icon

Plánovanie druhého dieťaťa vo väčšom bývaní

23. jan 2024

Ahojte, už máme s manželom 2r dieťa, druhé by chcel ale až vo väčšom bývaní. Máme 2i byt.
Ja by som druhé chcela čo najskôr, ale on nie - až vo väčšom. Ja sa tak trochu obavám že to nebude tak skoro, keďže aj hypotéky nedávajú len tak a neviem ani či by nám taká veľká suma vyšla. Je to ťažko. Mam pocit že druhé dieťa už ani nikdy nebude. Reality pozerám stále ale nezdá sa mi že by sa vo veľkom predávalo ako voľakedy…
Nechcela som medzi deťmi veľký vekový rozdiel… 😒 keď si predstavím že aj keby sme kúpili starší dom a prerabali, naťahovali by sa to roky.

Strana
z2
dankabetka
24. jan 2024

@belllinka ahoj, pisem aky stav mame teraz a ze nam vyhovuje.. o 5 rokov nemusi samozrejme...🙃, mame v plane prikupit byt vedla nas( pani suseda ma velmi vysoky vek a o nasom zaujme vie...). A deti maju vo svojej deckej izbe vsetko, vratane kancelarskych stolov...za ktorymi odmietaju pisat...nosia si vsetko k nam 😉, co samozrejme ratam,ze tak nebude navzdy, zatial sme s nasim modelom uplne ok.

janickacrazy
24. jan 2024

No môže to byť len výhovorka, to my ti asi nepovieme. Ty ho poznáš a mala by si vedieť, či chce ďalšie dieťa alebo mu zatiaľ stačí to jedno, ktoré máte. Treba sa porozprávať, navrhni, že byt predáte a kúpite 3-izbovy. Choď sa popýtať do banky, či by vám to vôbec vyšlo pri dnešných cenách. Uvidíš, ako bude reagovať.

makodob
24. jan 2024

My sme mali 2 deti s menším vekovým rozdielom v 2izbovom byte. Byt bol celkom veľký- takmer 70m2. Ale poviem úprimne, nevedela som sa dočkať, kedy odtiaľ odídeme. Vtedy sa dom nedal pre nás rýchlo zrealizovať, tak sme predali byt a išli do podnájmu, do veľkého 90m2 trojizbáku. A poviem ti, bola to úľava, dostatok životného priestoru pre každého. My sme v 2izbovom nemali spáľnu, len detskú a spali sme s manželom na gauči. Mne osobne veľmi chýbal ten osobný priestor, vlastná spáľna aj posteľ. Po roku podnájmu sme sa sťahovali do nového domu. Ak chcete druhé, dočasne sa dá aj v 2i byte, ale ak chceš mať svoje súkromie, tak na dlhodobo aspoň za mňa nie. Skúsila som a bolo to náročné, ale to sme boli všetci doma, manžel pracuje z domu, tak aj to k tomu prispelo.

petrusa87
25. jan 2024

v dvojizbaku to kludne 4 prezijete a hlavne ked su fakt este male deti, nemozme byt vsetci rozmaznani... My napriklad tiez mame malinky domcek a dievcata 10 a 7 su s nami v spalni. stale dufam ze uz konecne doprerabame druhy dom, kde budu mat svoju izbu, ale ide to nejako prilis zdlahovo,. keby som to vedela, tak riesim obyvacku pre nas na spanie( len mame tiez uz v kritickom stave sedacku v obyvacke a nechcela som kupovat novu ked sa blizi to stahovanie a potom ju premiestnovat)Takze da sa zit aj takto spolocne.

makodob
25. jan 2024

@petrusa87 no práveže z mojej skúsenosti, keď sú deti malé je to horšie ako keď sú už 10 a 7r. Zažila som si to a všetko bolo všade,či hluku, či vecí, málo miesta a osobného priestoru. A celkovo aj menší domček sa nemože porovnávať s bytom. Dom je vždy dom a aj výbeh vonku sa ráta, kde v byte je max balkón, aj to ho nemá každý byt.

Strana
z2