Po rozvode to chceme spolu opäť skúsiť, ale mám dilemy..
Ahojte mamicky. Potrebovala by som poradiť. V októbri som sa rozviedla s mojim mužom. A teraz to chceme dat opäť dokopy. Počas nášho odlúčenia si on vstúpil do svedomia. Po navštevoval vseliake partnerské poradne... Aj mimo nášho mesta. Zmenil sa v správaní ku mne a hlavne v správni k malému. Je z neho skoro iný človek. I keď občas ma svoje chvíľky. Veľmi chceme byť spolu lenže naše rodiny sú viac menej proti. Hlavne co sa týka mojej mami. Ta bola najväčšia iniciatorka nášho rozvodu. Huckala ma proti nemu. Bola som pod jej vplyvom. Teraz keď som začala sama s malým bývať všetko mi došlo. Neviem ako jej povedať ze to chceme s mužom opäť skúsiť. A ďalší problém je naše spoločné bývanie s mužom. On nechce odísť z nášho domu. Lebo to mal ako dedičstvo po starkej. A dosť sme sa na tom dome narobili kým sme si ho urobili podľa seba len smola je v tom .ze stoji hneď oproti svokre. S ktorou mam zle vzťahy. Ona ma tiež veľký podiel na našom rozvode. Po celej dedine ma ohovára. Aj tých pár známich co som tam mala už nemám. Neviem ci sa tam vracať a čeliť denným ohovárania a zazeraniu. Malý by tam tiež nemal kamarátov ako ma teraz tu na ihrisku. Ale zas mi záleží na našom vzťahu s muzom. Chodíme aj spoločne do partnerskej poradne aby sme už nerobili chyby ako pred tým. Zatiaľ fungujeme tak spolu že muž je skoro stále u mňa. A par krát ide do domu niečo porobiť. On by veľmi chcel aby sme sa vrátili aj s malým späť. Ale ja sa bojím ze by to bolo ešte horšie ako pred tým
ze skoro stále je u mňa a raz chaos. A ešte c
@zuzka565 Ja ti držím palce aby to vyšlo. Len po tom všetkom si treba uvedomiť, že kompromisy majú byť z oboch strán a ak sa muž nechoval dobre tak je rad na ňom aby dokázal, že o vás nielen stojí a zmenil sa ale že sa nezmení späť potom, čo ťa dostane tam kam chcel.
Ledva ste sa dali dokopy takže podľa mňa nie je dôvod sa hneď sťahovať naspäť. Celkom totiž ani nechápem prečo ťa muž ťahá naspäť tam kde si nebola šťastná. Ty z toho, že je emočne naviazaný na ten tom by si mala akurát zase svokru za chrbtom. Ja by som sa tam naspäť nesťahovala ak vieš, že to nefungovalo....logicky to nebude fungovať so svokrou ani teraz ak sú vaše rodiny proti vášmu vzťahu. Verím, že si sa poučila, že "ono sa to" nejako nikdy neutrasie - ani s mužom ani s rodinami - veci sú ako sú. Je nejaký problém v tom aby ste aktuálne bývali v tvojom byte a muž dochádzal za svokrom do "práce" ako xy iných mužov? A potom ako sa do vás starali rodiny považujem za absolútný základ bývať úplne inde od rodín. Stojí viac o vás ako rodinu ale o dom po starkej? Ak vás tak ľúbi prečo ho nepredá a nekúpi dom inde - na mieste kde sa obaja zhodnete, že je to vyhovujúce? Ty si ho po tom všetkom opäť pustila do svojho života čo bol obrovský krok. Kde robí kompromisy on?
@zuzka565 do domu určite nie. Ešte ako víkendový dom možno ale aj tak tam stále bude svokra. Pôjdeš si oddýchnuť a miesto toho tam pretrpis víkend so svokrou za zadkom. Ako tu už odznelo. Neviem prečo ta tam muž ťahá keď vie ze tam nebudeš šťastná. Pokiaľ by mi mal dom rozbiť vzťah tak dom okamžite visí na internete.
@zuzka565 hovorí sa že 2 x do toho istého hovna nestupis. Ja si myslím ze celozivotne vzťahy sú o kompromisoch a častokrát aj o tom ze do toho vstúpis znova aj 10 x.
Keď sa máte radi, ste ochotní sa zmeniť a pracovať na svojom vzťahu prečo to neskusit. Každý, naozaj každý celoživotný vzťah má za sebou minimálne jednu naozaj vážnu krízu, to je normálne. Ľudia sa buďto poučila a zmenia alebo nepoucia a vzťah sa rozpadne.
Byť tebou by som do domu zatiaľ chodila ba víkendy a milú svokru aj mamu pekne pozvala na obed a v kľude sa s nimy porozprávala. Niekedy priama konfrontácia veľmi pomôže, na rovinu sa ich spýtajte co im na vašom vzťahu prekáža, prečo tie ohovarania, nech vam povedia do očí co im vadí, prekáža, prečo vás ohováraju, s čím majú problém.
Klasický ohovárac sa pri priamej konfrontácii bude vykrucat, hanbiť a bude mu to tak nepríjemné že ho to odradí od ďalšieho ohovarania.... Neprestane s tým úplne ale obmedzí svoje zaskodnictvo na minimum len aby nemusel znova zažiť hodinku pravdy z očí do očí.
@zuzka565 prepac ale mne to pride smiesne...dovod rozvodu bol "ze bol malo pozorny"??? " ze ta zmanipulovalo okolie"? Tak to by som chcela osobne poznat toho sudcu,ktory vyniesol rozsudok v mene SR lebo vacsiu blbost som davno necitala...a k veci.nevratila by som sa,muz podla mna hlada iba to svoje chlapske pohodlie...nic viac...mozno by som sa sa s nim iba stretavala v zmysle opatovneho randenia,ale urcite by som mu neponukala "domov a domaci servis",nech bojuje,nech ta presvedci,o co mu v skutocnosti ide,myslim,ze to rychlo odhalis....ale samozrejme urob ako citis,prajem ti pokojny zivot,nech si spokojna v prvom rade ty
@juliet86
@elenita ďakujem že sa pýtate 😃. S ex mužom veľmi dobre. Našli sme k sebe opäť cestu. Viacej si vážime jeden druhého. Oveľa viac nás to všetko zblizilo. Ale naďalej chodíme do manželskej poradne. Len najhorší problém je moja mama. Ta mi stále všetko kazí. Ona nie je zameraná s tým ze sme opäť spolu. Stále mi robí cirkusi, citovo ma vydiera. Najnovšie ma chce dať na súd aby mohla byť s malým a pritom chodím za ňou s nim každý utorok a vo štvrtok. Jej všetko vadí že som malého dala na pol dna do škôlky lebo to nie je mestl škôlka ale dedinská. Na všetko si nájde nejaký problém. A hneď cirkus. Keď sa dozvedela ze som sa dala s ex dokopy tak ma začala bit a vy kričala mi nech zdochnem. Momentálne sme opäť pohadane a ani sa nechystám sa jej zas prvá ozvať.
@zuzka565 ahoj. Mozem sa spytat ako ste na tom teraz s odstupom casu? Ako vidis celu situaciu? 🙂
@macko_usko222 aj mna by to zaujimalo, ale asi dobre, ked cakaju babo 😉 Drzim palce 😊
Ahoj. Ja si myslim že nám veľmi pomohlo aj ten rozvod lebo muž aspoň zistil o co prišiel. Ale stále ešte chodíme do manželskej poradne. Viac si vážime jeden druhého. A už si nenechávame zasahovať od iných ludi do nášho vzťahu. A áno čakáme druhé babo.
@miriam11 nemeni ale casom vidi veci inak, rastie dusevne, prichadza pochopenie, zrelosť, múdrosť .. Myslim ak to obaja cítia, preco by to nemali skusit?maju sa trapit obaja kazdy vzvlast do konca zivota? Každý to samozrejme citime inak. Odpovedou na hnev nie je hnev, ale láska..
Samozrejme ak su tam problemy ako alkohol, tyranie, zavislosti tak to je o inom.. Ale tento pribeh poznaju len oni dvaja.. A myslim ze je krasny
@zuzka565 ☺️😉💓
Taky mojnpostreh...prepac ze som taka priama...
Najskor sa odtrhni od svojej matky a svokry....
Potom zacnes s novym obzorom.....
Ja neznasam ked sa do mojho zivota stara rodina....sama si napisala ako posobili na rozvod....
Kym oni nepochopia ze vy ste si dvojka..partneri alebo rozvedeni manzelia. Cokolvek...tak to nebude fungovat si myslim.....ako im zalepit usta?!🙂
Dajte tomu cas...hlavne sa nezdoverujte rodine...co planujete...alebo tak...vsetko je to o vas....vasom vztahu..a snahe....predstavach...spoluziti.
Ak by sa manzel vedel aj prisposobit v tom ze odist z otcovej firmy aspon docasne.....by bol dokaz ze ta ma naozaj rad.....
Ked cakate druhe babo.....tak nie je o com..tam bol asi velky vplyv rodiny.....no drzim palce....
@zuzka565
tiež má čaká rozvod v najbližšej dobe, ja sa nechcem, ale muž si dal vypracovat navrh. Dôvod v návrhu až na rozdielnost povah, uvádza citove odcudzenie, a nemoznost ďalšieho spolužitia. To by som prežila.... ale on chce aby sme po rozvode zostali ďalej žiť spolu ako doteraz lebo si myslí, že sa nás vzťah zmení.Ked som mu na rovinu povedala, ze sa odstahujem, a že ani intimnosti už nebudú zrazu bol oheň na streche.Povedal že sa chce rozviest, lebo ja ho urazam, vydieram, potom plačem že on už tak žiť nechce.
No neviem či to že mu na rovinu poviem, čo môže odomňa očakávať je teraz vyhrážanie alebo vydieranie😇.
Len problém bude nás 10 ročný syn, ktorý je zvyknutý na školu, kamarátov place že on ne hce ísť preč a ja asi budem za tlačená do kúta 2.izboveho bytu.🤪
@anita6666 áno... Naš vzťah je zložitý od začiatku, prešli sme si kadecim, aj ja som sa už párkrát vyhrážal že sa rozvediem,ale skôr vekom som si uvedomila, že rozvod je nie len rozchod. A to on nechápe, že ak máme problém treba riešiť problém a nie rozvod. A nevie prijať, že keď už nebudem jeho manželkou, že už nemám žiadne povinnoati voči nemu, okrem tých ktore nariadi súd.
Baby, keby som vedela, že ma nemiluje,som ženou jeho života, áno máme problémy, robíme si naschvál, trápime sa, poslednych 7mesiacov som ho odstrkovala,lebo problémy sa kópia, Vianoce, sviatky, oslavy, to je pre neho nepodstatná vec, kvety a pozornost to môžem snívať, výlety ak si naplanujem. niečo so synom.. Život s nim nie je jednoduchý, ale prežila som s nim viac rokov ako bez neho. Práve preto chcem po rozvode preč z bytu, hoci len do vedľajšieho vcbodu😂😂🙈,, ale asi potrebujem taky nejaký bunker kam sa môžem skryť 🙃
@masabi tak sa nerozvadzaj a ak rozvod tak žiadne ďalšie spolužitie.... On si to predstavuje veľmi jednoducho.... Bud chcete obaja manželstvo zachrániť alebo nie.... A nie rozvod ale všetko bude ako. Po starom....
A kľudne môžte byť nejakú dobu v odlúčeni bez rozvodu bud cestu k sebe nájdete alebo nie
@sense to je to co nechce pochopiť, ale odomna očakáva, že sa prispôsobím a je to tak vždy. Rozvádza sa on, ja nechcem, dal právnické vypracovať navrh+rodicovsku dohodu... a mysli si ze o týždeň bude rozvedený.No ja som si dohodla s advokatkou stretnutie aby mi na to pozrela a poradila, a už bolo, že načo zbytočne vyhadzovať peniaze... ze to je len formalít tie papiere... tak pre. na teda nie

@zuzka565 preberte to v poradni. ak citis ze sa nechces vratit do domu tak sa nevracaj. hladajte alternativy. byt vam docasne odstrihnem obe svokry resp. idem do poradne s nimi