icon

Pocit samoty a nehodnoty pre nikoho

16. apr 2023

Ahojte …. Ako zacat, mam manzela, dieta, rodicov, som jedinacik …. Svojim najblizsim vzdy pomozem, vypocujem, poradim …. Ja mam aktualne zistene urcite zdravotne problemy, ktore ma velmi trapia a stale nad nimi premyslam, samozrejme v takejto situacii by som rada videla oporu, podporu v tych najblizsich, ale manzel mi je takou oporou, ze na mna nahukal, ze si mam plakat kolko chcem, ze sa zle stravujem a mozem si sama za svoje problemy …. Rodicom ked som volala alebo pisala, bud ma odignorovali a jednoducho mi na spravy nereagovali pripadne na moje trape ie reagovali tym, ze odpovedali uplne odveci, vobec nie k mojmu trapeniu …. Mam uz dva dni z toho depresiu, len placem, lezim, citim sa absolutne sama, bezcenna, bez hodnoty, ked ani najblizsi ludia sa so mnou o mojom trapeni neporozpravaju, neporadia, nevypocuju …. Citim sa ako nejaky odpad, ktory ich nezaujima, na ktorom im vobec nezalezi, ktori riesia len sami seba …. Je mi dva dni hrozne, vobech nemam chut vstat z postele, len sa mi melu myslienky, ako mi mama moze na spravy plne trapenia ani neodpisat, pritom ja vzdy im poradim, vypocujem, pomozem …. Mam chut tychto ludi, ktorych som povazovala za najblizsich total vymazat zo zivota, pride mi to od nich hnus a extrem lahostajnosti …. Zazivate niekto nieco podobne? Ako taketo nieco prezit? 😢😢😢

Strana
z3
bloger
16. apr 2023

Je mi veľmi ľúto, že ťa rodina ignoruje. To ťa ale nijako nedefinuje. Ty máš stále svoju hodnotu. Ani pokrčená bankovka nestráca svoju hodnotu. Stále je cenná tak ako ty. Hoci si mžno nepochopená a ignorovaná. Ak sa chceš porozprávať napíš. Nemusíš v tom ostávať sama.

autor
16. apr 2023

@bloger najviac ma trapi ze som nepochopena, ignnorovana a nepodporena v takej situacii ako je zdravotny problem …. Ze ako viac moze clovek dat najavo, že mu na tebe nezalezi? Ako tym sposobom, ze ta ignoruje a nepodpori ked mas zdravotny problem … a najhorsie je, ze tak ako poznam svojich rodicov, tak je dost mozne, ze moja mama zacne nakoniec utocit este na mna, aka som ja zla, pripadne ked jej este napisem, tak mi povie ja som vedela ze sa nakoniec ozves …. Je mi z toho celeho zle, len lezim a depkarim dva dni …. Strasne som sklamana, ja keby maju zdravotny problem, tak sa s nimi porozoravam, analyzujem, pripadne napisem aj na koniec sveta, a oni mi neodpisu, ignor, pripadne manzel este v navale placu po mne hulaka, ze su za to mozem sama

derdia
16. apr 2023

Ahoj v prvom rade, treba zajst za psychiatrom, poradit sa, ci su tvoje problemy sposobene depresiou a uzkostou...
Pretoze ak je to tak, nepomoze ti absoluzne nic, len psychiater.
A hlavne, stane sa z teba ina zena...nova, s hranicami, a nikto si vaic k tebe nedovoli, to co si doteraz dovolil.
Ver mi. Aj tvoj pohlad na nich sa zmeni...

bloger
16. apr 2023

Vzťahy s rodičmi sú niekedy veľmi komplikované. Prajem ti skoré uzdravenie. A aby sa dal do poriadku tvoj vzťah s rodičmi.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
16. apr 2023

@derdia mne by pomohlo, keby som uprimne videla ich zaujem a snahu, ale bohuzial to nie je v mojej moci a hlavne teraz uz som z nich taka sklamana a taka nahnevana na nich …. Fakt som aj nestastna, smutna v depresi ale sa aj velmi hnevam, ako sa takto mozu zachovat a uz teraz si tie hranice asi nastavim a nebudem ani ja voci nim taky dobry posluchac, pomocnik vzdy po ruke ….

autor
16. apr 2023

@elizabet173 ďakujem, ano presne taketo pocity mam teraz, ze len berú, ked nieco treba ja nikdy nepoviem nie, vzdy mi manipulativne napisu prosim ta urob toto, toto mi pomoz a ja sprosta idem a teraz šok, zdravotny problem a ja jej napisem ako ma to trapi, ze sa bojim a ona mi na to neodpise nic a neskorej mi na to odpisala ze jej psa boli noha …. Tak dva dni plačem, či je toto normalne …. A hlavne ten pocit ze som sama, ze musim ist riesit vazne veci, neviem co robit, s kym sa porozpravat o tom, ze sa bojim ….

autor
16. apr 2023

@bloger ďakujem, no zdravotny problem sa dufam nejako poriesi, neviem ako, co robit, ale snad nieco vymyslim 😢😢😢 ale rodicov? Manzela? Kde sa berie v ludoch ta sebeckost, bezcitonst, lahostajnost a to aj pri vaznych veciach

bloger
16. apr 2023

Dnes je veľa tej bezcitnosti a ľahostajnosti. A najhoršie to človek vníma od najbližších. Skús nejaké kamarátky možno si nájsť. Ak je to možné zájdi sa trošku prejsť. Prídeš na iné myšlienky. A pomoc psychologa určite by si mala využiť. Nie si v tom sama. Všetko bude zas dobré.

0silvia0
16. apr 2023

Viem, ze nas to doma neucia, ale skus dat teraz na prve miesto seba samu. Nauc sa mat rada seba samu a hyckaj sa.
Evidentne vyhovujes rodine len vtedy, ked si poruke a fungujes a pomahas. Toto je pre teba skola zivota, mas sa naucit, ze ty mas byt pre seba prvorada, ak ty si zdravotne a psychicky ok, az vtedy mozes pomahat dalej. Cize vobec sa neozyvaj, ak sa ozvu oni, prepacte, mala som problemy, musela som riesit seba. Ak potrebujete pomoc, musite si ju zabezpecit nejako inak, mam co robit sama so sebou.
Neboj, je to len obdobie, kazde obdobie nas niecomu uci, das to, vyliecis sa a pojdes dalej. Drzim velmi palce😍

autor
16. apr 2023

@bloger ano kamaratky mam, len to skorej vnimam tak, ze ich som nechcela az tak zatazovat a predsa kamaratky su ale tak vzdy som to brala ze tak realne najviac aj tak zalezi na tebe najblizsim a kamaratky maju zasa svoje rodinne starosti …. Ale tak smutne kef clovek zisti, ze mozno ta kamaratka vypocuje viac ako rodina ….

autor
16. apr 2023

@0silvia0 inak toto je dobre fakt, tie frazy, ze ked sa ozvu dat im najavo, ze nemam cas, riesim sama seba (a nech si domyslia ze riesim to s cim sa oni na mna vykaslali) …. A nech si pomozu bezo mna, ako si ja teraz musim pomoct bez nich …. Ale to sklamanie, este moja mama je schopna na mna zautocit, ze ja zasa neriesim toho jej psa, co ho noha boli ….

0silvia0
16. apr 2023

Mamine utoky si skus nevsimat a pouzi dalsiu frazu, prepac, psa si musis riesit sama, mne na riesenie tvojho psa nezostava energia. Musim sa teraz postarat sama o seba. Kamenna tvar, bodka. Dalej nerozvijat.

chica007
16. apr 2023

Neboj, zachvilu (cas uteka strasne rychlo) po smrti budu tvoji blizki za ich sebeckost sudeni a dostanu co im patri. nech ti je povzbudenim tato cast z Biblie Až príde Syn človeka vo svojej sláve a s ním všetci anjeli, zasadne na trón svojej slávy. 32Vtedy sa pred ním zhromaždia všetky národy a on oddelí jedných od druhých, ako pastier oddeľuje ovce od capov. 33Ovce si postaví sprava a capov zľava. 34Potom Kráľ povie tým, čo budú po jeho pravici: »Poďte, požehnaní môjho Otca, zaujmite kráľovstvo, ktoré je pre vás pripravené od stvorenia sveta. 35Lebo som bol hladný a dali ste mi jesť; bol som smädný a dali ste mi piť; bol som pocestný a pritúlili ste ma; 36bol som nahý a priodeli ste ma; bol som chorý a navštívili ste ma; bol som vo väzení a prišli ste ku mne.« 37Vtedy mu spravodliví povedia: »Pane, a kedy sme ťa videli hladného a nakŕmili sme ťa, alebo smädného a dali sme ti piť? 38Kedy sme ťa videli ako pocestného a pritúlili sme ťa, alebo nahého a priodeli sme ťa? 39Kedy sme ťa videli chorého alebo vo väzení a prišli sme k tebe?« 40Kráľ im odpovie: »Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili.« 41Potom povie aj tým, čo budú zľava: »Odíďte odo mňa, zlorečení, do večného ohňa, ktorý je pripravený diablovi a jeho anjelom! 42Lebo som bol hladný, a nedali ste mi jesť; bol som smädný, a nedali ste mi piť; 43bol som pocestný, a nepritúlili ste ma; bol som nahý, a nepriodeli ste ma; bol som chorý a vo väzení, a nenavštívili ste ma.« 44Vtedy mu aj oni povedia: »Pane, a kedy sme ťa videli hladného alebo smädného, alebo ako pocestného, alebo nahého, alebo chorého, alebo vo väzení, a neposlúžili sme ti?« 45Vtedy im on odpovie: »Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste neurobili jednému z týchto najmenších, ani mne ste to neurobili.« 46A pôjdu títo do večného trápenia, kým spravodliví do večného života.“

autor
16. apr 2023

@0silvia0 to normalne uz vidim ako ona este zakruti hlavou a povie no ty si bezcitna …. Akoze ja neviem ale takto moze niekto byt? Lebo toto je ona schopna

autor
16. apr 2023

@chica007 oni nie su veriaci, cize by sa tomuto asi zasmiali …. Ze tymto nech si obtazujem inych

0silvia0
16. apr 2023

Takto sa spravaju manipulatori a osoby s narcistickou poruchou. Hadzu svoje chyby na druheho s svoje nedostatky nevidia. Lebo nemaju dostatok empatie. S tym nic neurobis, mavni rukou, povedz jasne, ja som sa uz taka bezcitna narodila. Hod umely usmev a viac neries.. Tym ju najviac odzbrojis, ked si z jej kecov nebudes nic robit.

autor
16. apr 2023

@0silvia0 ano, asi tak, byt tiez taka sebecka voci jej reciam, nech da citi taka nahnevana a sklamana ako ja a vie ake to je …. Este mi raz ked som jej povedala ze je sebecka odpovedala, ze ju urazam …. Ja uz nemam slov s nimi komunikovat proste …. Lebo to nikam nevedie, aj tak komunikuju iba ked nieco chcu a potrebuju, ale inak nie …. A ked dam najavo nesuhlas, sklamanie, tak este utok proti mne …

0silvia0
16. apr 2023

Presne tak, precitaj si nieco o narcistickej poruche osobnosti. Oni vsetko prekrutia ako im vyhovuje a ich deti maju potom cely zivot potrebu sa kazdemu zavdacovat.
Nemusis sa nikomu zavdacovat, mas svoju hodnotu, nic nemusis, co ti manipulator kaze. Neboj sa byt v ich ociach zla a sebecka. Dozrel cas, aby si sa postavila sama za seba. Dokazes s nimi komunikovat tak, aby ta nemali vo svojich pazuroch. Predstieraj najprv lahostajnost voci ich reciam.

autor
16. apr 2023

@0silvia0 ano, teraz tak uvazujem, som fakt sklamana, trapim sa, cize asi mi je teraz fakt jedno, ci si o mne myslis ze som sebec alebo co, nech si myslis co chcu, ja som ta ublizena a sklamana 😢 riesim vazne veci a oni sa mi otočili chrbtom

domkakvet
16. apr 2023

Neviem aky mas zdravotny problem, ale verim, ze nic vazne a tak moja rada znie, ukaz im, ze to zvladnes aj sama, vyliec sa sama a sama na seba bud aj hrda.

autor
16. apr 2023

@domkakvet ano, snazim sa takto mysliet, dokazat im, ze si to poriesim aj sama, vybavim, polietam, poobvolavam …. A dokazem sebe ze ich nepotrebujem a dufam, že sa mi to podari …. Ide prave o problem, kde potrebujem zistit, ci sa jedna o onko proces, tak verim, ze sa ukaze, ze sa o onko proces nejedna

0silvia0
16. apr 2023

Uzdravis sa aj fyzicky, aj psychicky, si silna, zvladnes to aj sama, charaktery sa vykrystalizovali.
Drzim palce, nech sa nejedna o onko proces. Cela situacia ta posilni a ty z nej vyjdes silnejsia.

mpg
16. apr 2023

Keď ešte ani nemáš výsledky, tak treba počkať a veriť si. Veľa aj onkolog.ochorení je liečiteľných. Ja by som zase mame ani nevolala, kým by som nemala výsledok, aby sa zbytočne nestresovala. Liečbou si aj tak každý musí prejsť sám, netreba sa takto spúšťať, robiť si svoje práce, žiadne ležanie.

0silvia0
16. apr 2023

@mpg presne, v chorobe clovek zisti, ze vlastne vsetko si musime vyzrat sami. Nikto nam v tom nepomoze, aj ked je psychicka podpora fajn, ale su to len slova. Bolest, liecbu, zotavovanie si musime vsetci odtrpiet sami za seba.

mamina7070
16. apr 2023

mozno ty k tomu zle pristupujes a prilis ich zatazujes ked este nemas animdiagnozu a z tvojich reakcii by som mozno zvazila psychologa psychiatra

madeline1
16. apr 2023

skus sa porozpravat so psychologom, on ta vypocuje, poradi, mozes absolvovat aj pravidelne sedenia

kaktusik007
16. apr 2023

ak sa k nim spravas rovnako, ako pises sem, ja ich uplne chapem... tiez by som ta odstrihla a komunikovala s tebou co najmenej, nie je nic horsie ako ten kto rozprava o svojich zdravotnych problemoch stale dookola.... Odhladnuc, ze ani vlastne nemas kompletne vysetrenia hotove a tu diagnozu vlastne ani nevies....

autor
16. apr 2023

@kaktusik007 lenze ja ich vypocujem aj za banality, ako je vyska pausalu napriklad a oni so mnou ani takuto vaznu vec nepreberu, moj strach, postup, riesenie?

autor
16. apr 2023

@0silvia0 jasne ze si to clovek musi sam, ale ako pises ta psychicka podpora je urcite super, lepsie ked ti niekto da najavo, ze ho snad obtazujes a najma ak je to najblizsi 😢

Strana
z3