icon

Po rozvode sa mi zrútil svet a neviem ako ďalej

marhulka88
8. jún 2019

Chcem sa opytat, ako sa vam zije po rozvode...ako ste zvladli vsetky peripetie ohladom rozvodu, tlaky zo strany ex, samotu po rozvode a pocit, ze cely svet sa vam otocil chrbtom? Mam pocit, ze sa mi zrutil cely svet a obavam sa, ze sa z toho nikdy nevyhrabem.

Strana
z2
maciatkolulu
10. jún 2019

@eva8 len či ho má oficiálny....

eliska13
10. jún 2019

@eva8 nemusí stačí, že to nemá na papieri či inakšie si to ošetrí.vela mužov ma na páske inú sumu ako reálne dostanú.z nejedného solventneho muža sa pred rozvodom stane skoro chudák a súdy nemajú na to páky

monicka144
10. jún 2019

@eliska13 To či nájde či nenájde je otázne. Väčšinou veci prichádzajú nečakane, takže všetko je možné, len veľa záleží od toho, ako sa ona bude cítiť, na čo sa bude cítiť 😉

marhulka88
autor
10. jún 2019

@maciatkolulu
@eva8 nehovorim ;) a drzim 🙂 tato diskusia skor vznikla lebo som chcela vediet ako to vnutorne prezivaju zeny ktore tym presli...sa to nejak zvrhlo 🙂

marhulka88
autor
10. jún 2019

@eliska13 jaj ake ste zlate 🙂

eva8
10. jún 2019

@marhulka88 Doteraz mam vycitky svedomia, ze som nedokazala udrzat manzelstvo. Ale naozaj lepsie bez neho, nez v jeho blizkosti

elen2
11. jún 2019

@marhulka88 každá to prežíva inak, len záleží od každej ako sa ku tomu postavy. Ja som to prežívala hrozne, no musela som. Sa postaviť na vlastné nohy, koly deťom oni za nič nemohli, snažila som. Sa myslieť pozitívne, pracovať a zarábať toľko aby mojim. Deťom nič nechýbalo, a podarilo sa. Teraz je už všetko v poriadku, ex si ich vôbec neberie nevidí ich aj pol. Roka no jeho chyba zabúda že deti rastu a raz ho to bude mrzieť keď sa mu deti postavia chrbtom. Prichádza o to najvzácnejšie čo v živote má a to len koly ženskej. Čo už.

juliet86
11. jún 2019

@marhulka88 ja oen ako dieta rozvedenych rodicov ti chcem poradit. nikdy nikdy bikdy nehovor o otcovi dietata v zlom pred dietatom. vsetky tie negativne veci a obvinenia co vzniknu ries s kamoskou rodicmi psychologom ale nikdy nie dietatu. aj keby to bola pravda. vseobecny ta moze predpisat zadara na sedenia u psychologa. vyuzi to. vela stastia

xxxkatka
11. jún 2019

@maciatkolulu a nenapadlo ti, ze ked poziada o vyzivne, skoroexo sa postavi na zadne a prestane platit hypo? A ked prestane platit hypo ona ostane na ulici? (on zjavne ma kde byvat) Preto tuto stranku neriesi? Velmi pochybujem, ze on si nebude narokovat polovicu hypo ak ona bude chciet doplatit vyzivne. Kazda minca ma dve strany.

maciatkolulu
11. jún 2019

@xxxkatka pozri aj niekto je už od septembra v rozvodovom konaní o výživné podané je. A rovnako si myslím,že matka 11.rocnehondieta by mala byt už schopná sa vedieť postarať o seba a dieta,keď už má chlapa debila. A nie čakať na výživné. Takže nie, nenapadlo ma to. A na druhej strane pokiaľ muž platí hypo v takej výške,tak môže byť rada a má dosť času na rozmyslanie ako ďalej a nie sa utapat v žiaľi a robiť blbu atmosféru dieťaťu. Proste hlavu hore a ide sa ďalej. A pokiaľ má oficiálny príjem 3000,tak sa nemá čoho báť.

laska201
11. jún 2019

Ved 11 rocny chlapec sa uz vie ako tak postarat aj sam o seba.rano do skoly ulohy porobit a este aj ten chlieb natriet az neni hladny.a vydrzat aj chvilu sam doma.tak co brani zene aby si nasla pracu s lepsou mzdou.

xxxkatka
11. jún 2019

@maciatkolulu toto su presne slova, ktore jej pomozu 😀 Btw nikde nepise, ze prijem je oficialny. A naopak, postarat sa asi vie ked pracuje. Ale je jasne, ze ak jej muz zarabal 3000 € a ona zarobi 600 €, tak na standard aky dieta malo moze anurat tak zabudnut.

@marhulka88 smer dobry psycholog, potrebujes najst istotu same v sebe, zacat si verit, ze to zvladnes aj bez neho.

@laska201 nevieme ake ma vzdelanie, prax atd. dobry plat necaka na kazdom rohu. A hlavne, ak zamestnavatel uvidi ubitu zenu asi tazko jej ponukne lepsie miesto. V prvom rade si to musi ona upratat v sebe. V tomto obdobi nie je najvhodnejsie menit pracu (momentalne je to jedina istota ktoru ma).

maciatkolulu
11. jún 2019

@xxxkatka určite pomôže viac,ako ju podporovať v smútku a fnukani a nadávanie aký blbec je jej budúci ex. Dieťa je u nej,tak je v jej kompetencii mu urobiť kľudné prostredie a nie je to miminko,ktoré nechápe,ale veľké dieťa,ktoré už chápe súvislosti a čo keď mama zarába 600 neznamená to chudobu,netreba sa nechať sa držať v strachu kvôli financiám,to chlapi radi vyuzavuju,takže áno,za mňa je fajn rada,že má sa zdvihnúť a ísť za svojím,výživné a kľud. Keď nie je oficiálny príjem má smolu,ale to ma veľa žien a nič iné im neostáva ako ísť ďalej. A nie sa nenechať týrať kvôli peniazom a vydierať.

patrica8
Autor odpoveď zmazal
marhulka88
autor
11. jún 2019

@xxxkatka myslim ze si to vystihla cele v par vetach ... vsetko co potrebujem je dat sa dohromady po rokoch deptania...no dobra psychology bohuzial cosi stoji ... k psychologicke chodim raz za mesiac a pol je zadarmo hm tak...taham to sama spolu s rodinou no...vidim to tak ze...potrebujem aby sa veci postupne uzatvarali...ex nie je v nudzi...ostal mu v podstate cely plat zatial co my ozaj zijeme z mala..a kedze mam novu pracu musim poriadne kmitat aby som obstala...cize...vela veci sa udialo v kratkom case a najhorsie je to ze to trva dlho...ex ma setrit nebude...niekedy mi je smiesna tato absurdna situacia no...hlavou mur neprerazim...niekedy ta tazoba na mna dolahne viac najma pocas vikendov...idu prazdniny a je mi luto ze so synom nemozme mat zazitky aspon z polovice take ake sme mali...nie luxusne...take obycajne ...so synom to neriesim ...prave naopak...davam mu vsetku lasku pozornost starostlivost...aj ked ma 11 je to vytuzene dieta cize maznacik...mnohe sa zmenilo aj jemu v zivote..v podstate som za to aj vdacna..;) daakujem ze podporu aj radu...je to mile ako tupisete o mne a bezo mna :D kazda zena je ina osobnost ina sa pozbiera hned a ide ako valec dalej...ina potrebuje viac casu ...kazdopadne nevzdavam sa ;)

xxxkatka
11. jún 2019

@marhulka88 presne tak, kazda sme ina, povahovo, skusenostami, zivotom... Niekto sa potrebuje vyplakat, iny vyrozpravat, niekto sa vrhne na "novy zivot" s entuziazmom a zacne veci riesit. Ani jedno nie je zle, je to o vnutoronom prezivani cloveka a ten mame kazdy iny. Cakat vsak od cloveka co ma napriklad fobiu z vysok, aby skocil bungee jumping (a nedajboze mu hovorit, ze to nic nie je ma sa postavit a skocit, co je na tom) je nerealne. Ani keby neviem ako dotycny chcel, nespravi to a nebolo by to pre neho ani dobre. Najskor treba odstranit fobiu a potom to zvladne. Rovnako je to aj v tvojom pripade, aj ked nejde o fobiu. Najprv treba odstranit problem, zacat zvladat situaciu v ktorej teraz si a potom sa mozes zacat posuvat krocik po krociku vpred. Co sa tyka psychologov, neplati pravidlo statny = zly a sukromny = dobry. Tak to nefunguje. Treba len nájst toho spravneho. Poznam vela kolegov, ktori nemaju sukromnu prax a su skveli 🙂. Este by som odporucala, aby ta odbornik naucil autogenny trening, pripadne si skus sama nacvicit jogove dychanie. Pomaha to zvladat stres a napätie. Drzim palce 🙂

moony99
13. jún 2019

Nevracajte sa do minulosti,žite pre to čo je teraz,doprajte si veci,zážitky ktoré Vás potešia.Ved nejaký chlap nie je povinné potrebný na to aby ste boli šťastná.Najdite to dobre čo Vás život ponúka a tešte sa z maličkostí.Ked som sa rozviedla bolo to pre mňa oslobodzujúce,akoby mi niekto zložil z chrbta ťažký kameň.Zacala som žiť život,ktorý má tešil,niečo mi dával.

penelope11
14. jún 2019

S tymto tvojim nazorom suhlasim @moony99. Tesit sa z malickosti cloveku hned urobi lepsie. Clovek sa potom aspon citi vdacnejsie a viac si uzivat zivot 🙂

lujza123
14. jún 2019

@marhulka88 no asi dva mesiace po vzájomnom rozchode som mala brutálnu depresiu, bojovala s pocitmy samoty, chýbal mi sex ale zároveň som cítila aj taku ľahkosť, slobodu a nejak vnútorne som bola presvedčená že keď všetko preboli bude lepšie.
Situáciu zhoršoval aj fakt ze som ostala sama s ročnou dcérkou, vyrabovanym účtom (bohužiaľ ešte do mínusu) bez bývania, bez auta, bez PC, mobilu atď..... Proste prišla som o všetky svoje hmotné veci, ostal mi len kufor s oblečením.
Výživné som nikdy nevidela ale to neriešim, dieťa si dokážem uživiť aj sama.

Ak ti môžem poradiť skus prestať myslieť na ex, prestaň riešiť peniaze (neboj keď súd určí výšku výživného bude ti to musieť splatiť) ale jednoducho teraz nad tým nepremyslaj, zbytočne sa budeš trápiť. To ze keď je človek sám určite klesne jeho životná úroveň, s tým musíš rátať a tak nejak sa s tým vnútorne vyrovnať.
Naplanuj si zo synom na leto nejaké aktivity co nestoja veľa.... Opekacka v prírode, výlet niekde vlakom (dá sa aj s bicyklami vo vlaku cestovať môžte aj to skúsiť) kúpanie v jazere, turistika.

Porozmýšľaj o ti najviac na živote s ex vadilo, čo ste nerobili a začni robiť práve to. Navar si co on neznasal, pusti si film/hudbu co by si on v živote nepustil, chod na taky typ dovolenky kam by si ho nedostala, premaluj izbu farbou co by on nechcel škrty ano... To sú také malé detaily, ale ver tomu ze ta potesia, ten pocit že konečne si robím vo chcem

marhulka88
autor
14. jún 2019

@lujza123 dakujem pekne si to napisala 🙂

tucniacka11
20. feb 2020

@maximilie myslíš, žo to teda bolo až také zle, ked ti chybal a chcela si sa vrtiť? mate aj deti? mne to dnes pripada tak, že si každý myslí, že odchod, rozvod je to jediné možné riešenie a nakoniec si nabiju hubu a zistia, ved čo mne vlastne chýbalo?

maximilie
24. feb 2020

@tucniacka11 do dnešného dňa neviem, c9 to bolo správne riešenie
Stále mi občas chýba ale už nad tým nerozmýšľam, lebo už sa to nedá vrátiť
Nemali sme.deti
Tiež si myslím že dnes to každý rieši rozvodom a neskôr lutuje

maximilie
24. feb 2020

@tucniacka11 ale myslím, že ja som to urobiť musela, nezmenil by sa
A mám sa teraz veľmi dobre, mám priateľa a sme šťastní

tucniacka11
24. feb 2020

@maximilie tak to je paráda, super, teším sa.

tucniacka11
24. feb 2020

@maximilie tak, teraz nezabudni mať oči otvorené pred svadbou a po svadbe ich radšej privri,,,,

jazmi3
14. jún 2020

@elen2 ako to berú deti, keď ich otec nevidel už viac ako pól roka, nemajú z toho smútok?Vysvetlila si im to nejako, aby sa netrápili, alebo to berú ok? Mám podobný problém

laguna28
14. jún 2020

@marhulka88 výživné si na súde žiadaj spätné, odkedy spolu nežijete a si sama na dieťa

elen2
14. jún 2020

@jazmi3 už ho nevideli skoro rok, a vieš čo už to vôbec neriesia. Dcéra má pomaličky 16 a tej je bohužiaľ už ukradnutý syn má 10 a už ho ani nespomenie. A nie nič som im nevysvetlovala, sami na to. Prišli že otec na nič kašle.

marca12
14. jún 2020

@elen2 mozno je to aj lepsie akoby mal robit naschval a huckat ich proti tebe a su v tak chulostivom veku,ze kludne by mohli chciet byvat k otcovi. Vsetko je tak ako ma byt. Takto ste spolu,zvykli si,urcite ich to zaboli,ale verim,ze im vynahradis lasku a su stastne a v klude.

elen2
14. jún 2020

@marca12 tak on žije v nemeckú zo svojou milenkou teda teraz už priateľkou. Čiže on deti nikdy nechcel zobrať ku sebe, a oni nechceli ísť ku nemu.

Strana
z2