icon

Platenie si vo vzťahu

8. jún 2021

Ahojte chcela by som sa opýtať ako to máte s platením vo vzťahu. Mam 19 a som brigádnička, priateľ je starsí a je zamestnaný. Keď ideme niekam na výlet stále mi pripomenie cenu koľko má ten výlet bude stáť. Ma úplne iný pohľad na peniaze a platenie ako ja. Je mu za ťažko mi zaplatiť pitie keď si ideme niekam sadnúť. A ja neviem co si mam o tom všetkom myslieť.

struhanka
8. jún 2021

Slečna študentka, poradím Ti jednu vec: utekaj. Aby Ti vykrikoval "drahý" výlet v sume 20 E. Takýto "šetrílkovia" sa málokedy zmenia. A ak, tak časom je to len horšie a horšie. Nemáš sa prečo cítiť zle. Ísť na výlet má byť radosť a nie zlý pocit, že na teba minul "nehorázny majland".

deti95060810
8. jún 2021

@ivkazba áno chodil sám ,alebo s kolegom ....ale bez manželky - tá čušala doma....

deti95060810
8. jún 2021

@struhanka inak poznám tento typ ľudí...druhým nedoprajú, vykrikujú každý cent a on si dovolí kde čo....😉

sense
8. jún 2021

Tak keby mi povue že bude ta to stať 10e, tak mu poviem sorry ale nejdem

autor
8. jún 2021

@elizabet173 to on mi povedal ze ci mne by nebolo veľa zaplatiť aj za neho tak som to myslela

elizabet173
8. jún 2021

@apolka77 tiež si myslím, že tam jedna nula chýba alebo si z nás niekto robí srandu. Od radosti ani neviem, kde by som za tých 20 eur na výlet išla. A čo by som tam robila. A to som človek nenáročný, kľudne si ideme s partnerom na bicykli opekať a možno by sme sa do tých 20 eur s jedlom vliezli, ak sa nikde už nezastavíme ani na kávu, ale že drahší výlet, mňa urve. Ja že do Álp.

marcellka32
8. jún 2021

Ak je pre neho 20 eur veľa za výlet, ...tak neviem si predstaviť, že budete kupovať dom alebo byt, zariadenie, mať deti, ktoré stále niečo potrebuju či sú malé či veľké, ..lakomstvo je podľa mňa najhoršia vlastnosť

lucka_ke
8. jún 2021

keby ste boli obaja študenti bez peňazí tak by som chápala, že idete na polovicu, ale ak on zarába nie je to normálne, nájdi si seberovného vekom aj názormi

elizabet173
8. jún 2021

si fakt robíš prču, že? Aby si ty platila za neho z brigády a on si výplatu odložil - chápem to dobre? Sa nudíš takto poobede?

wieruska1
8. jún 2021

Nehnevajte sa na mna, zarabam nadstandardne ale aby som si za kavu, vylet alebo veceru na ktoru ma niekto pozve platila je absolutne nepredstavitelne a dokonca ak by som vybrala penazenku aj neslusne a ponizujuce pre toho kto pozyval. Kto ma na to iny nazor je bud zgrglos absolutne nechapajuci principy etiky alebo prehnane emancipovana zena ktora si mysli ze je nad vecou ak plati ona...... aj tu kopa..... vytahuje penazenku, pcha chlapovi pimaly p3niaze aj za sex a potom.he prekvapena ked ostane bez prijmu a chlap nechape preco ma zrazu platit on ked doteraz nemusel......

marcellka32
8. jún 2021

@elizabet173 pockaj, to 20 eur za oboch??? Si robí srandu niekto

struhanka
8. jún 2021

@deti95060810 :D Plne súhlasím. Mala som podobného frajera na výške, ako autorka. Mne povedal, že ho "stojím veľa peňazí" (zaplatil za mňa občas kofolu a raz menučko v reštaurácii) a sebe kúpil košele kus po 70 E.

elizabet173
8. jún 2021

@marcellka32 ja už z toho šoku ani neviem, či za oboch alebo za jedného, ja som fakt myslela že drahší výlet je napr, do Viedne . prehliadka zámku v schoenbrunn, jazda na koči po Viedni, viedenský rezeň v reštike a viedenská káva so sacher tortou v kaviarni

autor
8. jún 2021

@marcellka32 takto. Pozval ma na výlet a jeho stal 20 eur a mňa stal 20 eur. Myslela som si ze mi to zaplatí a ja zaplatím obed alebo niečo podobné na tom výlete. Ale on mi pripomenul aby som nezabudla že to toľko stojí. A keď som mu povedala ze on sám má tam pozval a ešte si pýta odomna peniaze ci mu to není blbe. A ze ci mne by nebolo veľa zaplatiť za oboch.

autor
8. jún 2021

@struhanka takto to je presne aj u nás

marcellka32
8. jún 2021

A načo teraz čakáš? Že sa zmení v tomto? Zmena nenastane ani v ďalekej budúcnosti

elizabet173
8. jún 2021

čo si mu na to povedala? Veď ťa pozval!!!! Tak ťa nemal nikam volať, mali ste sa prechádzať dve hodiny po parku ako pubertiaci. To ako keby som pozvala na oslavu 50- rodinu a od každého zinkasovala za pohostenie, Utekaj od nehooooo!!!!

lllenuli
8. jún 2021

Dievča utekaj 🙈 máš 19, svet je plný chlapov, ktorí ešte dokážu byť chlapmi, a určite radi ta budú pozývať von a v budúcnosti sa radi postarajú o teba aj vaše deti...takýchto úbožiakov nechaj samých na seba, viac im nie je treba 🙈

elizabet173
8. jún 2021

@struhanka mala si mu ju obliať tou kofolou. Teda ani náhodou nie som za to, aby mladý muž platil svojej priateľke napr. vodičák a pod. ale aby pýtal 20 eur za výlet, na ktorý ju pozval...ja som stará škola, nás balili ešte džentlmeni, ktorí keď ešte študovali, tak išli počas víkendu vykladať vagóny, aby mohli svoju priateľku pozvať na večeru.

lucka_ke
8. jún 2021

poznám pár (on už dôchodca, ona o 20 rokov mladšia) a presne takto si od nej pýta polovicu za výlet, na benzín, v reštaurácii si ona platí svoje... pritom má pánko sex zadarmo a ešte mu ona chodí do bytu upratovať, niekedy mi rozum stojí aké sú ženy hlúpe

marcellka32
8. jún 2021

Napadol ma dialóg s bývalým kolegom: pozval mladú na rande, mladá si objednala džús, stihol jej povedať, že nech si objedná len 2 deci, lebo džús je drahý 🤦

tncka
8. jún 2021

My sme spolu este len chodili a vseko co sme si zarobili bolo NASE. Este aj operaciu mojich oci co vtedy pred 10r.bolo okolo okolo 1000e sme zaplatili spolu. Mohol sa na to vykaslat nech si zaplatim ale neurobil to. Brali sme to tak ze ked treba podielame sa spolocne. A nikdy mi nevykrikoval co kolko stalo. Toto u vas je max.cudne a do buducnosti cista samovrazda😬

tatisna
8. jún 2021

OMG...mne sa ešte nestalo aby mi frajer niečo zaplatil a potom vyhadzoval na oči. Utekaj od neho. Ak ho samozrejme nevyciciavas a nežiada prehnane drahé veci...

hederamonstera
8. jún 2021

ako to tu citam, tak feministky by z vas radost mali, ci v tomto rovnost uz nema byt? :D

to musi byt iny chmulo, ked ti 20eur pripomina, to kde robi? :D radsej si najdi ineho.

canis_lupus
8. jún 2021

Utekaj od neho kade ľahšie, preboha 😂 Ja som tiež ešte ako brigádnička chodila so starším, normálne zamestnaným a v živote ho nenapadlo pýtať odo mňa nejaké peniaze. Výlety autom, reštiky a všetko okolo platil on. Dokonca keď sme išli do podnájmu, platil ho celý on a ja som platila zase často jedlo a svoje náklady, zbytok som odkladala. Teraz som na materskej a sme presťahovaní do väčšieho a drahšieho, ale tiež nikdy odo mňa nechcel, aby som platila polovicu nájmu. Si predstav, že ak by ste spolu ostali a mali deti, máš rodičák 300-400€ a on od teba chce polovicu nájmu, čiže 200+€ 🤦😂

0silvia0
8. jún 2021

vo vzťahu zamestnaný muž a brigádnička/študentka by to malo vyzerať tak, že ak chlap pozve, platí on benzín, náklady a žena by mala platiť napr. niečo na jedenie. Ale vyhadzovanie na oči čo koľko stojí je už cez. Nechceš si nájsť niekoho normálneho?

slnecnica82
8. jún 2021

@deti95060810 tvoj príspevok som prečítala pár krát, lebo som myslela že nerozumiem 🤦🤦🤦...to už je ozaj najvyšší stupeň kokota(sorry)

tncka
8. jún 2021

@elizabet173 ja tomu celkom verim,je kopa chlapov takto posahanych,nastastie sa najdu aj normalni 🙂

columbine
8. jún 2021

Obhajovat ho nechcem lebo si myslim ze toto co robi je extremne ale skusim ti povedat druhy pohlad na vec, netvrdim ze je spravny ale mozno ti pomoze pochopit nieco medzi riadkami a mozes sa s nim skusit aspon porozpravat..

Mna rozvod mojich rodicov velmi poznacil najma co sa tyka materialnej stranky veci. Otec tesne pred rozvodom pobral z bytu vsetko co malo vysiu hodnotu, vzal si auto, vytiahol vsetky peniaze zo splocnej vkladnej knizky aj zo sporeni ktore sme mali a vsetko si zobral, neviem ako to bolo/je co sa zakona tyka su to uz roky ale ked to mama na sude povedala tak jej povedali nieco v zmysle ze on jej z toho presnu polku davat nemusi, jednoducho nemohla to vymahat. Ked sa predal byt dal mame presnu polovicu napriek tomu ze som jej bola zverena a museli sme si zohnat byvanie, vybavil si papier ze zaraba minumum aby na mna nemusel vela platit, mama ochorela a bola na tom tak ze istu dobu sme dokonca poberali tu pomoc od statu (muku,cestoviny..), v tej dobe sa so mnou rozisiel priatel kvoli babe ktora ho mala iba na peniaze ale on to nevidel.. vtedy som sa uplne zatala/zablokovala, prisahala som si ze nikdy nebudem mat s nikym spolocny majetok, budem mat vlastne peniaze, budem si ich strazit, nedopadnem ako moja mama a nikdy nebudem nikoho zneuzivat na peniaze. Dotiahla som to do takeho stadia ze ked som si nasla terajsieho partnera tak ci som studovala/brigadovala/pracovala na TPP na vsetkom som sa podielala rovnakym dielom, vsetko sme platili na poly aj pitie, aj benzin ak sme isli na vylet, aj dovolenku. Ak sme si uz kupili daco napoly ked sme isli spolu byvat tak ak nahodou vtedy nemal peniaze a kupila som to ja musel mi presnu polku splatit. Blocky za jedlo som si pisala do excelu a vsetko islo napoly. Nedovolila som aby ma niekto financne zneuzival alebo ja niekoho. Trvalo mi dlho kym som zacala premyslat a konat inak a bolo to tazke...  takze zisti co ovplynilo jeho, preco ma taky pohlad na peniaze.. boji sa a skusa ci nie si nejaka zlatokopka? Mozno. Je to žgrlošský kreten? Mozno. Je mozne ze ked raz budes na materskej bude od teba pytat stale na najom, hypoteku, jedlo atd  rovnake peniaze aj ked bude iba on zárobkovo cinny? Ano je. Vsetko co ti tu baby napisali moze byt pravda a do istej miery sa s tym stotoznujem ale.. ale zisti to, pytaj sa , rozpravaj, skus to zmenit nech najde doveru .. ak to nepomoze je to žgrlošsky kreten ber nohy na plecia 🙂

didi2102
Autor odpoveď zmazal