icon

Platenie si vo vzťahu

8. jún 2021

Ahojte chcela by som sa opýtať ako to máte s platením vo vzťahu. Mam 19 a som brigádnička, priateľ je starsí a je zamestnaný. Keď ideme niekam na výlet stále mi pripomenie cenu koľko má ten výlet bude stáť. Ma úplne iný pohľad na peniaze a platenie ako ja. Je mu za ťažko mi zaplatiť pitie keď si ideme niekam sadnúť. A ja neviem co si mam o tom všetkom myslieť.

vevesh
8. jún 2021

...vyjadrim to jednou vetou- uz by ani smrad po mne pri nom neostal😖😖 pre obraz, ked som muza spoznala, bola som veeeelmi dobre zarabajuca studentka, muz normalne zarabal a NIKDY za cely spolocny zivot som ja neplatila a to sme uz pomaly 20 rokov spolu. Platit mozem akurat vtedy, ked idem sama ci sama s detmi😀a platim z nasich spolocnych. V zivote sa ma nespytal, na co minam peniaze. Ak ich bolo pomenej a ja som bola "rozjasena s minanim", tak len ma upozornil, ze by som sa mala na urcity cas ukludnit, dokym bude lepsie🤪 takze nepoznam to, nechcem to poznat a neakceptovala by som to, aby takto vydeloval, co mozes jest/pit a kolko😒😒

thereisabear
8. jún 2021

Nemyslím si, že všetko má platiť chlap ale toto je riadny blbec... Príspevok tu je už dve hodiny, máš kopec dobrých odpovedí, tak dúfam, že už s ním nie si 🤦

krisbar
8. jún 2021

Akoze ja ked som bola studentka, tak som si v zivote kavu, kino, jedlo neplatila, najma pri chlapoch co mali peniaze. Toto bude nejaky setrilek. Alebo sa svet za 20 rokov zmenil...

nttnnt
8. jún 2021

co si mas o tom mysliet? ze je to debil :D sorry ale ked ti nevie ani pitie zaplatit tak to je magor :D a ocividne si nim uz nakazena ked 20 euro na vylet ti pride vela :D

haley7897
8. jún 2021

@nttnnt nieje nakazena. Je študentka pre ktorú je 20e značný obnos. A hen individuum to využíva aby sa tváril ako poloboh keď jej raz za čas veľkoryso zaplatí sódu 😭

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
tarinka155
8. jún 2021

Ja mam priatela sme spolu 3roky,on ma 14r syna a ja mam 3deti.ked spolu chodievame raz plati on raz ja.sice on je dost za peniazmi ale zatial drzi jazyk za zubami😂

mjk40
8. jún 2021

Našťastie je to len priateľ. Teda neviem do akej miery je vaše spolužitie vážne, ale vo vážnejších vzťahoch by mali byť peniaze spoločné bez ohľadu na to kto koľko zarába.

anja27
8. jún 2021

Ja si myslim ze tvoj priatel je zgrlos a ked uz teraz sa takto chova do buducna bude horsie. Utekala by som od neho

haley7897
8. jún 2021

Autorka, pozri, už len fakt, že si príspevok pridala anonymne svedčí o tom ze sa za jeho správanie hanbis. Cítiš, že to nieje ok. Nebuď s niekym, na koho nemôžeš byt hrdá. Nikto nás neovplyvní viac ako partner s ktorým sme. Bud nás pozdvihne a pomôže nám nájsť naše najlepšie ja, alebo nás stiahne dole na svoju úroveň. Ja som zvyčajne človek ktorý radi aby si ľudia veci vykomunikovali, pracovali na vzťahu, hľadali kompromisy. Tebe radím BEŽ.

anja27
8. jún 2021

Teraz citam dalej ze drahy vylet za 20eur? 😂😂😂 to nemyslis vazne. My ked ideme na vylet bezne nas to stoji 20 a viac. Ked si ratam phm plus nejaky obed a nieco k tomu..

anja27
8. jún 2021

@evamarek77 veru bud rada ja som bola inak tiez za mladiii podobne naivna ako autorka ked mi moj byvaly v obchode komentoval ake drahe veci si kupujem a za SVOJE! Maliny za euro boli drahe, vylet taktiez drahy ze chodim do solarka to bola pre neho marnotratnost. Esteze mi okolie dohovorilo a poslala som ho kade lahsie 😉 uz nikdy viac takeho chuja s prepacenim. Dnesni chlapi (cest vynimkam) su miestami ako mechom udreti. Ach

rooberta
8. jún 2021

Je to sialene, ty si este nemala peniaze na ucte preto si si nemohla dovolit sa najest v restauracii, a on si pokojne pred teba a tvoju kavu sadne a natlaci sa.
Ved aj kamaratke by som ten obed zaplatila keby sme boli v rovnakej situacii. Uznaj ze to by urobil kazdy normalny clovek. Tak preco nemoze on tebe? Priatel priatelke? Je to smutne. Vazne utekaj.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
8. jún 2021

To akože kde ste šli na ten výlet že 20 eur? A ze obrovská suma za oboch? Ja ze ta volal niekde na 500 eurovu dovolenku, ale teraz 20 eur? To je prehliadka ZOO, a nejaké jedlo tam, zmrzlina a finito. A teraz si predstav, ze s takým vykvetom máš dieťa, ledva 300 eur rodičak a on od teba chce 250, lebo chce polovicu za nájom atď?A to, že nemáš, ešte peniaze, tak sedíš nasucho na rande pred frajerom a on sa nadzgava, tak OMG, čistá katastrofa, utekaj.

leuchtturm
8. jún 2021

Ruky prec od takého zgrlosa.

qetka
8. jún 2021

Je to blb. A bude horsie.
Inak na pobavenie, mama ma kolegu a ked boli stanovat tak 15 rokov dozadu,, bot tam aj s frajerkou a vecer pri ohni poculi, ako si v stane rozratavaju koruny. On jej vravi, ze mu dlzi este 2 koruny za hotdog, no ciste peklo. Rozum sa mi zastavuje.

Inak, ked sme sa dali dokopy s mojim muzom, tak som prave dostavavala dom - hrubu stavbu. Peniaze mi vychadzali tak nadoraz. On platil vsetky potraviny a vlastne cele nakupy do domacnosti, byvala som u neho, neprispievala som mu vobec nic. Nechcel prispievat, chcel, aby som dom dokoncila a nemusela setrit na tom, A to sme nevedeli, ci naozaj zostaneme spolu dalej, chodili sme spolu iba pr mesiacov. Nakoniec sme to uz dokoncili spolu a sme radi, ze som nesetrila a nenakupila dake shity. Neviem si predstavit, ze by sme si vyuctovavali kto co zaplatil. Hned tyzden po svadbe sme si spravili spolocny ucet s neriesime. Akurat si teda povieme, ked dakto chce nieco vacsie, ze ci je spravny cas 🙂

slovakboy
8. jún 2021

Mne mamka niekedy vravela, že ženy hľadajú mužov ktorí majú zdroje ale súčasne majú ochotu sa o ne podeliť. Možno ten tvoj je len šetrný a sleduje si výdaje čo nemusí byt zlé. Pozri či je aj voči sebe šetrný. Lebo niečo ti chce zaplatiť niečo nie. Nemusí byť ešte kretén len je tak vychovaný aby nerozhadzoval a mysli si že aj ty by si mala mať podiel na nákladoch. Ja som vždy všetko na rande platil ale páčilo sa mi keď občas niečo priateľka z vlastnej iniciatívy zatiahla. Bol to pre mna signál že nechce byt pasívne závislá. V manželstve už neriešime čo je moje alebo tvoje no keď začala manželka robiť mali sme jeden účet a tam sli aj obe výplaty aj sme z neho nakupovali obaja sme mali k nemu karty. Ona sa po pár mesiacoch ozvala že chce mat svoj účet. Chápal som ju. Chcela mat kontrolu a pocit nezávislosti.

janka1011
8. jún 2021

Ach bože...utekaj kade ľahšie a hneď !!!

zuzubb007
8. jún 2021

Fuha tak to ber nohy na plecia, akoze vela 20 euro pracujuci clovek, to je totalny drzgros, ktory bude taky vzdy naco ti je taky priatel, ked mu nestojis za nic

katarina9593
8. jún 2021

Ahoj akože na čo ti je taký frajer ??, Nehovorím že ti musí všetko platiť ale u nás to je tak ešte keď sme aj začínali väčšinou platil muž a občas ja ale odkedy spolu bývame a máme dieťa tak peniaze sú naše a dopĺňame sa ...neriešime že teraz som nakúpila ja alebo on a nepripominame si koľko co stále .. myslím si že máš ešte život pred sebou a takého chlapa nepotrebuješ .. a ako píšu baby vyššie keď dostaneš na materskej tak čo bude všetko vyčítať koľko čo mus za vás zaplatiť alebo bude po tebe pýtať peniaze ako sorry blikala by mi kontrolka až nadpriemerne veľa ... Užívaj život pokiaľ sa dá a nie s takýmto čudákom✌️

gladys_07
8. jún 2021

Naozaj si myslis ze ta lubi ked vie, ze nemas peniaze,
on sa pred tebou natlaci a teba necha o kave? Milujuci muz by toto NIKDY nespravil.

Boze to kde sa rodia takito trudi 😡 ja co si pamatam, nikdy som sa s takymto niecim nestretla. Boli sme onehdy na rodinnom obede, ja som dala muzovi peniaze a svokor ho sfukol jak soplaveho Pistu ci sa nehanbi od zeny brat peniaze za obed 😂😂

martina1201
8. jún 2021

Ahoj, nečítala som komenty tak sa asi budem opakovať s ostatnými ženami. Priateľ by si mal uvedomiť, že ty si len brigádnická a nie plne zamestnaná. Navyše on ako chlap by mal vedieť zaplatiť žene ktorú miluje nápoj, alebo výlet. Nehovorím, že by mal platiť furt a stále, predsa len hoci si brigádnička, nie si zlatokopka. Ale určite nie je kormalne, aby si platila za seba všetko. Nabudúce ak nejaké bude by si mu mala povedať, že na výlet nejdeš, lebo chceš ušetriť na dovolenku po boku niekoho príjemnejšieho a menej skúpeho. A tiež do baru nejdeš lebo spoločnosť sa ti nepáči.
Ja fakt nechápem ako takýto chlapi môžu existovať. Na jednej strane pozvú na výlet a na druhej pýtajú zaplať si ho.....

tykat
8. jún 2021

Najdi si seberovneho, 19r. brigadnika, studenta. Budete mat zabavu na ktoru vam stacia peniazky... Stary chlap a este lakomec...nebrat 🙂

kristina2412
8. jún 2021

Ja mám takú podobnú príhodu, raz ma perspektívny mladý muž pozval na ples,lístok sme si zaplatili každý sám ,to bolo v pohode bol pomerne drahy, po večeri keď sme všetko dopili ,čo bolo v cene lístka, sa postavil vzal pohár, že si ide vziať vodu na toaletu ,ze ci nechcem tiez, že mi prinesie😄aby sme zbytočne neminali.Od takého čo najďalej. Ja som málokedy nechala chlapa platiť. Stačil mi ten pocit že to bol ochotný spraviť , že automaticky nepočítal s tým že vyberiem peňaženku. Mala som kolegyňu,staršiu pani a tá sa vždy keď sme prišli z rande pýtala : Nieje lakomy? Len preboha zisti či nieje lakomy, s takým si život pokazis.

fiafia
9. jún 2021

@kristina2412 bože, som sa zasmiala 😂 niektorí chlapi by si mali naštudovať čo je to byť chlapom. Má to byť opora, istota, pevný pilier vzťahu, vždy ochranca. Nevravím,že žena má teraz čakať ,že od muža dostane všetko ale takéto extrémy. Niekde vo výchove sa stala chyba

kassandra25
9. jún 2021

A preco nenechas, aby si vzal inu kamosku na vylet a sadnutie si, ktora si sama za seba zaplati? Aj ty chod s inym kamosom, ktory zaplati za teba. A mas.

hopsadobrandejsa
9. jún 2021

To su tu ine perlicky, az som normalne sokovany 😀

Ja ked som bol mladsi, vzdy mi bolo blbe ked kamosi platili hoci cash problem nebol ( robili v zahranici ). Odmietal som proste za kazdy raz chodit flamovat pretoze to samozrejme ide aj do penazi a bolo mi blbe vkuse si nechavat platit.

Tym, ze som bol v partii jeden z tych mladsich, chalani to brali v pohode a sami vraveli, ze neskor sa to otoci ked budem zarabat a tak to aj bolo.

Vies, je rozdiel mat peniaze a hrat chudaka a nemat tie peniaze. Ako sa vravi "bez peňez do hospody nelez".

Na druhej strane ocenujem jeho sebavedomie. Ja by som nerandil ak by som na to peniaze nemal. Akoze hovorit priatelke kolko si ma za seba zaplatit, to by som sa zrejme citilako uplny chudak. To uz by som naozaj radsej ostal slobodny pretoze toto by mojmu sebavedomiu urcite nepomohlo.

Baby ti radia dobre, radsej si davaj pozor aby si neotehotnela pretoze ani sa nenazdas a budes z rodicaku obracat kazde euro a panko si bude chodit na obedove menucka a doma hrat chudobneho.

Pozvat niekoho niekam a potom mu vyuctovat jeho cast uctu je podla mna absolutny suteren spolocenskej etikety. Chvalabohu sa s takymito ludmi nestykam.

lavender273
9. jún 2021

Jedno slovo:

48domka
9. jún 2021

Ukonč tento vztah ...