icon

Po 5 rokoch pracujem a som hotová

21. sep 2021

Ahojte. Mam 2 deti po sebe, za sebou rozvod, psychicke tyranie (chodim na terapiu 2 krat do mesiaca) a zacala som pracovat v hoteli ako chyzna (mimo Svk). Mam pocit, ze to moje telo neda :(. Som z tej prace strasne zbita a to pracujem len 6 a pol hodin cez den. Potom hned letim byt s detmi. Dokoncujem este jeden kurz do konca oktobra, kvoli jazyku, takze pracujem tak cc 3/4 dni v tyzdni. Pracu som si nasla po pol roku hladania a uz by som to financne nedala. Pracovali ste niekedy ako chyzna, co si o tej praci myslite, je to az tak narocne ? Mam 38 rokov, aby ste mali celkovy obraz. S detmi mi pomoct kto nema, 5 rokov sa o ne starame iba my s mojim uz byvalym, ziadni stari rodicia. Co robit ? Opatrovatelku si z platu dovolit nemozem.

katisana
21. sep 2021

Máš to ťažké, verím, lebo myšlienky v hlave víria a do toho anémia. Nie je to len o tom, že máš sa do pracovného tempa dostať a bude fajn. Veľmi by Ti pomohlo, ak by si Ti podarilo sa riadne "nadopovať" železom, Je to dlhodobejšia vec. Pri anémii sa človek rýchlejšie unaví. Ja som mala stavy extrémnej únavy z anémie tiež. A k tomu lieky na anémiu. Ale viac mi pomohlo upraviť si stravu, aby bola "prospešnejšia" krvi a železu. Potom sa únava stratila a potom som ľahšie zvládala aj ostatné.

sslobodnamama777
21. sep 2021

Tak to si dobrá. Iste to je zaberák a ked más este take starosti, je to len zvyk, telo si zvykne, ked to robis tyzden, je to super čas, drzim palce. Treba iste finty nejake, mohli by tu poradit. Ja viem ze znama spominala ze ked sklada veci, robi to ako ked sklada papier, teda silno prejde po látke, kde ju skladá.. Železo obsahuje kokos, denne sa ma jest. Drz sa.

autor
21. sep 2021

@katisana toto sa vsetko snazim dodrziavat, zeleninu strukoviny vela vody plus zelezo beriem 2/3x do tyzdna, mozno ma vycerpal aj ten vztah, ze nevladzem, je toho proste na mna moc mam pocit, ale nik za mna do roboty nepojde :(

autor
21. sep 2021

@sslobodnamama777 dakujem za podporu.

nwnw
21. sep 2021

Ahoj, ja som bola tiez z deti a roboty vypluta.
Kup si Koenzym Q10 aspon 60mg a 60 tablekove balenie. Pomoze ti.

jakubrianka
21. sep 2021

Šetriť sa kde sa dá aj v práci aj doma. Je to ohromne náročná práca, mala som tú "česť" ako brigádnička počas strednej školy po dobu prázdnin.Toľko sladkostí po práci som snáď nikdy nezjedla. Odporúčam zvýšiť svalovú hmotu, zvýši sa energia (5 min aspoň 2x do dňa), zvýšiť výživový príjem (nešetriť mäsom a zeleninou, ryža zemiaky doobeda, k večeru nejakú obylninovú sladkú kašu?), upratovať pri pootvorenom/otvorenom okne (tie výpary z čististiacich prostriedkov tiež robia svoje) a stanoviť si cieľ dokedy to treba vydržať. Ps: nie všetko musí byť tip top. (pozrieť na nete nejaké tipy ako rýchlo a efektívne upratať?).

luccija
21. sep 2021

Všetko je nové stresujúce...podľa mňa si zvykneš aj na fyzický pohyb aj časový stres a za chvíľu sa zasmejes ako si stresovala.Ked skončíš kurz zase o jeden balvan menej.Dolezite je dobre sa vyspať a, ak Ti čas a peniaze dovolia občas masáž.Ale určite je stresujúci aj ten pocit, že musíš stihnúť deti škôlka, škola... nemáš po práci čas si oddýchnuť.Daj tomu čas zosúladis to🙂ako sú veľké deti?

luccija
21. sep 2021

@nwnw aj Guarana je fajn na energiu vraj...tu Anemiu si daj skontrolovať a magnézium si dávaj je fajn na nervy a stres

sense
21. sep 2021

Kedysi keď som. Robila chyznu mala som kolegyňu 50tnicku, makala ako fretka... A unavená neviem ci bola ale trávila voľno s nami mladými tak to asi šlo ale pravda ze nemala dve deti...
Ono začiatky sú ťažké musís si nájsť svj systém a samozrejme chce to čas, predsa len upratovať doma a v hotely je trochu rozdiel...

A ak ta boli chrbát daj si doma 5-10min strecink... To pomáha...

galioska
21. sep 2021

Práca v hotely je ťažká, aj keď sa to nezdá. Najmä keď to máte na čas, mne stačí keď prezliekam.pradlo na 3 posteliach, mám dosť😁 nájdi si upratko, dá sa aj pridať pár hodín navyše.

mery34
21. sep 2021

Ja som ako študentka v 22 v New Yersey, celé leto housekeeping od 10 do 5 poobede a večer ďalšiu robotu od 6 do polnoci - do jednej v noci. Makačka jak blázen, na začiatku sme nevedeli ani zaspať od vyčerpania, potom sme už mali grífy a aj sme si oddýchli pri upratovaní. Najskôr nám izba trvala aj 35 - 40 minút, po 2 mesiacoch to bolo za 20 minút aj s oddychom, prevliekaš vankúše, sedíš na posteli a podobne. Na začiatku sme museli piť sladkú vodu, aby sme mali energiu.

autor
21. sep 2021

@jakubrianka ved to, nechcem prave zhodit, mam teraz ideal vahu a pri hentakom tempe neviem

jakubrianka
21. sep 2021

teraz práve nejde o váhu ale o psychickú a fyzickú odolnosť, váhu hodiť za hlavu. Uvedomiť si, pre koho a prečo to treba zvládnuť a ako som písala mať cieľ, termín dokedy a predstaviť si ako to bude potom všetko ľahšie keď toto neľahké obdobie skončí. Možno nosiť so sebou zriedený ovocný ďžús v nejakej bio kvalite. Pohodlné oblečenie a praktická obuv vie urobiť veľké rozdiely- nejaké voľné športové tričko ktoré ľahko schne. Aj v rámci rovnošaty sa dá prispôsobiť si.

nwnw
21. sep 2021

@luccija guarana mi sposobovala problem so srdcom.

Anemiu riesim uz roky, ale Q10 mi fakt zabral.

kitycat
21. sep 2021

V housekeepingu si musis najst system a toho sa drzat. Najst si skratky na umyvanie, vypytat spravne pomocky ak sa da. Za tyzden sa to naozaj nenaucis. Urcite to zvladnes je to len rutina... Akurat doma sa ti asi nebude chciet upratovat 🤣

nely1704
21. sep 2021

Po vlastnej skúsenosti !!! Nie chyžnú každý dá. Ten kto to nezažil nepochopí. Je to hrozne náročná robota a mala som kolegyne, ktoré to po týždni vzdali , lebo nevládali....

autor
21. sep 2021

@nely1704 dobre vediet !?

siska53
21. sep 2021

Moja babka robila chyznu cely svoj pracovny zivot.. 1 dieta, potom.pomahala dcere s nami..do toho mala aj zahradku..domacnost, muza.. ale nie kazdy je stavany na ten typ prace.

luccija
21. sep 2021

@siska53 áno, ale časy, keď babka robila chyžnú boli asi iné nie, že manager stojí nad tebou s hodinkami🙂

luccija
21. sep 2021

@nwnw busilo Ti srdce?ona vraj dosť povzbudzuje kamarát to minule hovoril on má montážnikov a vraj na to funguju

leyla1675
21. sep 2021

Ja som robila chyznu v rakúsku a bola som spokojná. Ale bezdetna neviem ako je to s dvoma deťmi. Koľko majú rokov?

kubkovamama
21. sep 2021

Tyzden iba?? To je strašne malinko,jasne,ze si vypluta.Je to normálne,fyzicka zataz,nervy,stres z novej prace,celkovej situácie.Neboj,dobre bude.Mysli pozitívne,postupne sa naucis robit veci co najefektivnejsie

leyla1675
21. sep 2021

Na tu prácu si zvykneš podľa mňa chce to čas 🙂

nwnw
21. sep 2021

@luccija take busenie, ze som skorona pohotovost isla. Normalne PN z prace cely den po 1 tabletke.

hariet
21. sep 2021

Ja som chyznu vydrzala robit vo vytazenom zahranicnom hoteli asi mesiac, fakt sa to nezda, ale je to neskutocne fyzicky ale aj psychicky (malo casu) narocna praca- okrem toho, ze je to nezazivne a robis tie iste ukony stale dookola. Uplne ta chapem, ze to nedavas.. Ja by som robila hocico ine, ale toto nie. Malasom neskutocne pretazene a bolave zapastia z prezliekania tych obrovskych perin.. ma striasa z toho aj teraz. Vydrz len pokym si nenajdes nieco ine. vela stastia a drz sa!

janinah
21. sep 2021

V 38 r. Som buky vaľala.ved to je mladý človek plný sily.zrejme máš zlý systém v práci aj doma.akus to zmeniť

autor
21. sep 2021

@janinah rozumiem, no 2 roky som bola doma na tom velmi zle, co ma muz tyral, uzkosti, mikanie v oku, panicke zachvaty vonku, neustaly stres a strach zobralo mi to vela energie musim povedat

pragmaticka
21. sep 2021

Pred 20r som ešte ako mladá študentka robila počas prázdnin chyznu v tirolsku. To bola brutálna makacka!! Ak niekto potrebuje schudnúť toto je najlepšia cesta! Za pár týždňov postavička ako lusk!! Ja by som to už nedala. Tiež mám 38r ako ty, telo unavené po pôrodoch a kojeniach, práve dopĺňam všetky vitamíny a minerály.. Skus sa ubrať týmto smerom. Tiež ti bude asi niečo chýbať. Minimálne D a zinok neuskodia.

mucuinka
21. sep 2021

Je to narocna praca. Strasne. Kto neskusil, nepochopi, co to znamena vymenit pradlo na x posteliach denne, zdvihnut tazky matrac, odsuvat nabytok, vyniest si obliecky, tahat tazke a mokre uteraky...a este ak niekto necha v izbe uplnu spust, pouzite kondomy kade tade... ja som mala tu cest, ked sme odisli von. Presne pol roka som to dala, potom som si nasla lepsiu pracu, aj preto, lebo mi odchadzal chrbat. A to som bola naozaj mlada a aktivna. Ale som poucena a kamkolvek idem, v hoteloch chcem vzdy len vyniest smeti a max. vymenit uteraky. A nikdy ale naozaj NIKDY neodchadzam bez sprepitneho

michkat
21. sep 2021

Drzim palce, ale pozeraj aj nieco ine, kde az tak velmi netreba jazyk, mozno aj ta vyroba by bola lepsia, za mna osobne teda urcite... Niekedy to len jednoducho nie je pre toho cloveka... Ani vyroba nie je pre kazdeho a mnohe tu by napisali, ze na tom nic nie je... Chyzna v hoteli je neocenena makacka, kde clovek zdravie necha casom...