a psy su velmi ucenlive zvieratka ...

mam zviera a od mala som ju ucila, ze nemoze liezt na stol, nemoze ist na kuchynsku linku, je to sice macka a domaca, nechodi vonku, ale je velmi dobre vychovana - rozumie vsetkemu co moze a co nie a to je macka..podla ludi nevycvicitelna ..a je poslusnejsia ako niekotre deti ..a nemyslim si, ze moja vychova a cvicenie a moje zakazy jej nejako ublizuju ..proste vie co moze a co nie a jednoducho aj ju samu ju to udrzuje v istej stabilite a rovnovahe - pretoze zachovaj si poraidok a poriadok si zachova tebe...

mam pocit ze stary psik to nie je a nie je neskoro naucit ho zakladnym veciam ..jasne, ze kazdy pes automaticky chce byt na sedacke, v posteli s panickom, ved je to take pohodlne a prijemne - ale ked je stale vonku a je to vonkajsi pes a tebe to vadi... da sa to naucit ..a ani psik nebude trpiet . niekedy nastanu v zivote aj cloveka a zvierat zmeny, kde sa musi stale niekto prisposobit, tak aj psik sa musi naucit poriadku, co moze , co nie ..pes potrebuje normalny zdravy vycvik, potrebuje aj to, aby sa mu dakto venoval, tak skuste s nim ist niekde na cvicisko, podla plemena robia sa rozne kurzy ... a budes spokojna aj ty aj partner aj pes

natuska87
14. aug 2015

@libka1 vysvetlite si to po svojom, nebudem to Vam, etc. vysvetlovat! pekny den...

petra7777
14. aug 2015

@tajka1986 Adresovala som to tebe? A ak už tliachaš, tak k veci....napísala som predsa to isté, že pes do postele nepatrí, tak o čom točíš?

pumpkincake
14. aug 2015

My mame x labradora a moze v podstate spat kde chce len nie v posteli. A vie to, ze to ma zakazane takze tam ani nelezie. Z dvoch dovodov - pes sa hocikde vala a brutalne plzne cize vsetko by sme mali aj v posteli a druhy dovod je, ze my sme ako jeho pani a vo vlcej hierarchii je alfa par vzdy na vyvisenom mieste kde ostatni vlci nesmu. Tym davaju alfa par najavo, ze su ich vodcami a psi to respektuju a maju to v sebe. Takto pes vie vyslovene kde je jeho miesto a mame vyborny vztah. Ona je vyrovnana, poslusna, uzasna 🙂 amy nemame ziadne problemy ani s bordelom ani s vychovou

libka1
14. aug 2015

@natuska87 aj tebe 😉

dena10
14. aug 2015

U nás má každé zviera svoje miesto a pelech a aj vie, kam má prístup... a posteľ to nie je, tá je pre nás a deti...

pumpkincake
14. aug 2015

A este k tomu co som tu citala tak lutujem tie psi,co sprchujete zakazdym ked pridu z vonku a davate si ic potom d postele. Pes nema vytvorenu kozu n to aby sa umyval kazdy den. Chuda.

cecilia68
14. aug 2015

@cartridge Veľmi o tom pochybujem, ale hádať sa s tebou o tom rozhodne nebudem. Je to vec názoru.

petra7777
14. aug 2015

@davija Možno dotyčná stále nepochopila, že ten chlap má toho psa radšej ako ju 🙂 To je predsa jasné...inak by ustúpil, neee ?

anjelik2509
14. aug 2015

@petra7777 ďakujem za tvoj názor 😀 😀 😀 celkom ma to pobavilo 😎

petra7777
Odpoveď bola odstránená
libka1
15. aug 2015

@anjelik2509 tak ale uznaj, ze ucta voci partnerke sa popiskovanim si pri diskusii a ignorovanim jej poziadaviek neprejavuje 😅 toto by som si poriesila v prvom rade...

petra7777
15. aug 2015

@anjelik2509 Nemáš argumenty, tak na mňa posielaš adminov ? No, to sme dopadli 🙂 😀 😀 😀

libka1
15. aug 2015

@petra7777 co ti vymazali? Som to zmeskala 😀

petra7777
15. aug 2015

@libka1 Niekto sa tam vyššie hrá na pani dokonalú....Pravdu nepovedz, lebo hneď si ako na pranieri 🙂 Len som napísala, že hentá neznáša zvieratá...ale po svojom 🙂

libka1
15. aug 2015

@petra7777 nabuduce to napis v rymoch a mozno ta nezmazu, ked to bude posobit dostatocne romanticky 😀 tu si na romantiku ludia potrpia...

vejula
15. aug 2015

Náš psík tiež nema dovolené do postele, ked sme doma, ani ho nenapadne tam vyškočiť, ale baby, tí psíci, to sú takí experti, toho nášho som raz tak načapala, nečakane som sa zvrtla z vonku, lebo som si čosi zabudla, odomkla a naš milý hafan vyvalený v strede postele... Ale štrádoval odital v momente, úprimne strašne smiešno mi z toho bolo, aký zaskočený, načapaný 😀 😀 😀 nečakal to

cecilia68
16. aug 2015

@vejula Naša, keď sa otvárajú dvere, tak ich ide rozvaliť, tak sa teší, že niekto prišiel 🙂 Určite by neležala rozvalená na posteli, ani nepoznám takého psíka, ktorý by nečinne ležal a čakal 🙂

vejula
16. aug 2015

@cecilia68 ja neviem, či som toho nášho zobudila, alebo čo, ale proste ten výraz v ksichtíku, akože čo, čo, čo sa deje? Ale on napríklad, kým sme doma, tak ho ani nenapadne niečo zo stola zožrať, to vie že si nemôže dovoliť, ale akonahle odídeme s tým, že niečo zabudneme na stole, ked dojdeme už to tam nieje...

ena70
16. aug 2015

@mia885 v zivote by som nedovolila psovi aby mi spaval v posteli!!! psov mam rada, ale odtial potial... priatelovi by som povedala ze mi to vadi, je to humus, nehygienicke, fuj...ak priatel nepochopi, ukazem mu kde je sever a vybavene....

cecilia68
16. aug 2015

@ena70 A dieťatko ostane bez otca.

ena70
16. aug 2015

@cecilia68 nepostrehla som že by mali deti.... ale existujú predsa určité hranice, hygiena a tak...pes nemá čo robiť v posteli kde spia ľudia....

cecilia68
16. aug 2015

@ena70 Spomenula to niekde v diskusii a samozrejme súhlasím, že pes do postele nepatrí, aj keď naša sem-tam v nej skončí a chce šantiť.

ena70
16. aug 2015

@cecilia68 no uz som to nasla....tak to duplom...kde je mimi, tak pes nemá čo v spálni robiť...

ajkava
16. aug 2015

@mia885 určite by som odišla spať inde.

vishka
16. aug 2015

My mame s manzelom psa. Fenku dobermana. Spi s nami v posteli, ked bola mala , tak okolo hlavy a krku, inak ani nezaspala. Vzdy cakala kym sme si lahli do postele prvi. Teraz je velka, spi pri nohach na konci postele. ked vstavam do prace lahne si na vankus. Nemame ziadne alergie, reakcie. Nonstop sa mazname, pusinkujeme, obimame. Pravidelne ju odcervujeme, je ockovana, teraz v lete s nou casto chodime k moru alebo do jazera (kde sa kupeme aj my). Vonia. Este nikdy nesmrdela. Postel vysavam kazdy den. Tak ako aj cely byt. Obliecky tak ci tak vytrepavam od prachu a inych veci. Pes ma naucil vacsej hygiene okolo domacnosti. Je to moj druhy, predtym som mala rhodezskeho ridgebacka. Ten s nami spal asi 4 roky v posteli, ale potom nejak sa mu zachcelo spat na zemi, samemu od seba. Labky jej utierame vlhkou handrou, ak je od piesku tak este ide pod sprchu. Mne skor vadia chlpy na obleceni. Takze pracku preplachujem aj dva krat. Je s tym viac prace, ale asi by som sa nevyspala dobre keby spala na zemi 😎 Neviem ako to budem brat ked budeme mat dieta, ale pravdepodobne bude dieta v postielke.
Takze to hodnotim ako vec vkusu. A pokial ti to vadi, tak sa musite seriozne porozpravat. Lebo ak ta nerespektuje teraz, nebude ta respektovat ani neskor. Treba prist k nejakym kompromisom. Porozpravajte sa!

timea7
16. aug 2015

@vishka je to vec vkusu, to máš pravdu, no ja ako dieťa by som sa asi v tej postieľke cítila divne, keby som videla psa v posteli rodičov....

davija
16. aug 2015

@vishka Môžem sa ťa jednu vec spýtať? Keďže mávaš psa v posteli a ako sama píšeš, už si bez neho ani nevieš spánok predstaviť, čo by si robila, keby si sa ocitla v koži jej priateľa? Teda ak by ťa tvoj partner slušne požiadal, či by pes nemohol spávať na zemi, pretože mu to už proste vadí? Bol by to pre teba veľký problém? Je mi jasné, že ste v tom teraz za jedno, ale čisto hypoteticky... 🙂 Lebo tu je gro problému zakladateľky.

monique88
16. aug 2015

@mia885 my mame psa na dvore vonku a nesmie ist dnu a nie to ešte do postele. podla mna pes ktorý je vonku do postele nepatrí tam možno malé psiky čo su vacsinu dna vonku. To ho akože pred spaním kupete? ak nie tak nehnevaj sa ale je to humus a tvoj priatel by sa nemal smiat ale rešpektovat to že ti to vadí. a uprimne, ak chce mat psa dnu dala by som mu robit a upratovat vsetko čo ten pes zašpiní, by ho entuziazmus prešiel.

monique88
16. aug 2015

malé psiky čo su dnu som myslela...