Písanie si manžela s kolegyňou

28. nov 2021

Ahojte, prišla som sa sem poradiť, keďže mám takú menšiu manželskú dilemu. Mám manžela už sme spolu 10 rokov a máme tri malé deti. Som na reťazovej materskej, vkuse doma. Máme pekný vzťah, sem tam nejaké bežné hádky, ale nič strašné. Popravde, ja som materskú od začiatku ťažsie znášala, keďže pred ňou som mala skvelú prácu na vysokej pozicii, pekný plat, veľa som cestovala a tak. Trvalo mi si zvyknúť na nový život, ale časom sa to nejak utriaslo, začala som svoje vlastné malé podnikanie a už som sa cítía oveľa lepšie. Manželovi verím a nikdy som ho z ničoho neupodozrievala, nemala som dovod. Avšak dnes sa stalo niečo, čo ma zaskočilo. Vkuse mu cinkali správy na mobile, bol zrovna na záhrade. Máme heslá navzájom k svojim telefónom a upplne beže ich berieme do ruky, takže automaticky som ho zobrala, že kto toľko vypisuje. Videla som, že je to jeho kolegyňa. Nechápala som, prečo píše v sobotu večer, tak mi to nedalo a otvorila som správy. Len som ich zbežne prebehla, ale teda pravda je taká, že boli naozaj pracovné. Nič súkromné, nič podozrivé, všetko veci týkajúce sa práce. Avšak celá konverzácia ako keby si písal so super kamoškou a flirtoval. Proste nič naozaj vážne, ale vety ako si veľmi zlatá, ďakujem za dnešok si poklad, ešteže ťa mám, pekná tvárička, žmurkajúce smajlíky ampodobne. Očividne aj chodia spolu sami dvaja na obedy. Ja nie som žiarlivá a som dosť tolerantná. Ale teraz som pocítila strašnú únavu a neviem či hnev alebo čo. Proste to na mňa tak nejak doľahlo, že kým ja som celé dni doma s našimi deťmi, utieram tu sople, mením plienky, nesadnem si ani na kávu a som už roky v jednom kole s minimálnym časom pre seba, on má čas a priestor v práci si flirtovať s kolegyňou a písať si s ňou správy aj po večeroch doma. Nikdy to neboli dlhé ani osobné konverzácie, ale proste záujem z jeho či jej strany, či nie je chorý lebo sa v práci cítil zle a pod. Mne ju spomínal veľmi zbežne, akože viem, že existuje a to je všetko. Vobec nie, že by mali kamarátsky vzťah alebo čokoľvek o nej. Ja som z toho zostala strašne smutná a unavená. A neviem, čo mám teraz robiť. Najradšej by som mu to vykričala, ale vlastne v podstate ani nemám čo. Tiež ja som mu vliezla do mobilu, čo by som musela priznať a nie som na to hrdá. A vlastne objektívne tam naozaj nič také nie je, očividne s ňou teda aspoň zatiaľ nič nemá. Na jednej strane chcem rešpektovať jeho súkromie, verím mu a mne samej by bolo nepríjemné nejaké obviňovanie kvoli správam s kolegom kamošom. Na druhej mi je čudné, že ju nikdy nespomina, že si vypisujú v takomto duchu a mino pracovnej doby a hlavne moje sebavedomie po rokoch na materskej to nejako nezvláda a bojím sa, aby z toho nebolo niečo horšie. Čo mám robiť? Som hysterická? Sorry za výlev, chcela som sa poradiť, lebo sama to neviem objektívne posúdiť.

belllinka
28. nov 2021

Na začiatku píšeš, že si leziete do mobilov úplne bežne, na konci píšeš, že by si mu musela priznať, že si mu liezla do mobilu, tak ako teda?
To že si na reťazových materských nie je predsa jeho vina, ale rozhodnutie vás oboch. Mohli ste mať predsa iba dve deti, alebo ich dať do jasieľ a ty ísť do roboty, veď to je na psychiku, trčať roky iba doma. Tak prečo, ak ti to tak nevyhovovalo?
Myslím, že robíš z komára somára a aj sama priznávaš, že to boli iba pracovné veci. Tiež si úplne bežne s kolegami píšeme, že "ty si zlatý" alebo sa bavíme aj o iných veciach, ako o práci a neberiem to ako flirtovanie.

autor
28. nov 2021

@belllinka berieme si mobily jeden druhemu bezne, ked chcem nieco pozriet, pripadne aj zavolat. Ale nikdy si necitame cielene spravy toho druheho, ze by som mu ich otvarala a citala bez jehi vedomia. Nie som len doma, ako som pisala, mam vlastne male podnikanie, studujem externe vysoku skolu, najstarsie dieta je uz v skolke. A ano, mas pravdu, ja som sa tak s kolegami v praci bezne tiez bavila ze dakujem si zlaty a podobne. Ale nikdy som nemala potrebu im doma vecer pisat ze dakujem za dnesny pekny obed alebo sa zaujimat, ci sa citi dobre, lebo som si v praci vsimla, ze je prechladnuty. Ale dakujem za nazor, presne to chcem pocut, ci sa vam to zda prehnane a som len paranoidna.

komplikovana
28. nov 2021

v prvom rade sa treba ukludnit. Sama pises, ze v podstate o nic neslo. Ak poznas muza, vies povedat, ci take vyjadrovanie voci opacnemu pohlaviu je u neho zvycajne alebo nie. V druhom rade, chlapi nemaju radi hystericke zenske. Bohuzial, take veci velmi ovplyvnit nevies. Ak bude chciet podvedie tak ci tak. Skor si vsimaj ako sa sprava ku vam, aby ste vy ako par mali cas aj na seba. Zatial len pozoruj.

mirage
28. nov 2021

Mne by to vadilo, a ano, ja v tom vidim flirt.

juliet86
28. nov 2021

pozri. ber to akp sognal zacat sa starat o vas vztah. sup rande raz do mesiaca ci dvakrat do mesiaca. aj za cenu opatrovatelky ci ineho riesenia. nepises v akom veku su vase dve mladsei deti a aky je vas sexualny zivot

deti95060810
28. nov 2021

vadilo by to aj mne... ako sa poznám čakala by ma bezsenná noc. Keďže som nikdy nepísala kolegom cez víkendy, prídu mi tieto správy ako flirt popr. určité natískanie.... bez vetra sa ani lístok nepohne.
z jednej strany tam bude niečo viac ako kolega a kamarát...😉

mirkovci6
28. nov 2021

Normálne by som mu svoje obavy povedala, že si si to všimla v mobile a si z toho smutná a ze ta troska prefackala žiarlivosť, nech to nezostane nevyriešene, len ta to bude trapit. A aj to ze ti je doma dlho ... pozvala by som ho na rande, nech si osviežite vzťah.

katkazuz
28. nov 2021

Mila autorka, rozumiem ti, tiež by ma to mrzelo.

drahomirrra
28. nov 2021

Tiez tam sipim nieco zle, nedobre, autorka. Nerob nic. Maj otvorene oci a nastrazene usi. Toto je u mnohych zien ako cez kopirak, fakt. Ze ci sa citi dobre, lebo si vsimla, ze je nachladnuty, omfg.
Cisty flirt a vtieranie sa. Brrr.
Toto bude za chvilu “neskutocne ma pritahujes, myslim na teba po celych dnoch, blablabla….”
Prepac moja ☹

ariannazara
28. nov 2021

Tiež by som to tak nenechala 🙂 manželovi by som povedala ze som tie spravy čítala a ze sa ma to trochu dotklo a vlastne povedz mu to co si tu napísala nám, keď je normálny tak dá nejaké vysvetlenie.

dzulli1980
28. nov 2021

Ja som taká povaha, že by som ho hneď konfrontovala ... nie som hysterka, ani stíhačka, nerobím žiadne teatrálne výstupy, no proste mám rada veci na rovinu ... vadilo by mi to, pracovné veci sa majú riešiť v pracovnej dobe.

martina1201
28. nov 2021

Ahoj, to že sa o neho v tejto dobe spolupracovníčka zaujíma či je zdravý a podobne by som za zle nemala. Je taká doba kde sa ľudia viac zaujímajú o druhých zvlášť keď si všimnúť chorobu. Boja sa o svoje zdravie. Zvlášť ak v práci nenosia ruska. Čo sa týka vyjadrovania a zlatkovania a podobne otvorené by som mu priznala že keď bol na záhrade v kuse mu cinkali správy a tak si si ich prečítala a toto ťa znepokojilo a rozosmutnilo. A teda by si rada vedieť čo je medzi nimi a či sa máš obávať že sa medzi nimi deje aj niečo iné ako pracovné.....

dianaana
28. nov 2021

Uplne ta chapem, ako si sa citila, ale napr.aj my v praci mame dobry kolektiv a sme aj viac menej priatelia. Piseme si aj aj o beznych veciach. To uz clovek nemoze mat kamosov ineho pohlavia? Neber to moc vazne, zameraj sa na seba, najdi si kamosky, kamosov, zaluby, bud stastna. Nik nie je vlastnictvo toho druheho.

ankare
28. nov 2021

Chápem Ta, aj mňa by to zaskocilo a zamrzelo. Držím palce!

whitebubble
28. nov 2021

Ahoj. Neviem ci je dobre na to uporoznovat. Mozno to on tak neberie a takto by si na to len upriamila pozornost a mozno by o tom zacal premyslat.

Ale mne sa to nezda v poriadku. A myslim si ze toto je taky zaciatok a jeden z nich potom zacne pisat aj "krajsie''.
Urcite by si mala byt na pozore.ja neviem niekto to neriesi ale napriklad mna by to dost hnevalo. A tiez by som mala chut si to s nim hned vydiskutovat.

Ja keby som s kolegom nic nechcela. Tak by sa mi fakt nechcelo mu ešte aj pisat...

Drzim palce

autor
28. nov 2021

Dakujem vsetkym za nazory. Aby bolo jasne, ja naozaj nie som ziarliva a moj muz to vie velmi dobre. Mne keby normalne povedal, ze bol som na obede dneska s XY a celkom fajn baba to je, dobre sa s nou keca, tak ja by som nemala najmensie pripomienky a este by som sa na nu popytala co je zac. Sama som v oraci chodila na obedy s kolegami muzmi a mala s nimi fajn vztah, takze s tymto ja fakt problem nemam. Mne je prave divne to, ze som o tom nevedela a ze mi ju nikdy nespomenul. A teda to nasledne vypisovanie mimo pracovnej doby. Tiez ma ako orve napadlo mu to proste povedat, ale stale neviem. Lebo aj keby hned na nu myslel inak ako na kolegynu , tak mi to urcite neprizna len na zaklade toho ze sa opytam a na zaklade tychto sprav. Su naozaj uplne lahko obhajiténe a by mi povedal ze sakje len mily. Asi to zatial necham tak a budem sa mat na pozore. Mozno naozaj skusim nejako ozivit vztah nejakym rande alebo co, nieco vymyslim. Ale inak ja nemam pocit, ze by sme mali niekde problem ci uz v sexe alebo vo vztahu🤷‍♀️Deti maju 4 roky najstarsi syn a skoro rocne dvojicky. Otec je uzasny, pomaha velmi so vsetkym, stara sa, ku mne sa sprava pekne. Takze naozaj neviem, co si mam mysliet a ci do toho zbytocne rypat.

20erika07
28. nov 2021

Veru neryp do toho nejak extra, ocividne mate krasny spokojny zivot, manzel a otec je skvelý. Tiez by ma to dost škrelo, a ja ako seba poznam tak by som mu to hned vyvalila, ja v praci svojim kolegom vzdy prízvukujem ked maju narazky, podpichovacky, flirty ze doma maju skvele manzelky (aj tí co ich nemaju skvele, no a co) ,maju deti, a take lichotky nech doma zenam hovoria, urcite ich to potesi ovela viac . Vtierat sa chlapovi co ma doma deti a zenu to je ake zakerne a úbohé kokos, nechapem ako to tie mozu.
Ono sa to proste teraz tak malo stať ze si kukla cengajuce spravy, nebolo za tym nic a nebola to nahoda, ze si to objavila. Treba vyuzit situaciu kym nejde o nic, a tak ako ona, aj ty sa zaujimaj o svojho muza co najviac to pojde pri malych detickach, hadz mu komplimenty, ale take kus aj iné, akoby si aj ty s nim flirtovala, samozrejme nic odrazu okate 🙂 zvysit tak spontanne záujem, aj ked z toho co pises mate krasny vztah, ale tak nejakym korením ho posypat, nie naraz a vela, ale postupne dávkovať 🙂

sari24
28. nov 2021

No neviem. Mne príde zvláštne že jemu cingaju správy od kolegyne a ty máš byť ticho a len pozorovať. Prečo? Si jeho manželka a máš právo vedieť či sa niečo deje alebo nie a vôbec mi to nepríde žiarlivé. Je to normálna legitímna otázka a rovno by som povedala aj o svojom pocite. Absolútne si neviem predstaviť celé dni sa usmievať a skúšať oživiť vzťah. Mňa by to napríklad natoľko škrelo, že by hneď zbadal že niečo nie je v poriadku, lebo by to vyčítal z výrazu tváre.
Napríklad ani nemusíš priznávať že si vošla do správ, pretože na mobile sa ukážu notifikácie takže stačí povedať že si to videla na displeji.

danieli
28. nov 2021

Tak ja mam podobnu skusenost, prijali sme do firmy novu posilu, preslo par mesiacov a ona si s mojim muzom vybudovala celkom pekny vztah, spolocne rozhovory o praci, aktivna az az a ja doma na materskej ako ty, nasej posile sa pacil nas zivot az natolko, ze verila, ze zbali mojho muza, ked mi toto cele doslo akoby ma vypli, bolo mi fyzicky zle...nastatsie mam doma charakter...pochopil a nasa posila uz bali ineho sefa v inej firme...ale doteraz mi je zle uz pri spomienke...

mi.mimi
28. nov 2021

Nie som stíhačka ...ani nič....ale tiež mužovi takto vypisovala jeho nadriadena "počas jej materskej....
Zakrocila som rázne. Aj u muža aj u nej...
Doteraz mam pokoj .
Aj keď som za debila....
Neriesim ale mam poriadok 😘

luci1012
28. nov 2021

Ja by som nevydržala. Určite by som si to s ním vyrozprávala v pokoji. Že ak niečo možno nevinne začalo, nech to aj skončí. Radšej mať veci na poriadku, ako potichu sledovať a nechať sa zožierať pochybnosťami. Veľa šťastia želám. Verím že to je len nedorozumenie a váš krásny vzťah bude naďalej pokračovať 🙂

michaela16
28. nov 2021

Takúto podobnú, nepríjemnú situáciu práve rieši kamoška☹️. Jej muž si tiež začal vypisovať z kolegyňou z práce. Tiež to začalo nevinne, otázkami typu ako sa má, čo dnes robí, či mu/jej už je lepšie po zdravotnej stránke, čo bude robiť cez víkend atď. Keď na to kamoška prišla, nechcela to s manželom hneď a zaraz veľmi riešiť, však sú len kolegovia, sediaci v spoločnej kancelárii myslela si. Dôverovala mu, ale tajné preverovala...až preverila a sám sa priznal,,milovaný mužíček" že je do tej kolegyne zamilovaný až po uši a mali spolu pomer. Zrútil sa jej svet, toľko mu dôverovala. Zjavne sa budú po Novom roku rozvádzať.

7lenka11
28. nov 2021

Akoby som citala o sebe a muzovi, az na to, ze nie som na materskej... zazila som uplne to iste a dokonca dvakrat.. ja som to nevydrzala, pohadali sme sa kvoli tomu, bolo u nas dusno.. nakoniec sa ospravedlnil a priznal si chybu.. ja tiez tvrdim, ze pracovne veci maju ostat v praci a mne teda extremne vadi, ak si moj muz vypisuje s kolegynami po veceroch alebo vikendoch, oslovuju sa zdrobneninami, pouzivaju dvojzmysly.. ak je chlap slobodny, tak ok, ale ak ma muz zavazky, ma sa vediet spravat a poznat hranice.. to je moj nazor.. kazda nevera alebo kauza zacina uplnou drobnostou alebo nevinnymi spravami/cinmi, jednym pohladom ci usmevmi, srandickami.. a postupne to nabera na obratkach.. to je moj nazor.. navyse preco v case, ked travi cas so mnou, by sa mal venovat spravam od kolegyni zvlast, ked to nie je nic urgent? hadam to pocka do dalsieho pracovneho dna...
Ale uprimne aj ja mam v praci kolegov, ktori toto robia, hoci su zadani, maju rodiny.. mam z nich pocit, ze len hladaju unik a trochu rozptylenie od svojich beznych, domacich zivotov... myslim, ze nikdy to medzi nimi dalej nezaslo a ostalo to len pri pisackach a blizkom pracovnom vztahu. No urcite ich neospravedlnujem..

h2
28. nov 2021

Ahoj, ja často píšem dokonca aj úplne cudzím ľuďom, s ktorými niečo pracovne riešim: ste veľmi zlatá, ste poklad, ste úžasná... A aj iné veci, želám ľuďom príjemný deň, či víkend, dokonca v tejto situácii aj pevné zdravie a podobne. A to sa často jedná o úplne cudzích ľudí, ktorých som v živote ani nevidela. S kolegami máme podobnú komunikáciu, keď jeden druhému niečo pomôže, tak je bežné: "ďakujem Ti, si zlatíčko, neviem, čo by som bez Teba robila". Takže je už len na Tebe, či vieš posúdiť, či je takéto správanie u Tvojho muža bežné, alebo je za tým niečo viac. Ja osobne by som to považovala za nevinné, keďže sa jednalo o pracovné veci.

retatka
29. nov 2021

Niekto má takú formu komunikácie ,je úctivý k ľuďom ,nielen k ženám a vôbec to nič nemusí znamenať .Už ty si poznáš muža najlepšie ,aký je .Sú muži ,ženy čo majú x-kontaktov ,s každým komunikujú priateľsky .Ak tvoj muž taký nebol a zrazu sa upol na tuto jednu kolegyňu ,blikala by mi kontrolka .

lala123
29. nov 2021

Mila autorka, v prvom tade ti chcem napísať, že si veľmi sikovna zena, keď pri troch deťoch z toho ročných dvojičkách stíhaš malé podnikanie a ešte aj študovať vysokú skolu externe. To len tak na okraj. Úplne chapem tvoje pocity neistoty....to vypisovanie mi príde cez čiaru v tom zmysle, že už ako písali ženy vyššie je to aspoň z jednej strany určite zvýšený záujem. Kamarátka mala niečo podobne len z opačnej strany . S mužom fungujúci vzťah a ona v rámci Rd začala chodit na jazykovou a tam proste si začala byt veľmi sympatická s jedným spolužiakom. V podstate o nič neslo len sa jej dobre s ním kecalo a presne on mal take tendencie jej vypisovať napr či ju ešte boli hlava lebo na hodine povedala, že ju boli hlava . A potom aj dva dni nič žiadna sms a potom sa stretli a zas niejaka sprava no proste celé to skončilo s tým, že kamoska sa mi priznala , že keď ju napr. doma muž naštval s úplnou prkotinou tak sa pristihla , že presne ju napadne , že ten xy spolužiak by jej to nikdy neurobil alebo napr. pohádali sa a ona namiesto toho aby riešila vzťah s mužom si začala pisat s tým spolužiakom .Prosste sama sa pristihla pri tom , že dáva vzťahu s tým spolužiakom vyššiu moc a školený uniká zo svojej reality a problémov k ziidealizivanemu muzovi. Po debate a flašku vina so mnou si uvedomila, že je to na veľmi tenkom ľade. A preto radšej prestala na tu jazykovou chodit a jednoducho dvojslovnymi sms odpovedami na jeho sms stopla ich konverzáciu. On to pochopil....preto ti to pisem lebo si myslím, že zatiahla medzi mužom a kolegyňou nedoslo k ničomu ale akonáhle začnú niejake problémy alebo niečo tvoj muž vie, že je tu niekto kto ho vypočuje a pofuka mu zranené ego...vieš ako to myslím..mala by som sa na pozore a určite by som sem tam presla správy aj keď sa mi to hnusí ale nevydržala vy som. Uvidis ako sa bude chovať a keď ti bude niečo podozrivé tak ho konfrontuj s tými sms a podľa reakcie hneď budeš vedieť o čo ide

loldi2
29. nov 2021

Pokiaľ to boli pracovné veci, tak by som z toho vedu nerobila. Pekne oslovím aj kolegu napríklad, veď trávime spolu veľa času, máme vzťah aj ako kamaráti, ale v živote by mi nenapadlo niečo s ním mať. Ono je to o tom aký je človek. Poznáš si ho, že či je to normálne také oslovovanie alebo ee.