Pijú ľudia doma viac než priznávajú?
Ahojte,mam taký zvyk že raz za tri dni si dám večer pohár vína,niekedy aj každý deň,ale je to fakt pohár nič viac ale mám aj dni ked si nedám nič,nemyslim si o sebe že som alkoholička ani nič podobne , ale mám pocit že ľudia sa hrajú na svätých že nepiju doma atd ale mne sa to nechce veriť aby nikto si nedal aspon raz za par dni vino alebo pivo,aj u svokry bože chran aby sme si dali vino ale pritom to nie je alkoholizmus si dat raz za mesiac na navsteve víno ,alebo niektoré ženy že oni vobec nepoju atd no proste mne sa nechce verit zeby som bola jedina takato,tiez si to myslite ze niekedy sa ludia len hrajú na svätých?
A ani tu nikto nic nepije 😁😁😁😁 autorka pomohlo ti to k niecomu, tu su zase sami abstinenti....ten kto si vypije aj ked male mnozstvo tu nenapise....naco to je dobre. Daj si ci uznas za vhodne je to tvoj zivot
@anonym_autor chute su rozne. moji rodicia mali alkohol raz za rok tak u mna to tiez az tak nie je. niektore alkoholicke napoje mi chutia, ale nechyba mi to, mam ine hriechy,
niekedy sa neskoro v noci neovladnem a dam si cokoladu,pizzu....
Neresti su rozne, zavislosti su rozne. Niekto sa ozaj moze aj hanbit a pije castejsie nez priznava, ale tak to je kazdeho osobna vec, prijat sa uplne,
a hovorit o sebe otvorene.
Mozno aj ty mas v inej teme blok a tajnosti a tazko sa ti nieco priznava.
@anonym_autor u nas doma alkohol neni. Na vianoce pi veceri si dame po pive na travenie😆 a v lete tak 3 krat za sezonu si dane od smadu ked je velmi horuco
Tak u mna by si asi umrela smädom a nie nehrám sa na svätú ani nič podobne
Slovensko podľa odborníkov zaživa pandemiu alkoholizmu a žiaľ ženy čo sa týka pitia “úspešne” doháňajú mužov
@pribinak Áno a bohužial práve ženy si často neuvedomujú, že ťahaju za kratčí koniec, kedze prave pečeň u žien odbúrava a metabolizuje alkohol horšie, ako u mužov.
@pribinak Áno a bohužial práve ženy si často neuvedomujú, že ťahaju za kratčí koniec, kedze prave pečeň u žien odbúrava a metabolizuje alkohol horšie, ako u mužov.
@anna777115 presne !
@anonym_autor čo je na tom divné, že si nič nedám aj 3mesiace? Víno som nemala asi 3roky, pivo od leta.
@anonym_autor je to individuálne podľa mňa niekto pije raz do roka ako môj manžel .inak po celi rok nepije.
Alebo svokroci ktorý si občas dajú doma alebo aj na návšteve alkohol nesudim ich rozhodnutie a potom som tu ja ktorá nepôjdem dobrobolne nechutí mi to a je to hnus ( alkohol som ochutnala 18 jeden pohárik 72 tatranu a viem to to nie je pre mňa ( po jednom poháru mi bolo zle a zaspala som podotýkam živote som nič nepila bola to prvá skúsenosť z alkohol aj som si snim dala pokoj na 4roky )a potom už pred vyše roka čo som si dala si deci vína z minerálkou riedeni a tiež nie neje to moja šálka kávy dala som si to len preto že má nahovorila partia na dovolenke večer na posledný nech si dám že nechce baba piť sama víno lebo chalani pili niečo iné že rozlúčkové a že keď už som nepila na vlastnej svatbe nech si sními dám aj to som pila 4hodiny aj zapísala kofolov ) a viem že to neje pre mňa nechutí mi to vôbec tak že ani vinní nebude u mňa kamarát .
To radšej kúpim kvet miesto vína do vazi urobí radosť všetkým
tak my mame doma alkoholu ze by sa aj samoska mohla hanbit. vsetky mozne druhy, znacky, a teda nie lacne. vsetko kadejake specialitky. ale teda doma vobec nepijeme. max si da muz s navstevou raz do roka (skor si da vonku ked sme niekde na oslave, pizze, obede, party....). ja nepijem doma vobec nikdy. boli ma z toho zaludok a nic z toho nemam. nikdy som nemala. ani naladu ani nic. na mna alkohol vobec nefunguje. to by som ho musela vypit extremne vela a skor by som asi dostala otravu ako naladicku. takze to tymto povazujem za zbytocne pre mna. (nebola som za mlada svata a nemam vobec ziadny problem priznat nic. obzvlast nie na anonymnom fore. je mi uplne jedno co si kto o mne mysli aj v realnom zivote a o to viac v tomto online svete.)
maximalne co mi nerobi zle je pivo. ale to pijem len v lete lebo je studene a zas mam problem s hlasivkami. skratka mi to nie je sudene.
Ja sipim predstupen zavislosti. Raz za tri dni, niekedy aj kazdy den si das pohar vina. Vies, ze si zarabas na dost velky pruser? Kazda alkoholicka z okolia, ktoru poznam, zacinala tymto stylom - pitim doma, ved to je len jeden pohar.
Tiež nepijem doma. Víno mi nechuti absolútne žiadne a jedine v lete si dám na dovolenke chladené pivo alebo radler.
Nemám rada keď mi návšteva donesie fľašku, lebo len miesto zaberá.
@anonym_autor Si alkoholik.Ak pohár vína denne , lebo človek má chuť, lebo musí je alkoholizmus.Možno v malej miere, ale tak začína.Vlastne to je začínajúci problém.
A ani tu nikto nic nepije 😁😁😁😁 autorka pomohlo ti to k niecomu, tu su zase sami abstinenti....ten kto si vypije aj ked male mnozstvo tu nenapise....naco to je dobre. Daj si ci uznas za vhodne je to tvoj zivot
@sade88 tak aby to nebolo len o abstinentoch. Môj chlap Talian si da deci vína k obedu a deci vína k večeri ak nejde do práce ... Ale netaji to a nerieši či to robia aj iný alebo prečo to nerobím ja... Alebo netvrdí že to robí určite aj moja mama keď vraví že to nerobí . Takisto tu fľašu vína neotvorí ak vie že sa mu zmenia pracovné smeny a víno by ostalo dlho otvorené, lebo by ho nevypil. A tiež ho nebude dopijat lebo "by ho bolo škoda"
A rovnako keď sme na Slovensku po jednom pohári nemá problém povedať dosť a ak mu niekto napriek tomu naleje tak nevypije.
Myslím že autorkin problém je niekde inde, keďže spochybňuje iných.a hľadá ospravedlnenie prečo to robí.
Vyrastala som s alkoholikom, takže mám voči tomu rešpekt. Kým som bola mladšia, tak som si zvykla častejšie po práci večer dávať pohár vína častejšie. Teraz ak si otvoríme raz do mesiaca niečo večer s mužom, a niekedy na oslave a stačí. Ale vôbec si nemyslím o sebe, že som svätá, ani mi nevadia ľudia, ktorí pijú každý deň. Skôr mám pocit, že ľudom, čo pijú viacej vadím ja, keď poviem, že nechcem piť ako opačne
My si doma dáme. Cez vikend. Dokonca si aj robíme domácu jablčkovicu.
@sade88 Ved ja som pisala, ze v spolocnosti pijem...nehanbim sa za to, prichadza s tym uvolnenie a zabava a ked to neprezeniem, tak sa aj na druhy den citim fajn. Doma vsak vobec na to nemam ani myslienky, ani v obchode by mi nenapadlo kupit vino, pivo na domacu spotrebu. Niekedy som obcas kupila cevene vino do varenia, ale to mi rok kyslo v chladnicke, uz teraz ani do varenia nedavam..necitim v tom taky rozdiel a nezavadzia mi v chladnicke. A druha vec je, ze necitila by som sa dobre, ak by som mala doma opitu hlavu, pride mi zvlastne, ze by som sa doma vecer ma deti pozerala pripitym pohladom 🤣. Ale ako pisem vyssie, v spolocnosti, kde sa pije, nemam problem si vypit.
Hlasim sa k alkoholikom😁
Tvrdy alkohol nemame doma ziadny, ani nam to nechuti..... Ale mame vinoteku s vybornymi spanielskymi vinami , patri to k tunajsiemu zivotnemu stylu a ako sucast k obedu ci veceri, a nikto neriesi, kto kolko a co pije alebo nepije. Ja osobne milujem vino pre jeho chut, a vo vsedne dni to riesim vinom bez alkoholu.
Je mi sumafuk, co si kto mysli. Prevazna vacsina nasich kamosov (Spanieli aj Nemci) miluju dobre vino rovnako ako my, a aj 90-rocna mama (skvele sa jej dari) nasej znamej z Madridu.
Ale stoji to prachy, nie je to pre kazdeho....
Ja tiez nepijem ale zeriem. Kiez by som radsej mala zalubu v pohari vina🤣
Ale nie som abstinent, v spolocnosti si dam, len doma mi to nenapadne, kedze mi to extra nechuti. Podla mna zatajuju pitie ti, ktori s tym maju problem
Musíš prijať aj fakt, že sú ľudia, ktorí si nedajú alkohol. Ja som to nikomu nepovedala, ale keď muž ide na nočnú a dcéra zaspí spravím si mega kakauko ale také mega z čokolády, smotany, kakaa. A tiež si to tak tajne 😀😀 iba sama v súkromí popíjam.
Tiež chápem, že si niekoľko dá cez týždeň pohár vína. Kedysi som si aj ja dala, ale to kakauko, to je nová dimenzia.
@anonym_autor no ty asi za tyzden vypijes tolko, co ja za cely rok.
Tebe je divne,ze niektory ludia doma nepiju a mne je zas divne, ze ano.
Kazdy to ma inak.
@anonym_autor my si tiež dávame večer pohár vína... Nie každý samozrejme, ale takmer každý. Nevšimla som si, že by sme boli jeden alebo druhý alkoholik. Ale je pravda, že sama si nedám, iba keď je manžel doma a čumíme na bedňu alebo večer klábosíme na terase. Cez leto frčíme prosecco, keď sa ochladí prechádzame na 🍷😉
ja som sa za mladi napila alkoholu az az. Teraz, cim som starsia, tym menej znesiem, uspava ma to. Ale tvarit sa, ze nepijem, to nie. Dam si na navsteve ked ponuknu a v restike. Doma s muzom si tiez prilezitostne tukneme. Mame taky zvyk, ze ak ma niekto z mojej rodiny narodky, tak si dame maly stamperlicek na ich zdravie. (sme od seba daleko).
čudujem sa inak kolko odpovedí že nepijú a hlavne keď je tu možnosť anonymnej odpovede.No ja sa tiež radím medzi tých čo alkohol nemusia točí sa mi z neho hlava,hneď očerveniem .Ešte tak likeriky si dám občas teraz na sviatky. Ale chuť vína alebo piva mám velmi rada aj ho pijem často preto to riešim všetko nealkom.Jedine do rizota alebo celkovo varenia dávam víno s alkoholom lebo to sa odparí.A teraz čo je sezona punčov,grogov a tak varených vín celkovo to len detske pochlipávam buď v Lidli kúpene čo majú nealko alebo si doma robím sama 🙂
Ja nic tajit nemusim, doma nemame alkohol. Ked dojde navsteva, ponukneme im kavu, caj, vodu, alebo domacu limonadu. Nepijeme ani na oslavach, grilovackach, atd. Ked niekto chce, nech si naleje aj liter tvrdeho, je to jeho vec, len nech to netlaci aj ostatnym co odmietnu. Podla mna nie je normalne si sam doma nalievat kazdy den. Este si to odvovodnit, ze na uvolnenie.
@anonym_autor ked spomenies raz za cas, ako raz za mesiac na nejakej oslave(aj ked nenachadzam.prilezitost kazdy mesiac na oslavu), este ok, ale mat taku "chut" kazde 3 dni, ci obcas kazdy den, za mna uz nie je v poriadku. Nepijem, ak sa stane, ze 2x do roka si dam jedno pivo, alebo pohar vina, to sa moze stat. Mna uplne vytaca, ako sa reklamuje normalnost toho, ze mam tazky den, tak si dam pohar vina. Co je to za sprostost? A este to ukazovat ako normal. Nie je to normalne
@anonym_autor aby som ta potesila, pila som roky prvu ligu, kazy vecer vodku, po rokoch som presla na pivo, tiez kazdy den, zas po case na pivo uz len cez vikend, no a teraz nepijem vobec. Uz som vychlastana dost.
Mne alkohol naozaj nechutí a neznasam ked ma niekto núka, az vnucuje. Moj muz si fava takmer denne uz roky vecer pohar vina alebo pivo. Vie byt bez alkoholu aj týždeň a nikdy mnozstva nezvyšuje.
A samozrejme pije sa veľa, najmä v práci, v mojom okolí... Jedine co ľudí brzdí vela piť je to, ze chodia autom.
@anonym_autor aby som ta potesila, pila som roky prvu ligu, kazy vecer vodku, po rokoch som presla na pivo, tiez kazdy den, zas po case na pivo uz len cez vikend, no a teraz nepijem vobec. Uz som vychlastana dost.
@anonym_7fad61 Si prestala sama bez pomoci? Mas moj obdiv..
Si alkoholička.
@anonym_7fad61 Si prestala sama bez pomoci? Mas moj obdiv..
@dadis zacala som viac sportovat, a to po alkohole ide tazko, potila som sa, a vobec, zdalo sa mi nezdrave tak pretazovat telo, ale asi najhlavnejsi dovod je ten, ze mi alkohol zacal sposobovat migreny, takze nie je o com.
Ani radsej nehovorim o tom, zsom akoby ohlupla tym pitim. Aj radost z bezneho zivota uz nebola.

Nepijem ako je rok dlhý a potom to tak aj na takom vianočnom večierku dopadne 😆🤣🤣🤣
@anonym_a7017a smejem sa, lebo to je presne ako ja. Tiež nepijem, a potom na nejakej oslave ci posedení sa zrubem keď si dám 3 poháre. A ostatným nič nie je, aj keď vypijú omnoho viac 🤦🏻♀️