Pijú ľudia doma viac než priznávajú?
Ahojte,mam taký zvyk že raz za tri dni si dám večer pohár vína,niekedy aj každý deň,ale je to fakt pohár nič viac ale mám aj dni ked si nedám nič,nemyslim si o sebe že som alkoholička ani nič podobne , ale mám pocit že ľudia sa hrajú na svätých že nepiju doma atd ale mne sa to nechce veriť aby nikto si nedal aspon raz za par dni vino alebo pivo,aj u svokry bože chran aby sme si dali vino ale pritom to nie je alkoholizmus si dat raz za mesiac na navsteve víno ,alebo niektoré ženy že oni vobec nepoju atd no proste mne sa nechce verit zeby som bola jedina takato,tiez si to myslite ze niekedy sa ludia len hrajú na svätých?
Ja si vino (pivo ani tvrde nepijem vobec) dam aj sama, je to pre mna relax time cez vikend. Dam si 1-2 pohare vina v piatok/sobotu, ci uz sama alebo s manzelom. Ked som sama, tak si pustim film, vylozim nohy a dam si k tomu pohar vina. Ak som s manzelom, tak si posedime spolu, a mame to doma ako take rande. Neberiem to vobec ako problem a ani nemam potrebu to tajit. Ak by som citila, ze potrebujem pit castejsie, alebo viac ako 1-2 pohare vina za vecer, tak ano, v tom pripade by som sa nad tym uz asi zamyslela. Mne to takto funguje uz roky. Ak pride navsteva, tak sa spytam, ze ci si da vino, ak ano, tak fajn, dame si spolu. Ak nie, tiez v poriadku, nikoho nenutim (vtedy si vacsinou ani ja nedam). Z mojho pohladu su momentalne 2 extremy - jedna skupina, co obcasne pitie uplne demonizuje, a druha skupina, co chlasne az do odpadnutia. Ak je to niekde v strede, tak ja v tom nevidim ziaden problem.
Ahoj. jasne, ze je to v pohode. Ja uz mam svoje odpite. Viac ako v zdravej miere. Dokym prisli deti ruka hore bola hocikedy v pracovny den. Akonahle mam detiska som utala. Niekto proste musi soferovat keby daco. Cize ja pijem parkrat za rok v bare ale muz si cucka whiskej podla mna kazdy vecer. Moje blizke kamosky ale popijaju vinko pivo s manzelmi vecer pri telke.
@anonym_autor Upokojím ťa, sú aj ľudia, ktorí pijú s rozumom, príležitostne a majú to pod kontrolou. Doma alkohol bežne nemáme, ale keď je oslava, sviatok, tak sa kúpi aj vypije. Občas si dám(e) aj ľahšie víno, áno, aj ono pomáha na uvoľnenie, odbúranie stresu či dotvorenie atmosféry. Užívam si aj kávu, nikotín vôbec. Proste,
nie sme až takí askéti ako to tu prezentuje väčšina koníčkárov.
My si doma dáme z času načas pohár vína. A na druhý dem druhý pohár, lebo nám je ľúto nacatej fľaše. Zvyšok sa obvykle vyleje 🤣 Ale sme vo vinárskej oblasti, víno sa tu otvára ľahko a často, takže keď je kdesi párty, dame si pohár, aj dva, ak dlho sedíme, tak aj tri môžu padnúť (ale víno sa tu neleje na "dve deci", ale len osminky alebo šestnástinky). Sama si doma nenalejem ani ja ani muž, bežne sa stane, že aj pár mesiacov nie je chuť ani príležitosť (na víno). Rešpektujem ľudí, ktorí pijú s mierou a rovnako tých, ktorí nepijú. S "premotivovanymi" nadšencami mám problém. Lezú mi rovnakou mierou na nervy alkoholici ako militantni abstinenti, ktorí čakajú, ako ich budú všetci obdivovať, lebo oni nepijú.
My si doma dáme z času načas pohár vína. A na druhý dem druhý pohár, lebo nám je ľúto nacatej fľaše. Zvyšok sa obvykle vyleje 🤣 Ale sme vo vinárskej oblasti, víno sa tu otvára ľahko a často, takže keď je kdesi párty, dame si pohár, aj dva, ak dlho sedíme, tak aj tri môžu padnúť (ale víno sa tu neleje na "dve deci", ale len osminky alebo šestnástinky). Sama si doma nenalejem ani ja ani muž, bežne sa stane, že aj pár mesiacov nie je chuť ani príležitosť (na víno). Rešpektujem ľudí, ktorí pijú s mierou a rovnako tých, ktorí nepijú. S "premotivovanymi" nadšencami mám problém. Lezú mi rovnakou mierou na nervy alkoholici ako militantni abstinenti, ktorí čakajú, ako ich budú všetci obdivovať, lebo oni nepijú.
@vroni asi tak nejako, ak niekto vino nepije preto, lebo mu nechuti, je to v poriadku, ale demonizovat ho niekomu, komu chuti, je chore, aj tu plati pravidlo-zi a nechaj zit. Kto zje kazdy deñ balik chipsov a celu Milku, ci si natiera na chlieb Ramu, si nici zdravie ovela viac ako ten, co si da obcas vino k obedu ci k veceri.
Ja vobec 😂 dam si raz za rok vonku s kamoskami 2 deci a aj z toho ma boli zaludok a hlava 👽 takze prirodzene sa tomu vyhybam...
muz tiez nepije...
ale teda kto chce, nech kludne cuca, pokial to neohrozuje deti a je to s mierou 👍 e
@anonym_autor ja napríklad nepijem z dvoch dôvodov. Prvý je že v mladosti som sa nachlastala až až a druhý dôvod je, že mi to už absolútne nechutí. Ale každý v mojom okolí pije, ak ťa to ukľudní, napr jeden manželský pár - stiahnu za večer aj dve tri fľaše vína, cez víkend a niekedy aj cez týždeň. Vôbec sa tým netaja a ona mi ešte sama povie že sú ako alkoholici. Ďalší len jednu aspoň 2x za týždeň, niekto si da večer len pivo a niekto jeden pohár ribezlaku. Ty si kľudne daj aj 10 litrov ak ťa to nezabije a nestaraj sa do ostatných či pijú alebo nie. Nemusia byť svätí, jednoducho nie každý potrebuje piť.

@dadis zacala som viac sportovat, a to po alkohole ide tazko, potila som sa, a vobec, zdalo sa mi nezdrave tak pretazovat telo, ale asi najhlavnejsi dovod je ten, ze mi alkohol zacal sposobovat migreny, takze nie je o com.
Ani radsej nehovorim o tom, zsom akoby ohlupla tym pitim. Aj radost z bezneho zivota uz nebola.
@anonym_7fad61 Tak to je fajn, ze si to takto zvladla.. mali sme v rodine tetu, neskoncilo to dobre.. aj na lieceniach bola, ale ona asi pit nechcela prestat