icon

Po rokoch sa ozval bývalý

radkanika
14. jún 2015

Ahojte..asi sa len chcem vykecat, mozno pocut nazor, ci skusenosti inych v podobnej situacii bez toho, aby tu niekto nadaval, urazal ci fanaticky moralizoval. Pred manzelom som mala jeden vztah. Bola to najvacsia laska mojho zivota, a ja pre neho este viac. Bolo to take priam az detinsky ciste, bez klamstiev, hadok, rozumeli sme si po kazdej stranke. Po 2 rokoch sme planovali svadbu, deti...zacala som mat vsak pochybnosti, dostala som strach. Moji rodicia ho neprijali, bol z chudobnejsich pomerov, typicky chlapec z dediny, bez vysokej skoly atd. Presny opak mna v tomto smere. Avsak ja som ho videla inak...bol ku mne uzasny, pozorny, zahrnal ma sialenou laskou, bol pracovity, snazivy..no moj strach zacinal byt coraz vacsi, najma ekonomicke rozdiely zacinali byt problem, nasi sa mi vyhrazali, ja som sa bala, co s nami bude, kam pojdeme, ja som este studovala...a tak som mu nechtiac tymto vahanim velmi ublizovala, vela krat plakal, ja tiez, az som dosla k zaveru radsej sa rozist definitivne..nastalo peklo pre mna a hlavne pre neho. Pol roka nikam nechodil okrem prace, cakal ze sa vratim. A veru vratila som sa,ale az po roku a to som nevedela, ze uz ma ine dievca. Nestretli sme sa, len mi volal,kde som tolko bola, ze teraz uz ma 4 mes.priatelku, ktora ho ozaj lubi, ze mu nedovoli svedomie len tak ju teraz poslat niekam...plakal v telefone. Ze ma teraz strach on, ze ho znovu opustim, ze zas bude len on trpiet a teraz sa uz ako tak po roku spamatava, hoci ho to stale boli a ze bude uprimny, stale ma lubi a mozno aj bude, ale nebude ublizovat priatelke, lebo je to velmi dobre dievca. Tym to padlo...ja som si casom nasla ineho, vydala sa..prisla dcerka. No prislo obdobie, ked sme sa nahodne stretli, bola som s dcerkou a on mal znovu slzy v ociach :/ povedal, ze je mala nadherna, ze mohla byt takto nasa, a ze aj keby som mala 10 deti, vsetky by miloval rovnako ako mna, aj keby neboli jeho...povedala som len, ze ma stale tu priatelku, treba ist dalej a on suhlasil, ze ano, ine neostava. Ale este povedal, ze clovek nikdy nevie, mozno sa aj on ozeni, a o 10-20-30 rokov pride nieco, co nas napriek hlupemu osudu znovu vrati k sebe, lebo to tak malo byt...odvtedy sme sa nevideli, roky plynuli dalej. Obcas na neho pomyslim, poviem si, ze som mala byt odvaznejsia kedysi...a teraz pred par dnami zrazu napisal...ozenil sa pred pol rokom, stavaju si svojpomocne domcek. Blahozelala som mu, ze konecne je stastny a zije svoj sen, aj ked srdce mi busilo a rozplakala som sa. On napisal, ze toto jeho snom nie je, berie to len ako dalsiu etapu svojho zivota. Ze nieco mu chyba, len nevie co. Tak ja ze mozno dietatko, aby citil kompletnost rodiny, ved deti zboznuje. Jeho reakcia ma prekvapila, vraj deti nie, na to je casu este dost. A pomedzi ine opakoval, ze sa niekde stala chyba, ze to malo byt uplne inak, vraj sa ma nikdy nechcel vzdat. No a prosil o stretnutie...co som povedala, ze uz by nebol dobry napad, je zenaty, ja vydata a ze uz nie som davno ani tym milym peknym dievcatkom,ako si ma pamata. Napisal mi, ze som stale nadherna, presne ako si ma pamata...a ja ze to vies odkial??a on len "viem". Vraj je toho dost, co si musime povedat...az prilis vela. A co najskor. No a ja mam strach, netusim co by to so mnou urobilo, keby sa stretneme a rozpravame, tuzim ho znovu vidiet, aj ked to odmietnem, lebo to nie ke spravne a aj on sam hovori, ze nebude mi vela pisat, lebo by tazko vysvetlil zene kto som a preco si piseme..cize ani on jej nechce ublizit. Mozno ma len potrebu nejako to uzavriet v sebe uz a ist dalej. Ozaj neviem, neviem si predstavit, o com sa chce porozpravat, ved vsetko je prec a minulost nezmenime...neviem, preco sa mi ozval...co si o tom myslite?

alaguema
14. jún 2015

@jersey333 ak je medzi nimi dôvera, tak by to nemalo vadiť. Mne by to nevadilo. Aj sme také zažili, na oboch stranách. Na stretnutí nie je nič zlé. V tomto prípade mu nefandím, lebo chlapík sa javí ako namotávač a chce riešiť nejaké chyby, čo sa stali, to neveští nič dobré, ale možno sa mýlim. Ale na stretávke pri káve raz za čas, porozprávať sa, žiadne riešenie minulosti, alebo dokonca budúcnosti, ale normálny kamarátsky pokec, prečo nie Ako sa hovorí čistému je všetko čisté 😉 Práve to si u partnera vážim, že vie byť veľkorysý a nie je podozrievavý, že mi verí. To je skutočný muž a nie nejaký obmedzujúci podozrievavý macho man 😀

moonlight1210
14. jún 2015

@radkanika Skoda, ze ste spolu neostali. Uz by ste boli od seba a svojho terajsieho muza by si si vazila o to viac, ze by si vedela, ze velka laska moze skoncit uplne prozaicky a obcas az rozhadanim.
Teoreticky tam bola sanca, zeby ste sa zladili. Ale z toho, co si popisala, skor nie.
Obojstranne by ste zdielali neznasanlivost medzi svatkovcami a mladymi. Teba by ubijla dedina, jeho zase tvoje frustrovane nalady. Keby sa do toho zapojilo dieta a financne problemy, myslim, ze by si bola prva na rane, koho by to prevalcovalo a znicila by si vztah hadkami, nespokojnostou a pocitom nenaplnenia.

Myslim, ze tak ako si teraz, dobre si. Obcas ked dostaneme od osudu to najvhodnejsie, to nevidime. Skor mame pocit, ze nieco este lepsie by sme si snad zasluzili.

Podla mna, nechod nikam. Co ti potrebuje povedat, nech ti povie na papieri. List spalis a tym to hasne. Veci vypovedane, ziadne dokazy.

A uz mu nedovol vypisovat. Ani kontaktovat. Je smutne, ze jeho zena ho lubi a netusi, ze je nahradnicka. Je to trapne. Keby si ty nasla, ze tvoj muz pise byvalej: myslim na teba, lutujem, ze som ta stratil, ze nam to nevyslo, chcem sa s tebou stretnut... Zrutil by sa ti po tych rokoch s nim svet. Vedomie, ze ta mal ako naplast za inu, ktoru nemoze mat a moc ju chce. To si nezela nikto. Ani chlap zistit o svojej zene, ani zena o muzovi, ani dieta o rodicoch, ze bolo naplast za milovaneho starsieho surodenca, co im umrel.
Ako zena ju chap a skus ho presvedcit, ze sa ma usilovat milovat to co ma a nie nejaku chimeru z minulosti (ale nie sto telefonatmi a pisaniami. Staci mu to povedat raz. Je dospely, pochopit uz musi sam.) Pre svoju neschopnost nechat minulost ist, znici zivot sebe, zene aj svojim detom. Na stare kolena si uvedomi, ze kym zil v duchu so svojim snom, zivot mu preklzol pomedzi prsty. Jeho zena nebude chapat, preco medzi nimi citila stale taku viac kamratsku lasku nez milenecku. Nebude chapat preco cely zivot citila, ze Jej chyba naplnenie vztahu.

A co sa tyka teba: neviem, ale myslim, ze mas dobry zivot s manzelom. Mozno by nebozkaval zem, po ktorej chodis ako tvoj byvaly a nie je tam osudova vasen, ale je to bezpecny pristav. A to je viac, lebo sa mas vzdy kam vratit. Vasen beztak funguje len kym ma luxusne podmienky. Jednou z nich je zdolavanie prekazok.
Kolki milenci zistili, ze citili vasen, kym im branili. A ked prekazky pominuli, zistili ze boj o to byt spolu, bolo to jedine, co ich nakoniec spajalo. Ked niet o co bojovat, pomaly opadala aj tuzba byt spolu. A zacali sa vsimat chyby druhej strany. A hodnotit, ci to za to stalo...

tomiholjubavi
14. jún 2015

@jersey333 furt lepsie, ked mu povie, ze potrebuje nieco poriesit s chlapom, co ju nezelane otravuje, ako keby sa mal od tretej osoby dozvediet, ze videli jeho manzelku na kavicke s byvalym... ved nakoniec, ak mu bude robit poza chrbat nejake stretko, moze sa to na sto sposobov otocit proti nej, aj keby to bolo uplne nevinne. 😅

radkanika
autor
14. jún 2015

Hm...mi pisal a ja ze idem do sprchy a pocuvat hudbu, a jeho realcia? "Siel by som do sprchy s tebou"... :/ trochu dost uz prekracuje medze..odpisala som "snivat ti nik nezakaze, realita je vsak ina".

radkanika
autor
14. jún 2015

@tomiholjubavi on sa chce stretnut na "nasom' mieste...prejst sa, porozpravat a teda ak tam stretneme jedneho dvoch ciklystov, bol by zazrak. Nechce aby nas videli, kvoli mne aj zene.

cervenaruza123
14. jún 2015

@jersey333 zneje to blbo, uznavam a tiez si neviem predstavit reakciu muza. ale ked muz o nom vie, dokonca ho nema velmi rad, tak by mohla mat dost problem, keby sa nejak dozvedel, ze sa stretli, nie? kedze povedala, ze manzelstvo nechce riskovat, tak vidim len dve moznosti, bud sa nestretnut vobec, alebo ked uz tak s tym, aby to muz vedel a nemohol vzniknut problem. alebo sa stretnut niekde, kde ich nikto nema sancu idiet? aj to by sa dalo, no. ale jedna vec je slobodne sa stretavat s muzmi kedy sa mi zachce, druha vec s byvalym, co vzdycha nad tym, aki sme mohli byt stastni a naznacovat, ze nieco chce riesit a este to zatajit pred muzom, ktory ho nema rad a vie, ze sme mali kedysi velmi romanticky vztah

alaguema
14. jún 2015

@radkanika prepáč, ale nadhodila si mu na smeč. Načo mu píšeš, že ideš do sprchy? Nevieš snáď, k čomu je to vhodný materiál a ako mu zafunguje predstavivosť? Mám dojem, že sa ženieš do prúseru a baví ťa to.
Zrejme aj tebe lichotí jeho záujem a to, že o tebe (údajne) sníva...Ale možno je len znudený v dlhoročnom vzťahu a nezaujímaš ho ani tak ty, ako jeho vlastný odraz v tvojich očiach..to tak býva keď iskry skáču.

tomiholjubavi
14. jún 2015

@radkanika aj teraz stale chces ist na to stretko? ☹ ocito nechce nic uzatvarat..

mimina00
14. jún 2015

@radkanika no ked mu pises ze ides do sprchy,ma to trosku sexualny podton,ty ho vabis a umyselne!!vsak si si toho vedoma?alebobtak hlupa?prepac

lusi24
14. jún 2015

Podľa mňa by ste to už riešiť memali

radkanika
autor
14. jún 2015

@alaguema nejako spontanne mi to vyslo...nepremyslala som a ani nepredvidala taku jeho reakciu, ako som uz vyssie pisala,skor reagoval "utiahnuto"...uz si dam pozor.

jersey333
14. jún 2015

zena sed si ty na prdeli pri muzovi a dcere a neries uz niejakeho ex ktory vlastne okrem toho ze ta chce ale nie je to dobry napad lebo je zenaty a ma zenu ktora je dobre dievca neriesi absolutne nic iba pravdepodobne travi svoj free time fantazirovanim co by bolo keby ...toho veru nemas isteho.. a aby sa neistim nestal aj manzel ...tymto koncim a zelam aby si sa spravne rozhodla 😉

radkanika
autor
14. jún 2015

@mimina00 hlupa :D fakt

tomiholjubavi
14. jún 2015

@alaguema @mimina00 mozno to tak vobec nemyslela..aj ja napisem kamaratkam, ze idem do sprchy lebo je tu hic jak hovado..a nema to ziadny sexualny podton 😀 len on to hned pochopil dvojzmyselne... 😒 moja rada, nepisat, neodpisovat, nestretnut sa...a ak ano, tak vsetko povedat muzovi. nie v tom duchu, ze Joooj srdce ma taha za byvalym...ale oznamit, ze exo sa stale pcha do pozornosti, chce sa stretnut, vypisuje dvojzmysly...ked mu to oznami sama, bude mat vyhodu...raz jej napr. moze najst mobil, precita si spravy a to uz bude ovela horsia pozicia. Lebo zacne tym, ze sa bude musiet obranovat.
@radkanika

a este raz by som chcela zdoraznit - nevypisovat si s nim...takto sa stavas "spolupachatelkou" v pribehu, ktory sa moze skoncit zle.

alaguema
14. jún 2015

@radkanika ty s ním flirtuješ moja milá 🙂 Ako nič zlého by na tom nebolo, keby ste to brali obaja s humorom a nadhľadom, ako dvaja ľudia, ktorí iba majú potešenie z flirtu a nič ďalej spolu neplánujú.

1katkas
14. jún 2015

@absurdum jersey333 to vysvetlila presne takisto ako to beriem aj ja.. A ako dieta co ma rozvedenych rodicov rozbitu rodinu zial poznam..

adulik23
14. jún 2015

@mimina00 A je spravne. 🙂
normalne ho stengruje, nadrzana je z tych jeho kecov a sem vypisuje, ako za nim pojde (ak to on zaplati) a obhaji svoje aj jeho manzelstvo. 😀 😀 😀
plus mu vysvetli, ze ho ma stale rada ...

@radkanika chod na to stretko, pretiahni ho a nes si nasledky. 🙂

moonlight1210
14. jún 2015

@radkanika ked si zlomis ruku a povedia ti: tri tyzdne to nechajte v klude, nepouzivajte, nech sa to dobre zhoji.
Zareagujes tym, ze budes podvadzat a povies si, ze vsak, ked ju budes pouzivat "len trosicku", tak to vadit nebude, neuskodi?
Alebo si das na tie tri tyzdne pokoj.

Ak ma on nejak konecne pochopit, ze minulost je minulost, tak naco ju v nom zivis?
Daj pauzu a utni kontakty.
Ozvi sa za rok napr. s jednou vseobecnou vetou k vianociam, co sa dava do hromadnej smsky.
Uvidis ako na tom je. Ak stale chce zivit minulost, daj mu dalsi cas a odmlc sa.
Lebo nikdy nevies - ked najde tvoj muz jeho pisania, kludne sa moze stat, ze si povie, ze ak ti toto byvaly pise, asi mu davas dovod.
Nehovorim, ze ti neveri. Ale vies - cert nikdy nespi. Naco mu pchat karty do ruk, aby nas o vsetko obohral.

alaguema
14. jún 2015

@tomiholjubavi kamarátke napíšem hocičo a nemusím sa obmedzovať. Ak mužovi napíšeš, že idem do sprchy, tak je nad slnko jasné, akým smerom sa uberú jeho myšlienky...a ešte mužovi, o ktorom vie, že po nej túži...čo sme malé? 😀

arabellka
14. jún 2015

podla mna keby ta stale miloval....neozenil by sa. neverim,ze ta nemiloval predtym, uprimne,vasnivo a silno, no ranila som ho. mozno ponizila, ublizila, neviem. myslim,ze keby ta stale miloval, neozeni sa. A pri tom nedavnom vasom stretnuti ked uz sice mal priatelku,ale len kratko, neozeni sa s nou potom ale ako pisali vyssie, urobi nieco aby ta mal. nie teraz vypisuje...bud sa bavi a vidi ze aj ty s bavis...alebo nezabudlol na krivdu

radkanika
autor
14. jún 2015

@tomiholjubavi no nie zeby som nechcela, ale poznam svojho muza...zblaznil by sa,ak by som mu povedala, kam chcem ist...to by tam siel on miesto mna a rozbil by mu "papulu" ako sa hovori :/ a zas tiez to nechcem vhanat do takychto extremov, uz len z pocitu viny, co si uz kvoli mne ten chalan kedysi vytrpel. No a zaroven to chcem vyriesit, aby sa toto neopakovalo kazdych 5 rokov, lebo mi to nerobi dobre..som nervozna z toho, aj film v kine bol perfektny, ale myslienkami som sklzavala k nemu a mala som uz nervy z toho a muz ma drzal cely cas za ruku a stiskal mi ju ako cerstvo zamilovany pubertiak...

absurdum
14. jún 2015

@1katkas chapem, ale neda sa generalizovat a nie je ani dobre hned za vsetkym vidiet neveru. potom clovek zije v neustalej uzkosti a strachu, kde s kym, co ten moj robi. vsak to musi byt hrozne unavne. a to, ze sa vasi rozviedli, neznamena, ze sa to stane aj tebe. treba byt pozitivny 😉
@radkanika myslim, ze ti chce povedat nieco take, ze ti odpustil a asi ti vysvetlit, ako to vtedy bral. ale ked mu pises polosexualne spravy, tak sa jeho reakcii necuduj. chlapi si take veci inak vysvetluju 😉

tomiholjubavi
14. jún 2015

@alaguema no to je tiez pravda..asi jej to uslo 😀 ja neviem, ja som totalny anti-flirt. skor zavalim nejaku hovadinu, ale na tieto sexualne hratky asi nemam vyvinute centrum v mozgu. 😀

lusi24
14. jún 2015

Dievča teraz v momente vymaz jeho cisloba ser na to

alaguema
14. jún 2015

@radkanika len či on nie je taký večný trpiteľ...napísala si to tu už niekoľkokrát, ako veľmi kvôli tebe trpel. Niektorí by sa tomu mohli venovať aj profesionálne, tak ich to baví a takí sú v tom dobrí. Len na trhu akosi nie je záujem 😀 Tvoj muž možno vycítil nejaký pohyby v hlbokých vodách, aj muži vedia byť intuitívní aj napriek fáme, že nie. Toto by u mňa bolo ďalšie veľké plus v jeho prospech. Lebo možno nie je už nejaká extra vášeň, ale je spojenie a to je dôležitejšie. Tak ťa vystískal za ruku a nemusel ťa zaťažovať svojim utrpením, aby ti dal najavo, že mu na tebe záleží 🙂

nini1010
14. jún 2015

Kazdy ma v zivote jednu osudovu lasku.a kazdy presne vie ktora to bola.ano malo to byt inak.zivot to vsak zariadil takto.urob tak ako to citis.ale ak ho chces vidiet a nepojdes budes to lutovat viac ako keby si isla a dopadlo by to zle.

gurmanka
14. jún 2015

@radkanika
Otvorene, nemyslim, ze zvazujes, co spravis. Tym, ze v tejto konverzacii pokracujes a "nevedomky" prilievas aj olej do ohna, musi ti byt jasne, kam to smeruje. Toto je take sedenie na dvoch stolickach..
Ja by som si nikdy nemohla vazit muza, ktory zenaty namotava vydatu zenu. Proste si zarabas na problem (lebo isto vies, co take tajne a intimne ti chce povedat osobne). Zrejme az ked prides o manzela (co sa pri tychto hratkach pokojne moze stat, ze ti prestane doverovat), tak zistis, ktory za to naozaj stal. Ja ti len zelam, aby si nemusela riesit tento problem potom.

radkanika
autor
14. jún 2015

@tomiholjubavi to ti teraz uprimne zavidim, ja som presny opak :/ ja aj ked absolutne neflirtujem, tak ma ludia jasne vnimaju, ze flirtujem :/ tisic krat sa mi to stalo aj stava...som ten "roztomily, usmievavy, sladky cukrik"...som proste taka, velke dieta s radostou na tvari a sirokym usmevom, aj ked srdce by chcelo plakat :/ odmalicka som taka bola, mam to v povahe a ludia casto potom moje mile spravanie povazuju za flirt, zaujem...

alaguema
14. jún 2015

@tomiholjubavi noo, ale muži majú poväčšine toto centrum až zázračne dobre vybavené a vždy aktívne 😀

tomiholjubavi
14. jún 2015

@radkanika ☹ nesmut za tym, ze si pred X rokmi ublizila byvalemu...skor sa zamyslaj, ze teraz ublizujes muzovi, co ti robi romanticke prekvapko a kym ta drzi v kine za ruku, ty myslis na niekoho, kto je zenaty, klame manzelke a flirtuje s byvalkou .... ☹
to, ze si kedysi vytrpel, uz mas davno odpustene..lebo kazdu chvilu periodicky trpis kvoli nemu ty. uz mate dlh vyrovnany.